X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • beszka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej

Sorry z enie na wszystko odpowiem, ale czasu brak.

Dziadek niestety zmarl wczoraj wieczorem :( szukam biletow, ale wszytsko wyprzedane (musza byc od sob.do nd) a moja mama sama w sumie w PL bo taty i brata nie ma w kraju i nie moga teraz wrocic....

Kroko, posty moze i dlugo, ale rzadko ;) jak czesciej bywalam, to bywaly krotsze i czesciej. Poza tym ktos tu kiedys wywodzil sie nt.pisania postu pod postem, weic w maire moliwosci staram sie wszystko w jednym napisac.

Adulcova, a ja z puky jestem meeeeega zadowlona. Wczesniej mielismy dwa innych firm i polecialy do kosza. Takze dla H na urodziny puky zamawiam, bo w obecnej chwili mam tylko ten najwieksY z hamulcem.

Lece slrzatac, bo jesli udaloby sie lot zalatwic, to zostawie meza samego z 3 dzieci, zakupami tygodniowymi i burdelem w chacie :/

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sum, ja pewnie poddalabym sie opinii lekarza. Skoro mowi ze można..... No ale nie wiem. Jeśli to tylko kwestia urlopu...
    Cieszę sie ze z Zuzia juz jest znacznie lepiej :)

Tak, staram sie ubierać Anie dobrze (wg mnie).Wole zeby było jej ciut zimniej ńiz za gorąco. I gdy wychodzę na spacer to zawsze otwieram okna. Po powrocie zamykam, włączam kaloryfer i ponchwili juz jest fajnie a powietrze czyste :) wg mnie im niższe temp tym lepiej dla organizmu, katar znika (przeczyszczaja sie drogi oddechowe). No ale wiadomo, moje spacery parogodzinne w zeszłym roku zrobiły dobra robotę. (Mam nadzieje ze to to) poki co na razie tylko kilka razy katar i raz przeziębienie z kaszlem. Oby tak dalej.

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Faktycznie życie jest niesprawiedliwe kuzwa ja tyje od patrzenia na słodycze.
    Summi ja bym zaszczepiła bo uważam ze to lekarz podejmuje decyzje w tej sprawie, skoro dziecko zdrowe to po co czekać?

Dobra uparłam ręcznie staniki do karmienia i sie susza reszta rzeczy spakowana juz do torby i osobno dla Zuzi na wyjście ze szpitala...w nocy miałam silne skurcze to mnie zmotywowało do szybszego pakowania:) ... tylko pościel dziecięca jeszcze nie doszła a chciałam uprać ( hmmm) i juz założyć za tydz ... kurde jeszcze ze dwa tyg by die przydały w brzuchu bo Zuzia malutka 2200 to chociaż zeby ze 2,5 kg miała bo mnie w szpitalu zatrzymają a wiadomo jsk ja reaguje na szpital...

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• adulcova Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś

Smoku to tak jak moja ;) peppa, peppa i jeszcze raz peppa :P

Biedro ja tez takiego gabarytu jak Ty, ale kazdy mi mowi, ze chyba mnie poje.. ;p

Lara ok :) zaraz zaakceptuje. Moze zapytaj na FB bo tam macie lepszy/szybszy obieg informacji. Co do ubierania, wietrzenia itp robie tak samo.

Summi przelozylabym. O 2 tygodnie.

Beszko przyjmij moje kondolencje, bardzo mi przykro. Nie chce Ci zawracac glowy, ale mozesz powiedziec czemu inne firmy Cie nie usatysfakcjonowaly? I czym ten puky tak punktuje?

Maniek kciukam za siedzenie Zuzy w brzuchu. Niech nie wychodzi, bo zimno :)

I <3 German, Sewing and TSL!
    relgdf9hqgugqitx.png

• Summerka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki, girls. Zastanowię sie jeszcze, poobserwuje czy ode mnie nie podłapała.

Manku, nie martw sie - usg obarczone granica błędu - Toska miała ważyć mniej niż 3 kg, bałam sie wręcz hipotrofii i co? 3850, oczy jak 5 zł po porodzie...

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beszko, wyrazy współczucia dla rodziny ;(

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • adulcova Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summi to moja miala wazyc 3,5 a urodzila sie 2,78! Po kim ja sie pytam... :)

relgdf9hqgugqitx.png

• LaRa Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja miała sie urodzic 3000-3300 a wyszła 3620 g nie ma co wierzyc w te pomiary z usg, wystarczy ze sie ręka przesunie delikatnie i juz inny wymiar. Ale wiadomo, niech Zuzia siedzi jak najdłużej i rośnie.

Od wczoraj mam taka ochotę na serek wiejski ze tylko to bym jadła.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2017, 13:55

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beszko najszczersze wyrazy współczucia!!!! Trzymaj sie ❤
    Adu ale Ty to lachon jestes proszę ja Ciebie !!!

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• adulcova Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smoku no owszem, jestem - jak wszyscy z miasta wyjadą, haha :D

relgdf9hqgugqitx.png

• Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O Zuzi mówili 3100 max a było 3650 o Lili najpierw martwili sie ze w 36 tyg ma tylko 2200 a potem w dniu porodu mówli 4200 wyszło 3800 :P

Beszko bardzo współczuje oby udało sie lot załatwić :( [*]

Adul hehe fajnie ze nie jestem sama mnie nikt nie wiezy ze tyle waże :) rozm 40 nosze spodnie a góre różnie hehehe

moja spi jz godzinke ja zaraz nakładam królika i marchewke głodna jestem :P

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• adulcova Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedro bo pewnie masz miesnie :) a miesnie objetosciowo sa malenkie, a wagowo wychodza sporo. Za to tluszcz to juz duza objetosc np 1 kg.

Tez nosze 40/42, zalezy jaka firma. Niekiedy biore 42 i zwężam, bo 40 sa za krótkie. Gora tez roznie ;) zalozylabym M, ale by byla za krotka. One-size tez by byly dobre gdyby nie to, ze sa za krotkie rekawy :/ Ale ogolnie chce cos ze soba robic w koncu.

Biedroneczka83 lubi tę wiadomość

relgdf9hqgugqitx.png

• Summerka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beszko, przyjmij kondolencje i trzymam kciuki, zeby udali sie lot zabukować...

Pocwicsylam, a zaraz potem zeżarła pół opakowania delicji, o losie - oby mięśni nie zakryło...cha cha

Tez mam zamiar wziąć sie za siebie: oprócz ćwiczeń na ten rok: operacja nosa i uszy, musze wybielić zeby, zrobić make up permanentny (tzn powieki odświeżyć, a brwi zrobić, choć ja przy regulacji brwi wyje jak bóbr, tak mam unerwione), zadbać o włosy (znaczy wreszcie zacząć sie rozczesywać, hehe i nawilżać), zadbać o skore - ech, sporo tego..,

Adu, ładna kobieta z Ciebie!!!

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i flak brzuszny :( pociążowy buuuuuu
    no ja góre musze dużą bo cucki no i rece mam długie :P

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Lili83 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hi!

noc do d...goraczka o 6 podalam ibu i od tej pory spokoj biega smieje sie teraz chrapie jak stary dziad;)czyli jednak ta cholerna 3dniowka czekam jeazczw na wysypke to bede pewna na 100

Beszko wyrazy wspolczucia!

Adu mi sie wizualnie ten pierwszy rowerek podoba;)

Zgredka przestan tu pitolic jaka babicha z ciebie!zazdroszcze zgrabnych nozek;)nawet w spodniach widac;))))a Rozenkowa to sztuczna lala zobacz sobie jej zdj z dawnych lat w ogole bys jej nie poznala przynajmniej w twarY

Summ pewnie bym nie szczepila:/i jutro tez nie bede no chyba ze lekarz mnie przekona konkretnym argumentem

Kroko wyszlabym na pole tak na ok 30 min pierwszego dnia

Manku boscha mam i jestem bardzo zadowolona osobno suszarke i pralke moze nie tak zle ze ci sie teraz zepsula bo teraz duzo promo i przecen wiec moze znajdziesz cos w dobrej cenie;)co do porodu to jestem zwolenniczka sn (nie potepiam cc ale uwam ze jest to operacja i jesli nie ma konkretnych wskzan to po co)jak zapewne pamietasz u mnie tez byla krotka przerwa miedzy maluchami Leo tez po cc duzo czytalam rozmawiam z moim ginem i postaniwilam sprobowac (moj lekarz mnie zapewnil ze gdyby tylko cos aie zaczelo dziac zrobi szybko cc byl przy porodzie wszystko kontrolowal poloznw rowniez)udalo sie:)poczytaj sobie na forach porod sn po cc to co dziewcYny pisza jest bardzo motywujace (chodz zdarzaja sie przypadki dziewczyn ktorym sie nie udalo topisza ze ciesza sie ze przynajmniej sprobowaly
    !)zastanow sie jeszcze;)

U mnie waga Sary i Leo sie sprawdzila nie wiem jak to mozliwe ze u was takie odchylki:/

jam mala 160 i waze obecnie 56-57zalezy czy sie waze rano czy wieczorem

Konwi jakos mnie slowa twojego nie zdziwily bo moj tez lubi palnac takim tekstem:/jak np cos ubiore i mu sie nie podoba to tez od razu skomentuje:/oczywiscie zawsze mu cos odp ale i tak mi potem w glowie siedzi:(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2017, 14:58

BW1ip2.png

5b09qtkfjh1k59fq.png

*******Gang18+*******B
  • Nenaaa Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beszko, wyrazy współczucia...

No. Macie szczęście. Dzisiaj noc już lepsza.

Wróżko Zębuszko, byle do wiosny! Współczuję problemów cycowych, bidulo moja, trzymaj się, na pewno wszystko szybko się poukłada.

Ciężarówki na wylocie, szykujcie się spokojnie, nie stresujcie, będzie dobrze!

Jam też tłusta foka, stara i nieurodziwa do tego. I nie chce mi się nic z tym robić. Po pierwsze nie mam siły, po drugie, no cóż, "i/nawet w Paryżu nie zrobią z owsa ryżu" ;)

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlosy mnie moje juz wkurzaja. Mam takie dlugie jak w moim awatarze. Umylam je dzisiaj o 11tej i nadal sa mokre :/. Chce obciac troche ale zbieram na peruke a tam potzeebne jest 20cm minimum. Moja kolezanka ma zaklad perukarski i zbiera wlosy, chcialbym jej oddac ale chyba mnie cos trafi do tej pory...

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Summerka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenaa, Mhm...jasne...Diego taki słodziak, ze mama nie może byc inna...

Ja od lat mam plan, ze wreszcie zostanę sex-bomba (a przynajmniej kobieta zadbana...) i od lat wychodzi z tego doopa, ale nic dziwnego, z takim nosem i uszami...kompleksy, kompleksy...nowy rok, nowa ja - chyba, ze znów sie cos pos**ra.
    Tadam!!! Z tej okazji zmienię se awatar...

Lili, tez bardziej skłaniam sie do nieszczepienia...

Smoku, nie szczepisz Zośki na dodatkowe, ale nie planujesz jej do przedszkola dawać? Bije sie ciagle z myślami i zbieram opinie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2017, 15:08

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • adulcova Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summi a co robisz z uszami?

Ja Was nie widzialam na oczy, ale na pewno fajne babki z Was!

relgdf9hqgugqitx.png

• MANIEK Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili no ja bym chciała sn ale dr mówi że do końca stycznia daje mi czas bo po cc nie wywołuje się porodu czyli żadnej oxy a i w trakcie porodu różnie bywa. Jest poza tym jeszcze jeden temat..otóż muszę ale to muszę urodzić zanim otrzymam decyzje z ministerstwa bo nabedę prawo do zasiłku w normalnej wysokości ( po otrzymaniu decyzji i gdy stanie się ona ostateczna muszę rozwiązać umowe o prace by objąc swoje stanowisko) dlatego też mi zależy...pod koniec stycznia było by super tyle że mama jest w domu więc na porodówkę jade sama:( bo nie mam z kim Jagody zostawić:( dużo zatem przemawia za umowionym cc ...acz daje szanse mnaturze i do końca stycznia raczej poczekam ( jeszcze bede dzwonić do ministerstwa czy wysłali decyzję jeśli tak to muszę się umawiać jak najszybciej o ) tyle mam dylematów.

Summi mam podobne plany poza uszami i nosem ale zęby chciałam też wybielić, zrobić makijaż brwi,znow zacząc nosić super kiecki i szpilki, i stać się glamur heheh:)

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

‹‹ 2221 2222 2223 2224 2225 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ