X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • Summerka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, bo to nie jest operacja, a zabieg. Jednak podawanie narkozy jest obarczone większym ryzykiem, wiec robi sie to, kiedy jest to konieczne.

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • justta Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka kochane

Beszko wspolczuje, moze uda sie poleciec

Jutro 38tc0dz wiec mozna znac ze wytrzymalismy ;-)

Snieg pada, jak moj przyjdzie z roboty to pojdziemy na sanki ;-)

Milego dnia

Krokodylica, konwalianka lubią tę wiadomość

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • Lili83 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hi!

Leo jeszcze spia my urzedujemy z Sara;)dzisiaj do lekarza zobaczymy ile juz wazy klseczka sie z niej robi;)

wlasnie czytam ulotke z bezpieczalni a tam o antykoncepcji na rok niezaleznie w jakim wieku i plci 40 ero zwrotu lu na spirale 120 euro na 3 lata
    o i opieka nad chorymi dziecmi pierwsze 10 dni za darmo kazdy kolejny 12 euro nawet spoko tylko nie wiadomo kogo przysla jakby nie bylo to obce osoby:/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2017, 08:53

BW1ip2.png

5b09qtkfjh1k59fq.png

*******Gang18+*******B
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

Tak dla sprostowania napisze kto wyraził chęć do akcji karteczkowej (jakby co to krzyczcie jakbym zapomniała o kimś): Lili, Adulcova, Zgredka, Biedronka, Blondik, Konwalianka, Ania, Maniek, Choco, Thalia. Sorry jeśli kogoś pominęłam, jak cos to krzyczcie głośno!
    Adresy bedą przesyłane wiadomością priv.

Miłego dnia, u mnie o 8 było -12 brrrrr

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beszko bardzo mi przykro :(

Czy ja wam nie mowilam akurat za Domi nie choruje ;)? Wczoraj dostal goraczki, nie duzej ale jednak 38,8C. Kaszle i mowi z chrypa. Najgorsze jest to ze na dzisiaj mielism od miesiaca umowiona wizyte u osteopaty. No i musielismy odwolac :/. I do tego moze bedziemy musieli za to zaplacic. Dlatego ide do lekarza niech da papier ze D chory.
    A D lata po domu i udaje goryla....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2017, 12:55

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Lili83 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotka to dlugie terminy u was z mala czekalam kilka dni a tak z ciekawosci spytam ile kosztuje wizyta?u nas 55 euro z czego 15 euro zwraca krankenkassa

starszy syn jak byl chory to lezal i z lozka nie wychodzil a Leo tak jak D lata bawi sie niezniszczalny:/

BW1ip2.png

5b09qtkfjh1k59fq.png

*******Gang18+*******B
  • adulcova Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś

Summi to faktycznie terminy sa kosmiczne.

Lara zatem Ty zgromadzisz wszystkie adresy i wyślesz czy mam się kontaktować z każdą osobno?

Kotka zdrowka dla Domiego.

Na 12 jedziemy do kuzynostwa ;)

I <3 German, Sewing and TSL!
    relgdf9hqgugqitx.png

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summerka wrote:
    Tak, bo to nie jest operacja, a zabieg. Jednak podawanie narkozy jest obarczone większym ryzykiem, wiec robi sie to, kiedy jest to konieczne.

Na temat operacji uszu wiem dużo ale chyba nie będę się rozpisywać, bo nie sądzę, żeby Cię to interesowało. :)
    Aczkolwiek nie wyobrażam sobie że robią ją w znieczuleniu miejscowym.

Dzień dobry.
    U nas nocka średniawa, jak zwykle pobudka w nocy, Zuzia niby kataru nie ma a nos przytkany i coś tam furczy, źle jej oddychać w nocy.
    Jesteśmy już obie po inhalacjach, ja nadal na antybiotyku.
    Mój mąż dostał zrypę o północy, bo wtedy łaskawie wrócił z garażu...

• MANIEK Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kroko oby szybko do zdrowka.
    Beszko przykro mi bardzo. Mam nadzieje ze udało Ci die zabukować bilet.

Zrobiłam barszcz czerwony i upiekłam rogaliki z nutella zaraz mi stopy odpadną ... popołudniu jedziemy do mojego brata bo dzis ma urodziny.
    Poczytałam wczoraj o operacjach biustu rodzajach implantów cenach i chyba juz wiem co chce.. maz zaakceptował bo pokazałam mu jaki chce osiągnąć efekt. Takze odkładam pieniądze bo to dość drogi biznes. Lecę poleniuchować póki Jagoda spi.

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili, dlugie terminy bo ten to jaki superhiper. Ceny podobne.
    no niezniszczalny jest choc spokojniejszy. Moj maz stwierdzil ze w sumie fajnie bo mozna bylo zjesc wczoraj kolacje w spokoju ;(.
    Ale usmiech mu nie schodzi z buzi.

Pluca czyste, gardlo czerwone.
    Teraz spi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2017, 13:05

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MANIEK a co dokladnie chcesz z cyckami zrobic? Podaj prosze jakiegos linka.
    Ja tez bym chciala choc moj maz jest bardzo przeciwny :/.

Ps. Ja na Domiego mowie czesto Maniuś ;)

MANIEK lubi tę wiadomość

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powariowalyscie z tymi operacjami, aa moze ja nie mam kompleksow, ze tego nie kumam. Moj kompleks mozna zalatwic na silce.

Sala zarezerwowana umowa podpisana termin pazdziernikowy

Biedroneczka83, Lili83, konwalianka, Izoleccc, beszka, Blondik, MANIEK, adulcova lubią tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wróciliśmy z kościoła, nerwowi bo nasze dziecko dało popis jęczenia i maruderstwa. Od teraz dajemy sobie spokoj z zabieraniem jej ze sobą. Będziemy chodzić osobno.
    Pozatym mam takiego wqrwa na małża ze szok. Wczoraj przez ponad 3 h odkurzalam panele w nowym mieszkaniu abyśmy mogli zabezpieczyć je przed dzisiejszym malowaniem. No i miał przyjść wczoraj wujek małża aby przeszlifować kilka miejsc. No i dupa, nie przylazł. Był za to dzis rano.
    Wizytując mieszkanie po kościele, dostałam szału bo w całym mieszkaniu gładź.... Pył na podłodze. Pozatym zle nałożył gładź w jednym miejscu na ścianie (centralna ściana) i qrwa swietnie! Normalnie miałam ochotę udusić tam kogoś. Nigdy ńie moze przyjść i wykonać swojej roboty jak powinien. Juz jakiś czas temu zaczęłam sie wnerwiać na wujaszka, ale malz mnie przystopował, ze za mniejsze pieniądze itd. No i mam... Dzis weszli malarze sc ściany do poprawy. Zajefajnie zeby nie powiedzieć ...biscie. Dobrze ze facetowi w łazience dobrze idzie. Przynajmniej tyle.

Ania usnęła, w końcu bo tak jęczała dzis ze aż zaczęłam na nia krzyczeć.

Zgredka, brawo Ty!!! Fajnie ze październik :)

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • adulcova Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez wkurw.. na maxa! Mielismy jechac do tego Kuzynostwa, a oni do mnie o godzinie 11:30 (gdzie juz bylismy w polowie drogi) zebysmy byli na godz 15, bo Chlop sie nie wyspal po nocce - choy, ze nie byl wczoraj w pracy!!! Powiedzialam, ze dziekuje za informacje, zawracam do domu i bede robic dziecku obiad z Bog wie czego... Kur.. czy ja jestem głupia czy tak sie nie robi?! Tydzien bylismy umowieni i nagle 30 min przed spotkaniem im nie pasuje..

Po chwili telefony od nich, ze robie im niesluszne wyrzuty sumienia - no akurat!!!

Oczywiscie nigdzie nie pojedziemy, wzielam troche zurku od tesciowej (ktora nie rozmawia ze mna od swiat - nie wiedziec dlaczego) i Ada pojadła.

W doopie mam takie wyjazdy.. nie chce mi sie nawet czytac wiadomosci na FB od niej.. bo napisala 'ze ona upiekla ciasto i co niby ma je sobie teraz sama zjesc'

Nadal szukam rowerka idealnego dla Mlodej :/ ehh... czasu coraz mniej.

Uspie Mloda i idziemy grac w Monopoly Ultra Banking... ciekawe jak sie bedzie gralo czytajac tylko raz instrukcje ;)

I <3 German, Sewing and TSL!
    relgdf9hqgugqitx.png

• Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo !!!
    Zoska była pierwszy raz na sankach, ale miała radochę w ogole nie chciała w ogole wyjsć jak chciałam a mała sąsiadki powozić ;)
    Laro tak to jest jak z rodzina czyli wiadomo...u nas tez jest kilka rzeczy do poprawki kiedys ale nie rzucają sie w oczy (ale moj oczywiscie chciał oszczędzić i po znajomosci to ma) powodzenia!
    Manku trzymaj sie! PowodEnia z cyckami na przyszłość ale ja bym sie bała chyba...
    Adulcova no nie dziwie sie Tobie, jakas niepoważne to kuzynostwo!!!
    Beszko, jak tam udało sie z lotem?
    Zoska si to i ja chyba poleże bo wieczorem mamy jechac na kolacje z okazji urodzin mojej mamy
    Miłego popołudnia!
    A Zgredzia gratki terminu i umowy :)
    A Kroko zdrówka bb

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• zgredka Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie widze problemui w samotnym jedzeniu ciasta..
    Ile sie do nich jedzie? Jesli pobad pol godz, to musieli wiedziec, ze juz jedziecie i niech spadaja...

Laro: :/ wspolczuje, ale dlaczego meza chcesz zabic a nie wujka?

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredzia, chce zabić męża bo mi z morda wyskakuje, ze mogłam sobie poszukać pracownika na juz itd. A wcześniej pierdzielil pod ńosem, ze tak to jest jak sie "fachowca" bierze. Wiec juz nie wiem o co mu biega. Rozdwojenie jaźni ten mój chłop ma i nie chce mi sie z nim gadać. Bo usłyszałam ze ńiepotzrebnie tam poszłam. Nie Ńo, tego juz było za duzo. Teraz bede tam codziennie!!!
    Dodatkowo ta moja wczorajsza robota (wróciłam wykończona jak szmaciarza koń) a dzis wszedzie gładź, ten pył cholerny zaś na panelach, listwach itd. Bo wujek miał problem przyjść wczoraj (wódki sie wolał napić, o czym dowiedziałam sie dzis) qrwa!

Aha i oczywiście wujaszek jak i mój maz w doopie maja ze panele kosztowały miliony. Po co zabezpieczyć? Jak kładąc gładź na ścianie ta znalazła sie na świeżo położonych panelach? No i jak nie zabić? Pierdolnac (sorry) i powiedzieć ze samo zdechło.... Nie mam słów, nerwów itd

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2017, 14:01

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odpowiedz mojego: nie kumam technologii, ze panele polozone przed gladzia?

Krokodylica, Lili83, Blondik lubią tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotka jak napisała Konwi - każde dziecko musi się wychorować.
    Zdrowia dla Dominika.
    Co mu zapisał dr?

adulcova to fakt, tak się nie robi.
    Głupia sytuacja.

Maniek brrr na samą myśl o operacji piersi przechodzą mnie ciarki.

Zgredka super :)
    Którego października? To miesiąc moich urodzin. ;)
    I gdzie końcowo się zdecydowaliście?

Lara szkoda Twoich nerwów, zrobią Ci pięknie mieszkanko, zobaczysz. :)

Smoku wszystkiego najlepszego dla mamy. :)

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa noo jestem przeszczęśliwa bo Zuzia zjadła mnóstwo obiadu, a jak apetyt wraca to znaczy że zdrowieje.
    A pod koniec jedzenia ziemniaków zasnęła w krzesełku. Hehe drugi raz jej się to zdarzyło. Pewnie jeszcze osłabiona antybiotykiem.
    Poszli spać z ojcem.
    A ja zamiast trochę odespać nockę to siedzę. ;)

Lara faktycznie dobrze Zgredka pisze, dziwna kolejność.

A ja u nas na "placu budowy" już nie byłam ponad tydzień, ciekawa jestem jak tam prace postępują. :) Czekam na urządzanie pokoiku Zuzi!

‹‹ 2223 2224 2225 2226 2227 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ