Gang 18+ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja podaje - Zuza bierze tran, tam jest juz zalecana porcja witaminy D, Tośce dawałam cały czas i teraz, przechodząc na tran, bedzie dostawać. Witamina D jest bardzo ważna, nawet nie zdawałam sobie sprawy jak bardzo i nie chodzi tylko o krzywicę, etc.
-
Ehh no i pięknie .A chory.Wrócił od mojej siostry z kaszlem a już wczoraj coś kucał.Bosko ;( co z domowych sposobów na suchy kaszel? można coś podać np syrop z cebuli? a co z miodem?
A i takie pytanie jeszcze.Odnośnie uszu.Jak myjecie maluchom i jak często? ja musze dwa razy w tygodniu i czyszcze tymi patyczkami z ogranicznikiem po kąpieli ale czasem zastanawiam się czy on ma dobrze te uszy wyczyszczone,bo dość dużo ma woskowinyWiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2017, 21:15
-
nick nieaktualny
-
Młoda ja tez podaje Zosi wit D od urodzenia i my tez jemy
A co do uszów to po prostu czyszczę gąbeczka podczas kąpieli. Sporadycznie jak trzeba tocpatyczkiem ale baaaaardzo rzadko i nie w środku
Toruń as w domu cieplej...jakieś 23-24 stopnie ale spocona młoda nie jest, cienka bluzeczka i cienkie getry w nocy to samo a moze i cieplej bo ona od pewnego czasu spi bez przykrycia notorycznie sie odkrywa i wyrzuca kołdrę z wyra...wiec jej nie przykrywam tylko podkręcaj grzejnik ( śpiworek tez odpada - nie toleruje)
My wróciliśmy po 20 z knajpy "winiarnia" butelka 400zl wiec wypiłam drinka ale sie nazarlam!!!! Zoska pięknie padła dzisiaj i smacznie spiWiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2017, 22:00
-
Izo, dlatego ja podaje tylko tran Mollersa i podobno Kirkmana jest dobry - te dwa polecają nawet na grupie leczenie biomedyczne autyzmu, a tamte osoby nawet leków nie podają, bo boja sie chemii (wg mnie to przesada, ja Zuzy biomedycznie nie kecze, ale podaje przykład). W aptekach jest masa tranow, ale większość to rzeczywiście shit
-
Dziewczyny wiadomość na priv.
Ania pięknie usnęła o 22:00. A i ja zaraz idę kimac, za oknem -17.
Rano basen, ach, jestem pełna obaw przy takiej temperaturze...... Kombinezon pójdzie w ruch...
Dobranoc -
nick nieaktualnySummerka wrote:Izo, dlatego ja podaje tylko tran Mollersa i podobno Kirkmana jest dobry - te dwa polecają nawet na grupie leczenie biomedyczne autyzmu, a tamte osoby nawet leków nie podają, bo boja sie chemii (wg mnie to przesada, ja Zuzy biomedycznie nie kecze, ale podaje przykład). W aptekach jest masa tranow, ale większość to rzeczywiście shit
Sumi ja właśnie o Millersie te negatywy czytałam. W każdym razie ja już ziomkowi nie daję. Póki co biorę 8000 jed. Wit D to młody dostaje z mlekiem. -
Izo, a oprócz tego, ze Ty bierzesz, nie podajesz my? Gdzieś czytałam, ze suplementacja witaminy D u matki nie ma wpływu na suplementację u dziecka, gdyż witamina d bardzo słabo przenosi sie przez mleko? Chyba nawet w ulotce przy jakiś witaminach, ktore w składzie miały tez Wit d
-
Dzien dobry,
Witam sie w ten jakże mroźny poranek, kiedy nie wiem ile st C jest za oknem bo czujnik (stacja pogody) w tym temacie przestała działać, wiec jest niezle!
Za godzinę mamy wyjeżdżać na basen, echhhh, nie jestem przekonana do tego pomysłu, ale chyba będziemy musieli sporo posiedzieć po basenie i ochłonąć. Ubrać Anie w kombinezon..... Łaaaaaaa jak zimno ;(
Co do tranu sie nie wypowiem bo nie podaje. Podaje za to cały czas wit c.
Zdrówka dla potrzebujacych!!!!
Ps. Moja dobra koleżanka urodziła dzis w nocy. O północy odeszły jej wody a o 1:25 powitała maluszka na świecieKrokodylica lubi tę wiadomość
-
Hej, ja nadaje z WC.. Jak Lili, hehe, ale dla odmiany Tymek za drzwiami czeka na mnie, Patryk pomaga tacie palić w kominku..
Zimno, ogrzewanie chodziło cała noc non stop.. Mój mnie nadal wkurza, domator, tylko w domu by siedział, a ja chcę coś porobić..
Ja tranu jako takiego nie daje, czasem się zdarzy, za to aloes, omega, wit. C, D, witaminy kids forever - maja fajny skład i są z naturalnych składników. Czasem pyłek i mleczko pszczele, A do picia sok z bzu czarnego..
Pytanie z100 pkt. Jakie są Wasze pasje?
Adulcova ma szycie, Kroko motocykle - chyba że to nie pasja,.. A reszta z Was?
Lara, gratulacje dla koleżanki, jak maluszek? Jakiej płci? No i imię. Powodzenia na basenie. Koniecznie po ciepła herbatka i czas na ochloniecieWiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2017, 08:10
Lili83 lubi tę wiadomość
-
Zrezygnowałam z basenu. Nie ma sensu, szkoda aby Ania sie rozchorowała. Maz tez jeszcze nie do końca zdrowy, wiec nie ma co ryzykować. Pozatym moja decyzje przypieczętowało to, ze auto ńie chce odpalić. Wogole mam wrazenie ze sporo osób nie przyjedzie dzis na zajęcia.
Konwi, Igorek urodził sie z waga 2950 g i 50 cm, maluszek. Na 4 dni przed wyznaczonym tp.
Moja pasja jest mój ogródek, o ile to można nazwać pasja. Kiedys praktykowałem haft krzyżykowy. Bardzo mnie odstresowywalo. Ale juz wiem ze po porodzie moja pasja bedzie fitness i zdrowe odżywianie oj tak, jak laski pisały.... Wystarczy ruch i ćwiczenia. Pozatym nie stac mnie na żadne operacje.
Idę na śniadanie
-
Hi!
Konwi zeby nie bylo tak pieknie to pod moimi siedzi Leo i wsadza przez otwor raczke i steka;)te 5 min to przeciez katastrofa jak mamy nie ma!pytasz o pasje bardzo lubie czytac, ogrodek kiedys tak (ale z powodu braku mozliwosci przez kilka lat nie mialam)teraz sie to zmienilo nawet kiedys z tesciem posadzilismy wieksza ilosc truskawek na polu ale skonczylo sie nasza porazka hahaha zarastalo wszystko w takim temp ze nie moglismy nadazyc plewic;)ale fajnie bylo, jakis czas temu polubilam nauke jezykow (w szkole bylo koniecznoscia)a teraz to na luzie bez przymusu nawet kupilam ostatnio ksiazke z plyta do nauki rosyjskiego i chcialam isc ze starszym synem do szkoly wieczorowej(tez w miare mu idzie i namawiam go by szedl w tym kierunku ale informatyka wygrywa;))a i wloski tez bym chciala ppoznac chociaz podstawy;)
noc straszna pobudki milion razy ja nie wiem jak to mozlkwe ze za dnia spi dobrze a w nocy takie cyrki:/
cdn bo starszy syn zostal z 2 i juz niewytrzymuje moj dzis w pracy i jutro tez:(((
*******Gang18+*******B -
Hejka ale mnie w nocy skurcz zlapal, juz chcialam jechac na porodowke, ale przeszlo, o matko oby do wtorku
Konwi moja pasja jest rysowanie, malowanie grafika i tym podobne ale to bylo we wczesniejszym zyciu, teraz moge powiedziec ze moja pasja jest Leon
Ja podaje wid D, sama tez biore jak nie zapomne, a tak to codziennie miodek wszyscy do deserow czz do mleka, a zimnica dzisiaj -12 milego dnia
Aaa dzisiaj 38 tc 0 dnWiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2017, 09:45
konwalianka lubi tę wiadomość
-
Justta, ciepło u ciebie, u mnie -22 st C.
Zaraz jedziemy w poszukiwaniu oświetlenia do łazienki. I ledow do kuchni, oby Ania dała rade.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2017, 09:50