X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jedziemy w gory i tak czytak mojemu jak to Lara idzie na basen w taki mroz, a zaraz potem ze rezygnuje.

Zamyslilam sie nad pyt Konwi i.. moja pasja jest nauka, serio uwielbiam sie uczyc do 29 romu zycia sie uczylam stalr a to klasowka a to egzamin na studiach a to 5 lat z comiesiecznym egzaminem na aplikacji.. ehh
    Jezykow lubie sie uczyc..

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakupy przełożone, moze na popołudnie. Teraz sprzątamy, co trzeba wyrzucamy, kurzu mnóstwo.

Zaraz postaram sie położyć Anie spac. Juz bym sie chciała pakowac.

Zgredzia, na sanki, narty jedziecie?

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2017, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sumi co do Wit D to jeśli matka przyjmuje 6400 jed to dziecko dostaje z mlekiem taką ilość jakbyś podała 400 jedn w kapsułce.

Co do pasji to ja tak jak zgredka uwielbiam się uczyć. Wiem głupie to ale jest tyle rzeczy, których nie wiem lub nie rozumiem. Jakby nie patrzeć to dopiero po 30 skończyłam studiach a i tak cały czas coś robię żeby mózgownica pracowała :) no i przed ciążą pochłanialam książki i dużo sportu i czynnie i biernie- uwielbiam tą adrenalinę. Kiedyś do tego wrócę.

Młody kima. Dalej charczy :( jak wstanie to jedziemy po spacerówkę może się uda jakiś noworoczny rabat dostać czy coś :)

• Summerka Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, my czekamy na gości;)

Co do pasji, to pochłaniam (lub pochłaniałam, bo czasu brak) książki, teraz z pasja czytam Pismo Święte - komentarze, omówienia, ale serio czyta sie to, jak powieść fabularna (jakoś wcześniej nie myślałam o tym, ze tam jest ciąg zdarzeń przyczynowo - skutkowych oraz jakaś chronologia...), no i interesuje sie moda...oglądam takie programy, zaglądam na blogi...

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • Lili83 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wybieram sie na zakupy:)z kolegami meza (on zostanie wdomu z Sara Leo moze wezme zastanawiam sie)
    Urwis spi juz od ponad godziny w wozku Sary (gondola)kazal sie lulac=:O tego to jeszcze nie bylo Sara tez padla na spacerze wiec i ja leze choc jak widze ile w domu roboty to zaczynam miec wyrzuty sumienia:/

BW1ip2.png

5b09qtkfjh1k59fq.png

*******Gang18+*******B
  • adulcova Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Okey, zabieram sie za porzadne odpisywanie...

Co do kuzynostwa - jedzie sie tam z obecnymi warunkami pogodowymi okolo 40 minut (bezpieczenstwo przede wszystkim!), no ale coz.

Lara wspolczuje sytuacji z wujkiem i mezem. Ja nigdy bym nie wziela nikogo "po rodzinie" do roboty, bo to wlasnie tak sie odbywa niestety :/. Gdzie wybieraliscie sie na basen - do AquaDromu?

Kroko fajnie, ze Zuza ma apetyt.

Ja mam 20st w domu i mloda nosi body dlugi rekaw, bluzke/bluze, rajstopy i legginsy - wszystko na pogode na dzisiaj, -19st

Na tak mroznhy spacer zakladam body, bluzke, rajtki + kombinezon z konkretna membrana + czapka, komin rekawiczki. Jak kombinezon cienszy to spodnie termo z H&M.

Z witamin daje d3 + miod manuka + bio syropy (cos tam witamin maja).

Mloda co 2 dzien przy kapieli myje uszy, z zewnatrz patykiem. Fajne sa spraye do czyszczenia, ale dla starszych dzieci. Duza ilosc woskowiny to naturalna bariera i ochrona.

Konwi moja pasja jest logistyka i transport :) szycie to taki zabijacz czasu. Moim marzeniem jest nazbierac spora kolekcje modeli zestawow z naczepami w roznych kolorach ;)

Justa gratki, masz zielone swiatlo :)

Ja sie wczoraj wqrw.. podwojnie. Poszlismy do tesciow, bo niby nas zapraszali wg mojego Meza i ch*a prawda. Jak tesciowa zobaczyla Nas w drzwiach w ogole nie byla zachwycona. Bylismy tam ze 3h i nie odezwali sie do mnie oboje ani slowem (ani tesciowa, ani tesciu)... I tak jest od swiat, ja nie bede dociekac, bo mnie to guzik interesuje - ich wieczne problemy, aluzje... totalnie wyjebane mam na tych ludzi, bo sa dwulicowi. A tesciu widze, ze dziedziczy te jakze pozytywne cechy po żonce. OCZYWISCIE... ZOSTALAM ZJEBANA!!! ZE JAK JA MOGE DZIECKU KUPIC ROWER BIEGOWY?! Wstyd, chujnia i Bog wie co jeszcze... A oczywiscie zasapali sie o to dlatego, bo była gadka, że kupimy jakiś wypasiony rower i sie na niego złożymy - spoko, w nosie mam, nic od nich nie chce, niech spadaja na drzewo. Oni nie beda mi wyznaczac rzeczy, ktore mam kupic MOJEMU dziecku. Swoje mieli to mogli im kupować.

No i doszlam do wniosku, ze nie bede robila przez nich urodzin Adzie. Nie mam zamiaru znosic tych parszywców u mnie w domu. Z reszta z mojej rodziny i tak byliby tylko moi rodzice, a im to obojetne, bo oni kupią Adce prezent bez imprezy, a tamci to takie gamonie, ze tylko przy imprezie, bo tak to nie.

Jak myslicie, sluszna decyzja zeby nie robic? Bo jest jeszcze opcja nr 2 - zrobic te urodziny i pokazac kto tu rządzi ;) potraktowalabym ich tak samo, a nawet gorzej ;] nie wiem czy to msciwosc, czy co, ale na prawde zaczyna mi to dzialac na nerwy. Jak mi cos nie pasuje to mowie wprost, a nie pieprzę się z kimś jak matka z łobuzem...

Brak mi juz slow, cycki opadaja.

I <3 German, Sewing and TSL!
    relgdf9hqgugqitx.png

• MANIEK Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siema,
    Lara wiem co czujesz!! mi remont robił mój wujek i powiem szczerze NIGDY WIĘCEJ !!! wszystko jest do poprawy dosłownie. Na szczęście i tak syn mojego brata poplamił ściany a mój maż z córka jeszcze dołożyli także wyluzowałam i stwierdziłam że Zuzia jeszcze te ściany doprawi a potem chce wynająć architekta i niech zrobi coś fajnego czego mi dzieci nie zniszczą:) Poza tym zawsze nowe mieszkanie po ok roku się remontuje (100% moich znajomych tak robi bo zawsze coś wychodzi w trakcie)

Co do wit D ja podaje cały czas i zawsze gdy jestem na wizycie dr o to pyta. Sama nie biorę a chyba powinnam polecacie jakąś dla "dorosłych"?

Jussta nom to już tuż tuż:) czekamy na wieści
    Zgredko gratulacje zarezerwowania sali i terminu:)

Co do pasji hmmm kiedyś sport konkrtenie bieganie teraz moja kancelaria:) poza tym uwielbiam czytać.
    Kroko super że coraz zdrowiej u Was:)
    Adu takie zachowanie jest co najmniej niepoważne a jeszcze wypominanie że Wy robicie jakiś problem to już przekracza wszelkie granice dobrego smaku.

Ja też wqrw na małża,,,,i brata i jego koleżkę ( chrzesny mojego bratanka który niebawem będzie tatą bliźniaków po wielu latach starań i in vitro) wczotaj pojechaliśmy do brata bo miał urodziny. Ledwo weszłam składam ciulowi życzenia a on do mnie że jestem strasznie gruba! Po chwili ten jego kolega którego żona jest w 14tc i nie należy do najszczuplejszych też mi wyjechał z teksetm że pewnie wszystko zjem i jestem wielka...kurwa myślałam słuchajcie że im przypier**e wałkiem. Nie powiedziałam nic bo w sumie co będe sie z debilami sprzeczać ale nie powiem zabolało mnie to bardzo ( moja bratowa to chudzina straszna waży jakies 46kg przy 168cm wzrostu)
    Potem moj mąż żalił się na mnie że wychowuje "maminsynka" bo Jagoda nie chciała iśc do dzieci tylka stała przy mnie ( dziś ma już katar i kaszel wiec podejrzewam ze te kupy wcześniejsze to zęby a teraz jeszcze katar sie zaczął i jest marudna) ale mój mąż przy wszystkich stwierdzil że ciągle ją niańczę i ona ze mną robi co chce....Próbowałam coś powiedzieć ale mnie wszyscy zakrzyczeli bo oglądali skoki drąc się jak pojebani...po chwili mąż powiedzial że prakla nam się zepsuła na początku tygodnia ale ja tak długo ie moge się zdecydować czego chce że jeszcze nie kupiliśmy nowej (ku**a znowu mi ciśnienie skoczyło bo razem ustaliliśmy że trzeba poczytać czy bierzemy 2w1 czy samą pralkę bo wiadomo to zakup na kilka lat) ...siedzę dziś wkurzona i się do niego odzywam jak muszę.

soryy za monolog

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rety gdzie wy mieszkacie ze tak zimno u was???? U mnie tylko -6'C.

Pasje? Hmmmm. Moim problemem jest to ze ja bym wszystko chciala a jak wiadomo wtedy z tego jest wielkie nic....
    Ale na przyklad uwielbiam wspinaczke skalkowa i m nadzieje niedlugo do tego wrocimy.
    Lubie uczyc sie jezykow. Zrobilam podstawy huszpanskiwgo, teraz chcialabym wloski. Ale przede wszystkim chce do perfekcji doprowadzic niemiecki coby moje dziecko sie mnie nie wstydzilo ;).
    Kocham podroze i lubie bardzo ksiazki w stylu reportazu, podrizniczych nie za bardzo.
    Ostatnio czytam na temat alchemii, magii i historii trucizn. Chcialabym ksiazke napisac.

Maz byl ogladac ten dom z prefabrykatu. Mowi, ze super! I ze by bral. Ehhh troche sie boje takuch domow :/, cegla to jednak cegla.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2017, 13:04

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniek ja mam oddzielnie pralke i suszarke. Ponoc sie mniej psuja jak oddzielnie sa. Pozatym nie wszystko mozna do suszary wiec ja podczas przekladania odkladam to co trzeba.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo!!!
    U nas chyba 12 było rano...sanki i spacer zaliczone, zakupy zrobione, puzzle młodej kupione ...nawet jej idzie a jaka radochę ma jak dopasuje dwa elementy :) i ja oczywiscie bije brawo :)
    Niedawno padła wiec mam chwile :)
    Justka trzymaj sie!!!!
    Lara ja w ogole jestem przeciwna basenowi (w moim przypadku) chlor dla mnie to koszmar zadrapalabym sie na smierć a zoska czesto ma "kiepskie" wyniki moczu no i wody sie boi wiec moze kiedys kiedys ale Was podziwiam :)
    A u powodzenia z zakupami (cierpliwości zycze :)
    Zgredzia awlasnie na narty jedziecie?
    Maniek no debile!!!! Mądra jestes ze nie dyskutowałas choc wiem jaka miałaś ochote!!! Współczuje. A maz to łowieniem trzymać twoja strone a nie dokładać...sorry osioł!!! Trzeba było go w domu zjebutac.
    No i tyle pamietam. Miłego

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• MANIEK Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psotka poka pózniej fotę domu.
    Co do operacji to jeszcze nie wiem dokładnie co zrobię bo zdecyduje po zakończeniu karmienia Zuzi jak zobaczę co z mojego biustu zostało.

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha no i uwielbiam gotowac. Przede wszystkim z ksiazek kucharskich bo lubie sprawdzone przepisy. Kocham kuchnie tajska u lubie indyjska ale czasem mnie nachodzi na bardziej europejskie klimsty. Mam fajna ksiazke Kuchnie swiata i w planie zrobienie potraw z kazdego kraju :)

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wstalysmy po drzemce, dzis pobudka była po 7 wiec i drzemka wcześniej bo po 12. Ńo i usnęłam zAnia.

Nie wiem czy zakupów ńie przeniesiemy na jutro bo okazało sie ze kurier ma przyjechać ( a rozpiętość czasowa ma 11-21) z tv, odkurzaczem i expresem do kawy.
    Dzis na obiad cos z knajpy, mam taki rozpierdziel w kuchni ze nic teraz bym nie ugotowała.

Adu, jeździmy z Ania (odkad skończyła 4,5 miesiąca) raz w tygodniu (w soboty wlasnie) na zajęcia pływania do szkoły pływania Nemo. Zajęcia trwają 30 minut. Dzis cieżko mi było podjąć decyzje o rezygnacji z dziejszych zajęć, ale przy temp poniżej 20 stopni wolałam nie ryzykować zdrowiem Ani. Wg mnie właściciel powinien odwołać zajęcia, bo pewnie nie tylko nas ńie było na zajęciach. A każde nieusprawiedliwione zajęcia przepadają ;/

Manku, kuzwa! Czytałam i nie wierzyłam, No jeblabym miedzy oczy bratu, koledze kazała poczekać jak bedzie małżonka wygladała i komentarze niech wtedy dla zony zostawi, a mężowi zmylabym głowę jeszcze na miejscu! Kuzwa, normalnie faceci bez mózgów sa, bez taktu, cymbały! Rzeczywiście Twoje nieodzywanie sie w tym przypadku jest uzasadnione. Niech sie teraz tatuś Jagoda zajmie, cobys jej za duzo nie rozpieściła, baran.

Kotka, a ty nie byłaś oglądać? Przecież to wspólna decyzja musi być. Ja jednak sadze ze teraz sa takie materiały, znacznie lepsze niż cegła, ze warto sie zastanowić.

Mój szogun biega z pchaćzem po domu, wtórne dzieciństwo przechodzi. Heh

Smoku, jakby u nas -12 było to na bank byśmy pojechali na basen, No i auto by tez ruszyło. A tu czytam na tvn24 ze w Katosach było najzimniej brrrrrr

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • adulcova Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara myslalam, ze do AquaDromu do Rudy, ja od Nemo trzymam sie z daleka :) no i nie mozemy sie basenić, bo to zapalenie...

I <3 German, Sewing and TSL!
    relgdf9hqgugqitx.png

• LaRa Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czemu od Nemo trzymasz sie z daleka? Jak dla mnie świetna szkoła. Fajne instruktorki. A Ania szaleje jak juz widzi basen.

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W gorach minus 20. Bylismy u rodzicow, a pot siostry chlopa..

Kotko: w Polsce mieszkamy :)

Adu: ja bym chyba nie robila. Szkoda nerwow..

Przeczytalam pobieznie, zaraz doczytam acz bateria slaba, maly zasnal w obie strony (wlasnie wracamy), wiec z usypianiem bedzie masakra, wczoraj mial 2h drzemki 10-12 i zasnal po 22.. :/
    Ja po 24; a o 4 mala stwierdzila ze nie spi,ale dostala picie i ja wsadzilam do lozka

Kotko: a o czym te ksiazke chcesz.napisac??

Moj tata po wydaniu pierwszej zabral sie za opowiadania, teraz

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2017, 16:02

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LARA Domi chory jest i nie moglam go wziac ze soba ani z kim zostawic :(. Strasznie zaluje ale nie dalo rady inaczej. Zdjecia tylko widzialam.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba poczułam kopnięcie/pyknięcie :)

Izoleccc, Lili83, Krokodylica, PsotkaKotka, MANIEK, Blondik, adulcova, justta lubią tę wiadomość

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara gratuluję

Maniek, przykro że mąż nie stanął za Tobą.. Co można powiedziec.. Oni nie myślą czasem racjonalnie.. Z drugiej strony jego spostrzeżenie nie jest odosobnione, bo mój też uważa że "przywiazalam" do siebie Patryka, no ale czemu się dziwi, skoro jest ze mną non stop.. Może to też być taki etap, że się wstydzi, potrzebuje czasu.. Taktu kuzyna szkoda komentować, burak, następnym razem powiedz, że dziękujesz za komplement.

Kotka, zdrowia dla D, jak Twoje relacje z mężem?

Dlaczego Was zapytałam o pasje.. Otóż mój uważa że jej nie mam.. W sumie na rację.. Fakt, chodzę na siłownię i cross fita 4 razy w tygodniu, ale to nie jest moja pasja, a jedynie narzędzie w dążeniu do tego, by wyglądać jak człowiek. Lubię tam chodzić, dotykać ludzi, ale nie jest to takie coś, bez czego nie mogę żyć.. Lubiłam się uczyć, skończyłam dwa kierunki studiów, no ale w sumie teraz nie robię nic w tym kierunku :/ nawet chciałam iść na coś jeszcze, to maz się pyta ile lat będę się uczyć i co z tego będę miała.. Troche racji ma, bo przecież idąc na studia czy gdzieś tam idziesz z wizja, że podejmiesz później pracę w danym zawodzie, a ja jednak jej nie mam.. No i teraz zastanawiam się, czy jest coś w moim życiu, co uwielbiam, bez czego żyć nie umiem i co sprawia mi olbrzymią satysfakcję.. Nie licząc dzieci, bo przecież je wychowujemy dla świata, nie dla siebie..

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• WróżkaZielona Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehh dziewczyny, czy po kp noworodek zasypia? Bo moj wpada w szal i dzisiaj moze godzine lacznie przespal :/ juz sama nie wiem o co chodzi... Czy moj egzemplarz taki niespiacy? :/

Ogolnie wykonczona jestem, nie pytajcie. Kp to jakas meka :/ wysiadam, leb mi peka... :(

43xntqm.png

q0eplew.png
‹‹ 2226 2227 2228 2229 2230 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ