X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwi u nas tez tak jest ze Jagoda wiecej ze mną bo maz duzo pracuje. Poza tym jak ona płacze i chce do mnie to jsk mam sie plecami odwrócić? Przecież to moje dziecko! W dodatku chodzi do żłobka wiec całymi dniami mnie nie widzi ... sama nie wiem chce dla niej jak najlepiej ale nie uważam ze trzymam ja pod kloszem.
    Co do studiów to sie z Toba nie zgadzam:) nie zawsze studiuje sie dlatego by podjąć potem prace... wydaje mi die ze wlasnie teraz można studiować dla chęci poszerzenia wiedzy bez przymusu :) dlatego jesli czujesz ze chcesz sie uczyć czy skończyć jakiś kierunek to rób to a maz ma Cie wspierać a nie szukać korzyści... a tak w ogóle jaka on ma pasje? ( mój np wiecznie w warsztacie to jego praca i pasja)

Jagoda mi sie pochorowała:(wróciłam z biura ( bo umówiłam sie z szefem na zrobienie sprawozdania) i juz oczy załzawione oblatane sie rozkręcił:( do tego kaszel buuu :( w pon chyba nie dam jej do żłoba :(
    Wciąż mam focha na męża. Nie chce mi sie z nim gadac... wiem ze hormony mi teraz dokuczają i mu o tym mówiłam a on zamiast mi pomoc przetrwać ten czas to jeszcze mi dowala... a tak w ogóle to dzis obchodzimy 10 lat poznania sie:(

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• MANIEK Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh Wróżko jak ja Cie rozumiem .... a za chwile to nawet bede powielać Twoje posty... trzymaj sie powoli sytuacja sie ustabilizuje. Wypracujecie swój rytm i bedziesz mogła lepiej funkcjonować. ... w tym czasie ja bede w ... lesie.

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• Blondik Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka. U nas minus 20. Pa limy w kominku jemy chipsy i pijemy piwko. Co chwilę jakąś awaria i nie umiem się wytrzymać z kartonów. Nie mamy jeszcze ogrodzenia i ktoś nas podgladywal (ślady stop przy oknach wokół całego domu ). Trochę się boję, no ale mamy alarm. Do kupimy jeszcze kamerki.
    Maniek mój też uważa, że Madzie do siebie przywiązanie i niektórych rzeczy nie chce z nim robić np. Usypianie. No ale to moja wina że go wiecznie nie ma? Nie daj się!
    Co do pasji, chyba nic konkretnego już nie mam bo na nic nie mam czasu. Uwielbiam czytać kiedyś taniec. ..języki. .. teraz jakoś się rozleniwilam i moja pasja jest spanie hehe

Pytanie do szyjacych...czy można samemu zainstalować te kółeczka w zaslonach (przelotki). A jak jie to kto to montuje?

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konw czy Twoj to powiedzial jako zarzut?

Wlasnie faceci mysla glownie racjonalnie..

Manku: Twoj maz nie wie, ze powinniscie trzymac jeden front? Beznadziejnie, zw przy "obcych" komentuje Twoje metody wychowawcze, a on jest od czego?

Mala jest usypiana, maly gdzie indziej ale jak tylko go do malej przeniose to sie obudzi, psia kosc, a wtedy nie bedzie spal z 3-4h, obecniw zasypia przy cycu, a obok siedzi pluszowy kon i parska bo chyba bateroa mu sie konczy, zaraz mnie trafi szlag!

Konwi: w takim razie ja tez nie mam pasji..

21:49 maly spi ol yeah

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2017, 21:49

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • adulcova Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laro trzymam sie z daleka, bo swego czasu byl tam smród, bród i malaria :) może niedosłownie, ale +/-. Zrazilam sie jezdzac tam sama, wiec z dzieckiem nie mam odwagi. Generalnie Ada jest nieusluchana wiec zajecia z Instruktorem odpadaja, bo ma swoj swiat i swoje kredki w wodzie, ale ma ponad przecietne zdolnosci plywackie :) wiec moje stanowisko jest moze niezbyt trafione do dzisiejszego stanu w/w placowki, bo może odżyła, ale cóż... starego psa nowych sztuczek sie nie nauczy. Z reszta stawiam na wode ozonowana, jest tam juz taka?

Gratuluje kopniakow/ruchow :)

Konwi, a moze masz jakies pasje, ale ich nie dostrzegasz? Tzn sa takie przyziemne, ale nawet tego nie wyczuwasz. Ewentualnie moze jeszcze czeka Cie ich odkrycie.

Wrozka moja spala jak suseł przez pierwsze 2 msc wiec nie powiem. Trzymaj sie i zycze Wam lekkich nocy :)

No i znowu mowie, zachowanie ponizej pasa, ja bym szybko ugasila mojego Meza przy takiej "klawej" gadce. Z reszta on nawet juz nie pieprzy takich glupot, bo wie jakie sa tego skutki (i nie, nie bije go :D).

Maniu zdrowia :(

Blondik u mnie -26 :). Te dziury o ktorych mowisz to przelotki. Mozesz zainstalowac je sama lub dac krawcowej/osobie szyjacej firany. Jak ja instalowalam przelotki to dawalam je co 11-14, zawsze parzyscie dla lepszego efektu no i wyznaczalam kolko olowkiem na materiale i nabijalam - cala filozofia, one sana zatrzaski. Jedyna sugestia to kólko opal zapalniczka, aby sie nie snuło.

Czym sie interesuja Wasze dzieci? Maja ulubione kolory? Postacie z bajek?

A ja od popoludnia aranzuje sobie moje nowe mieszkanie, ktorego jeszcze nie mam :) hue hue.

I <3 German, Sewing and TSL!
    relgdf9hqgugqitx.png

• Lili83 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrozko watpie by kp mialo tu cos do rzeczy popatrz u mnie Sara w dzienladnie spi a w nocy ciagle pobudki i placz dlaczego nie mam pojecia:/

konwi na chwile obecna to tez moge powiedziec ze nie mam pasji bo nie mam na nia czasu:/gaceci sa madrzy bo to nie oni zostaja z dziecmi w domu moj nawet oststnio po 2 miesiacsch siedzenia w domu przyznal ze jest to meczace i monotonne i gnal do pracy az sie kurzylo dzisiaj bedac na zakupach bez dzieci 3godzodetchnelam i wracsjac do domu bylam usmiechnieta gadalam z nim smialam siea on do mnie ze co taka odmieniona no odp jest prosta nie?jesli chodzi o studia to uwazam jak Maniek teraz wlasnie mozemy sie uczyc tego co sprawia nam przyjemnosc co nas ciekawi a niekoniecznie jest potrzebne w zawodzie

Manku nie przejmuj sie glupimi docinkami jeszcze im pokazesz;)

Krokodylica lubi tę wiadomość

BW1ip2.png

5b09qtkfjh1k59fq.png

*******Gang18+*******B
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adu, chyba mówimy o dwóch rożnych szkołach Nemo. Nie mogłaś tam chodzić bo to szkoła dla dzieci 3 msc-18 lat. Woda w basenie jest krystalicznie czysta, posiadają atesty i filtry AFM. Uwierz mi, ze jeśli byłoby tam brudno, to juz by nas tam nie było. Odpukać przez tyle miesięcy chodzenia na basen nie było u Ani żadnych problemów.
    Btw gdzie jeździłaś na ten basen?

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • beszka Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej

Ja, jak zwykle ostatnio, wpadam na chwilke.

Alez u Was mrozy w PL. Z mama jak rozmawiam, to na oomorzu rowniez ziiiimno.

Konwi, lilli, jak z chlopcami w domu siedzialam, to tez ze mna do lazineki chodzili.teraz oni odpuscili ;) chociaz w kryzysowej syt.mnie nachodza ;) za to H nie daje za wygrana, wiec poddalam sie i zabieram ja ze soba (druga spr.mze bohe sie co moglaby zrobic gdyby sama zostala). Chwile spokoju mam jak maz wraca do domu. Pada wyedy haslo, ze mam cos z zoladkiem, albo caly dzien nie mialam czasu i takim sposobem mam 5 min.ciszy jeszcze przed obiadem ;)

Co do pasjo, to przed dziecmi oprocz czytania, lubilam sie uczyc, cwiczyc, biegac, gotowac. Teraz to na nic czasu nie mam, a jak mam to zasypiam, np.od czw.lezy ksiazka z prawa podatkowego i sie kurzy :(

Pewnie jka mloda zacznie szkole, to ja odzyskam swoje zycie ;)

Wrozko, moja tez sie darla i darla. Brzuszek ja bolal. A wiesz statnio czytalam o czym staki, jak dyschezja niemowleca. Slyszalas o tym?
    Co do kp, to z doswiadczenia wiem, ze przystawianie najwaznjesze w rozkreceniu laktacji okus laktator. Ja mialam zbyt niski poziom jkaiegos tam hormonu i dostawalam go w kroplach (a mojej brwtowej lekarz zapisal jakis niby naturalny preparat i ma po nim b.duzo mleka). Z J bawilam sie siedzac na podlodze, a L trzymalam przy cycu. Albo na kanapie czytalam mlodemu a mlodszy znow orzy cycu.
    Ale prawda taka, ze jesli Ciebie meeega stresuje to kp, mleka masz malo...to moze mm lepsze? Mlody tez sie stresuje, bo czuje Twoje emeocje.

Zgredko, super, ze i sala i termin wybrane. Reszta jakos pojdzie. A macie nianie do dzieci?

Zdrowka dla Jagodki. A co do meza, to niefajnie :/ tez bym focha strzelila, a zadne hormony mi nie szaleja. A mama juz jest u Ciebie czy jeszcze u siebie.

Psotko, a z czego ten dom zbudowany? Sorry moze glupie pyt., ale ne mialam kiedy spr.na necie. U nas sa domu drewniane. Niektore z gotowych ele.budowaneh. Ja daaaawno temu tez sadzilam,ze murowany lepszy...a teraz tylko drewno. Np. kable tak fjanei tutja klada pomiedzy izolacja a drewnem, ze w kazdej chwili kozna je wymienic, czy dodac nowe bez miniecznosci rozwalania scian.

Blodnik, jak Madzia e zlobku?

Smoczku, wyslesz mala do przedszkola, ajk sama uznasz, to za stosowne. Ja uwazam, ze przedszkole w tym wieku, to koniecznosc a nie obowiazem. Szkola jest onowiazkiem. Ja do lrzedszkola nie chodzilam i ne czuje sie gorsza czy glupsza ;) moje dzieci chodzily, bo musilay

A wyjak tak o tych operacjach, to ja bym zrobila cycki i brzuch i mooooze nos. Cycko, to kto wie....w 2010 kazali mi przyjsc na bad.genetyczne (nowotwor piersi), ale wtedy jeszcze dzieci imkp planowalam. Teraz juz iwem, ze wieciej dzieic miec nie bede, wiec pojde na to bad., jak H bedzie miala 3-4 latka. W razie operacji, zeby kakos maz mogl jej wytlumaczyc cos sie dzieje itp. I mi tez bedzie latwiej zostawic 3-4 latnia H niz taka mala. A u nas jak wynik jest dodatni, to oczywisice cycki usuwaja plus od razu robia nowe. Moja mama miala miec to bad.w czw.,ale ze wzgl.na smierc dziadka musiala przesunac termin.

Zgredko, ja tez wiele historii slyszalam i widzialam (nowotwory), wiec wiem ze powinnam pojsc do tego lekarza. W pon.ide sie umowic.

J aniestety na pogrzeb nie pojechalam :( nie chce brac wolnego z pracy, teraz jak dopiero co zaczelam pracowac. A lotu powrotnego na nd.nie bylo....labo byl z przesiadka taka,,ze clay dizen bym na lotnisku siedziala.....mama zajela sie kuzynka....a w sume dwie. Nocowaly u neij a dzisiaj wszysyc sa u ciotki. Od pon.idzie do oracy, wiec mysle, ze bedzie ok. Mi ciezko, ze na pogrzebie ukochnaego dziadka nie bylam.....ale co zrobic....

Dzis zaczelismy L orzeprowadzac na dol. Co za burde mam. Nie wiem po co w czw.sprzatalam......

Spokojnej nocy

Smoczyca1 lubi tę wiadomość

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beszko: tak, babcie i dziadka :-)
    I dziewczyny ktore.przyjada.z dziecmi lohohoho..

I dopiero teraz skumalam, ze dziadek jednak zmarl.. przykro mi :/

Adu: o tak, gdyby byl.syf Lara na pewno by sie tam nie pojawila, to forumowy czyscioch :-)

Moj juz mial dwie pobudki na cyckowanie

Smoczyca1, Lili83 lubią tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Lili83 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 23:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beszko przykro ze nie pojechalas no ale co zrobic:(pomodl sie za dzidka powspominaj pozegnaj go na w inny sposob

wlasnie dalam butle z mm Sarze chce zobaczyc jak bedzie spala wszyscy mi gadaja (wlacznie z moim)ze moze za malo mam mleka nietresciwe stratatata wiec mowie dobra wypila 100 o 23 30 zobaczymy ile pospi i jak:/powiem ze dziwne to uczucie nie dac cyca a przerabialam to juz 2 razy z chlopcami:/

o tak gdyby bylo brudno to Lary noga by tam nie stanela hahahaha

BW1ip2.png

5b09qtkfjh1k59fq.png

*******Gang18+*******B
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 00:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili: nietresciwe pfff glupki

Blondik lubi tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matki wariatki... Haha ale przynajmniej sie uśmiałam :)

Na dworze temp -23, pozdrawiam gorrrrrrąco!

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka, coś o tym nemo musi krążyć jakąś plotka bo mi na rehabilitacji też odradzasz nemo i poszliśmy do swimmer w Katowicach.

O matko jaki mróz, wyślę J z psem, nigdzie się nie ruszam

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik, teraz mnie zaciekawiłas, a co takiego mówili na rehabilitacji? Czemu odradzali? Musze to sprawdzić....
    Chyba ze maja jakies profity....
    Chodzicie z Madzia na basen? Superrrr, jak sie odnajduje?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2017, 08:03

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bedzie post pod postem bo na raz nie odpisze.
    Dzien dobry. Noc dobra, D obudzil sie kolo 5:30 ale maz go uspokoil i do 8mej pospalismy.

Dom ma duza jeszcze jak dla mnie wade : ogrzewanie nawiewowe zamiast grzejnikow. Jak dla mnie ma to wiecej wad niz zalet.

BESzko nie wiem z czego ten dom.

ZGREdko co do ksiazki to chcialabym taki troche kryminal ale w innym wieku, cos kolo v-viii w.
    A twoj tato cos zarobil na tym?

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja uwazam jednak ze wlasnie w dzisiejszych czasach studiuje sie zeby to potem wykozystac. Dla przyjemnosci to studiowali kiedys bogaci mezczyzni zeby miec co z wolnym czasem zrovic i miec o czym dyskutowac na salonach ;). Jak ktos teraz dla przyjemnosci idzie stuiowac historie czy etnologie to musi sie liczyc z tym ze bedzie mial problem z praca, chyba ze komus nie przeszkadza to ze po studiach sprzedaje np odkurzacze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2017, 08:34

Blondik lubi tę wiadomość

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Lili83 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotka z tego co Konwi napisala skonczyla 2 kierunki ma prace wiec nie rozumiem dlaczego by nie mogla isc na studia dla przyjemnosci?

u nas noc jak kazda takze to mm to sobie moga w d...wsadzic;)

Milej niedzieli!

BW1ip2.png

5b09qtkfjh1k59fq.png

*******Gang18+*******B
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hola,
    U nas pobudka po 9 :o szokkkkk!
    Zamierzam dzis sie na wyprzedaz wybrac kupic kurtke zimowa puchowa

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po kościele, ziąb niesamowity.... Z -18 teraz bedzie. Zaraz klade Anie na drzemkę.

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane. My po kościele, ja na siłowni byłam teraz jest mój.. Pasja mojego męża to właśnie zdrowe odżywianie, siłownia, ćwiczenia, zachowywanie się ciała podczas ćwiczeń itd.. Męczy tym wszystkich, wierzcie mi..

Mój mąż to trochę egoista, bo na bank krecilby nosem na studia.. Sama nie wiem..

U nas rano - 18, teraz - 9
    Dzieci szybko do domu wracaly, nie chciały na spacer iść wcale :)

Beszko, powodzenia w przeprowadzce L, no i sprzątaniu

Blondik, a macie ogrodzenie? Póki co to moja być sąsiedzi, ciekawi nowych lokatorów.

Wrozko, mój Tymek non stop płakał, nie płakał tylko z cyckiem w buzi i jeżdżąc po Wertera h, jak H Beszki..

Cdn

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

‹‹ 2227 2228 2229 2230 2231 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ