Gang 18+ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Hejo u nas noc słaba katar sie rozkręca oczy zaczerwienione usta tez kaszel i cieknie z nosa go tego humoru brak .
Psotka ja mowię o nas w czasie teraźniejszym gdy praktycznie każda z nas juz ma zawód lub prace a teraz moze rozwijać swoje zainteresowania. Ale rozbawiłaś mnie tym tekstem o facetach i salonach hehe.
Beszko ważne ze masz dziadka w sercu. Bedziesz mogła to go odwiedzisz.
Lili83, Krokodylica, beszka lubią tę wiadomość
Maniek
-
U nas tez lipa. A chyrla jak opetany do tego jakis rozgrzany chodzi ale temp 37.
Mala od 3 dni daje popalic ciagle poplakuje.
A ja znowu mam malo mleka. Godzine sciagalam i co marne 110ml a mala je 140-150. Zapisalam sie do grup na fejsie o kpi i probuje power pump i zobaczymy jak nie polepszy sie za kilka dni to koncze ta przygode ,bo ta laktacja robi mi wode z mozgu. Oszaleje.
Zdrowka chorowitkom ja sie boje zeby mala sie nie zarazila bo u niej kaszel to bedzie koszmar -
Lily sciagam tak dlugo bo robie metode power pump ktora tyle trwa. Imituje wiszace dziecko. Do tej pory sciagalam po 15min na piers no ale jest lipnie. No moja to glodomor wielki.
-
Nie no, dziennych nie biorę nawet pod uwagę, jak już to zaoczne, co wiąże się z wydatkami i jednak weekendami poza domem, co z kolei oznacza że mąż miałby całe weekendy zajęte z dziećmi i " domem", no i wtedy trudno o jakiś wyjazd.. No i wolałabym nie podyplomowe bo wg mnie nauki tam nie ma, to tylko wyciąganie kasy..
Może na jakiś kurs pójdę..
Lili, młoda, Wrozko a pojęcie dużo wody? 2_3l chociaż?Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2017, 18:03
-
Konwi: odpowiem po swojemu. Maz zarzuca Ci brak pasji, a sam ma pasje w **uj. No szalenstwo zdrowe jedzenie i fit. Ty tez chodzisz 4x w tyg na fit/cross i Ty pasji nie masz? Gdzie jest granica?
MANIEK, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
Zgredko, nie do końca.. Ja widzę różnice.. On ma Manie, czyta mnóstwo publikacji i innych rzeczy w tym zakresie. Jest dobrze zbudowany, dba o siebie i jest mega w tym konsekwentny. Ja jak napisałam, nie lubię ćwiczeń samych w sobie, mogę bez nich żyć, robię to dla pewnego celu, on- bo to kocha. On zarzuca mi brak pasji ale jednocześnie namawia do jej znalezienia. Tyle że ja nie wiem gdzie jej szukać i jak..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2017, 19:30
-
Konwi samej wody pije okolo litra ale do tego dochodza min dwie kawy zbozowe plus lactosan herbata na laktacje i dwa razy dziennie femaktiker
-
Konwi, to Twój maz by sie z moim dogadał - mój tez ćwiczy, etc. Ja ćwiczę, bo jestem próżna imie chce mieć brzydkiego ciała, choć ćwiczyć nie lubię.
Co do studiów to zgadzam sie - teraz byliby to fajne (tez skończyłam dwa kierunki), ale mysle, ze jest to technicznie trudne z dziećmi.
My po imprezie - dwa dni sprzątania, impreza i znów sprzątanie, ale ogólnie było spoko;) -
Hej hej.
Zgredka Ty jesteś mistrzyni a nie przegrzewaniu dzieci.
Ale w bloku jest zdecydowanie cieplej niż w domu (u nas w domu).
O np teraz w sypialni pokazuje 16 stopni.
Ja i tak walczę z sobą żeby Zuzi nie przegrzewać bo sama jestem zmarzluch któremu wiecznie zimno.
A moja mama to sapie że za cienko Zuzię ubieram.
Młoda ja daję wit d teraz, w lecie nie dawałam.
Uszy myję w trakcie kąpieli, patyczkiem rzadko kiedy.
Smoku mega ciepło macie w domu.
Ja bym nie mogła spać w takiej temp, za ciepło.
Konwi no motocykle to jak najbardziej pasja, ale od porodu nie mam niestety na nią czasu.
Tak przypuszczałam że dlatego pytasz o to.
adulcova nie wiem co Ci poradzić z tymi urodzinami.
Maniek, chyba ekipa chciała zażartować, tylko słabo im wyszło.
Też pomyślałam, że jak by na basenie było brudno, to Lary noga by tam nie postanęła.
Lara gratki ruchów.
Wróżka niestety na temat kp nic nie poradzę.
Blondik - pasja spanie! o! to jest to!
tez bym sie bala gdyby mi ktos lazil kolo domu
cdn. -
To ja kocham fit, uwielbiam jak 20babek jedzie w rytm dudnienia jakas choreografie i to najlepiej trudna, zeby nie miec zajetych niczym mysli, tylko co po kolei ehh step u mnie na osiedlu. Maly dzis zjadl ze 40ml z butli, za miesiac juz bedzie zarl, wiec bede fitowac, ol yeah. Mi to jest potrzebne dla zdrowia psychicznego
-
Hej hej
Ufff Leo prawoe przeprowadzony, uffff jeszcze gora zostala do ogarnieci, ale to we wtorek, bo jutro ide na kurs zaraz po obiedzie.
Za duzo wzielismy na siebie z mezem orzy 3 dzieci. On ma ehzaminy w semestrze letnim plus prace do pisania, ja ten norweski i chyba bede miala egzamin rzadowy w czerwcu (norweski inny dialekt) i nowa praca, gdzie do czytania mam w ... a do tego moja 3 do ogrniecia. Boje sie
Mloda damo, pijesz malo. Ja oprocz zup, sokow itp. Dopeiro jak zaczelam pic wiecej wody, to mleko przybylo i pilam tez w nocy (szlag mnie trafial, bo potem siku latalam), ale pomoglo. Moze popij wiecej przez kilka dni i zobaczysz. Poza tym, sa tzw.kryzysy laktacyjne i pewnie orzechodzisz teraz przez taki. Kaza wtedy dziekco czesciej orzystawiac (my to z H czesto caky dzien z cycem w buzi), a ty tomoze laktator czewciej odpalaj.
Lili, co maz na nocke ? (W sensie, ze po mm tak samo, czyli mleko jednak tresciwe btw rozwalaja mnie teksty, ze mleko jest nietresciwe ).
Manku, zdrowka dla Jagody
Psotko, a co Ci sie w tym sposobie ogrzewania domu nie podoba? My mamy kominek plus pompe ciepla (dziala to chyba podobnie do ogrzewania nawiewowego) i zadowolona jestem.
Zgredko, dla Was tez duzo zdrowka.
Ja planuje wrocic na studia , jak dzieci beda wiemsze. Zaoczne.
U ans weekend sredni, bo ta przpeorwadzka i czasu malo dla dzieci bylo przez co mam wyrzuty sumienia, buuu obysmy mogli wszystko nadrobic w orzyszly weekend. Ponic bedzie ladna pogoda, to moze w gory na narty/sanki pojedziemy.
Uciekam czytac o tych podatkach..... spokojnej nocy
A Kroko, u nas w domu kolo 20 st. ( nie lubie jak jest za cieplo), tylko rano jest 22 a potem obnizamy temp. (Rano za to lubie jak jest cieplo...szczegolnie zima). Hanka ma body, portki i skarpety....albo i nie. Na dwor ubieram ja roznie w zal.od pogody i tego czy bedzie siedziala w wozku, czy bedzie chodizla. Jak ma chodzic, jest temp.kolo zera i leje deszcz, to ma body i rajstopy z welny (nie ogrzewaja bardziej, a utrzymuja temp.ciala, gdy jest sie mokrym), na to cienki komb.z welny i kombineznon, ale te tutaj nie sa takie grube, jak te w Pl. Czapka. Najczesciej kominiarka i czasem rekawiczki, ale najczesciej wychozimy bez i dooiero jak marudzi, ze jej w rece zimno, to zakladamy.
Za to jak H idzie spac, to ma body z welenki i na to cienki kombinezon z welendki....ale w jej pokoju, jak ja kladziemy, jest 12-15 st. Teraz jest 17 i tak zostanie do rana. W ciagu dnia jest 20.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2017, 21:23
-
Elo!
Konwi- moj tez mi kiedys zarzucil brak pasji. Ale prawde mowiac w tym momencie jakos nie ciagnie mnie ku niczemu specjalnie. No i mam slomiany zapal, wiec iczego nie kontynuuje. A interesuje mnie wiele rzeczy.
Ja wlasnie slucham ciszy z Antkiem w chuscie na mnie. On chyba jednak ma te kolki piers go na chwile uspokaja, butli nie chce, pozycja pozioma bee, tylko takie mocne trzesienie go uspokaja zadne masaze brzuszka czy inne cuda. Ehh... Dzis w nocy chyba non stop przy cycku. Chyba, bo nie pamietam. Spie z nim i tylko dostawiam do cycka jak zaczyna kwekac. A kiedys mowilam ze nie bede z dzieckiem w lozku spac.. A moj wyladowal na kanapie aaa Konwi- ja tez duzo pije. Zmuszam sie.
Aaa ciezarowki- rozwazcie kupno chusty. Mi ona ratuje zycie bardzo czesto. Czasami to jedyny sposob zeby uspic malego.
Jutro z Frankiem na kontrole. Mam nadzieje ze bedzie ok i niedlugo znow bedzie do zloba chodzil. Na chacie dostaje juz pierdolca za przeproszeniem.
Jak zwykle juz nie pamietam co komu mialam odpisac. Wybaczcie.
Buu boje sie odlozyc Antka z tej chusty. On jest nieodkladalny
Pozdrowienia Wam sle!
Aaa czytajcie komunikaty o smogu. -
Zgredka mam takie samo zdanie, no i Konwi skoro namawia Cie do znaleźienia pasji a Ty chcesz studiować to po pierwsze niech nie sapie ze w weekendy bedzie z dziećmi a po drugie nie w każdy weekend sa zajęcia... tak uważam ... co byś sobie nie wymyśliła to bez jego pomocy przy dzieciach nie dasz rady ( on to wie?)
Zgredko ja kupiłam kurtkę w reserved w cenie regularnej czyli w ch**j droga ale ciepła i brzuch sie mieści i dzis patrzę a pod obiema pachami jest rozerwana hmmm, oddam ja do reklamacji ... tylko nie wiem w co sie ubiorę mam nadzieje ze Twoja bedzie solidna.
Kroko 16 stopni??? Ło jezu dla mnie ciut za zimno ale wiem ze tak zdrowo. Ja mam ok 19 i maz wiecznie przemarznięty.
Summi fajnie ze impreza udana:)
Młoda ja bym teraz nie rezygnowała z kp bo teraz przeciwciała sa w mleku wydaje mi sie ze ile jest to jest resztę lepiej dokarmić mm ale nie rezygnować zupełnie. Mi na zwiększenie ilości mleka pomagało jedzenie kaszy jęczmiennej ( z miechem lub w krupniku) piłam zwykła wodę i przystawiając b często ( czasem co pol godz bo był upał) ale przede wszystkim nie myślałam o tym wręcz przeciwnie mówiłam sobie kuzwa tak mnie to boli jsk tylko bedzie mało mleka to dam mm i bez wyrzutów sumienia kończę kp iiiii jak to w naturze mleka miałam full, bo o tym nie myślałam ... zamiast tego modliłam sie zeby przestało bolec ...
nie wiem jak jutro przetrwam z Jagoda w domu . Ledwo sie ruszam, jutro jeszcze pralka ma przyjść wiec cały dzień prania mnie czeka... a ona taka maruda i buntownicza .
Maniek
-
adulcova moja Zuzia lubi kolor zielony, niebieski a z postaci myszkę mini. A i Kubusia Puchatka.
Beszko przykro mi że nie poleciałaś, no niestety nie zawsze się da być tam gdzie by się chciało.
Fakt, dużo wzięliście na siebie, ale dacie radę, nie?
Kotka ogrzewanie nawiewowe w domu - faktycznie słabo.
Zdrówka dla dzieciaczków, masakra, jak te choróbska teraz łażą po ludziach.
Maniek zwykle mamy 19 stopni ale przy tych mrozach się nie nagrzewa.
17 teraz pokazuje.
No kurka zimno.
My dzisiaj cały dzień u teściów, Zuzia ładnie się bawiła z kuzynką, wyjechaliśmy stamtąd przed 20 bo chciałam żeby Zuzia usnęła nam w samochodzie już na noc, no i zasnęła, przełożyłam ją, porozbierałam, pospała trochę ale obudziła się z rykiem, dałam jej mleko, bo myślę pewnie głodna, zasnęła po zjedzeniu, i dalej się obudziła z płaczem. Mój ją uspokoił i śpi, ciekawe jak długo. Nie wiem co ona taka. -
A ja wlasnie swoje chusty sprzedaje, jedna juz poszla zostala druga,.ale.paru chetnych juz mam
Powinnam tez.pozbyc sie zabawek niektorych, za duzo ich mam..
Jak tak czytam to ja tez za malo pije
Beszko: dadz rade, ja wierze, ze duzo zajec to tylko potrzebna lepsza organizacja..trzymam kciuki!
Maniu:.ta wyglada na solidna, ja co do zasady nie reklamuje rzceczy, nie chce mi sie, chyba, ze po 1 zalozeniu jakas masakra sie stanie..
Nie wiem jak jutro z dwojka w domu ogarne, na poczte wyslac tej chusty chyba nie dam rady :-l -
Ja to zmarzluch jestem, wczoraj było u nas 20,4 i myślałam, ze nie wyrobie. Ja musze mieć 22-23 stopnie, bo lubię chodzić z krótkim rękawem. Do teściów nie jeżdżę na nic, bo oni maja 18 i wiecznie zmarznięta wracam, ale ja mam niska tolerancje zimna, choć wiem, oczywiście, ze to zdrowsze
-
Ależ sie rozpisałyście..
Sumerko, ni ja myślę, że oni by się dogadali, bo z tego co pamiętam Twój mąż jest programistą? Czy coś pomyliłam?
Kroko, no kurna 17 to mało.. może warto dogrzewać czymś? No chyba, ze Wam odpowiada taka temperatura.. u nas jest normalnie 21, w dzień ogrzewam na ogół kominkiem.. ale moi rodzice, jak przyjeżdżają trzęsą sie z zimna.. u nich jest 24-25, masakra, nie ma czym oddychać
O beszko gratuluję zakończenia przeprowadzki.. na pewno dacie radę, zawsze dajecie, tyle tylko ze będzie Was to kosztować sporo energii.. miałam się pytać, bo wy macie to autko, co jeździ jak się porusza kierownicą - coś tam car warto jeszcze to kupić chłopcom? Myśle nad prezentem dla Patryka,,
A ja wlasnie wystawiłam nosidło.. Patryk to wcale nie chciał w nim siedzieć.. i też muszę pozbyć sie zabawek..i ciuchów, bo wkurza mnie juz to wieczne przerzucanie worków..
no nic, lecę chyba do wyrka, moj chrapie na kanapie