X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa niech moc będzie z tobą :) ale liczę że jeszcze zajrzysz.. Lez dziś i pachnij.. Od jutra Twoje życie już nigdy nie będzie takie, jak dotychczas :)

Mam cały salon zawalony zabawkami do posegregowania, które sprzedać.. Dziś przeżyły one swoją świetność, Patryka zabawily na 25 min :)

Biedroneczka83, Krokodylica, Izoleccc lubią tę wiadomość

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JUSTA powodzenia!!! I rob tak jak Konwi mowi D

BIEDRONKO ale ja ci zazdroszcze ze sie w papierach odnajdujesz. Ja nienawidze papierow, chora jestem jak mam sie czegos dotknac, zalegaja u mnie tygodniami jesli nie miesiacami...

Domi dzisiaj jest tak marudny ze juz sam siebie przechodzi. Lzy leca jak grochy na podloge, beczy i beczy. Juz nie ma goraczki ale cos palce pcha do buzi wiec moze zeby...

Postanowilismy byc juz troche bardziej stanowczy i ostrzejsi w wychowaniu ale brakuje nam srodkow. Domi podczas jedzenia bezczelnie rzuca przez stol stol albo pod stol jedzenie i przedmioty. Oczywiscie upominanie nic nie daje wiec od paru dni stosuje metode odsuwania go od stolu albo w ogole wynosze go na korytarz. Ale malo to daje bo dla niego to jak zabawa. Wczoraj jak go odsunelam od stolu to wskazal palcem na drzwi i zawolal uradowany "tutaj!". A jak go pytam potem czy bedzi egrzeczny to rozesmiany odpowiada "nieee".

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotko: Twój Domi chodzi do Żłobka? jeśli tak, to na ile godzin?
    a Ty co wtedy robisz w domu?

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • adulcova Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwi a co masz ciekawego z zabawek? Moze cos wezmę dla Adulca ;)

Psotka wedlug mnie jesli zrobi cos zle, niestosownie to nie powinnaś prowadzic z nim dyskusji. Ja mowie tylko tyle: zachowałaś się źle, wróc jak sie uspokoisz. (bo zawsze w akcie złosci zaczyna wyć). Odnoszę ją na jej łóżko.

Pozniej probuje coś tłumaczyć jeśli jest już spokojna, ale przechodzę "do jej poziomu" czyli rozmawiam/mo‌wie twarzą w twarz. Kontakt wzrokowy jest ważny, często też trzymam za dlonie.

I <3 German, Sewing and TSL!
    relgdf9hqgugqitx.png

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZGREDKO Domi chodzi tak na 8:30-9:00 i zostaje do 15tej (odbieralabym go o 14 ale oni o 14:30 jedza podwieczorek i Domi chyba to lubi bo zawsze ponoc zjada duzo. Zrsezta kiedys go obserwowalam jak przyszlam za wczesnie to slodko to wygladalo jak sobie wszyscy siedzieli przy stole i szamali ;).

A co ja robie? Ach no wlasnie g*no mam wrazenie :/. Mam wielkie plany od miesiecy ale nic z nich nei wychodzi a to glownei dlatego, ze zawsze jest cos czyli trzeba gdzies pojechac cos zalatwic/kupic/isc do lekarza itp, albo nagle Domi dostaje sraczki/kataru itp i musi zostac w domu co rozwala mi tydzien. Przeraza mnie to bo czas przelatuje mi miedzy palcami.
    Generalnei szukam pracy no ale codziennie przeciez nie wysylam cv i nowe oferty tez codziennie sie nie pojawiaja.
    Mam problem z 1) prokrastynacja, 2) zarzadzaniem czasem....

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • justta Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara jutro rano jade na 8 ;-) z Leonem tez jechalam na 8 do przyjecia, a cc zrobili dopiero o 13 , teraz nie wiem jak bedzie, a lezec narazie nie mam jak ale wieczorkiem napewno hihi buziaczki laseczki

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psocia ja mam segregatory opisane pisma cuda wianki mój mąż sie śmieje ze jak w biurze :P

Justa aa to odpoczywaj bo ostatni odpoczynek to ten po cc i pobyt w szpitalu :P

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Summerka Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justta, trzymam kciuki!!! 3 głębokie wdechy i odpoczywaj;)

Biedro, ja mam tak samo - wszystko opisane, posegregowane, w szafach ubrania kolorystycznie od najciemniejszych, etc. I tez lubię papiery (jak w ciąży byłam, to miałam teczki-segregator, każdy wynik badania w koszulce, opisany, z datami, pogrupowane A położna zawsze była w szoku;()

Konwi, mój maz jest inżynierem elektrykiem - oboje pracujemy w energetyce. Hmm...w sumie szkoda, bo gdyby był programista, może zarabiałby kupę kasy...Hmm

Ja odwiozłam dziś Zuze - ale ślisko, No i dziś płakała, po weekendzie ...Toska śmiga po domu na dwóch nogach, tylko oba jest ostrożniejsza, chodzi wolniej, dzięki czemu nie wpada na wszystko;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2017, 15:07

Biedroneczka83 lubi tę wiadomość

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summerk :) my w kanalizacji heheh tzn ja juz ni praktykuje hehe pracowałam w firmie elektrycznej mój dalej projektuje kanalizscje

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2017, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa trzymam kciuki. Jutro wielki i piękny dzień.
    Jak was czytam to ja mega Piecuch jestem. Jak jest poniżej 25 stopniowo to mi zimno. Nie jestem stworzona do życia w naszym klimacie. Teraz stopniowo obniżamy temperaturę w domu ze względu na młodego i mamy ok 21/22 stopnie a ja w 2 długich rękawach i pod kocem leżę. A po nocy zawsze ból gardła i głowy.

Beszko wy tam macie te ubrania z wełny merynosa. Chciałam Tomkowi kupić ale w pl to fortunę kosztuje.

My dzisiaj cały dzień w domu ze względu na smog :/ oszaleje chyba bo ostatnie dni młody jest tak ciężki do współpracy że wymiekam.
    Lara jak żyjesz po krzywej? Ja myślałam że się porzygam w trakcie a po wszystkim zjadłam dwudaniowym obiad ;)

• Lili83 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hi!

Humor mam zrypany przez mojego nawet nie mam ochoty nic robic tak mnie wczoraj wkurzyl ze gdybym wzrokiem mogla zabic to juz by go nie bylo na tym swiecie:(

Justta powodzenia i odpocznij dzisiaj jak twoj z pracy wroci:)tez po malej mnostwo ubranek bratowa ma wystaqic uzbieralo siw tego...

Adu moj uwielbia traktory, kopary, koty i psy koloru nie ma ulubionego;)

Kotka u naa tez Leo to rozbojnik wczoraj rzucil zabawka mowie mu nie wolno jak rzucisz jeszcze raz to pojdziesz do kojca za kare oczywoscie rzucil mowie mu idziesz za kare a on tak i sie smieje i z duma i usmiechem na uatach siedzial tam kilka min na poczatku sie wkurzalam a teraz staram sie do niego spokojnie mowic wydaje mi sie ze to pomaga lub odwracam jego uwage jesli sue da

Beszko slowa mojego "no to ja juz nie wiem"geniusz i mowi do mnie ze ona za duzo w dzien spi:/sama juz nie wiem

Sara zjadla dzisiaj pierwsza marchewke z ziemniakiem zajadala sie az bylam zdziwiona a jeszcze bardziej sie zdziwilam jak Leo sie tez domagal siedzial kolo niej i razem mucili:)

Konwi pije duzo caly czas tego pilnuje

Mlida o takiej metodzie nieslyszalam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2017, 16:06

BW1ip2.png

5b09qtkfjh1k59fq.png

*******Gang18+*******B
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotko: dlatego wlasnie pytalam.. rzeczywiscie jest kwestia organizacji czasy. Domi dlugo siedzi w zlobku. Nie masz wyrzutow sumienia, ze Ty w domu a on w zlobku?
    Przepraszam, ze tak pytam. Bo ja np oddaje do zlobka obu tylko dlatego ze ide do pracy. Ale nie jest mi z tym dobrze.

Lili: moja tez dzis z malym jadla morelki :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2017, 18:03

Lili83, Blondik lubią tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • justta Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leo laskawie zasnal przed chwila bedzie duzo czasu do lezenia ;-)

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja tez padla. Juz sie boje ze sie o 5 obudzi.. a maly zasnie pewnie kolo 24..

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż dopiero kładzie Patryka, a temu się policzki aż palą, oby nie było z tego powodu choroby..

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• konwalianka Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż dopiero kładzie Patryka, a temu się policzki aż palą, oby nie było z tego powodu choroby..

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZGREDKO jasne, ze mam. Ale popierwsze mialam nadzieje znalezc prace w miare szybko a wtedy nie mialabym czasu szukac miejsca w zlobku i jeszcze przechodzic procesu adaptacyjnego ktory w normalnym zlobku trwa 4 tygodnie a w naszym 8...Wiec stwierdzilam, ze dam go do zloba od razu jak sie miejsce znalazlo i bedzie git jak znajde prace. A po drugie chyba bym oszalala :/. Sa moze dzieci latwiejsze w wychowaniu i obsludze, grzeczniejsze i takie ktore zajmuja sie same soba czasem. No i jak tu prace znalezc jak taki urwis w domu. Jasne, on spi 3h ale zanim ja obiad jakis ogarne, wypije kawe i obiad zjem to zostaje mega malo czasu na szukanie i pisanie.
    Po dzisiejszym dniu to sie nie moge doczekac jak go jutro do zloba dam. Jest absolutnie nieznosny dzisiaj. Marudny tak, ze ja wymiekam. A jestem zawsze od rana do 18tej sama z nim.
    A teraz chce isc na kurs niemieckiego intensywny C1 i on jest 9-14 od poniedzialku do czwartku.
    No ale to sa tylko takei wymowki bo wiesz chyba jakie jest moje zdanie na temat zlobkow?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2017, 20:16

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe Summi Ty to byś u mnie przy tych 19 stopniach zamarzła.
    Izolec tak samo. :)

Fajnie że Tośka już śmiga. :)

Konwi ja nie ogarniam, wcześniej tak nie było, teraz się tak spierdzieliło, np teraz pokazuje w salonie 21 stopni a w sypialni 17. Grzejniki poodkręcane i gorące wszędzie. Chyba że termometr z Aniołka oszukuje.

Kotka nie kupuję na zalando, nawet tam nie zaglądam, nie kupuję ciuchów przez internet.
    I wszystko inne też wolę kupić na miejscu niż przez internet, ale wiadomo czasem zamawiam, zawsze na alledrogo.

justta jejku to już. Powodzenia!
    Ech jak ja bym chciała kupić od Ciebie te ubranka.

Lili co ten Twój przeskrobał?

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naszej niani dzisiaj nie było.
    My poszłyśmy z Zuzią na zakupy, kupić prezent dla jej kuzynki która wczoraj miała urodziny, aż byłam w szoku jaka Zuzia była grzeczna w pepco. Potem sala zabaw.
    Wieczorkiem pojechałyśmy z prezentem i życzeniami. Zuzia bawiła się z kuzynkami (uwielbia je) ale one że starsze to tak średnio mają ochotę się z nią bawić. :P
    Jutro w końcu do pracy, mam cholernie dużo zaległości.
    Pewnie pasuje iść niedługo spać.

• beszka Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej

Psotko, a z czego Wasz dom ma byc.. nasz jest drewniany i jestem meeega zadowolona. Z pompy ciepla tez. Z jednej str. Ocieplilismy dom dodatkowa warstwa, bo tam same laki i konie biegaja, a jak wieje, to zimno. Poki co mamy tylko popme ciepl i daje rade. Nie na caly dom, ale salon, kotry ma 56-57 m2 i sypialnie w ciagu dnia orzeea, gdy dzieci tam sie bawia. Latem, w takim domu jest b.cieplo, woec popma nam chloodzi ;) za to parter mamy murowany i tam jest latem zimno.

Co do Dominika, to musle, tylko sie nie obraz, ze est bardzi wymagajaca wobec niego (a czy wibec siebie jako matki tez?) a to czy on jest mega trudnym dzieckiem, jak to opisuje, to ocenisz jak bedziesz miala wiecej dzieci lub wiekszy kontakt z innymi dziecmi ;) bo ji sie wydawalo, ze moj starszak byl trudny, a na tle pozostalej 2 wypada super. Idealny ;) takze ten. Tylko sie nie obraz. Swoja ooinie wyrazam ;)
    A co do szukania pracy, to ja znalazlam siedzac w do u z dziecmi. Mozna ? Mozna. Tylko organizacja to podstawa. A no ija wstaje najpozniej o 6.

Justta, powodzeni jutro! Oby wszyskto poszlo szybko i sprawnie.

Zgredko, zdrowka!

Lara, kiedy wyniki?

Kroko, super pokoik Zuzi.

Moja H dzis darla sie jak ja tesciom oddawalam. Ponoc tylko chwile. Ja za to mialam kiepksi dzien w robocie. Nagle moja tesciowa ma jakis porblem z moimi godz.oracy i chce cos E mna ustalic.....hmmm a kilka razy ja pytalam, jak chce zebym pracowala. Burdel tam maja, np.nadal komoutera nie mam! Mysle, ze to sorawka mojej kolezanki, kotra ma mnie uczyc....a ze jestem od nIej mega zalezna, to bede siedziala cicho (poki co).
    Do tego na kursie mnie wkurzyli. Nauczyciel masakra. Prawie nic ne zrobilismy, tylko gadanie o dupie marynie. Na koniec stycznia (!) mam miec jakis egzamin wew,, a w maju rzadowy. Super. Takze humor mam dzis do d..y

Spokojnej nocy

Krokodylica lubi tę wiadomość

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
‹‹ 2230 2231 2232 2233 2234 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ