X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    smoku szybkie a dobre są warzywa z miesem w cieście francuskim.. tak naprawdę wszystko możesz tam dać.. u mnie na sylwestra robiłam.. pokrojone pomidory+ suszone z zalewy+ bazylia, oregano, ser zółty, boczek i do wszystko na kwadracik z ciasta francuskiego i do piekarnika na 15 min i danie gotowe. Inne: udka (pałki) w zaprawie: miód, sos sojowy, koncentrat, przyprawy (duzo tego musi być) i do piekarika, można też później na inną blachę: ziemniaki w łódeczki, papryka, cukinia, cebula czerwona, bakłażan..marchew to wszystko w miód (na dłoni miód i tak je obtaczasz) plus przyprawy (wazne aby był rozmaryn) i do piekarnika ( ja tak robię nawet na obiad). Co jeszcze.. sałatka? Uszka + brokuł (l dente), pieczarki, ogórek zielony w słupki, pomidor,ser feta; wyłożyć..na to sos( jogurt grecki + łyżka majonezu+przyprawy), polac sałatkę i posypac słonecznikiem lub płatkami migdałów :)u nas robi furorę

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• LaRa Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justta, spokojnie czekaj :) dawaj znać :)

Młoda, zdrówka dla Was!!!

Smoku, No wlasnie chodzi o wybor plafonow (mam dwa do wyboru, te ktore mi sie podobają) i dwa zwisy nad umywalka. No i mam zagwozdke. Wybor oświetlenia to jakaś masakra, trzeba wybrać odpowiednie aby nadało klimat pomieszczeniu, to nie jest wbrew pozorom łatwe.

Zaraz zbieramy sie na spacer i odwiedzimy mieszkanko, bo szanowny wujek wstawia dzis drzwi pokojowe (shit!) ale poinformowałam męża ze jak cos spie***li to bedzie ponosił koszta, bo to nie sa drzwi za 100 zł. Niby zna sie na tym bo pracuje w firmie wstwiajacej okna i drzwi, wiec mam nadzieje ze tego nie spartoli. Bede go tam nawiedzać o rożnych porach dnia, i sprawdzać i jak cos to zarobi w pałe!

Aaaaa to mój malusi siniaczek ;(
    6e0e23f395bbdc91med.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2017, 09:51

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwi wlasnie polędwiczke robię w cieście francuskim z wiórkami z marchewki i pietruchy i porem. Ale moze jakieś udka w folii faktycznie. Dzieki
    Lara ja brałam najtańsze ;) ale uważam ze pasują bo maja srebrna lamowke a łazienka szaro-biała wiec moze byc. Poza tym ja wszystko wybierałam zeby było jak najłatwiejsze w czyszczeniu ;)
    Rzeczywiście siniol jak byk!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2017, 10:04

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JUsta Justa Justa kciuki kochana :) myslami jestem z Tobą :)

Lara słabo mi sie zrobiło jak zobaczyłam twojego siniaka :/

Ja juz dziś zawiozłam Zuze do szkoły pojechałam babci mojej na zakupy bo oboje z dziadkiem przeziębieni dziadka noga boli potem swoje zakupy sniadanie obiad gotowy teraz papierkowa robota potem po Zuze i zleci popołudniu na judo

Łeb i od wczoraj peka pewnie @ w natarciu :)

MMM smacznie brzmi ta polędwiczka :) ja mam dziś miesko mielone z warzywami i ryzem

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LARA a od czego ten siniak? Chyba nie od pobierania krwi bo troche za daleko?
    A jesli chodzi oswietlenie itp to sie kompletnie nei znam ale moze cos na necie poszukaj, jakichs pomyslow.

Bylam jednak pobiegac plus brzuszki. Teraz kawa, pare spraw i po D do zloba bo chce zeby w domu spal na drzemke dzis.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie jakiej pracy jest tutaj od groma? Przedstawiciel medyczny. Ale kurcze dla mnie to ostatecznosc, zupelnie nie wyobrazam sobie w takim zawodzie, jezdzenie i wciskanie lekarzom ze twoj lek jest najlepszy :/

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Lili83 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara no niezly siniol:/

Konwi nie wiem czy taki madry:/patrzylas na olx?

dzisiaj moj starszy syn zaspal do szkoly a ze nie ma w tych godz autobusi to musialam zebrac cala ekipe i go zawiezc potem Leo do niani
    teraz kp a nastepnie porzadki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2017, 11:36

BW1ip2.png

5b09qtkfjh1k59fq.png

*******Gang18+*******B
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2017, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :)
    Justta trzymam kciuki! Czekamy z Niną na jej imienniczkę <3

Nie ogarniam forum. Przejrzałam tylko pobieżnie poprzednią stronę.

U nas też żłobek na tapecie. Mam na oku jeden, wydaje się fajny. Na szczęście (?) teściowa zgodziła się siedzieć z małą. Nie wiem co z tego wyjdzie... W każdym razie ma zrobić dla Niny u siebie pokój, musimy go umeblować i kupić fotelik do samochodu teściowej. Za miesiąc kończy mi się macierzyński. Muszę iść wypisać wniosek o urlop. Policzyłam, że mam od 2014 104 dni + 2 okolicznościowego. Najchętniej oddałabym Klusię od października dopiero.

Zgredka dlaczego brałaś tylko pół roku macierzyńskiego? Jak panie w żłobku zajmują się takimi maluszkami?

• konwalianka Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adu Ty jesteś w naszej grupie na fb? Bo tam wrzuciłam zabawki, tzn filmiki co jaka robi..

Lili, no mądry, na tyle na ile może facet :)hehe, ale mądry też robi głupoty, więc wiesz..współczuję wyprawy z ekipą

Mari, fajnie, że teściowa chce..to już dużo..bo jak widać, u beszki to jednak bardzo dużo..

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi od dluzszego czasu uzywa tez czasownikow. Nie mowi jednak zdan, no czasem mu sie trafilo ze powiezdial "Tata w placy" czy "Domi spi". Gdy ogladamy jakas ksiazeczke to prosze go czasem, zeby powiedzial np "Kon skacze" albo "Pani siedzi". I co dziwne mimo, ze osobno te slowa potrafi pieknei powiedziec to razem nijak mu to nie wychodzi a do tego bardzi sie z tym meczy, jak robot. Na przyklad zamiast "kon skacze" mowi "e acze" a zamiast "Pani siedzi" "a siedzi".
    Ale za to slicznie mowi "pszczolka" :D

JUSTa jak tam?

ALICJA??? gdzies sie zapodzialas :(

KONWI az sie glodna zrobilam po twoim opisie a an salatke sobei spisze chyb aprzepis.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2017, 13:17

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech dziewczyny, mam wyniki, jestem załamana ;( wychodzi ze mam cukrzyce ciążowa (moze i nie tylko)
    W czwartek wizyta a mi sie juz wyć chce....
    Glukoza na czczo 91, po godz 193, po dwóch 140 ;( mam totalna załamke, pozatym Ania dzis marudzi nieziemsko, ze spaceru wracałyśmy z krzykiem. Teraz śpi.
    Zdecydowałam juz jakie oświetlenie kupie do łazienki, pozostaje pojechać i kupić.

Tak, Kotka, to ręka po pobieraniu krwi. Dobrze ze juz dzis mogę ja prostować.

Justa,mam przeczucie ze Ninka juz jest z Toba! Zdrówka dla Was!!!!
    Aaaaa wlasnie doczytałam, ze cc jutro. No to nadal trzymam kciukasy za szybkie i bezproblemowe cc :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2017, 13:41

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Larcia moze nie bedzie tak zle kurcze ja miałam tylko po godzinie pobieraną
    a te wyniki sa bardzo ponad norme????

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• zgredka Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mari: pol roki z uwagi na finanse i zdrowie psychiczne swoje

Jesli moge to u Ali sajgon, maly chorowal dopiero noedlugo pojdzie do zlobka, potem Ala byla chora, a ze jest w radzie rodzicow w zlobku to miala zalatwiania z prezentami dla dzieci...

U mnie byla kolezanka z klasy, bo ma pare dni w krk..pogadalysmy od serca..

Laro: najważniejsza jest teraz decyzja lekarza prowadzącego, może skieruje Cię gdzieś do dietetyka, u Wróżki potem było w porządku..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2017, 15:24

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • adulcova Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwi nie ma mnie na grupie :)

Lara moze wystarczy powtorzyc krzywa i nie bedzie juz takiego wyniku ;) pocieszajac dieta nutellowej mamy nie jest wcale straszna.

3mam kciuki z Justę i nowonarodzone grupowe Malenstwo

Nie odnosze sie od wszystkich, bo mam totalny brak humoru i wkurw, takze wybaczcie.

I <3 German, Sewing and TSL!
    relgdf9hqgugqitx.png

• LaRa Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronko, wg norm po godzińie powinna być Max 180. Reszta w normie.

Przespałam sie a teraz lece szybko robić obiad.

Adu, na co wqrw?

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adu a masz fb? Bo może się dogadamy i wyślę Ci na mesenger

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2017, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara doczytałam, faktycznie, wyniki podchodzą pod cukrzycę. Ja miałam na czczo 93 reszta ok i też zakwalifikowali mnie do cukrzycy ciążowej.

• WróżkaZielona Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo, ja na szybciora by pocoeszyc Lare!

Kochana, wynik niestety wskazuje na cukrzyce. Dostaniesz skierowanie do diabetologa, dostaniesz glukometr i paski i coz, bedzie dieta i mierzenie. Ale uwierz mi, da radr to ogarnac mimo wszystko. Na poczatku wyda Ci sie to nieosiagalne ale naprawde nie jest zle! Duzy plus taki ze prawdopodobnie zaczniesz sporo chudnac. Ja przytylam 8kg lacznie przy czym te 8kg to do czasu doagnozy. Bedzie dobrze! Polecam Ci grupe na fb cukrzyca ciazowa, naprawde duze wsparcie :) trzymam kciuki za dobre pomiary i niewiele przekroczen! Jak cos to pytaj. Ten temat mam obcykany a bylam masakrycznie zdolowana. Naprawde nie jest tak zle jak sie wydaje :)

U mnie- Franek pierwszy dzien w zlobie po przerwie i uwaga! Udalo mi sie zrobic obiad ;) laktacja chyba troche lepiej, trzymajcie kciuki za moje mleko ;)

Aas i Beszko- wspolczuje straty dziadka :( trzymaj sie!

A dzis Antos konczy miesiac :) ale to zlecialo...

Justa- kciuki i moc!

43xntqm.png

q0eplew.png
  • adulcova Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwi jam człowiek facebook, napisz do Zgredki na fejsie, bo ona ma mnie w znajomych

I <3 German, Sewing and TSL!
    relgdf9hqgugqitx.png

• Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adulcova wrote:
    Konwi jam człowiek facebook, napisz do Zgredki na fejsie, bo ona ma mnie w znajomych
    Zgłaszam przyjęcie koleżanko do grupy na fb ale nie pamietam kto tam władze sprawuje...Ania84???

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

‹‹ 2232 2233 2234 2235 2236 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ