X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, dla mnie dzień zaczął się o 5.30, hmm synek dba by tata nie zaspał do pracy..

Zgredko, na x suchy u nas super się sprawdza syrop z porostu irlandzkiego (taka nazwa), *sosnowy lub supremin. Na mokry to dawaj mu wykrztusny.

Maniek, ja mam b podobne podejście, jak Twój szef.. Wiadomo, człowiek chce uchronić swoje dzieci przed głupstwem.. Ale z drugiej strony, czy np ciąża w wieku 18 lat to taka tragedia? Nie, nie uważam tak.. Z pomocą rodziców y takie młode rodziny dają radę.. U mnie w domu była taka sytuacja, moja siostra i urodziła i skończyła szkole, zdała maturę, poszła na studia.. Ułożyło się, jest tylko 3 lata od nie starsza a na już 19 letniego syna! Tak naprawdę, to kto wie co to jest głupota? Ja bardzo żałuję że nie wpadłam np na studiach.. Bardzo żałuję, że miałam wszystko tak "poukładane".. Wiadomo, nie chciałabym aby moje dziecko zakładało rodziny w wieku 16 lat, dlatego zamierzam rozmawiać, kupić prezerwatywy, córkę bym zabrała do ginekologa po tabletki. Taki jest teraz świat, szybko leci, więc po co udawać ciemnote i się łudzić, że dzieci nie robią tego co kiedyś np. My?

Jeśli chodzi o choroby, to jeszcze chciałam napisać, że do 3,5 roku Tymka byłam okropna pedantka, podłogę mylam mopem parowym raz , dwa razy dziennie, kurze non stop scieralam, zero dywanów itd.. Tymek to alergik, jednak im bardziej pilnowalam porządku - było coraz gorzej. Teraz mam dywany, firany, podłogę myje raz w tygodniu. Tymek nie ma już takich problemów. Ogólnie jest dużo lepiej, Patryk nie ma wcale alergii.. Tymek skórę ma super, a musiał biedny spać w odzieży comfifast i opatrunkach, ile nocy spędziłam na pilnowaniu aby się nie drapal.. Odkąd posłuchalam alergologa i zaprzestalam codziennych kąpieli.. Teraz kąpiel ok 20 min jest raz w tygodniu, raz prysznic do 8 min, a reszta myjemy ręce, stopy, pupa i siusiaka, buzia, zęby.. Skórę ma tak czystą.. Ale bardzo musiałam walczyć aby się przestawić, bo sama mam tak, że nie usne, jeśli nie wezmę prysznica..

A i kaszel, ja się nie boję gorączki.. Boję się kaszlu, bardzo..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2017, 10:58

MANIEK, Lili83 lubią tę wiadomość

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• MANIEK Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredko a czytałaś jakieś fantasy lub sf ? Ja kiedys nienawidziłam az kolega namówił mnie na przeczytanie "amerykańscy bogowie" neila geimana i od tej książki zakochałam sie w tym gatunku.

Zdrowka dla dzieci.
    Lara tez miałam okna myć ale poczekam do przyszłego tyg az sie ociepli.
    Beszko a jak mama? Współczuje tego zagonionego czasu. I zero czasu dla siebie ale moze za jakiś czas wypracujecie sobie jakaś rutynę i pogodzicie wszystko.
    Dama powodzenia w urządzaniu sie:) pamietam ze to super uczucie hehe:)

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• Lili83 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hi!

Moj wczoraj posprzatal w kuchni wow i wzial Sare na noc do 24 kolejne wow chyba widzial ze juz nie daje radym bo dzien byl ciezki

Kroko ja panikuje jak nadchodzi noc;)bo juz wiem co bedzie i mnie to przeraza:(

Manku Konwi macie racje jedyne z czym sie nie zgadzam to z ta ciaza (sama mialam w wieku 19 lat syna rodzice pracowali ciezko bylo:((teraz jestem bardziej wyluzowana inaczej postrzegam rodzicielstwo no ale wiadomo kazdy moze miec inne zdanie

Lara wlasnie tak patrze i mysle kto to ale Zgredka czesto pisze twoje imie i lapa psa to zajarzylam;))zdrowka dla Ani!

o dziwno my zdrowi zobaczymy jak dlugo:/Sara wyrywa sie przy cycu a jak daje z butli to malpa wypija brz problemu chyba aie jej nie chce ciagnac cwaniara

BesKo swietnie sobie radzisz!jestes super zorganizowana babka:))))

BW1ip2.png

5b09qtkfjh1k59fq.png

*******Gang18+*******B
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehhh a ja kapie D codziennie. I tez uwazam, ze to zle. Jak byl mniejszy 8czyli tak do ok roku chyba) kapany byl raz w tygodniu. Teraz to ja go kapie nei dlatego ,ze on brudny ale dlatego ze o to lubi i sie fajnie pluska. No i to tki rytual czyli najpier kolacja potem kapiel, ksiazeczka i lulu.
    Ale powiem ci, ze twoj post mnie zmobilizowal do tego zeby zmniejszyc czestotliwosc. Wczoraj na przyklad wrzeszczal ze nei chce sie myc ;) ale jak juz siedzial w wannie to radocha.
    Od dzisiaj bedzie wanna 3 razy w tygodniu i koniec!
    Ja tez jak mala bylam to kapiel byla raz w tygodniu.
    Wiadomo ze strategiczne miejsca trzeba umyc ale jednak uwazam ze moczenie dziecka przez 20min codziennie w tej chlorowanej wodzie i jezszcze na przyklad z piana to nie jest dobre.
    Od dzisiaj bedzie brudaskiem ;D

No ja z myciem i sprzataniem to takiego problemu nie mam ;D
    Moja tesciowa za to jak juz wspominalam ma hopla na punkcie czystosci. Kiedys to nawet wszystko dezynfekowala. No i obu synow ma alergie.
    U mnie w domu za to nigdy blasku nie bylo plus koty i psy. Alergi z siostra nie mamy zadnych :D
    Jak do tesciowej przychodzimy to jak na przyklad potrzebujemy akurat kocyk to ona przeprasza piec razy ze nei swiezo wyprany (lezel w szafie) a jak maly jeszcze raczkowal to sie kajala ze wykladzina nie jest siwezo odkurzona, ze przeciez brud, ze sie maly pobrudzi!
    Troche ja na ziemie sprowadzilismy ale i tak ma swoje odchyly i potajemnie pewnei pieze posciel za kazdym razem jak u nich spimy ;).

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry.
    My wreszcie po kolędzie. O dziwo Zosia pogadała z księdzem ci prawda ręki mu nie podała ale papa powiedziała. Ksiądz docinek ze pewnie niedługo sie zobaczymy a Zosia NiE :) bo nowi jemu dzieci w kościele nie przeszkadzają jesli sa grzeczne Aha to se myśle pójdę dopiero jak bedzie ciepło zeby byc na dworze w czasie mszy. Zosia pokazała mu swoje koty (pluszaki takie same tylko jeden starszy drugi nowszy) i pyta z którym spi? To pokazuje tego starego, a czyj jest ten kot? Zoska-niuni :) no to ksiądz pyta to ty jej rozróżniasz taaaaaa :) najlepsze ksiądz mowi jeszcze kilka minut to jakas bajkę byśmy razem obejrzeli a zoska biegnie na kanapę krzyczy bajka i klepie kanapę obok siebie mowiac tu :)
    Ja tez kiedys nie kapalam Zosi codziennie, moze chociaz co drugi dzień bym ja kapała? Ale fakt cieżko sie przestawić.
    Beszko podziwiam!!!!
    Kroko dobrze ze to nie ospa!!! Zdrówka i Łucji Ani i Kostkowi i wszystkim potrzebującym.
    Konwi, Maniu super podejście :) oczywiscie ze trzeba uświadomić i nie trzymać pod kloszem ale wszystko z umiarem i mieć nadzieje ze dzieci bedą postępować dość rozsądnie ;)

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara zdrówka dla Anulki u nas syropy nie wchodziły wrzask do momentu jak zobaczyła ze Zuza pije z plastikowego kieliszeczka od syropków i tez tak chciała i teraz pije az miło uff

ja jestem hmm słaba jakas taka zwolniona działam ale pomału :( mam nadzieje ze szybko dojede do siebie

Zuza idzie spać w czwartek do babci oby mój tata juz ozdrowieje bo dopadło go to co mnie wszedzie choroby mój lekarz kategorycznie zabronił sal zabach sklepów dużych bo mówi ze taka grypa w całej Polsce zeby nie ryzykowac zdrowia dzieci :(

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2017, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka

Zdrówka dla chorowitkow.
    U nas podawanie leków to masakra, a odciagniecie gili to już jak armagedon.
    Tomek kapany codziennie właśnie dlatego że lubi się pluskac no i ten rytuał. A w sumie to obecnie jak uczy się jeść to kilka razy dziennie ląduje w wannie.
    Kroko dobrze że to nie ospa. A swoją drogą to mała cwaniaczke masz w domu :)
    Beszko podziwiam i trzymam kciuki za ogarnanie całej ferajny.
    Konwi, manku jak ja pomyślę że moje dzieci będą choć w połowie takie jak ja w okresie nastolatki to chyba osiwieje albo dostanę nerwicy. Współczuję mojej mamie.

My w tym tygodniu idziemy oglądać dom. Stan deweloperski. 20 km od Wrocławia. Póki co zapowiada się dobrze no ale różnie bywa.
    Kotko czemu nie mieszkanie we Wrocławiu- bo nic nie spełnia naszych oczekiwań :)

Krokodylica lubi tę wiadomość

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredzia ale Was męczą te kaszelki.
    Kuźwa z tymi chorobami.
    Ja tak samo, ani scifi ani fantastyki nie czytam, nie lubię. Literatura piękna, podzielam. :)

Maniek ja się w ogóle nie boję co moje dziecko będzie robiło, ja nieźle imprezowałam, biegałam w glanach po koncertach rockowych, a niech i moja biega, albo jeździ na motocyklu, gorzej jak zechce zostać różową landryną. :P
    A co do spraw seksu - ja do tego inaczej podchodzę, bardzo późno straciłam dziewictwo i uważałam że moje ciało nie jest dla byle kogo, mam nadzieję że Zuzię nauczę takiego samego podejścia.

Beszka dobrze że zrezygnowałaś z kursu, i tak już masz mnóstwo na głowie.

Lara zdrówka dla Ani, u nas była straszna awaria z przyjmowaniem jakichkolwiek leków, ale pewnego pięknego dnia, nie wiem dlaczego, nagle i po prostu otworzyła szeroko buzię i wypiła i od tamtej pory wypija leki (odpukać ;) ).

Młoda super jest takie urządzanie się. :)

Konwi ja Zuzię kąpię codziennie, taki mamy rytuał, na sklejanie warg sromowych chirurg dziecięcy zalecił codzienne moczenie pupska w ciepłej wodzie z szarym mydłem. Porządku w domu nie mamy, chociaż bardzo bym chciała, czasem mnie już dobija ten syf, ale moja doba musiała by mieć 72 godziny żebym zdążyła mieszkanie odgruzować...
    Poza tym nasza niania nie jest z tych co lubią porządek. ;)
    Alergię u Zuzki zauważyłam jedną, jak wiecie, na orzechy. ;)

Lili oby mąż częściej miał takie chwile dobroci. ;)

Smoku fajnie że Zosia tak sobie z księdzem pogadała, moja się bardzo wstydziła i najpierw była przylepiona do mnie a potem trzymała bezpieczną odległość. :P

Biedro właśnie się zastanawiam czy wychodzenie do sali zabaw teraz to dobry pomysł.

Izolec powodzenia z domem. :)

• zgredka Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko: co znaczy bardzo pozno? :-)
    Ja uwazam, ze ja za wczesnie, z dobrym gosciem bo to pierwsza milosc moja, ale moglismy zaczekac.. :-)

Mala spi od 19, kolejny raz sama poprosila zeby ja zaniesc, a maly zasnal.po 21, co prawda juz raz sie obudzil na cyca. Oj Boze Boze kiedy ja skoncze cyckowac...

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Lili83 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś

Leo usnal Sara rowniezwiec wiec i ja spadam

Kroko wyslalam wczoraj maila dostalas?

Adu no tak mam face a to wszystko wina Zgredki;)

BW1ip2.png

5b09qtkfjh1k59fq.png

*******Gang18+*******B
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja tez śpi juz od godziny po czopku i antybiotyku.
    Musiałam wracać z mieszkania bo ciagle tylko mama i mama.... Chociaż i tak jest grzeczna jak na taki stan. Oczka juz miała szkliste :( pokasłuje :(

Musze zacząć pakowac wszystko, ale ńie wiem od czego zacząć... Nienawidzę przeprowadzek, ale ta to juz ostatnia, całe szćzescie. Okna Pomylam. Ale co z tego jak ściany juz sa zakurzone? Musze kupić miotle na kurz i wszystkie ściany odkurzyć.

Jeśli chodzi o przyszłość Ani, to bede ja wspierać w jej wyborach, nigdy nie bede nakazywać zajęć na ktore chodzić nie bedzie chciała. Choc marzy mi sie by tańczyła taniec towarzyski. Raczej nie jestem za jej szybkim rozpoczęciem wspołżycia, choc bede sie starać tłumaczyć. I zgadzam sie z Kroko, trzeba sie szanować. Ech..... Ciężkie czasy przed nami. Matkami.
    Wczoraj rozmawiałam z mama, i powiedziałam, ze wychowanie dziecka to jednak ciężki orzech, ciężka praca. Nie pozostało mi nic jak przeprosić za moje życiowe niewypały.

Smoku, to ci Zosia, No! Hihi niezle to musiało wyglądać jak księdza na bajkę wolała :)

Co do kąpieli, to w okresie zimowym kapie Anie co drugi dzien, teraz podczas choroby odpuściłam. Myje rączki, buzie, zeby i pupę.

Izo, kciuki za dom :) oby to było to.

Lili, gratki dla męża :) oby cześciej :)

Beszko, wcale sie nie dziwie ze nie masz czasu skrobnąć kilka słów. Trzymaj sie! Kurs nie ucieknie!

Dziękuje za życzenia zdrowia dla Ani, bardzo sie przydadzą, bo to zły czas (o ile jest wogole dobry na chorowanie).

Uciekam spac bo nie wiem jaka dzis noc przedemna.

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez sie odmeldowuje
    Oby jutrzejszy dzien byl dla naszych dzieci lepszy..

Oj ile ja zajec mam w wyobrazni dla dzieci :-)

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2017, 06:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej, pobudka wstac! my nie spimy od 5.40, co to jest zr on nie chce spac z rana buuu..

przeczytałam wczoraj ulotkę szczepionki mmr.. nie wiem czy zaszczepię małego nawet w wakacje..

Lara nie zazdroszcze pakowania, ale to faktycznie ostatni raz:)

co do wczesnego seksu, to wiadomo,ze trzeba sie szanować i chciałabym tego..ale chodzi mi o fakt, ze jesli juz podejmie taka decyzje to chce aby miał pełna swiadomosc..
    a swój pierwszy raz miałam w wieku 21 lat:) szanowałam sie i teraz żałuje trochę, bo miałam tylko dwóch partnerów (jednym z nich jest maz..)

beszko, dobrze ze zrezygnowałas..czasem warto na chwile odpuscic, by pózniej móc wrócic.. i tak masz mnóstwo na głowie..

blondik, kochana hop hop

ja uwielbiam literaturę sf i fantasty.. kiedys czytałam namiętnie literaturę 20 lecia międzywojennego.. teraz przeczytam kazda ksiazke, o ile mi podejdzie..

izo, pochwal sie domem..masz strone www? jesli to od developera:) oby było to to czego szukacie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2017, 06:33

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2017, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry.
    Zuziajeszcze śpi a ja się nie ruszam żeby jej nie budzić a chce mi się sikać. ;)
    Chyba zaraz będzie się budzić.

Zgredko późno to tak jak Konwi, 21. :)
    Ale ja nie żałuję, wręcz przeciwnie, żałuję że wtedy i z tym facetem (okazał się gnojem).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2017, 07:11

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2017, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez 21 ;)

Ja czytam nie tylk fantasy a raczej fantasy tylko czasem. Glownie reportaze i lit.piekna.
    Ksiazki ktore wywarly na mnie najwieksze wrazenie czyli ulubione to Wiedzmin, Sto lat samotnosci, Nagi sad i wszystkie H.Hessego.

A ja sobie jakos ramie nadwxrezylam i nie moge z bolu prawie reka ruszac.

No wlasnie IZO napisz cos o tym domu.

My do jutra decyzje musimy podjac...

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2017, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala sie budzila, miala goraczke, wreszcie o 2 sie obudzila zupelnie, przrnuoslam ja do siebie i jakos zasnela.. maly nadal spi, mala oglada baje, a ja jeszcze z malym leze..plecy mnie bola, na udach zakwasy od fitnessu..

Ja czytalam tylko "wilka stepowego'Hessego i nie zachwycil mnie

Konwi: a jakie z 20lecia np?.wstyd, ale teraz nie jestem w stanie ani jednej powiedziec

Ja 18

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2017, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

Ania spała od 21:15-7:40, lekko sie kręciła w nocy, ale dałam jej mlesio i spała dalej. Czyli noc spokojna i oby tak dalej.
    Wstała z humorem wołając tatę. Teraz z babcia rysują, a Ania od wczoraj pięknie mowi "serce".
    Ja jem śniadanie i lece na mieszkanie, bo nie wiem za co sie zabrać a dzis składamy z malzem sypialnie.
    Śniegu trochę dosypało wiec jest czyściej :)

Blondik, koplabym Cie w doopsko, normalnie. Wracaj....

No wlasnie Kroko, z tymi facetami, gnojami

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Lili83 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2017, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hi!

my posniadaniu zaraz na spacer
    ja mialam17 i stracilam z moim mialam tylko jednego faceta;)tzn w lozku

a co z Blondik?

a i pytanie co wy na tej grupie facebookowej robicie?

BW1ip2.png

5b09qtkfjh1k59fq.png

*******Gang18+*******B
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2017, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co z BLondik jest?

LARA czy Ania cos probuje rysowac :D? Bo moj to tylko bazgrze bez ladu ;) ale ja raczej talentu nie mam ani maz wiec nie licze na wiele :P

ZGREDZIa to przeczytaj cos innego np Sidharte albo Pod kolami albo Narcyz i zlotousty bo Wilk stepowy jest chyba najtrudniejszy.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2017, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    U nas jakos ponuro...gdzie jest to słońce!!!!!
    Niebawem idziemy na dwór ale pewnie nie za długo bo kopca z tych kominów okrutnie :/ zeby nie było ja nie kopce :)
    A ja miałam 18 ale uważam ze to był dobry wybór.
    Te piątki zoskowy mnie wykończą...mam wrażenie ze juz z bardzo długo wychodzą i na raty tzn troche wyjdą i stoją...ale jest postęp bo chociaz teoche pozwala umyć zeby i psikam tantum verde tak lekarka zaleciła bo to tez znieczula i odkaza
    Zdrowia dla Was!!!! Dobrze ze Ania lepiej i Zuzia!!! Byle do wiosny :)
    Zgredzia dla Was tez oczywiscie i dla wszystkich potrzebujących!!!
    Moj wczoraj wrocil z nart...zoska wielkiej radości nie okazała ale to normalka ;)

Lili na fb przede wszystkim zdj dzieci pokazujemy czy kto co ma ochote :)

Kotka wejdź na grupę na fb to sie dowiesz co z Blondik pewnie napisała tam bo tu nie chciała

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2017, 10:25

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

‹‹ 2255 2256 2257 2258 2259 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ