X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też byłam płaczka, ale już wracam do normy, czyli standardowo nadal wyję na filmach, nawet nie bardzo wzruszających, ale polityka (jak ostatnio) mnie już do łeż nie wzrusza...

Smoczko: ja nie jestem zmuszona leżeć, ale mogę napisać jakie miałabym propozycje:
    - książka
    - szukanie na necie różności dla siebie i dziecka lub prezentów,
    - słuchanie z dzieciem muzyki z jutuba ciążowej,
    - tysiące gazet (ja lubię wysokie obcasy ekstra, twoj styl, sens),
    - lekkie porządki (takie, które możesz),
    - znalezienie jakichś cool przepisów na święta, o ile spędzacie z rodziną, ale nawet jeśli nie to, czemu nie ;)
    - może podszkolenie się z jakiejś dziedziny, typu słówka z języka

no nie wiem.. ale ja bym ocipkała tak leżąc..

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zgredka wrote:
    też byłam płaczka, ale już wracam do normy, czyli standardowo nadal wyję na filmach, nawet nie bardzo wzruszających, ale polityka (jak ostatnio) mnie już do łeż nie wzrusza...

Smoczko: ja nie jestem zmuszona leżeć, ale mogę napisać jakie miałabym propozycje:
    - książka
    - szukanie na necie różności dla siebie i dziecka lub prezentów,
    - słuchanie z dzieciem muzyki z jutuba ciążowej,
    - tysiące gazet (ja lubię wysokie obcasy ekstra, twoj styl, sens),
    - lekkie porządki (takie, które możesz),
    - znalezienie jakichś cool przepisów na święta, o ile spędzacie z rodziną, ale nawet jeśli nie to, czemu nie ;)
    - może podszkolenie się z jakiejś dziedziny, typu słówka z języka

no nie wiem.. ale ja bym ocipkała tak leżąc..
    no ja powoli też cipieję :D
    ja właśnie zawsze byłam raczej niepłacząca teraz jakoś mi się tak porobiło i nie mogę sobie z tym poradzić, nie chcę wyć ale no nie mogę się opanować :/
    porządki odpadają mogę tylko wstawać do toalety i na jedzenie ;) no i jestem zmuszona wstawać z psem siku ;)

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili83 wrote:
    Trzymam kciuki Pati aby wszystko dobrze poszlo!!!Dużo zdrówka dla brata:)

Dziwi mnie, że lekarka pracuje pomimo, że jest w ciaży w Belgi w służbie zdrowia istnieje zakaz pracy dla kobiet w ciaży jak tylko zostanie potwierdzona przez gin, przechodza one automatycznie pod ochrone!
    Ona jest hematologiem i jesli czuje sie dobrze, to czemu ma nie pracować? Ja nie słyszałam o żadnym zakazie a sama pracowałam w służbie zdrowia tu w Belgii...

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smoczyca1 wrote:
    Dziewczyny Wy też takie płaczliwe się zrobiłyście??? No masakra jakaś, przed chwilą gadałam chwilę z moim na skype i mówi że wróci dopiero w sobotę i w niedzielę wieczorem już wyjeżdża i się rozkleiłam na maxa, myślę że to przez hormony i tłumacze mu że nie chcę być upierdliwa i mnie też to wkurza ale może i to że muszę leżeć dodatkowo źle na mnie wpływa :/
    Jestem mega płaczliwa a nigdy taka nie byłam. Jestemtwarda babka a teraz rozklejam sie na zwykłych reklamach pizzy... W pierwszej ciąży tez nie płakałam...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2014, 18:02

l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati Belgia wrote:
    Jestem mega płaczliwa a nigdy taka nie byłam. Jestemtwarda babka a teraz rozklejam sie na zwykłych reklamach pizzy... W pierwszej ciąży tez nie płakałam...
    To trochę mi ulżyło że nie jestem sama ;) wcześniej naprawdę nie płakałam prawie w ogóle tylko w krytycznych sytuacjach a od jakichś dwóch tyg masakra :/ współczuję mojemu małżowi że musi to znosić :/

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• justta Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O Tamuś mówisz, że Nasturcja wróciła, super, to idę poczytać ;-)

Tamka lubi tę wiadomość

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smoczyca1 wrote:
    To trochę mi ulżyło że nie jestem sama ;) wcześniej naprawdę nie płakałam prawie w ogóle tylko w krytycznych sytuacjach a od jakichś dwóch tyg masakra :/ współczuję mojemu małżowi że musi to znosić :/
    Smoczku ja współczuje sama sobie;-) czasem jak pomyśle, to śmieszy mnie to, ze popłakałam sie reklamie....
    A tak naprawdę to wydaje mi sie, ze to hormony...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2014, 18:08

l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też tak sobie tłumaczę i też sobie współczuję ;)

Pati Belgia lubi tę wiadomość

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• Lili83 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati ja tez pracuje w sluzbie zdrowia i od 7 tyg. jestem pod ochrona, pracodawca nawet nie chcial slyszec o dalszej pracy ze wzgledu na przepisy a nie mial mozliwości zaproponowania mi innego stanowiska w zastepstwie(bo tylko taka forma jest dopuszczana tzn. zmiana stanowiska pracy na okres ciąży) a dlaczego ze wzgledu na choroby, zarazki itd. Znajoma jest psychologiem w szpitalu i tez od 7 tyg. przebywala pod ochrona. Nie wiem jak to jest jesli osoba ma wlasna dzialalnosc tzn nie jest na etacie

BW1ip2.png

5b09qtkfjh1k59fq.png

*******Gang18+*******B
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili83 wrote:
    Pati ja tez pracuje w sluzbie zdrowia i od 7 tyg. jestem pod ochrona, pracodawca nawet nie chcial slyszec o dalszej pracy ze wzgledu na przepisy a nie mial mozliwości zaproponowania mi innego stanowiska w zastepstwie(bo tylko taka forma jest dopuszczana tzn. zmiana stanowiska pracy na okres ciąży) a dlaczego ze wzgledu na choroby, zarazki itd. Znajoma jest psychologiem w szpitalu i tez od 7 tyg. przebywala pod ochrona. Nie wiem jak to jest jesli osoba ma wlasna dzialalnosc tzn nie jest na etacie
    Nie wiem z jakiej jesteś części Belgii. Może każdy szpital rządzi sie własnymi prawami. Nie mam pojęcia. Wiem tylko, ze nasza pani profesor jest w ciąży i dalej pracuje. Znam wiele kobiet, które pracowały w szpitalu w okresie ciąży. Może wpływ tez ma na to, co robisz i jaka masz posadę. Nie wiem. Pani profesor napewno jest na etacie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2014, 18:21

l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jestem ze służy zdrowia i jestem na zwolnieniu od chyba 16 tygodnia, lekarka zapytała mnie czy chcę zwolnienie a ja już sie umówiłam że do tego czasu będę bo inna koleżanka była na urlopie. za to inna dziewczyna chodziła do pracy do końca 8 miesiąca!!! szok . więc chyba nie ma takiego przymusu, ale nie znam się na przepisach :)

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili w SR było wczoraj o porodzie, jak wyglada, co spakowac do szpitala. Nie ma u nas ZZO, mowila ze nacinaja krocze itd.
    Bylo by spoko gdyby nie to ze ledwo tam siedzialam, bo od wczoraj tak daje tecza. :/

konwalia zycze powodzenia na jutrzejszej wizycie i daj znac co i jak.

Smoku a ja mam wizyte 22, dzien wczesniej. Mam nadzieje ze juz nam odwolaja to lezenie. U mnie nie ma zwyczaju prezentow pod choinke wiec mam spokoj.

Kropka czekamy na wiesci w piatek! W 5 tc faktycznie moze nie byc jeszcze serduszka widocznego.

Malenq oo Nastka jest? Zaraz popatrze.

Smoczyca ja sie wczoraj i dzis tak zle czuje ze leze bo nie mam na nic sily. A tak to albo laptop, albo cos czytam, albo wstaje i ide cos zjesc. :P
    Ja placzliwa jakos bardzo nie jestem. Ale przy tym lezeniu czuje sie jeszcze gorzej niz wczesniej. :/

Pati zycze duzo sily dla brata i dla Was.

Lili83, konwalianka lubią tę wiadomość

• Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ponownie witam w klubie Kroko i z leżeniem oczywiście i z tym złym samopoczuciem i też życzę Nam żeby na kolejnej wizycie odwołali nam leżenie!!!! :)

Krokodylica lubi tę wiadomość

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• Lili83 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jestem z cześci niemieckojęzycznej tuż przy granicy z Niemcami może u was inne przepisy sprawdze jutro z ciekawości bo mam papiery na strychu;)

Smoczyca1 to zależy od kraju wiem że Luxemburg i Belgia taki przepis ma, ale np. Niemcy, Polska już nie.

BW1ip2.png

5b09qtkfjh1k59fq.png

*******Gang18+*******B
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ok ok Lili to przepraszam nie wiedziałam, mówiłam nie znam się :)

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• zgredka Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też mam wizytę 22go ;) - połówkowe..

a właśnie oglądam se sukienki na allegro muszę je MIEĆ WSZYSTKIE!! z falbaniastymi spódniczkami na baletnice (a pamiętam jak do mojego mówiłam 'tylko żadnych różowych pedalstw' - gejów nie obrażając)

Krokodylica, LaRa lubią tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Lili83 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalianka ja jutro tez wizyte u gin mam na 14 20:) a ty?Zaciskam mocno kciuki!

Smoczyca1 no cos ty za co ty przepraszasz;)

BW1ip2.png

5b09qtkfjh1k59fq.png

*******Gang18+*******B
  • Lili83 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredka pochwal się tymi cudami;)chociaż sobie pooglądam:)

BW1ip2.png

5b09qtkfjh1k59fq.png

*******Gang18+*******B
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smoku ja jescze przed wizyta mam zrobic glukoze wiec cos tam sie poruszam, poza tym wczoraj bylam na SR i jutro tez mam, ale maz mnie podwiozl pod same drzwi i odebral potem, wiec naprawde staram sie lezec i ruszac tylko tyle co musze.

Jak ja wypije ta glukoze??!! Bedzie tecza jak nic. :/

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zgredka wrote:
    też mam wizytę 22go ;) - połówkowe..

a właśnie oglądam se sukienki na allegro muszę je MIEĆ WSZYSTKIE!! z falbaniastymi spódniczkami na baletnice (a pamiętam jak do mojego mówiłam 'tylko żadnych różowych pedalstw' - gejów nie obrażając)

hahaha tez mowilam zadnego rozu ale widze ze przy dziewczynce nie da rady :)

‹‹ 230 231 232 233 234 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ