Gang 18+ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
też byłam płaczka, ale już wracam do normy, czyli standardowo nadal wyję na filmach, nawet nie bardzo wzruszających, ale polityka (jak ostatnio) mnie już do łeż nie wzrusza...
Smoczko: ja nie jestem zmuszona leżeć, ale mogę napisać jakie miałabym propozycje:
- książka
- szukanie na necie różności dla siebie i dziecka lub prezentów,
- słuchanie z dzieciem muzyki z jutuba ciążowej,
- tysiące gazet (ja lubię wysokie obcasy ekstra, twoj styl, sens),
- lekkie porządki (takie, które możesz),
- znalezienie jakichś cool przepisów na święta, o ile spędzacie z rodziną, ale nawet jeśli nie to, czemu nie
- może podszkolenie się z jakiejś dziedziny, typu słówka z języka
no nie wiem.. ale ja bym ocipkała tak leżąc..
-
zgredka wrote:też byłam płaczka, ale już wracam do normy, czyli standardowo nadal wyję na filmach, nawet nie bardzo wzruszających, ale polityka (jak ostatnio) mnie już do łeż nie wzrusza...
Smoczko: ja nie jestem zmuszona leżeć, ale mogę napisać jakie miałabym propozycje:
- książka
- szukanie na necie różności dla siebie i dziecka lub prezentów,
- słuchanie z dzieciem muzyki z jutuba ciążowej,
- tysiące gazet (ja lubię wysokie obcasy ekstra, twoj styl, sens),
- lekkie porządki (takie, które możesz),
- znalezienie jakichś cool przepisów na święta, o ile spędzacie z rodziną, ale nawet jeśli nie to, czemu nie
- może podszkolenie się z jakiejś dziedziny, typu słówka z języka
no nie wiem.. ale ja bym ocipkała tak leżąc..
ja właśnie zawsze byłam raczej niepłacząca teraz jakoś mi się tak porobiło i nie mogę sobie z tym poradzić, nie chcę wyć ale no nie mogę się opanować
porządki odpadają mogę tylko wstawać do toalety i na jedzenieno i jestem zmuszona wstawać z psem siku
-
Lili83 wrote:Trzymam kciuki Pati aby wszystko dobrze poszlo!!!Dużo zdrówka dla brata:)
Dziwi mnie, że lekarka pracuje pomimo, że jest w ciaży w Belgi w służbie zdrowia istnieje zakaz pracy dla kobiet w ciaży jak tylko zostanie potwierdzona przez gin, przechodza one automatycznie pod ochrone! -
Smoczyca1 wrote:Dziewczyny Wy też takie płaczliwe się zrobiłyście??? No masakra jakaś, przed chwilą gadałam chwilę z moim na skype i mówi że wróci dopiero w sobotę i w niedzielę wieczorem już wyjeżdża i się rozkleiłam na maxa, myślę że to przez hormony i tłumacze mu że nie chcę być upierdliwa i mnie też to wkurza ale może i to że muszę leżeć dodatkowo źle na mnie wpływa
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2014, 18:02
-
Pati Belgia wrote:Jestem mega płaczliwa a nigdy taka nie byłam. Jestemtwarda babka a teraz rozklejam sie na zwykłych reklamach pizzy... W pierwszej ciąży tez nie płakałam...
wcześniej naprawdę nie płakałam prawie w ogóle tylko w krytycznych sytuacjach a od jakichś dwóch tyg masakra
współczuję mojemu małżowi że musi to znosić
-
Smoczyca1 wrote:To trochę mi ulżyło że nie jestem sama
wcześniej naprawdę nie płakałam prawie w ogóle tylko w krytycznych sytuacjach a od jakichś dwóch tyg masakra
współczuję mojemu małżowi że musi to znosić
A tak naprawdę to wydaje mi sie, ze to hormony...Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2014, 18:08
-
Pati ja tez pracuje w sluzbie zdrowia i od 7 tyg. jestem pod ochrona, pracodawca nawet nie chcial slyszec o dalszej pracy ze wzgledu na przepisy a nie mial mozliwości zaproponowania mi innego stanowiska w zastepstwie(bo tylko taka forma jest dopuszczana tzn. zmiana stanowiska pracy na okres ciąży) a dlaczego ze wzgledu na choroby, zarazki itd. Znajoma jest psychologiem w szpitalu i tez od 7 tyg. przebywala pod ochrona. Nie wiem jak to jest jesli osoba ma wlasna dzialalnosc tzn nie jest na etacie
*******Gang18+*******B -
Lili83 wrote:Pati ja tez pracuje w sluzbie zdrowia i od 7 tyg. jestem pod ochrona, pracodawca nawet nie chcial slyszec o dalszej pracy ze wzgledu na przepisy a nie mial mozliwości zaproponowania mi innego stanowiska w zastepstwie(bo tylko taka forma jest dopuszczana tzn. zmiana stanowiska pracy na okres ciąży) a dlaczego ze wzgledu na choroby, zarazki itd. Znajoma jest psychologiem w szpitalu i tez od 7 tyg. przebywala pod ochrona. Nie wiem jak to jest jesli osoba ma wlasna dzialalnosc tzn nie jest na etacie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2014, 18:21
-
Ja też jestem ze służy zdrowia i jestem na zwolnieniu od chyba 16 tygodnia, lekarka zapytała mnie czy chcę zwolnienie a ja już sie umówiłam że do tego czasu będę bo inna koleżanka była na urlopie. za to inna dziewczyna chodziła do pracy do końca 8 miesiąca!!! szok . więc chyba nie ma takiego przymusu, ale nie znam się na przepisach
-
Lili w SR było wczoraj o porodzie, jak wyglada, co spakowac do szpitala. Nie ma u nas ZZO, mowila ze nacinaja krocze itd.
Bylo by spoko gdyby nie to ze ledwo tam siedzialam, bo od wczoraj tak daje tecza.
konwalia zycze powodzenia na jutrzejszej wizycie i daj znac co i jak.
Smoku a ja mam wizyte 22, dzien wczesniej. Mam nadzieje ze juz nam odwolaja to lezenie. U mnie nie ma zwyczaju prezentow pod choinke wiec mam spokoj.
Kropka czekamy na wiesci w piatek! W 5 tc faktycznie moze nie byc jeszcze serduszka widocznego.
Malenq oo Nastka jest? Zaraz popatrze.
Smoczyca ja sie wczoraj i dzis tak zle czuje ze leze bo nie mam na nic sily. A tak to albo laptop, albo cos czytam, albo wstaje i ide cos zjesc.
Ja placzliwa jakos bardzo nie jestem. Ale przy tym lezeniu czuje sie jeszcze gorzej niz wczesniej.
Pati zycze duzo sily dla brata i dla Was.
Lili83, konwalianka lubią tę wiadomość
-
jestem z cześci niemieckojęzycznej tuż przy granicy z Niemcami może u was inne przepisy sprawdze jutro z ciekawości bo mam papiery na strychu;)
Smoczyca1 to zależy od kraju wiem że Luxemburg i Belgia taki przepis ma, ale np. Niemcy, Polska już nie.
*******Gang18+*******B -
też mam wizytę 22go
- połówkowe..
a właśnie oglądam se sukienki na allegro muszę je MIEĆ WSZYSTKIE!! z falbaniastymi spódniczkami na baletnice (a pamiętam jak do mojego mówiłam 'tylko żadnych różowych pedalstw' - gejów nie obrażając)Krokodylica, LaRa lubią tę wiadomość
-
Smoku ja jescze przed wizyta mam zrobic glukoze wiec cos tam sie poruszam, poza tym wczoraj bylam na SR i jutro tez mam, ale maz mnie podwiozl pod same drzwi i odebral potem, wiec naprawde staram sie lezec i ruszac tylko tyle co musze.
Jak ja wypije ta glukoze??!! Bedzie tecza jak nic. -
zgredka wrote:też mam wizytę 22go
- połówkowe..
a właśnie oglądam se sukienki na allegro muszę je MIEĆ WSZYSTKIE!! z falbaniastymi spódniczkami na baletnice (a pamiętam jak do mojego mówiłam 'tylko żadnych różowych pedalstw' - gejów nie obrażając)
hahaha tez mowilam zadnego rozu ale widze ze przy dziewczynce nie da rady