X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie nie chodzi o autyzm, mnie chodzi o alergie i na pewno nie będę sprawdzać czy moje dziecko jest uczulone na białko na zasadzie prób i błędów..

nad pneumokokami sama się zastanawiałam, ale w Polsce ta szczepionka jest płatna i kosztuję jedna dawka ponad 200zł.. nadal się więc zastanawiam

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Nieukowa Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego napisałam że na te płatne będę szczepić jeśli będzie mnie stać ;/

To fakt, że na nie wszystkie pneumokoki szczepionka uodparnia, ale chyba lepiej na część niż w ogóle ;/ Akurat zapalenie opon mózgowych u dzieciaczka to masakra...

Konwalianka: niektóre szczepionki podobno mają zamienniki bez jaja - jeszcze się tym nie interesowałam które warianty wybrać, zainteresuję się jak ciąża będzie u mnie bardziej realna :P

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • beszka Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    temat szczepien, to temat rzeka...ile osob tyle opini.

my z mezem czytalismy wiele fachowych artykulow w prasie polskiej, norweskiej i anglojezycznej. nie tylko art. za ale i przeciw....poza tym mam 2 dzieci...i regras trwajacy pare tyg. w ich zachowaniu, po kazdym szczepieniu (nei mowie o innych ´normalnych´skutkach ubocznych szczepien) mnie przerazal. nie mowimy z mezem nie szczepieniom, ale chcemy odczekac do chwili, gdy dziecko bedzie wieksze i silniejsze.

dziewczyny jak za mna dzis te sledzie w zalewie ´chodza´:( no a gdzie ja tutaj sledzie kupie...ehhh

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam chętkę na wątróbkę w pomarańczach ;( Ale za leniwa byłąm i nie zrobiłam. Może w w weekend ;)

justta lubi tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojeja a to dobre? Ja jakos staram sie watrobe unikac.
    Ja odebralam od kolegi, co mi ksiazki wypozycza, 3 nowe pozycje, od jutra w tramie zabieram sie za czytanko..

justta lubi tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • justta Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja czekam na M już jedzie z pracy ;-) w międzyczasie zrobię makaron z łososiem i będzie na kolacyjkę

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wątróbkę bardzo lubię :) Wiem że niby w ciąży trzeba unikać, no ale kurcze niedługo oddychania też zabronią :P Mam ochotę na kilka kawałeczków dosłownie, nie chcę zjeść kilograma :)
    Zaczęłam robić z pomarańczami jak kiedyś zjadłam taką w knajpce podaną na sałacie z odrobiną octu winnego... poezja.

Dobra, koniec o wątróbce bo się zaślinię :)
    Kominek odpalony, czas właczyć Big Bang Theory i zasiąść z herbatką malinową do oglądania :D

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja patrze na kuchenne rewolucje nabita grochowka, ktora zjadlam po 17 ale dojadam z doskoku z gara..

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa skarbie, Tobie nie wolno teraz wątróbki. Już nie przesadzaj z tym oddychaniem. :) Nie wolno wątróbki, surowizny i serów pleśniowych. Myślę że to nie są jakieś mega ograniczenia. :)

Co do szczepień to nie mam zdania póki co. :)

Na wieczór okazało się że jestem tępakiem. :P Buciki są oba, tylko jeden był włożony w drugi tak, że w ogóle nie było widać. :D Muszę jutro rano zadzwonić do tego sklepu i odwołać alarm. :) Aż mi wstyd za siebie. :P

Nieukowa, zgredka, justta, Tamka, Ewik lubią tę wiadomość

• LaRa Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Krokus, Krokus :) hahha uśmiałam sie :)
    Co do szczepień, to będę musiała zagłębić sie w temat

Dobrej nocki :)

Krokodylica lubi tę wiadomość

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko: a moze wysla dwa kolejne, a na tej focie co tam jeszcze jest, bo nie umiwm rozszyfrowac, a te teczowe ciapki to jak dla doroslego

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2014, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bry, bry, bry..................

jak tam dzisiaj samopoczucia???
    wyspane???

Miłego dnia:)

• Nieukowa Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry ;) Ja nawet wyspana, choć zerwałam się wcześniej żeby iść do labu na betę :P Wiem, jestem przeciwnikiem bety, ale miałam dobry pretekst, musiałam zrobić toxo dla gina przed wizytą. Poza tym miałam zniżkę na to i na prolaktynę, więc poprosiłam panie w rejestracji żeby mi tę PRL zamieniły na HCG i poleciałam po zniżce 30% :P

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, Nieukowa, rozumiem ze nadal nie wierzysz ze fasolek jest :) do mnie tez długo dochodziło :)
    Ja dzis będę w podrozy do mamusi :) boje sie tylko jazdy, bo ostatnio strasznie mnie muli podczas jazdy, a do przebycia mamy 300 km
    Kotka, wszystkiego dobrego :)

Miłego piatenieczunieczka :)

Nieukowa lubi tę wiadomość

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • beszka Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :)

ja niewyspana, ale to jak codzien. kiepkso spie w tej ciazy :(

chyba sprobuje dzis kawe wypic, najwyzej do toalety z nia polece ;)

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • Arienna Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej laseczki

teraz ładnie mi powiecie że to normalne i nie mam co panikować :(

od wczoraj boli mnie okolica prawego jajnika (z tego była owulka i z tej strony czułam kłucia i inne takie objawy rozpychania się ;) )
    wczoraj zaczęło mnie boleć i wieczorem na papierze pojawił się lekko zabarwiony śluz ale tylko raz i już nie ma ani śladu, ale czuję taki mulący lekki jakby ból (takie mulenie bardziej niż ból) który mi promieniuje na biodro i prawą nogę..... błagam powiedzcie mi że to normalne i nie mam co panikować , wczoraj tak się wystraszyłam że aż się poryczałam

w sumie to ciężko to uczucie określić mianem BÓL bo to takie mulenie jakby uścisk i drentwienie.... sama nie wiem tylko promieniuje raz na biodro i nogę raz w pachwinę, może po prostu dzidzia na jakiś nerw trafiła rosnąc .... staram się na ten temat nie czytać bo bym chyba umarla z nerwów

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2014, 09:34

Aniołek 11.10.2014 (5tc) ***Gang 18+***
    ewebii4.png
    klz9tv73qklgbi72.png - 7 kg
  • beszka Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotka, Nena Wszystkiego najlepszego!!!!

Mam nadz.,ze bedzie to najcudowneijszy dzien w Waszym zyciu i wszystko pojdzie zgodnie z planem :)

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • beszka Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arienna, a wypada u Ciebie teraz czas kiedy powinnas @ dostac?

ja w ciazy na poczatku mialam przerozne bole...moze jesli sie martwisz pojedz do lekarza? uspokoi Cie i moze cos zapisze?

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • Arienna Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czas @ miałam 5 dni temu, więc chyba za późno żeby mieć bóle @- powe, wizytę mam co prawda za dwa tygodnie a ciężko się do niego dostać tak z dnia na dzień ale poczekam może do poniedziałku, jak nie przejdzie to postaram się wbić na wizytę

Aniołek 11.10.2014 (5tc) ***Gang 18+***
    ewebii4.png
    klz9tv73qklgbi72.png - 7 kg
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze, Arienna, nie pomoge, nie miałam czegos takiego, wiec nie wiem co to jest. Masz racje jednak, ze jak nie bedzie przechodzilo, jedz do lekarza

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
‹‹ 23 24 25 26 27 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ