Gang 18+ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
mnie nie chodzi o autyzm, mnie chodzi o alergie i na pewno nie będę sprawdzać czy moje dziecko jest uczulone na białko na zasadzie prób i błędów..
nad pneumokokami sama się zastanawiałam, ale w Polsce ta szczepionka jest płatna i kosztuję jedna dawka ponad 200zł.. nadal się więc zastanawiam -
Dlatego napisałam że na te płatne będę szczepić jeśli będzie mnie stać ;/
To fakt, że na nie wszystkie pneumokoki szczepionka uodparnia, ale chyba lepiej na część niż w ogóle ;/ Akurat zapalenie opon mózgowych u dzieciaczka to masakra...
Konwalianka: niektóre szczepionki podobno mają zamienniki bez jaja - jeszcze się tym nie interesowałam które warianty wybrać, zainteresuję się jak ciąża będzie u mnie bardziej realna -
temat szczepien, to temat rzeka...ile osob tyle opini.
my z mezem czytalismy wiele fachowych artykulow w prasie polskiej, norweskiej i anglojezycznej. nie tylko art. za ale i przeciw....poza tym mam 2 dzieci...i regras trwajacy pare tyg. w ich zachowaniu, po kazdym szczepieniu (nei mowie o innych ´normalnych´skutkach ubocznych szczepien) mnie przerazal. nie mowimy z mezem nie szczepieniom, ale chcemy odczekac do chwili, gdy dziecko bedzie wieksze i silniejsze.
dziewczyny jak za mna dzis te sledzie w zalewie ´chodza´ no a gdzie ja tutaj sledzie kupie...ehhh -
Wątróbkę bardzo lubię Wiem że niby w ciąży trzeba unikać, no ale kurcze niedługo oddychania też zabronią Mam ochotę na kilka kawałeczków dosłownie, nie chcę zjeść kilograma
Zaczęłam robić z pomarańczami jak kiedyś zjadłam taką w knajpce podaną na sałacie z odrobiną octu winnego... poezja.
Dobra, koniec o wątróbce bo się zaślinię
Kominek odpalony, czas właczyć Big Bang Theory i zasiąść z herbatką malinową do oglądania -
Nieukowa skarbie, Tobie nie wolno teraz wątróbki. Już nie przesadzaj z tym oddychaniem. Nie wolno wątróbki, surowizny i serów pleśniowych. Myślę że to nie są jakieś mega ograniczenia.
Co do szczepień to nie mam zdania póki co.
Na wieczór okazało się że jestem tępakiem. Buciki są oba, tylko jeden był włożony w drugi tak, że w ogóle nie było widać. Muszę jutro rano zadzwonić do tego sklepu i odwołać alarm. Aż mi wstyd za siebie.Nieukowa, zgredka, justta, Tamka, Ewik lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dobry Ja nawet wyspana, choć zerwałam się wcześniej żeby iść do labu na betę Wiem, jestem przeciwnikiem bety, ale miałam dobry pretekst, musiałam zrobić toxo dla gina przed wizytą. Poza tym miałam zniżkę na to i na prolaktynę, więc poprosiłam panie w rejestracji żeby mi tę PRL zamieniły na HCG i poleciałam po zniżce 30%
-
Hej, Nieukowa, rozumiem ze nadal nie wierzysz ze fasolek jest do mnie tez długo dochodziło
Ja dzis będę w podrozy do mamusi boje sie tylko jazdy, bo ostatnio strasznie mnie muli podczas jazdy, a do przebycia mamy 300 km
Kotka, wszystkiego dobrego
Miłego piatenieczunieczkaNieukowa lubi tę wiadomość
-
hej laseczki
teraz ładnie mi powiecie że to normalne i nie mam co panikować
od wczoraj boli mnie okolica prawego jajnika (z tego była owulka i z tej strony czułam kłucia i inne takie objawy rozpychania się )
wczoraj zaczęło mnie boleć i wieczorem na papierze pojawił się lekko zabarwiony śluz ale tylko raz i już nie ma ani śladu, ale czuję taki mulący lekki jakby ból (takie mulenie bardziej niż ból) który mi promieniuje na biodro i prawą nogę..... błagam powiedzcie mi że to normalne i nie mam co panikować , wczoraj tak się wystraszyłam że aż się poryczałam
w sumie to ciężko to uczucie określić mianem BÓL bo to takie mulenie jakby uścisk i drentwienie.... sama nie wiem tylko promieniuje raz na biodro i nogę raz w pachwinę, może po prostu dzidzia na jakiś nerw trafiła rosnąc .... staram się na ten temat nie czytać bo bym chyba umarla z nerwówWiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2014, 09:34
-
czas @ miałam 5 dni temu, więc chyba za późno żeby mieć bóle @- powe, wizytę mam co prawda za dwa tygodnie a ciężko się do niego dostać tak z dnia na dzień ale poczekam może do poniedziałku, jak nie przejdzie to postaram się wbić na wizytę