SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam sie w 23 tc :)

zaraz zabieram sie za peklowanie piersi z kurczaka, jutro wedzimy :)

Baś lubi tę wiadomość

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Baś Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaRa - mniam mniam :)

• Yasmin Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello

Ja dziś paprykarz musiałam lecieć kupić na śniadanie bo normalnie myślałam, ze umrę jak nie zjem :)

Malenq :) w SR też mówili o pczyszczaniu się organizmu przed porodem :D Trzymam kciuki za echo

Malenq lubi tę wiadomość

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi tak burczalo, ze drugie sniadanie musialam zjesc wczesniej niz zwykle. Robota wre, jutro tez sie przejde, bo od stycznia zabieraja mi pomocnice, wiec musze nadrobic :/..

W ogole jakos dziwnie slodko w gebie mam. :/
    Moje (ona on?) wczoraj bylo cicho i soe martwic zaczelam, ale jak wieczorem walnelo to od razu mi stres przeszedl

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi mała daje wlasnie po pecherzu :/
    nie wyspana przez psiaka (spał mi cala noc na nogach) chcialabym sie polozyc ale ciagle chodzenie do wc to wyklucza :(
    sił nullllllllll :/

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • justta Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka kochane
    Ja dzisiaj już po pobraniu krwi, Nieukowa szkoda że wczoraj już nie czytałam forum, poprosiłabym o dodatkową fiolkę na badania u ciebie ;-) myślę że to jest dobry pomysł, jeżeli mieszkasz w dużym mieście, sama dałabym za takie badanie około 150zł myślę ;-)

dziewczęta farbuję włosy przedświątecznie, zobaczymy co wyjdzie, bo sama sobie farbę nakładałam ;-), miałam już niezłe odrosty

Gotuję barszczyk, chrzan kupiłam, to potem zrobię z buraków ćwikłę, jeszcze zostało mi parę rzeczy do prasowania, to dzisiaj nie będzie leniwego dnia ;-)

Smoczyca1, Nieukowa lubią tę wiadomość

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejejej ostatni dzien pracy :D
    Wczoraj wyplodzilam juz do konca podsumowanie wynikow, dzisiaj wysle i finito :D. Troche bede tesknic za moim labem bo to jednak bylo moje wlasne laboratorium hodowli komorek i sobie tam moglam robic co chcialam i bylam za nei odpowiedzialna a teraz przejmie je ktos inny chlip chlip :(

NIEUKOWA - ja moze nie jestem dobrym przypadkiem dla ciebie bo ja nie robilam bety, ani nie robilam nawet prenatalnych i plci tez nie chcialam poznac. Plec poznalam bo moj maz na usg sie dopatrzyl co tam maly ma miedzy nogami wiec byloby nei fair gdyby on wiedzial a ja nie ;).
    Natomiast jest bardzo duzo kobiet ktorych zycie od poczatku ciazy kreci sie tylko w okol tego dziecka, robia tak wlasnie po trzy bety, kazde mozliwe badanie prenatalne i to tez te odplatne, nie kupuja niczego dla dziecka do poki nie poznaja plci (jakby to roznice robilo dziecku czy ma koldre zielona czy rozowa). Wiele kobiet kupuje drogie witaminy prenatalne choc sklad jest taki sam jak tych tanszych albo jak zwyklch bez napisu "prenatal", kupuja nawet jak lekarz nic nie wspomina o suplementacji. Kupuja bo chca dla dziecka jak najlepiej. Kobieta w ciazy jest bardzo bardzo podatna na takie sprawy-wystarczy wspomniec, ze bez DHA nie bedzie sie tak dobrze rozwijac jak z DHA i juz wiekszosc kupi.
    Tak wiec mysle, ze chetnych byloby sporo.
    Mnie tylko dziwi, ze jeszcze nikt na to nei wpadl. A moze wpadl tylko przepisy jakos ograniczaja? Albo moze jednak sie nei oplaca?

Nieukowa lubi tę wiadomość

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też po śniadaniu może nudna jestem ale znów była krakowska...ale świeża bułeczka z masełkiem to jest to :)
    Justta powodzenia w farbowaniu i gratuluję odwagi ja bym się bała sama zafarbować ;)

justta lubi tę wiadomość

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psotka tak ja się zaliczam do tych dla których życie przede wszystkim kręci się wokół dziecka, betę robiła 2 razy, prenatalne też ale bezpłatne, suplementy owszem bo mi lekarz przepisał...ale nie uważam żeby to było coś złego, albo że nadgorliwa jestem <nie mówię że ty tak uważasz>...ale skoro mogę, a to nie szkodzi nikomu to dlaczego nie :)

Krokodylica lubi tę wiadomość

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• zgredka Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jestem po srodku :) i sie kreci wokol dziecka, bo mam juz wszystkie ubranka na pol roku i nie, bo poza tym robie to samo, co przed ciaza (no moze nie latam ma bardzo wysilkowe cwiczenia).
    Sama nie wiem czy bym taki test zrobila czy nie, ale podejrzewam, ze tak skoro na kazdym usg meczylam lekarza, zeby mowil co widzi :)

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smoczyca1 wrote:
    Psotka tak ja się zaliczam do tych dla których życie przede wszystkim kręci się wokół dziecka, betę robiła 2 razy, prenatalne też ale bezpłatne, suplementy owszem bo mi lekarz przepisał...ale nie uważam żeby to było coś złego, albo że nadgorliwa jestem <nie mówię że ty tak uważasz>...ale skoro mogę, a to nie szkodzi nikomu to dlaczego nie :)

chodzi mi poprostu o to, ze jest bardzo duzo a moze wiekszosc takich kobiet wiec mysle, ze to badanie mialoby wziecie.
    Najlepiej jakby Niemukowa w ulotce nsapisala np ze ilestam procent rodzicow doznaje rozczarowania plcia przy porodzie bo sie nagle okazuje ze dziewczynka jest jednak chlopczykiem co wiaze sie z ciezkim szokiem ,depresja poporodowa i dlugim leczenim i aby temu zapobiec najlepiej zrobic badanie krwi ktore jest w 100% bezpieczne i prawie w 100% pewne ;)

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja właśnie zjadłam bułkę slodką..a mówiłam, że nie będę jeść słodyczy - oj niedobra ja..;/

u mnie na obiad żurek z wczoraj i łosoś z ryżem.. na nic więcej nie mam weny/ ochoty i sił..

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no rozczarowanie płcią? masakra jakaś ... ale pewnie są i tacy, mi to wszystko jedno, ważne żeby zdrowe było :) Ale na pewno jest powiedzmy pół na pół, ja osobiście prywatnie bym takich badań nie robiła... no chyba że byłabym baaardzo bogata, bo moim zdaniem płeć nie jest aż tak ważna ale owszem są tacy i są tacy ;)
    Konwi na zdrówko niech w cycki idzie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2014, 11:35

Krokodylica lubi tę wiadomość

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• Lili83 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka!

U mnie tęczowo i mdłościowo od rana:(
    czy takie nawroty są normalne?Już sama nie wiem co zjeśc żeby zostało buuuuuuuuuuu
    Syn po egzaminach świadectwo odebrał i chodzi dumny jak paw;)Teraz pora na relaks w Polsce w gronie rodzinnym, już nie możemy się doczekac;)we wtorek wyjazd!Tylko się zastanawiam jak przetrwam 12 godz w aucie?

Nieukowa u nas takie badania wykonują ale nie wiem ile kosztują;)Lekarka tłumaczyła mi, że w tym badaniu chodzi o chromosom Y jeśli jest obecny w krwi matki będzie chłopiec a jak nie to dziewczynka;)nie wiem czy to ta sama metoda?Ja się nie zdecydowałam w sumie nie wiem dlaczego?
    Jeśli chodzi o cene to myśle, że 150-200 zł zważywszy na to, że testy sikane o takie
    http://www.przedciaza.pl/23-test-okreslajacy-plec-dziecka-nowosc.html

kosztują ok. 120 zł a nie są tak pewne jak badanie z krwi. Pomysł dobry każdy powinnien mieć możliwość wyboru, ja bym się chętnie poddała badaniu jak będę w Polsce na święta ale ty pewnie między świętami a nowym rokiem będziesz miała wolne więc chyba nic z tego a szkoda;)

Widzę, że chyba jakimś wyjątkiem jestem bo z teściami dobrze żyje;)

Nieukowa lubi tę wiadomość

BW1ip2.png

5b09qtkfjh1k59fq.png

*******Gang18+*******B
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smoczyca1 wrote:
    Nie no rozczarowanie płcią? masakra jakaś ... ale pewnie są i tacy, mi to wszystko jedno, ważne żeby zdrowe było :) Ale na pewno jest powiedzmy pół na pół, ja osobiście prywatnie bym takich badań nie robiła... no chyba że byłabym baaardzo bogata, bo moim zdaniem płeć nie jest aż tak ważna ale owszem są tacy i są tacy ;)
    oj smoku, to bardzo popularny problem..nie musze daleko szukać.. sama miałam nadzieję na dziewczynkę, a będzie chłopiec..mam czas by się oswoić..ale np. moja siostra..całą ciażę miała miec dziewczynkę, na usg w dniu porodu lekarze mówili - dziewczynka, po 30h urodziła chłopca - wierz mi.. hormony, nastawienie..psychika jej padła..nie chciała go, po prostu przeszła załamanie.. <w domu miała już syna>..oczywiście to się zmieniło, ale baby blues czasem potrafi być zabójczy..

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wierzę Konwi, że może tak być...ale póki co ja mimo tego że wiem że chyba ;) będzie dziewczynka to jakby był chłopak też nie miałabym nic przeciwko...każda jest inna i inaczej może reagować na takie wiadomości... nie neguje tego tylko wyrażam swoje zdanie :)

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smoczyca1 wrote:

Wiesz co, mi akurat bylo obojetne czy to bedzie chlopiec czy dziewczynka ale jak juz wiem ze to chlopak i gdyby mi nagle powiedzieli na porodowce, ze mam corke to bylabym chyba jednak troche hmm niezadowolona.
    A jest wiele kobiet ktore bardzo pragna albo chlopca albo dziewczynki i juz nawet po badaniach usg sa zawiedzione i smutne i placza do poduszki, ze to nei bedzie ksiezniczka a chlopak. I to jest wlasnie zawiedzenei plcia, takie cos wystepuje ale nikt o tym nie mowi bo wstyd. Ale moze byc jeszcze gorzej. Wyobraz sobie, ze chcialas bardzo miec dziewuszke, na usg wyszlo ze bedzie dziewczynka, ty sie cieszysz jak szalona a na porodowce wyciagaja chlopaka :D. To jest szok napewno.
    Ale generalnei chodzilo mi o to, zeby Niemukowa dobra reklame zrobila ;)

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Lili83 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    buuuu Konwalianka to musiał być szok dla siostry!Zapewne wszystko miała dla dziewczynki zakupione a tu taka niespodzianka!Inaczej jest jak kobieta wie wczesniej a inaczej jak się o tym dowiaduje po porodzie.

BW1ip2.png

5b09qtkfjh1k59fq.png

*******Gang18+*******B
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No reklama jak najbardziej, jeśli to by chwyciło to czemu nie. Ja gdyby nagle okazało się że jednak będzie chłopak albo całą ciążę myślała że jest dziewczynka a urodziłby się chłopak to byłabym zdziwiona i może lekko w szoku ale nie rozczarowana... nie wiem może jakaś dziwna jestem ;)

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    konwalianka wrote:
    oj smoku, to bardzo popularny problem..nie musze daleko szukać.. sama miałam nadzieję na dziewczynkę, a będzie chłopiec..mam czas by się oswoić..ale np. moja siostra..całą ciażę miała miec dziewczynkę, na usg w dniu porodu lekarze mówili - dziewczynka, po 30h urodziła chłopca - wierz mi.. hormony, nastawienie..psychika jej padła..nie chciała go, po prostu przeszła załamanie.. <w domu miała już syna>..oczywiście to się zmieniło, ale baby blues czasem potrafi być zabójczy..

O, no to dokladnie przyklad ktory opisalam i ja rozumiem w takim wypadku jej zal. Wiadomo, ze zdrowie najwazniejsze, ale jak sie cieszysz przez pare miesiecy ze bedzie dziewczynka a dostajesz chlpca to w sytuacji poporodowej moze to byc niezly szok.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
‹‹ 286 287 288 289 290 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ