SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc dziewczynki.

W Nowym Roku chyba sobie opitolę włosy na króciutko.

• Nieukowa Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 06:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    Dobranoc dziewczynki.

W Nowym Roku chyba sobie opitolę włosy na króciutko.

Doberek ;)

Kroko mam to samo postanowienie ;P

Krokodylica lubi tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wiecie jak to z postanowieniami noworocznymi ;)
    tez sie witam znad kaszy manny..

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to i ja się witam..znad kawki, owsianka już zaliczona..

eee podobno po ślubie i po dziecku to standard, że kobiety włos obcinają.. jakaś manifestacja rozpoczęcia nowego etapu? w każdym razie, mój fryzjer mówi, że ma dużo takich klientek..zresztą sama obcięłam włosy po ślubie..

Nieukowa trzymam kciuki za wizyte i podejrzenie malca :)

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień doberek laseczki, również witam se z kawką :)
    U mnie strasznie wieje wrrrr :/ nawet pies nie chciał siku wyjść ;)
    Co do włosów ja również należę do tych które zaraz po ślubie ścinają na krótkie ;)zrobiłam to zaraz w poniedziałek po weselu :D
    Nieukowa kciukam za wizytę :)

Malenq lubi tę wiadomość

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki... Wpadłam sie tylko przywitać bo nadal złe sie czuje i nic jeść nie mogę...
    Nieukowa szkoda, ze ja w Belgii mieszkam bo chętnie bym Ci przesłała próbkę krwi a o cenie nie mogę sie wypowiedzieć. Mogłabym Ci tylko napisać ile tu by kobiety zapłaciły...

Konwalianki mam nadzieje, ze z Tymciem lepiej...

Malenq juz niedługo wizyta... Juz teraz kciuki zaciskam

Malenq lubi tę wiadomość

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chcę obciąć zaraz po Nowym Roku, bo zwykle chodzę w króciutkich a teraz jakoś mi się nie chciało obcinać, także w moim przypadku zmiana to zapuszczenie ich w czasie ciąży na taką długość a nie na odwrót :P. Niestety włosy mi zaczęły rosnąć z obłedną prędkością, farbowałam miesiąc temu a już mam odrost na centymetr, więc trzeba będzie jeszcze znowu wyciapkać się fafbą...

Mam nadzieję że po wczorajszych niedomaganiach żadna z was się nie przeziębiła?
    Dzisiaj u nas jakaś sxhiza pogodowa, 12 stopni na plusie ;/ To nie jest zdrowe...

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2014, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bry...

Z kawka i oczy na zapałki....

Miłego dzionka....

Ps. Tablet to nie jest najlepsze urządzenie do pisania buuuuuu

justta lubi tę wiadomość

• Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale u mamuski chyba jesteś to ok? MI to się tak nudzi, że masakra...dobrze, że te psy mam bo nie miałabym się do kogo odezwać ;)
    No i dzięki Wam oczywiście ale do Was to piszę a nie gadam ;)

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2014, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smoczku bo męża z urlopu wezwali na 1dzień, wiec po takiej nocy, po wczorajszym "przeczyszczeniu", co przy moich zaparciach to byłam zdziwiona, to wolałam aby do mamy mnie zawiózł, niż samej w domku, a on 130km dalej..

Smoczyca1 lubi tę wiadomość

• helenkq Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa wrote:
    Dzieki za zrozumienie ;)
    Boje sie tylko tego, ze w przesylce krew sie moze pogorszyc i zepsuje analize, to jedyna pieta achillesowa tej metody. Dlatego musze ja przetestowac. Jak cos to na pw podam wam adres przesylki i jeszcze raz moj nr kom. Jak nadarzy sie okazja, swiezo pobrana krew do paczki i na poczte. Zaplace za wasze przesylki jak trzeba bedzie ;)

I jeszcze pytanko: ile bylybyscie w stanie za takie badanie zaplacic, jesli daloby ono prawie 100% pewnosci? Czy w ogolke byscie sie mu poddaly?
    Jest 100% bezpueczne dla dziecka i matki, tak samo jak zwyke badanie morfologii 

Od razu mowie, ze minimalnie to bedzie ok 100zl bo to badanie genetyczne i odczynniki sa koszmarnie drogie (zeby w ogole zalozyc firme musze zainwestowac jakies 20tys zl w maszyny i chemie)

ja nie jestem pewna wiesz... na tym etapie ciazy napewno nie ale w 8 tyg...? mysle ze ma to jakas przyszłosc... nie zapominajmy ze wiekszosc mamusiek ma jednak lekkie schizy... co do wyprawki, ubranek itp... nastawiaja sie strasznie na jedna plec... lub planuja zycie dziecka od poczatku ;) miałam znajoma ktora w ciazy nie była i juz wiedziała ze bedzie miec 3 synów ;D

druga sprawa to sprawa kosztów ale jesli chodzi o to to dla jednych bedzie to za duzo a dla innych prawie nic... w sumie pierwsze słysze o takim badaniu...

wogule to witam wszystkich z rana ;)
    ide zrobic sobie herbatke ;)

dqpri09kenjjhndh.png
    ***************Gang 18+****************
  • helenkq Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    Smoczku bo męża z urlopu wezwali na 1dzień, wiec po takiej nocy, po wczorajszym "przeczyszczeniu", co przy moich zaparciach to byłam zdziwiona, to wolałam aby do mamy mnie zawiózł, niż samej w domku, a on 130km dalej..

co sie stało zatrułas sie? czasem to objaw zblizajacego sie porod ze organizm sie oczyszcza...

dqpri09kenjjhndh.png
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Helen :)
    Też gdzieś tak czytałam ostatnio, że przed porodem organizm się oczyszcza ;)
    Ale w sumie lepiej że u mamy jesteś niż miałabyś sama siedzieć i się denerwować :)

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• beszka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam z Norwegii :)

ale w domu dziwnei i cicho bez chlopcow ;)

Nieukowa powodzenia na wizycie :)
    co do badania, to w pierwszej i 3 ciazy jakos nie mialam potrzeby by juz teraz wiedziec , kto to rosnie w moim brzuchu. natomiast w 2 ciazy chcialam bardzo wiedziec, wiec pewnie bym sie na takie bad. zdecydowala.
    co do ceny, to ciezko mi sie wypowiedziec.

Malenq super, ze u mamusi jestes :) troche was porozpieszcza ;)

ja spozniona do pracy baaardzo, ale musze kawe wypic przed wyjsciem, bo nieprzytomna jestem.

milego dnia Wam zycze :)

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • helenkq Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wogule to mam wrazenie ze maly sie opuscił... kopie nizej i wogule...

wy tez juz tak macie? malenq?

dqpri09kenjjhndh.png
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Beszka :) Jakoś tą ciszę musisz wytrzymać, bo potem to ciszy możesz nie doświadczyć ;)
    Helen ja jeszcze w tyle za wami jestem, ale mnie jakiś czas temu też bardziej kopała na dole, teraz dopiero zaczęła mnie za coś pociągać wyżej ;)

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• konwalianka Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    Bry...

Z kawka i oczy na zapałki....

Miłego dzionka....

Ps. Tablet to nie jest najlepsze urządzenie do pisania buuuuuu
    zobacz malenq czy możesz dokupić etui z klawiatura.. do niektórych modeli spokojnie pasuje.. my kupiliśmy tymkowi asusa i tutaj się nie da

Pati, dziękuję ze pytasz.. lepiej..noc przespana, choć przyszedł do nas ok 2 w nocy i strasznie się rozpychał.. a mamy łóżko spore, bo 1,80..nie wiem, jak pomieści nas+ Tymka+ małego..:D
    obecnie nadal kaszel, ale mniejszy i katar, także mniejszy :)boję się cieszyć z poprawy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2014, 08:46

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2014, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hela ja myślę że to stres przed jutrzejszą wizytą USG echo serca małej.... A jeżeli to oczyszczanie się organizmu, to też nie miałabym nic przeciwko hehhee

Tak moja mała troszkę niżej kopie, ale jeszcze nie tak bardzo, bo czasami pod piersiami ją czuję...

Konwalia no muszę przyjrzeć się bliżej takiej klawiaturze...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2014, 08:46

• Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O właśnie może to stres, to Ty kochana postaraj się trochę uspokoić, wiem wiem to nie łatwe ale zobaczysz jutro będzie ok :)

Malenq lubi tę wiadomość

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• helenkq Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    Hela ja myślę że to stres przed jutrzejszą wizytą USG echo serca małej.... A jeżeli to oczyszczanie się organizmu, to też nie miałabym nic przeciwko hehhee

kochana wszystko bedzie dobrze ;) dostaniesz najpiekniejszy prezent jaki mozna dostac
    jestes juz w terminie prawie bo chyba jeszcze ze dwa dni...
    a najwazniejsze ze bedzie miała dobra opieke bo wkoncu wiesz co sie dzieje...

Malenq, Smoczyca1 lubią tę wiadomość

dqpri09kenjjhndh.png
‹‹ 285 286 287 288 289 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

MUUVO Quick SE 2 – dlaczego jest idealny na pierwszy wózek dla dziecka?

Zastanawiasz się, który wózek sprawdzi się najlepiej już od pierwszych spacerów z maluchem? MUUVO Quick SE 2 to wyjątkowa propozycja, która łączy w sobie elegancki design z praktycznymi funkcjami docenianymi i przez dzieci, i rodziców. Warto zwrócić uwagę na innowacyjne rozwiązania, takie jak regulowana budka, wentylowane oparcie i wygoda składania. Sprawdź, co sprawia, że Quick SE 2 może stać się idealnym wyborem na start.

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ