Gang 18+ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Gratki, a jednak moja teoria o pieczarkach marynowanych chyba celnaNieukowa wrote:Hejka...
Coś masz Kroko pecha z tą SR...
Słuchajcie... chyba zakładam swoją firmę.
I potrzebuję waszej pomocy tak jakby
Otóż... dziewczyny z genetyki nauczyły mnie robić badania płci z krwi matki. Przyłożyłam się do tego i już wiem, jak to się robi, co więcej wiem że jednak będę mieć dziewczynkę, o ile dobrze pobrała mi babka krew na badanie. Jutro dam sobie pobrać krew jeszcze raz u siebie w labie i powtórzę badanie. Do tego jutro mam USG,więc potwierdzi lub zaprzeczy.
W każdym razie a propos biznesu: chcę otworzyć laboratorium, które będzie na początku wykonywało tylko badanieie płci dziecka od 8 tygodnia ciąży z krwi matki! Według "przepisu" badanie jest dużo bardziej skuteczne niż USG w 20tc w określaniu płci, bo ma aż 99,8% skuteczności. I teraz uwaga: mogę ZA DARMO zrobić 100 dziewczynom, bo muszę sprawdzić czy metoda będzie wiarygodna.
Jeżeli wy lub wasze znajome macie ochotę wysłać mi próbówkę z krwią, pobraną przy okazji waszych rutynowych badań, byłabym szczęśliwa.
Wynik nie będzie niestety jeszcze wynikiem medycznym, chociaż mam takie uprawnienia. Odeślę go wam w dowolnej formie (mail, sms, poczta polska)
Ale jak tylko ruszę z inreresem to Gang będzie miał je za darmo do końca świata i o jeden dzień dłużej i to takie z pieczątką mojego labu, z moją pieczątką i będzie to wynik który można dać ginowi do dokumentacji 
Jak wysłać mi krew;
-idziecie do labu na zwykłe pobranie
-ładnie prosicie panią, żeby wam do waszego użytku dodatkowo pobrała 1 próbówkę morfologiczną (na wersenian). Potrzebuję 1-2ml krwi.
-pakujecie to w kopertę (idealnie kurier na dzień następny ale pocztą priorytetem też można- byle nie w czasie mrozów).
Maniek, na ciebie liczę, bo ty jeszcze płci nie znasz, a to jest idealny czas na zrobienie tego badania
Co wy na to?
Czekałam na potwierdzenie płci u Ciebie
dzięki
Ps. chętni przyłączę się do Twoich badań
Nieukowa lubi tę wiadomość
-
Wiecie co... czasem warto robić zakupy na allegro. Jakiś czas temu wylicytowałam chustę do noszenia dziecka. W ciemno, nie szukając żadnych opinii na temat tego produktu. Wylicytowałam dokładnie taką chustę, cały zestaw za 23zł (opad szczeny)
http://www.babyranking.pl/produkty,3745,baby-wrap-chusta-babymoov.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2014, 20:17
LaRa, Malenq lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
CLOVIN SEPTOSURF płyn do dezynfekcji powierzchni ale nie zabawek. Potraktuję tym mebelki dla Kingi, a później przemyję wodą z mydłem żeby zmyć chemikaliakonwalianka wrote:nieukowa, super pomysł! I widzę powodzenie w jego realizacji

Yas a jaki ten płyn do dezynfekcji kupiłas?
Ps. przyda się w podróżny itp
mam schizy w temacie korzystania z łazienek i wc w hotelach czy domach wczasowych. Najchętniej nosiłabym ze sobą własną klamkę i wogóle nie tykała niczego 
A jak przyda się w pracy... heh
niestety nie wszyscy myją rece po skorzystaniu z wc. I nie mam tutaj na myśli tylko uczniów (zgrozo)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2014, 20:10
-
nick nieaktualnymiarka octu, 3miarki wody, 8-10 kropli olejku z drzewa herbacianego - płyn do dezynfekcji
co tydzień blaty w kuchni, deski do krojenia, noże, uszczelka od lodówki...
zawsze w małej buteleczce latem mam ze sobą jak gdzieś jadę
Yasmin, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
też stosowałam, ale chyba przeszłam na wyższy level schizy (niestety)Malenq wrote:miarka octu, 3miarki wody, 8-10 kropli olejku z drzewa herbacianego - płyn do dezynfekcji
co tydzień blaty w kuchni, deski do krojenia, noże, uszczelka od lodówki...
zawsze w małej buteleczce latem mam ze sobą jak gdzieś jadę
Ale ocet świetnie nabłyszcza armaturę
Malenq lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dzieki za zrozumienie

Boje sie tylko tego, ze w przesylce krew sie moze pogorszyc i zepsuje analize, to jedyna pieta achillesowa tej metody. Dlatego musze ja przetestowac. Jak cos to na pw podam wam adres przesylki i jeszcze raz moj nr kom. Jak nadarzy sie okazja, swiezo pobrana krew do paczki i na poczte. Zaplace za wasze przesylki jak trzeba bedzie
I jeszcze pytanko: ile bylybyscie w stanie za takie badanie zaplacic, jesli daloby ono prawie 100% pewnosci? Czy w ogolke byscie sie mu poddaly?
Jest 100% bezpueczne dla dziecka i matki, tak samo jak zwyke badanie morfologii 
Od razu mowie, ze minimalnie to bedzie ok 100zl bo to badanie genetyczne i odczynniki sa koszmarnie drogie (zeby w ogole zalozyc firme musze zainwestowac jakies 20tys zl w maszyny i chemie) -
nick nieaktualny
-
dzięki za zrozumienieMalenq wrote:Yas.........to współczuję, ja się zatrzymałam na tym levelu:)
chyba czas się udac do psychologa 
Nieukowa Dla mnie to pytanie o cenę jest bardzo trudne, gdyż ja nawet nie orientuję sie ile zwykła morfologia kosztuje, a co dopiero genetyka. Wszystkie bad robię z NFZ...
Na tym etapie ciąży w którym się znajduję obecnie trudno mi się określić. Pewnie zorientowałabym się w cenniku i zadecydowała czy warto posiąść taką wiedzę w zaproponowanym koszcie. Przykro mi, ale nie będę pomocna
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2014, 20:28
-
Kroko kazda opinia sie liczy

czas wykonania badania to 2-3dni, takze tyle co nic.
Bazuje na tym, ze na of duzo lasdczek wydaje krocie robiac bete co miesiac. Plec to 3 takie bety by bylo
poza tym to badanie moze sie okazac mega wazne dla niektorych mam. Np na czerwcu mamy kobitke z synkiem chorym na dziedziczna chorobe. Choruja tylko chlopcy a musiala zrobic biopsje kosmowki zeby zrobili badanie czy bedzie chlopiec i czy bedzie chory. Zamiast od razu robic inwazyjne badaania mozna by najpierw cos takiego i potem tylko chlopcow badac.
Dobra, juz nie zamulam. Na pw dam wam adres moj.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2014, 20:35
marissith lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Nieukowa ja nie wiem ile byłabym w stanie zapłacić za to badanie.. ja jestem raczej racjonalistką i wychodze z założenia, że poczekam kilka tygodni a kasa w kieszeni zostanie na wyprawkę, ale wierze, że są kobiety, które zapłacą.. wydaje mi sie, ze 200zł to i tak sporo, ale takie 160 zł czemu nie.. no i w kwestii firmy..może jakieś dofinansowanie z Unii europejskiej? biznes plan i takie tam..
też lecę spać.. mąz mi działa na nerwy..tylko słyszę.." a Ty dalej to forum".. no coments
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH