SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • Yasmin Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa wrote:
    Hejka...
    Coś masz Kroko pecha z tą SR...

Słuchajcie... chyba zakładam swoją firmę.
    I potrzebuję waszej pomocy tak jakby :P

Otóż... dziewczyny z genetyki nauczyły mnie robić badania płci z krwi matki. Przyłożyłam się do tego i już wiem, jak to się robi, co więcej wiem że jednak będę mieć dziewczynkę, o ile dobrze pobrała mi babka krew na badanie. Jutro dam sobie pobrać krew jeszcze raz u siebie w labie i powtórzę badanie. Do tego jutro mam USG,więc potwierdzi lub zaprzeczy.

W każdym razie a propos biznesu: chcę otworzyć laboratorium, które będzie na początku wykonywało tylko badanieie płci dziecka od 8 tygodnia ciąży z krwi matki! Według "przepisu" badanie jest dużo bardziej skuteczne niż USG w 20tc w określaniu płci, bo ma aż 99,8% skuteczności. I teraz uwaga: mogę ZA DARMO zrobić 100 dziewczynom, bo muszę sprawdzić czy metoda będzie wiarygodna.
    Jeżeli wy lub wasze znajome macie ochotę wysłać mi próbówkę z krwią, pobraną przy okazji waszych rutynowych badań, byłabym szczęśliwa.
    Wynik nie będzie niestety jeszcze wynikiem medycznym, chociaż mam takie uprawnienia. Odeślę go wam w dowolnej formie (mail, sms, poczta polska) :) Ale jak tylko ruszę z inreresem to Gang będzie miał je za darmo do końca świata i o jeden dzień dłużej i to takie z pieczątką mojego labu, z moją pieczątką i będzie to wynik który można dać ginowi do dokumentacji :D

Jak wysłać mi krew;
    -idziecie do labu na zwykłe pobranie
    -ładnie prosicie panią, żeby wam do waszego użytku dodatkowo pobrała 1 próbówkę morfologiczną (na wersenian). Potrzebuję 1-2ml krwi.
    -pakujecie to w kopertę (idealnie kurier na dzień następny ale pocztą priorytetem też można- byle nie w czasie mrozów).

Maniek, na ciebie liczę, bo ty jeszcze płci nie znasz, a to jest idealny czas na zrobienie tego badania :)

Co wy na to?
    Gratki, a jednak moja teoria o pieczarkach marynowanych chyba celna :D Czekałam na potwierdzenie płci u Ciebie :D dzięki

Ps. chętni przyłączę się do Twoich badań

Nieukowa lubi tę wiadomość

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nieukowa, super pomysł! I widzę powodzenie w jego realizacji :)

Yas a jaki ten płyn do dezynfekcji kupiłas?

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Yasmin Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co... czasem warto robić zakupy na allegro. Jakiś czas temu wylicytowałam chustę do noszenia dziecka. W ciemno, nie szukając żadnych opinii na temat tego produktu. Wylicytowałam dokładnie taką chustę, cały zestaw za 23zł (opad szczeny)
    http://www.babyranking.pl/produkty,3745,baby-wrap-chusta-babymoov.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2014, 20:17

LaRa, Malenq lubią tę wiadomość

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2014, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie no pozbierałam.......NIEUKOWA bosko.....superaśny pomysł i 3mam kciuki za realizację:)

• Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No no Nieukowa Ty to masz łeb nie od parady, a do interesu :)
    Mnie też się podoba i życzę powodzenia! :)

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• Yasmin Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    konwalianka wrote:
    nieukowa, super pomysł! I widzę powodzenie w jego realizacji :)

Yas a jaki ten płyn do dezynfekcji kupiłas?
    CLOVIN SEPTOSURF płyn do dezynfekcji powierzchni ale nie zabawek. Potraktuję tym mebelki dla Kingi, a później przemyję wodą z mydłem żeby zmyć chemikalia
    Ps. przyda się w podróżny itp :D mam schizy w temacie korzystania z łazienek i wc w hotelach czy domach wczasowych. Najchętniej nosiłabym ze sobą własną klamkę i wogóle nie tykała niczego :P
    A jak przyda się w pracy... heh :) niestety nie wszyscy myją rece po skorzystaniu z wc. I nie mam tutaj na myśli tylko uczniów (zgrozo)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2014, 20:10

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2014, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miarka octu, 3miarki wody, 8-10 kropli olejku z drzewa herbacianego - płyn do dezynfekcji

co tydzień blaty w kuchni, deski do krojenia, noże, uszczelka od lodówki...
    zawsze w małej buteleczce latem mam ze sobą jak gdzieś jadę:)

Yasmin, Krokodylica lubią tę wiadomość

• Yasmin Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    miarka octu, 3miarki wody, 8-10 kropli olejku z drzewa herbacianego - płyn do dezynfekcji

co tydzień blaty w kuchni, deski do krojenia, noże, uszczelka od lodówki...
    zawsze w małej buteleczce latem mam ze sobą jak gdzieś jadę:)
    też stosowałam, ale chyba przeszłam na wyższy level schizy (niestety)
    Ale ocet świetnie nabłyszcza armaturę :)

Malenq lubi tę wiadomość

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2014, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yas.........to współczuję, ja się zatrzymałam na tym levelu:)

ale jednorazowe nakładki sedesowe też zawsze mam w portfelu/torebce...hehehe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2014, 20:19

• Nieukowa Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki za zrozumienie ;)
    Boje sie tylko tego, ze w przesylce krew sie moze pogorszyc i zepsuje analize, to jedyna pieta achillesowa tej metody. Dlatego musze ja przetestowac. Jak cos to na pw podam wam adres przesylki i jeszcze raz moj nr kom. Jak nadarzy sie okazja, swiezo pobrana krew do paczki i na poczte. Zaplace za wasze przesylki jak trzeba bedzie ;)

I jeszcze pytanko: ile bylybyscie w stanie za takie badanie zaplacic, jesli daloby ono prawie 100% pewnosci? Czy w ogolke byscie sie mu poddaly?
    Jest 100% bezpueczne dla dziecka i matki, tak samo jak zwyke badanie morfologii 

Od razu mowie, ze minimalnie to bedzie ok 100zl bo to badanie genetyczne i odczynniki sa koszmarnie drogie (zeby w ogole zalozyc firme musze zainwestowac jakies 20tys zl w maszyny i chemie)

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Omg nigdy nictak nie dezynfekowalam, ale moze to dobry pomysl ;)

Malenq lubi tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2014, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa ja myślę, że spokojnie 200pln mogłabym dać za takie badanie, gdybym miała "ciśnienie".............

• LaRa Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    do dezynfekcji skory używam Skinseptu, a do wc, umywalek itp Mikrozid

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Yasmin Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    Yas.........to współczuję, ja się zatrzymałam na tym levelu:)
    dzięki za zrozumienie :) chyba czas się udac do psychologa :/

Nieukowa Dla mnie to pytanie o cenę jest bardzo trudne, gdyż ja nawet nie orientuję sie ile zwykła morfologia kosztuje, a co dopiero genetyka. Wszystkie bad robię z NFZ...
    Na tym etapie ciąży w którym się znajduję obecnie trudno mi się określić. Pewnie zorientowałabym się w cenniku i zadecydowała czy warto posiąść taką wiedzę w zaproponowanym koszcie. Przykro mi, ale nie będę pomocna :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2014, 20:28

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, dzisiaj bylam na pobraniu krwi, juz po fakcie. :)
    Jak mam byc szczera to ja bym takiego badania z krwi nie robila, chyba az tak by mi sie nie palilo z tym poznaniem plci zeby latac do labu. :)

Nieukowa lubi tę wiadomość

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w ogóle co do cen badan krwi, dzis robilam 4 badania (2 x toxo, zelazo i magnez) i zaplacilam - o zgrozo! - 56zł !!!!!

• Nieukowa Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko kazda opinia sie liczy ;)

czas wykonania badania to 2-3dni, takze tyle co nic.
    Bazuje na tym, ze na of duzo lasdczek wydaje krocie robiac bete co miesiac. Plec to 3 takie bety by bylo ;)

poza tym to badanie moze sie okazac mega wazne dla niektorych mam. Np na czerwcu mamy kobitke z synkiem chorym na dziedziczna chorobe. Choruja tylko chlopcy a musiala zrobic biopsje kosmowki zeby zrobili badanie czy bedzie chlopiec i czy bedzie chory. Zamiast od razu robic inwazyjne badaania mozna by najpierw cos takiego i potem tylko chlopcow badac.

Dobra, juz nie zamulam. Na pw dam wam adres moj.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2014, 20:35

marissith lubi tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2014, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc brzuchatki....:) spokojnej nocki:)

• Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też się odmeldowuję dziewczyneczuchneczki kochane :)
    śpijcie dobrze i spokojnie, buziaki papa

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• konwalianka Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa ja nie wiem ile byłabym w stanie zapłacić za to badanie.. ja jestem raczej racjonalistką i wychodze z założenia, że poczekam kilka tygodni a kasa w kieszeni zostanie na wyprawkę, ale wierze, że są kobiety, które zapłacą.. wydaje mi sie, ze 200zł to i tak sporo, ale takie 160 zł czemu nie.. no i w kwestii firmy..może jakieś dofinansowanie z Unii europejskiej? biznes plan i takie tam..

też lecę spać.. mąz mi działa na nerwy..tylko słyszę.." a Ty dalej to forum".. no coments

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

‹‹ 284 285 286 287 288 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Planujesz ciążę? Sprawdź, jaką rolę w organizmie odgrywa koenzym Q10

Przygotowania do ciąży to ogromne wyzwanie dla organizmu – na poziomie komórkowym zachodzą procesy wymagające dużych nakładów energii. Coraz więcej badań pokazuje, że koenzym Q10 może wspierać jakość komórek jajowych i plemników, dostarczając mitochondriom potrzebnego paliwa. Choć nie zastąpi kwasu foliowego ani terapii hormonalnej, może stać się cennym uzupełnieniem w staraniach o dziecko.

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ