SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z Twojej wypowiedzi mogę odczytać, że oszczędzać sie i nie panikować za bardzo? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2015, 14:45

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasne :) jak np bedziesz miec cześciej niż 5-6 w ciągu godziny to za duzo ale jak masz 4-5 a nawet 6 w ciągu dnia to nie jest zle wiadomo ze nie mogą byc zbym mocne

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki :) a mam jeszcze jedno pyt, nospę jak coś mogę? pytam bo lekarka do 7 na urlopie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2015, 14:54

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2015, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja no-spy nie brałam, u mnie zwiększona dawka magnezu działała rozkurczowo

• Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ok ok swoją drogą to chyba 7 zadzwonię do ginki i przyśpieszę wizytę dla swojego spokoju bo do 15 stycznia to chyba nie wytrzymam :/

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• Yasmin Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)

Ja czekam oczywiście na gości :) więc troszkę zajęta...

Malenq :D piękny moment :)

helenkq piękny sen :D mnie się dziś śnili Malenq i Chińczycy. Robiliśmy biznes.
    Ty tez juz jedną nogą :D Nie róbcie mi tego... nie chcę być pierwsza w kolejce :P
    jeszcze nadzieja w Juście i Nenie

Lara szerokiej drogi podróżniku :)
    Kinia kopie ostatnio tak mocno, że kilka razy na godzinę podskakuję i czasem nawet zdarzy mi sie delikatnie krzyknąć (z zaskoczenia) :P dziś tak było w kościele. Małż o mało nie pękł ze śmiechu.
    Dopada mnie jakiś potworny ból/skurcz ale mięśni brzucha gdy chcę się przewrócić z lewego boku w nocy na prawy. Na moment potrzebuję podczas tego manewru odpocząć na plecach i DAWAJ!! Jakby mi ktoś elektrody do brzucha podpiął i na kręgosłup wrzątek wylał. Do tego stopnia, że już prawie opracowałam "przeskok" z lewej na prawą. Ale przygotowanie do tego przeskoku zajmuje mi nieco zbyt wiele czasu jak na razie.

Malenq lubi tę wiadomość

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2015, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mrożone truskawki + mrożony banan + serek naturalny homogenizowany i mamy deserek a'la lody:)

było pyyyyyyyyyszne.............:)

Yas....ja już chętnie ustąpię z No 1 i niech Justta wskakuje....coby kolejki nie blokować:)

Yasmin, Krokodylica lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2015, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq ja na pącuzsie taż mam smaka od jakiegoś miesiąca...
    Smoczku leż spokojnie i może faktycznie magnez pomoże nie zazdroszczę ;/
    Bylam dziś u teściów..ech niesety teściowa pali w domu i uwaga w toalecie lub w kuchni...do kuchni dziś nie wchodzilam, ale do toalety musiałam...matko cała śmierdzę papierosami :/

Jutro wracam do pracy po urlopie :/ muszę zacząć normalnie funkcjonować po tych świetach tak się rozleniwiłam...ech było fajnie ;D

Malenq lubi tę wiadomość

• helenkq Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    smokus nie martw sie najwyzej oszczedzaj wiecej do wizyty jesli szyjka ok to i te skurcze nie powinny cie martwic...podobno BH nie powoduja skracania ani rozwarcia

ja tam nie wiem bo ich nie miewam... albo nie czuje.... tzn brzuszek ciazy i czasem ciagnie do dolu, ostatnio czasem z krzyza cos zaskrzypi ale chyba dlatego ze juz ciezko...
    raz tylko mialam ale to chyba byly bardziej przepowiadajace niz BH bo skurcze nieregularne co 20-10 min i niebyt bolesne raczej jakby mnie ktos scisnal za brzuch troche... przeszlo po kilku godzinach

a co do wczesniejszych ciaz to juz nie pamietam
    młodsza konczy 5 lat a ja bardzo szybko zapomniałam jak to było....

hehe yasmin zanim przewracam sie to biore gleboki oddech i trzymam brzuch potem dopiero probuje ech... ta koncówka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2015, 19:38

dqpri09kenjjhndh.png
    ***************Gang 18+****************
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2015, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehehe ja też trzymam brzuch jak się przewracam :-D :-D :-D :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2015, 19:40

• LaRa Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dojechaliśmy szczesliwie :) cała droga "czarna" a tak sie obawialismy jechac po tym co sie działo u mojej mamy rano, i wgle dopuki nie wyjechalismy, pare kilometrow dalej juz bylo po sniegu ;/
    i własnie w aucie dostałąm spadku formy, kilka razy poleciały mi łzy a teraz w domu sie poryczałam, pewnei zapytacie, "dlaczego?" kurcze, sama nie wiem.... z jednej strony nienawidze wyjazdów od mamy, ona zostaje wtedy sama ;/
    a z drugiej strony martwie sie czy podołam z maleństwem, czy dam rade, czy bede wiedziałą co mam robic? ;/
    pozatym dopadły mnie jakies nerwobóle, boli mnie dosłownie wszystko, kłuje w klatce piersiowej, az ciagnie do gardła, bola plecy, reka, wszystko do dooopy ;/
    chyba musze sie wyryczec i moze mi przejdzie zły nastrój ;/
    sorry ze Was tu zawaliłam moimi smutami, ale mam nadzieje ze wylanie tego z siebie mi pomoze ;/

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2015, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Larus hormony...popłacz sobie maleńka....

• Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te moje tez nie są bolesne tylko właśnie taki mega ciężki się wtedy brzuch robi ze ciężko mi się wyprostować...a po tej kolacji to już w ogóle ledwo dałam rade się wykąpać. Jutro pojadę na badania te co miałam zrobić, a w środę zadzwonię do ginki i spróbuje przyspieszyć wizytę tak dla świętego spokoju :) teraz leżę to najlepsza pozycja :)

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• zgredka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaRa: no co Ty, zawsze mozesz do nas sie wyzalic. Tez sie obawiam, ze bede dziamota. A w ogolw martwie sie tez, ze nie bede miec instyntku, ze uciekne i zostawie mojego z mala. Niey odpal co?

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehhh Zgredka, rożne myśli mi po głowie chodzą, o braku instynktu tez :( mam nadzieje ze jak juz ja zobaczę to będę spokojna, bo jak na razie jestem jakaś rozbita :(
    A co do bolu kręgosłupa w odcinku piersiowym.... Mam je od początku, tzn od momentu kiedy piersi mi urosły, zdecydowanie wole chodzic bez stanika, wtedy nie odczuwam takiego bólu jak przy chodzeniu w staniku, dlatego w domu moje (.)(.) są free :)
    Dodatkowo doszły bole żeber :(
    Heh w końcu i Ciebie coś dopadło Ironwoman :)

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • justta Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenqa ty się nie wygłupiaj tylko już marsz do kolejki, ja jeszcze poczekam trochę , mam czas ;-) a co do skurczów BH to nie mam, albo nie czuję, od paru dni zaczęły mnie męczyć bóle pseudo @ raczej takie przed @ zwłaszcza wieczorami no i czasami ból krzyża, ale da się przeżyć jeszcze

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • Yasmin Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laruś tulam :* Dacie radę. Jak patrzę czasem na te niektóre sieroty, które nazywają się mamami moich uczniów to jestem pewna, że my tu wszystkie razem wzięte będziemy nosiły odznaki "super mama".

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2015, 21:29

Malenq, Nieukowa, Krokodylica lubią tę wiadomość

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaRa: może rzeczywiście od stanika, bo ja chodze po domu w sportowym, a od wczoraj siedzę w normalnym.. tylko, że nie zauważyłam, żeby jakoś urosły

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi fest urosły, juz od początku bolały i rosły. I tu przy okazji pytanie do "starszych" brzuchatek, czy juz mogę kupić biustonosz do karmienia, czy poczekać bo piersi moga jeszcze urosnąć????

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już kiedyś kupiłam bo one były najwygodniejsze a strasznie mnie cyce bolały i trochę mi jeszcze urosły ale stanik zapinam na środkowa haftke wiec mam jeszcze zapas :)

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

‹‹ 333 334 335 336 337 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy to nie wszystko: Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą.

Co najmniej dwa fakty na temat folianów i suplementacji przed ciążą naprawdę Cię tu zaskoczą. Zebraliśmy najczęstsze pytania naszej społeczności i na ich podstawie stworzyliśmy kompletny, oparty na badaniach przewodnik po mądrej suplementacji. Jeśli myślisz, że „zacznę brać coś po pozytywnym teście” - koniecznie sprawdź, dlaczego nauka mówi coś zupełnie innego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ