Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczynki :)
    Nie nie nie wstałam dopiero, byłam już w lab zostawiłam swoje próbki po 15 wyniki, u mnie na szczęscie wszystko otwarte :)
    Konwi kciukam za wizytę :)
    A co do mieszkania to zgadzam się z Nieukową, za nic nie oddałabym swojego kawałka podwórka ;) ale oczywiście kto co lubi :)
    Malenq współczuję tej drogi na marne, ale nie denerwuj się, szkoda fatygi to nic nie pomoże a może zaszkodzić, ale rozumiem :/
    Dziewczyny to jednak coś Was boli, a myślałam że tylko ja z tymi skurczami się męczę ;)
    U mnie dziś na budowie gwar, jedna ekipa elektrykkę robi, druga podbitkę dachową, a później ma przyjechać gość od ogrzewania i hydrauliki... i kawę im donoszę ;) ale jutro znów święto więc spokój będzie :D

konwalianka, Nieukowa, Krokodylica lubią tę wiadomość

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• helenkq Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara u mnie sie nie zgadza, w stacjonarnym inne promocje nawet pytalam jak chcialam cos kupic... dostawa gratis wiec zamawiam ze strony...

Malenq a nie mozesz podjechac do szpitala?

dqpri09kenjjhndh.png
    ***************Gang 18+****************
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara a chcesz tą pościel kupić koniecznie w smyku? bo tam mimo przeceny wcale nie jest tak tanio..wczoraj byłam i nadal nie jestem zadowolona z tych obniżek..kocyk, który chce kupić nadal kosztuje 110zł po przecenie..czekam na większe obniżki..
    nieukowa współczuję..

Malenq tylko spokoj Cię teraz uratuje..wiem wiem.. kiepska perspektywa..

mój mały ma własnie czkawkę, widać rzucił się na moje II śniadanie, które dopiero zjadłam..
    co do domku, to ja wychowałam sie w domu jednorodzinnym, mąż też.. mieszkaliśmy 5 lat w bloku i powiedzieliśmy nigdy więcej..szukaliśmy wlasnie segmentu na obrzeżach miasta.. mam swój mały ogródek, podwórko..przy dzieciach niezastąpione.. jest gdzie piaskownicę postawić, huśtawkę, basen, grilla zrobić.. bardzo sobie cenie te możliwości.. wiem, że mały nie wyjdzie, chyba, że mu pozwolę..osiedle jest chronione, wiec też nie ma problemu, ale jednak..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2015, 10:54

Krokodylica lubi tę wiadomość

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    helenkq wrote:

Malenq a nie mozesz podjechac do szpitala?

Właśnie sama nie wiem......

• Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam pytanie :)
    Czy niemowlakowi daje się poduszkę??? wiecie taką do spania, a może klin-poduszkę?

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• helenkq Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe jak moja mama skonczy mi posciel to wam wrzuce i moze bedziecie chciały bo ona szyje, ale pewnie dostane jakos cos około porodu nie wczesniej
    mam tylko rozek i kołderke narazie... w smyku kupowałam ciuszki
    uwazam ze reszta jest nie tania... chociaz moze nie patrzyłam bo wiekszosc mam juz

Smoczyca1 lubi tę wiadomość

dqpri09kenjjhndh.png
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    Właśnie sama nie wiem......
    Jedź, a co szkodzi, zapytać i wytłumaczyć zawsze możesz :)

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• helenkq Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smoczyca1 wrote:
    A ja mam pytanie :)
    Czy niemowlakowi daje się poduszkę??? wiecie taką do spania, a może klin-poduszkę?

ja nie dawałam i uwqazam ze lepiej nie dawac mam tylko wałeczki bo dziewczynkom sie ulewało długo...

dqpri09kenjjhndh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smoczku posiedzę, pomyślę....

Jak dla mnie smyk nie jest tani...

Ja poduszkę klin kupiłam i jak małej będzie się ulewać to podłożę pod materace...

Yasmin lubi tę wiadomość

• Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli kupić poduszkę, kiedyś się przyda co nie? i może na wszelki wypadek ten klinik?
    malenq mówię Ci jedź i na poczekalni poczekaj ;)

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• konwalianka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    do roku czasu dzieciom nie daje się poduszek.. ja mam klin pod materac.. kupilam własciwie niedawno bo jak tymek kaszle, to tak mu podnoszę cały materac.. te wałki są dobre, trzymają dziecko w danej, ułożonej przez ciebie pozycji..
    mało tego..ochraniacz na łóżeczko do jakiś 3-4 mcy też jest niepotrzebny, bo dziecko się nie rusza, a tylko zbiera kurz i utrudnia przewiew

poduszka ci sie przyda.. później.. najczęsciej jest w komplecie z kołderką

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2015, 11:06

Yasmin lubi tę wiadomość

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzis smoczku, chodzi o to, ze dzisiaj ostry ginekologii ma inny szpital, niż ten w którym chce rodzić... I nie wiem jak ta sprawę rozwiązać...
    Kup ta poduszka nie jest droga...

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co to jest segment z ogrodkiem? Taki szeregowy domek z nalym ogrodeczkiem?
    Oj to moj maz jest na to uczulony :/, zupelnei nie wyobraza sobei mieszkac w takim domu gdzie kazdy wyglada identyko. Ja chyba bym mogla, jesli by mi sasiedzi nei zagladali do ogrodka i nei slyszeli kazdego slowa przy otwartych drzwiach na ogorodek.
    Wiem, ze wlasny kawalek zieleni to fajna sprawa bo tez lubilam bawic sie jako dziecko na ogrodku.
    Mnie jednak troche przybil ten dom znajomych. Jest bardzo duzy i nowiutenki i przytloczyl mnie fakt ile w niego pieniedzy poszlo i napewno jeszcze pojdzie. Ja jakos nie mam takiego instynktu posiadania, bardzoiej mnieto przeraza niz pociaga.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ta poduszkę co ja mam dladzieciatka, jest płaska i mała :) mam jedna pościel właśnie kupiona w Smyku z Klupsia. właśnie patrzę na ceny to 2 częściowa kosztuje ok 60-70 zł a w sklepie gdzie dzis jadę za wózkiem od 44-65 zł a z Klupsia od 55 w gore.
    Która z Was szalała z Sowkami? Bo właśnie znalazłam fajna w sowy, i mi tez sie podoba :) http://www.krainadziecka.com.pl/ceba-2-elementowy-zestaw-poscieli-sowki-3590.html

Yasmin lubi tę wiadomość

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq ale chyba KTG mogą Ci zrobić, byłabyś spokojniejsza :)
    Ok więc w sobotę się wybiorę po poduszkę i klinik i może jakąś pościel i zastanawiam się cały czas nad komodą z przewijakiem :/

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam przewijak łóżeczko.....

• LaRa Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis kupie przewijak na łóżeczko - usztywniane od spodu :)

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jestem od sówek :)

poduszki na początek nie kupuje ani kołderki, bo mam paranoje, że się udusi,
    będzie spała póki co w spiworkach, c nabyłam jeden na allegro a drugi w ciucholandzie

co do pościeli kupiłabym dwie i też luknęła na allegro (cały zestaw z ochraniaczami), acz tam nie wiadomo jaka jakość, ostatnio byłam u rodziców w mieście w sklepie i była piękna za ponad 100 zł, ale jaka ładna, jaka mięciutka, jaka milutka, jedną na pewno kupię w sklepię, bo na allegro może i zapłacę około 40 zł, ale jak będzie siaja, a nie ma materiał to się wkurzę...

a zaraz skoczę - dla relaksu - do ikei, kupię sobie nową pościel (niestety mam kołdrę z ikei 200x200 i przez to tylko tam mogę kupować pościel, bo standardowa ma chyba 200x220), może jakieś świeczki (acz nie powiem, żebym miałą na to kasę) ;)

Nieukowa lubi tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredka sama mam posciel z Ikei i jestem baaaardzo zadowolona :) a kazda tam wizyta konczy sie kupnem swieczek - standardowo tam najdłuzej spedzam czas :) ahhh te wachanie kazdego zapachu :)))))

zobacz ile poscieli w sówki :)
    http://www.krainadziecka.com.pl/category/pokoj-dzieciecy-posciel-i-przewijaki/1/long/name/asc/12

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2015, 12:04

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PsotkaKotka wrote:
    A co to jest segment z ogrodkiem? Taki szeregowy domek z nalym ogrodeczkiem?
    Oj to moj maz jest na to uczulony :/, zupelnei nie wyobraza sobei mieszkac w takim domu gdzie kazdy wyglada identyko.

Nio niestety, taki właśnie mamy :)
    Nasze osiedle wygląda z grubsza tak:
    http://dabrowka.com.pl/photo/upload/content/gallery/13/FORMA%20w%20LP%20z%20g%C3%B3ry3-crop-1518-565.jpg
    Nie stać nas było na dom, poza tym do ma swoje wady... Na szczęście na osiedlu nie jest wszystko "identico", jest mega dużo zieleni i ona sprawia że każda alejka jest inna. No ale trzeba się pogodzić z tym że nie jest to wypas chata na odludziu :P
    Z tym że ma to też plusy: trudniej jest złodziejom okraść bo sąsiedzi czuwają, developer dostarczył infrastrukturę więc nie czekasz 10 at aż gmina łaskawie utwardzi drogę itp, poza tym areał większy niż 100m2 by mnie dobił w kwestii sprzątania, kosztu ogrzewania, nie mówiąc już o samym wykończeniu tego ze stanu surowego... Ja na 75m2 czuję się idealnie pod tym względem, może jestem leniwa :P
    zgredka wrote:
    poduszki na początek nie kupuje ani kołderki, bo mam paranoje, że się udusi,
    będzie spała póki co w spiworkach

Zgredka ja też optuję za śpiworkiem. Kupuję łózeczko, materacyk, obicie na boczki, prześcieradła i kocyk. Będzie kurde środek czerwca w moim przypadku, nie wyobrażam sobie przykrywania dziecka kołdrą w takich warunkach a do września się coś kupi :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2015, 12:08

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
‹‹ 335 336 337 338 339 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ

Męska płodność – kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problemy z zajściem w ciążę dotyczą coraz większej liczby par na całym świecie, także w Polsce. Styl życia, stres, zanieczyszczenie środowiska, opóźnianie decyzji o rodzicielstwie – wszystko to wpływa na pogarszające się parametry płodności, również u mężczyzn. W niemal połowie przypadków trudności z płodnością wynikają z czynników męskich. Mimo to temat męskiej płodności wciąż jest marginalizowany, a badanie nasienia – niepotrzebnie kojarzone z czymś wstydliwym. Tymczasem seminogram, czyli analiza nasienia, to podstawowe i bardzo ważne narzędzie diagnostyczne. Sprawdź, kiedy warto je wykonać i co może powiedzieć o Twojej płodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ