Gang 18+ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzień dobry dziewczynki

Nie nie nie wstałam dopiero, byłam już w lab zostawiłam swoje próbki po 15 wyniki, u mnie na szczęscie wszystko otwarte
Konwi kciukam za wizytę
A co do mieszkania to zgadzam się z Nieukową, za nic nie oddałabym swojego kawałka podwórka
ale oczywiście kto co lubi 
Malenq współczuję tej drogi na marne, ale nie denerwuj się, szkoda fatygi to nic nie pomoże a może zaszkodzić, ale rozumiem
Dziewczyny to jednak coś Was boli, a myślałam że tylko ja z tymi skurczami się męczę
U mnie dziś na budowie gwar, jedna ekipa elektrykkę robi, druga podbitkę dachową, a później ma przyjechać gość od ogrzewania i hydrauliki... i kawę im donoszę
ale jutro znów święto więc spokój będzie
konwalianka, Nieukowa, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
Lara a chcesz tą pościel kupić koniecznie w smyku? bo tam mimo przeceny wcale nie jest tak tanio..wczoraj byłam i nadal nie jestem zadowolona z tych obniżek..kocyk, który chce kupić nadal kosztuje 110zł po przecenie..czekam na większe obniżki..
nieukowa współczuję..
Malenq tylko spokoj Cię teraz uratuje..wiem wiem.. kiepska perspektywa..
mój mały ma własnie czkawkę, widać rzucił się na moje II śniadanie, które dopiero zjadłam..
co do domku, to ja wychowałam sie w domu jednorodzinnym, mąż też.. mieszkaliśmy 5 lat w bloku i powiedzieliśmy nigdy więcej..szukaliśmy wlasnie segmentu na obrzeżach miasta.. mam swój mały ogródek, podwórko..przy dzieciach niezastąpione.. jest gdzie piaskownicę postawić, huśtawkę, basen, grilla zrobić.. bardzo sobie cenie te możliwości.. wiem, że mały nie wyjdzie, chyba, że mu pozwolę..osiedle jest chronione, wiec też nie ma problemu, ale jednak..Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2015, 10:54
Krokodylica lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
hehe jak moja mama skonczy mi posciel to wam wrzuce i moze bedziecie chciały bo ona szyje, ale pewnie dostane jakos cos około porodu nie wczesniej
mam tylko rozek i kołderke narazie... w smyku kupowałam ciuszki
uwazam ze reszta jest nie tania... chociaz moze nie patrzyłam bo wiekszosc mam juz
Smoczyca1 lubi tę wiadomość
-
Smoczyca1 wrote:A ja mam pytanie

Czy niemowlakowi daje się poduszkę??? wiecie taką do spania, a może klin-poduszkę?
ja nie dawałam i uwqazam ze lepiej nie dawac mam tylko wałeczki bo dziewczynkom sie ulewało długo... -
nick nieaktualny
-
do roku czasu dzieciom nie daje się poduszek.. ja mam klin pod materac.. kupilam własciwie niedawno bo jak tymek kaszle, to tak mu podnoszę cały materac.. te wałki są dobre, trzymają dziecko w danej, ułożonej przez ciebie pozycji..
mało tego..ochraniacz na łóżeczko do jakiś 3-4 mcy też jest niepotrzebny, bo dziecko się nie rusza, a tylko zbiera kurz i utrudnia przewiew
poduszka ci sie przyda.. później.. najczęsciej jest w komplecie z kołderkąWiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2015, 11:06
Yasmin lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
A co to jest segment z ogrodkiem? Taki szeregowy domek z nalym ogrodeczkiem?
Oj to moj maz jest na to uczulony
, zupelnei nie wyobraza sobei mieszkac w takim domu gdzie kazdy wyglada identyko. Ja chyba bym mogla, jesli by mi sasiedzi nei zagladali do ogrodka i nei slyszeli kazdego slowa przy otwartych drzwiach na ogorodek.
Wiem, ze wlasny kawalek zieleni to fajna sprawa bo tez lubilam bawic sie jako dziecko na ogrodku.
Mnie jednak troche przybil ten dom znajomych. Jest bardzo duzy i nowiutenki i przytloczyl mnie fakt ile w niego pieniedzy poszlo i napewno jeszcze pojdzie. Ja jakos nie mam takiego instynktu posiadania, bardzoiej mnieto przeraza niz pociaga. -
Ta poduszkę co ja mam dladzieciatka, jest płaska i mała
mam jedna pościel właśnie kupiona w Smyku z Klupsia. właśnie patrzę na ceny to 2 częściowa kosztuje ok 60-70 zł a w sklepie gdzie dzis jadę za wózkiem od 44-65 zł a z Klupsia od 55 w gore.
Która z Was szalała z Sowkami? Bo właśnie znalazłam fajna w sowy, i mi tez sie podoba
http://www.krainadziecka.com.pl/ceba-2-elementowy-zestaw-poscieli-sowki-3590.html
Yasmin lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
ja jestem od sówek

poduszki na początek nie kupuje ani kołderki, bo mam paranoje, że się udusi,
będzie spała póki co w spiworkach, c nabyłam jeden na allegro a drugi w ciucholandzie
co do pościeli kupiłabym dwie i też luknęła na allegro (cały zestaw z ochraniaczami), acz tam nie wiadomo jaka jakość, ostatnio byłam u rodziców w mieście w sklepie i była piękna za ponad 100 zł, ale jaka ładna, jaka mięciutka, jaka milutka, jedną na pewno kupię w sklepię, bo na allegro może i zapłacę około 40 zł, ale jak będzie siaja, a nie ma materiał to się wkurzę...
a zaraz skoczę - dla relaksu - do ikei, kupię sobie nową pościel (niestety mam kołdrę z ikei 200x200 i przez to tylko tam mogę kupować pościel, bo standardowa ma chyba 200x220), może jakieś świeczki (acz nie powiem, żebym miałą na to kasę)
Nieukowa lubi tę wiadomość
-
Zgredka sama mam posciel z Ikei i jestem baaaardzo zadowolona
a kazda tam wizyta konczy sie kupnem swieczek - standardowo tam najdłuzej spedzam czas
ahhh te wachanie kazdego zapachu
))))
zobacz ile poscieli w sówki
http://www.krainadziecka.com.pl/category/pokoj-dzieciecy-posciel-i-przewijaki/1/long/name/asc/12Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2015, 12:04
-
PsotkaKotka wrote:A co to jest segment z ogrodkiem? Taki szeregowy domek z nalym ogrodeczkiem?
Oj to moj maz jest na to uczulony
, zupelnei nie wyobraza sobei mieszkac w takim domu gdzie kazdy wyglada identyko.
Nio niestety, taki właśnie mamy
Nasze osiedle wygląda z grubsza tak:
http://dabrowka.com.pl/photo/upload/content/gallery/13/FORMA%20w%20LP%20z%20g%C3%B3ry3-crop-1518-565.jpg
Nie stać nas było na dom, poza tym do ma swoje wady... Na szczęście na osiedlu nie jest wszystko "identico", jest mega dużo zieleni i ona sprawia że każda alejka jest inna. No ale trzeba się pogodzić z tym że nie jest to wypas chata na odludziu
Z tym że ma to też plusy: trudniej jest złodziejom okraść bo sąsiedzi czuwają, developer dostarczył infrastrukturę więc nie czekasz 10 at aż gmina łaskawie utwardzi drogę itp, poza tym areał większy niż 100m2 by mnie dobił w kwestii sprzątania, kosztu ogrzewania, nie mówiąc już o samym wykończeniu tego ze stanu surowego... Ja na 75m2 czuję się idealnie pod tym względem, może jestem leniwa
zgredka wrote:poduszki na początek nie kupuje ani kołderki, bo mam paranoje, że się udusi,
będzie spała póki co w spiworkach
Zgredka ja też optuję za śpiworkiem. Kupuję łózeczko, materacyk, obicie na boczki, prześcieradła i kocyk. Będzie kurde środek czerwca w moim przypadku, nie wyobrażam sobie przykrywania dziecka kołdrą w takich warunkach a do września się coś kupi
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2015, 12:08