SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenqa to odpoczywaj :) potem bedzie ciężko :P

ja tez zmykam zjadłam dwie kajzerki z serem i sałatą i mały szaleje :)

Malenq lubi tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• beszka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej hej :)

tk sie rozpisalyscie, ze nie ma szans abym Was nadrobila, tzn. nadrobila tak by przeczytac dokladnie kazdy post, a nie na szybko :/ przpepraszam

Nieukowa, sliczne osiedle.

Konwalianko, jak na wizycie? bo chyba dzis mialas?

Tamka, wspolczuje przezyc. trzymma kciuki za szwagierke(?)!!!

Malenqu, mam nadz.z,e Kosia zdecyduje sie niedlugo na ewakuacje. pamietam jaka meczaca jest koncowka :/

nie pamietam co jeszcze komu konkretnie mialam odpisac....

aaaaa
    co do wyprawki, to ja przepriblam przewijak na lozeczku, komode z przewijakiem w pokoju dziecka oraz przewijak w lazience i ostatnia opcja dla mnie, najwygodniejsza i teraz tez bede miala w lazience.

rozka nie mam i miec nie bede. kocyki, otulacz, woombie oraz malusia cieniusia kolderka do kolyski. mloda bedzie spala ze mna w kojcu o takim http://ciazowoidomowo.blogspot.no/2014/07/kojec-dla-noworodka-hit-czy-kit.html lub w kolysce. jak podrosnie, to w lozeczku.

co do ciezkosci, ociezalosci i roznych boli, to powiem Wam, ze teraz podczas 3 ciazy czuje sie jak w 1 czy 2 w 38 tc :P masakra. jestem wieeeelka (dzis waga pokazale wage z dnia porodu z mlodszym synem), wszystko boli, oddychac sie nie da.

ktos sie pytal o sile kopniec malucha, to czasem kpie jak oszalala, ze spac nie da, lzy w oczach....albo i z bolu krzykne nieswiadomie. sa tez dni, ze duuuzo mniej ja czuje, np. teraz od 2 dni lezy jakos ukosnie i czuje jak sie rusza, ale mniej. jeydnie w nocy jak leze na boku, to wali strasnzie mocno w materac (chyba jej cos przygniatam, ale nie mam jak inaczej sie polozyc, jka tylko na boku).
    dzis bylam u poloznej - mooda lezy jakos ukosnie, wiec chyba zaczyna sie przekrecec glowa w dol - mam nadzieje. polozna probowala ja zmobilizowac do przekretu, ale mooda pozostala niewzruszona. nawet serducho nie zaczelo szybciej bic ;) smialysmy sie, ze przyzwyczajona do ciaglego uciskanai na brzuch przez braci, kotrzy sa wieeeeeelka milosc okazauja ;)
    moja hemoglobina na poziomie 11,7 wiec nie ma tragedi a energii zero! ba! nawet mniej niz zero. do tego mdlosci iwilczy apetyt (co tlumaczy moja wage ;) ). polozna chce bym na przynajmniej 50% zwolnienia sie udala. z checia pojde ;)

poza tym u nas chorobowo. mlodszy dziec odmawia przyjmowania miodu manuka (obojetnei w jakiej postaci) i choroby sie znow zaczely :( w pt. bylismy u meza brata. wczesniej zadzownilismy zapytac czy mozmey wpasc. nic nam braciszek nie pow.,ze dziecko ma chore z goraczka!!! myslalm, ze udusze!!!

jak kogos pominelam, to przepraszam....

Yasmin, Tamka lubią tę wiadomość

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • beszka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaa i wg mojej poloznej jestem dzis w 28tc1....a termin ten sam, wiec nei wiem jak ona to liczy ;)

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mała robi "korkociąg" - uspokaja się tylko jak siedzę na piłce i kręcę biodrami, od 2 godzin świdrowanie i ból tak jakby w szyjce....cały czas uczucie parcia w niej, a moje ciało zaciska się, tak jakby nie chciało "zrobić siusiu"- aby nic nie wyciekło - nie wyleciało - takie mam wrażenie/uczucie - że jak odpuści to coś wyleci ....nie wiem jak wam to opisać...nie mogę siedzieć bo kłucie jest dokuczliwe......mała się wierci...
    chyba czekam na "chluśnięcie" wód co???? bo u żadnej z moich sis czop nie odszedł wcześniej, więc spodziewam się, że i u mnie tak będzie....

• beszka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenqu dla mnie to tak jakby glowka sie wstawiala? nei wiesz czy byla juz wstawiona na poprzednim badaniu?

ja w peirwszej ciazy takich odczuc nei mialam i glowka wstawiona nei byla. natomiast podczas 2 ciazy, mialam wrazenie przez 3 tyg. przed porodem, jakby wody mialay mi zaraz wyleciec....lub maly jakby mial wypasc. glowkasie wstawiala a potem juz tak nisko byla, ze ciagle takie dziwne uczucie mialam.

trzymam ckiuki, aby to juz zaraz za chwile :)

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2015, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beszko ano na ostatnim usg główka wstawiona nie była....więc też mam wrażenie, że mała się układa w kanał rodny, do tego odpycha się nóżkami od mojego żołądka :-/

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, jestem.

Tamka kurcze przykro mi z powodu obu sytuacji. Trzymam kciuki za bratową aby jeszcze wytrzymała.
    Czyli domek skończony skoro szykuje się przeprowadzka?
    Mnie moja też mocno ładuje, zastanawiam się skąd takie maleństwo ma tyle siły?

LaRa bardzo ładna bryka. :)

Do mnie dziś przyjechała paczka z zamówieniem allegro, miało być pod koniec stycznia a przyjechało dzisiaj. :) Łóżeczko, stelaż na baldachim, baldachim, materac, kołderka, poduszeczka, dwa komplety pościeli, poduszeczka do wózka, organizer, falbanka maskująca, zabezpieczenie to na szczebelki, rożek, ceratka, czapeczka, dwa księżyce do powieszenia, przewijak twardy do zamontowania na łóżeczku. Chyba nic nie pominęłam? Poduszkę klin kupiłam wczesniej.
    O dziwo mój mąż od razu dzisiaj skręcił łóżeczko, a myslałam że zajmie mu to miesiąc. Oczywiście nie obyło się bez nerwów i paru ku*w, ale cóż, taki nerwus...
    Jak zwykle. On się wkurza, ja go opieprzam że się wkurza i jakoś ogarniamy.

Tamka, Malenq, konwalianka, CzaryMary, Yasmin, Lili83 lubią tę wiadomość

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmm widzę że mój poprzedni post został elegancko zignorowany. :)
    W każdym bądź razie jestem po wizycie, wszystko ok.

Tamka, Malenq lubią tę wiadomość

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    mała robi "korkociąg" - uspokaja się tylko jak siedzę na piłce i kręcę biodrami, od 2 godzin świdrowanie i ból tak jakby w szyjce....cały czas uczucie parcia w niej, a moje ciało zaciska się, tak jakby nie chciało "zrobić siusiu"- aby nic nie wyciekło - nie wyleciało - takie mam wrażenie/uczucie - że jak odpuści to coś wyleci ....nie wiem jak wam to opisać...nie mogę siedzieć bo kłucie jest dokuczliwe......mała się wierci...
    chyba czekam na "chluśnięcie" wód co???? bo u żadnej z moich sis czop nie odszedł wcześniej, więc spodziewam się, że i u mnie tak będzie....

Malenq trzymaj sie tam! Jeszcze chwileczke, jeszcze momencik :). Moze to juz dzisiaj?

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Tamka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 23:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokuś,dziękuję za słowa wsparcia, ciesze się ze U was wszystko dobrze

Malenq, z tego co dzisiaj położna w szkole rodzenia mówiła,to Kosia schodzi do kanału powoli czyli szyjka pracuje, trzymam kciuki :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2015, 23:51

Malenq lubi tę wiadomość

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 00:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdenerwowałam się strasznie bo znajoma odezwała się do mnie na fb i napisała mi, że jej córka ma downa, wadę serca i jakieś inne jeszcze choroby i że chodziła do tego lekarza co ja i on żadnej z tych wad nie zobaczył przed narodzinami. :( I że niby u kogos tam nie zobaczył rozszczepu kręgosłupa. Napisałam jej że strasznie się zdenerwowałam tym a ona "ojej przepraszam" i dalej mi nadaje na tego lekarza. :(
    A ja uważam go za dobrego lekarza i teraz mi namąciła w głowie i będę się denerwować. :(

Najlepsze jest to że wszystkie znajome które miały z nim do czynienia bardzo go zachwalają. Teraz czytam opinie o tym lekarzu na necie i są same pozytywne!!!

Nie wiem, chciała mnie zdenerwować czy co. :(

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 00:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    Zdenerwowałam się strasznie bo znajoma odezwała się do mnie na fb i napisała mi, że jej córka ma downa, wadę serca i jakieś inne jeszcze choroby i że chodziła do tego lekarza co ja i on żadnej z tych wad nie zobaczył przed narodzinami. :( I że niby u kogos tam nie zobaczył rozszczepu kręgosłupa. Napisałam jej że strasznie się zdenerwowałam tym a ona "ojej przepraszam" i dalej mi nadaje na tego lekarza. :(
    A ja uważam go za dobrego lekarza i teraz mi namąciła w głowie i będę się denerwować. :(

Najlepsze jest to że wszystkie znajome które miały z nim do czynienia bardzo go zachwalają. Teraz czytam opinie o tym lekarzu na necie i są same pozytywne!!!

Nie wiem, chciała mnie zdenerwować czy co. :(

Rety co za glupia kolezanka :/. No chyba ze nie wie ze jestes w ciazy? A moze wie i chciala sie wyzalic, napewno jest jej ciezko.
    Nie przejmuj sie. Przestan o tym myslec. Niestety ale bledy sie zdazaja w jedna i druga strone. Pisalam juz o mojej przyjaciolce u ktorej stwierdzil lekarz po usg i PAPP wysokie ryzyko wady genetycznej w dziecka. Dziecko jest zdrowe.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2015, 00:11

Krokodylica lubi tę wiadomość

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 00:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaka tam koleżanka, znajoma co w ogóle nie trzyma ze mną kontaktu a teraz napisała chyba tylko po to żeby mnie zdenerwować. :/
    Rozumiem że jej ciężko i ma żal do lekarza ale po co mnie straszy. :/

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 00:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    Jaka tam koleżanka, znajoma co w ogóle nie trzyma ze mną kontaktu a teraz napisała chyba tylko po to żeby mnie zdenerwować. :/
    Rozumiem że jej ciężko i ma żal do lekarza ale po co mnie straszy. :/

Pewnie ma zal do wszystkich, do swiata i lekarzy :/. niestety w ciazy jestesmy narazone na takie wiadomosci i one nas bardzo wtedy niepokoja. I albo sie spraw przemysli doglebnie albo sie przestanie o tym myslec, obie opcje sa ok chyba. Ciezko stwierdzic co miala na celu mowiac ci o tym, ale wybacz jej i nei mysl o tym bo denerwowoanie nic ci teraz nie da. Spij spokojnie, wypij meliski :)
    Ja ide wlasnie spac. 25 tydzien przedemna :)Dobranoc :)

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 00:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc Kotka.

Myślę sobie, że byłam teraz w szpitalu i badał mnie inny lekarz i mówił, że wszystko jest dobrze, więc w sumie mam też opinię innego lekarza.
    Trochę mnie to uspokaja.

Pewnie też już pójdę spać.

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzien dobry
    Jestem pierwsza :D?
    Kurcze, do pracy nie musze chodzic a wstaje z rana. Pojde sobei dzisiaj na zakupy ubraniowe bo ciagle chodze w tych samych sukienkach no i gaciochy sa za male.

Krokodylica lubi tę wiadomość

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis sie nieco wyspalam. Juz po spacerze z psem i bede przy sniadaniu ogladac dziendobry tvn.

Kroko: a moze ta kolezanka miala na celu jedynie Cie ostrzec, a nie denerwowac za kare, za jej dziecko.

helenkq lubi tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • helenkq Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka z rana ;)

Kroko fajnie ze wszystko ok z dzidzia ;)
    co do kolezanki to ma zal do lekarza i calego swiata i wyrzuca to na zewnatrz troche ja rozumiem ale trzeba tez troche pomyslec... co i komu sie mowi... moze chce mu popsuc opinie i jeszcze koloryzuje.... albo zgredka ma racje ;)

kurde ja tam wiekszosc przygotuje po porodzie... mam tylko wyprawke i troche ciuszków, wozek i lozeczko jeszcze bez kompletu poscieli.... bede kupowac cos wtedy jak uznam ze to potrzebne ;)

Malenka fajnie ze cos sie dzieje lepiej tak jak nic i cisza
    a moj maly sie chyba podnosi zamiast opuszczac bo juz byl nisko a teraz albo jeszcze urosl troche albo sie podniosl bo wyzej kopie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2015, 09:23

Malenq lubi tę wiadomość

dqpri09kenjjhndh.png
    ***************Gang 18+****************
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczynki :) Ja juz po kawie ale nadal leżę z pieselem ;)
    Malenq kciukam za rozwój sytuacji :)
    A Kroko nie denerwuj się, wiem ze to trudne ale myślę jak Helenq, i fakt mogła się powstrzymać i akurat tego Tobie nie mówić! Ważne ze wszystko z Zuzka ok i tego się trzymamy :)
    Miłego dnia bez nerwów wszystkim :)

Malenq lubi tę wiadomość

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• konwalianka Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki,

Kroko.. pomyki się zdarzaja..niestety czasem najlepszy lekarz może się czegoś nie dopatrzeć..ale aż dziwne aby nie zauważył tylu schorzeń.. nie wiem co kierowało ta znajomą..mam nadzieję, że troska o Ciebie i dziecko..

ja w każdym razie chodzę do dwóch lekarzy..mam złe wspomnienia z utraty dziecka przez siostrę..

Ja po usg..niezłe wiadomości.. Wody utrzymują się na ostatnim poziomie, czyli mamy ich teraz 10,3, ba nawet wzrosly o te 0.3 :) Mały nieco przytył..tzn. przekroczył 1kg i obecnie waży 1200, co oznacza, że od ostatniego pomiaru przytył 400g a to sporo.. wg. norm powinien ważyć jakieś 1800, ale "nie czepiajmy się"<słowa lekarza>, najważniejsze że rośnie.. serduszko i narządy wewnętrzne w normie, bez zastrzeżeń.. martwi mnie tylko jedno.. głowa jest duża w stosunku do reszty ciała.. ale lekarz dokładnie sprawdzał i mówił, że nie ma na pewno mowy o żadnym wodogłowiu..widocznie taki jego urok.. powiem Wam, że całkiem ładne dziecko mi się szykuje.. mąż stwierdził, że na tym usg wszystko widać i będzie ładniejszy niż Tymek:) hehe, wariat.. Mały ułożony głową w dół, poprzecznie.. łożysko na przedniej ścianie z niewielkim ryzykiem przodowania, więc nie wiadomo jak poród sn. Tyle newsów.. 12 stycznia kolejna wizyta tym razem sprawdzenie podwozia.

Krokodylica, Yasmin, LaRa, Lili83, Malenq, Tamka lubią tę wiadomość

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

‹‹ 339 340 341 342 343 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ