Gang 18+ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Malenq.. masz tą dużą piłkę, to siadaj na niej i kręć biodrami..pomożesz małej zejść do kanału.. ja tak kręciłam jakieś 3h..wcześniej chodziłam.. po schodach jakieś 4h..
powodzenia kochana!
klucie w szyjce mam, ale u mnie nie skraca to jej
Malenq lubi tę wiadomość
-
Larcia, no właśnie ja mam dokładnie wyliczenia z wczorajszych zajęć
bardzo fajna położna nam się trafiła, 5 cm rozwarcia jest mniej więcej wtedy kiedy skurcz trwa 1-1,5 min i występuje co ok. 10 minut
ALE faktem jest to, że ja mam do szpitala, a nawet dwóch , żabi skok
zapomniałam, że Malenq ma jednak kawał drogi więc żeby się nie stresować to też bym pewnie pojechała w takiej sytuacji jużWiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2015, 18:56
Malenq, Krokodylica, Yasmin lubią tę wiadomość
-
SR dopiero przedemna i mam nadzieje ze pomogą mi w psychicznym podejściu do porodu, połogu itd.
Panicznie boje sie bolu porodowego ale Yas juz mówiła ze zachęcaja lekarze do ZZO
ale jak nie usłyszę to nie uwierzę
ja tez nie mam daleko do szpitala bo ok. 10 min. Małż mi juz powiedział ze ma 3 trasy opanowane
-
a nasza położna nie zachęca do znieczulenia... na następnych zajęciach mamy mieć poród znieczulony i ewentualne powikłania to będę wiedziała coś więcej, na razie był fizjologiczny i szczerze mówiąc taki bym chciała - boli ale jest krótszy i bezpieczniejszy
zresztą na znieczulenie można się zdecydować nawet przy 8 cm rozwarciu chociaż mam aspirację być twarda
-
Goruje buraki w łupkach osobno wywar na kostce wędzonej z ziemniaczkami lisciem laurowym i zielem angielski, fasolką z puszki potem jak buraki miekkie to obieram tre na grubym tarle wrzucam do wywaru i gotuje jeszcze z 10min potem doprawiam albo octem albo tak jak dziś sokiem z cytrynyPsotkaKotka wrote:KONWALIJKO - dobrze ze synus rosnie

BIEDRONKO - jak robisz barszcz czerwony?
.
mniam smacznego
justta lubi tę wiadomość
-
Biedroneczko świetne zdjęcia a córcia jak duża i podobna do ciebie
a barszczu to bym zjadła mniam
Tamuś ja nie mam takich kłuć jak na razie, to nie pomogęWiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2015, 19:36
-
nick nieaktualnySiedzę sobie na tej piłce od pilatesu i liczę skurcze...na razie są nieregularne, jedne trwają dłużej, jedne krócej...postanowiłam z małżem, że jak coś się zmieni to w nocy pojedziemy...na razie drugi prysznic był....
LaRa spokojnie....oddychaj:)
justta, LaRa, konwalianka, Krokodylica, Yasmin, Nieukowa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Malenq, skurcze chyba mogą różnie trwać - w sensie może być różnica w sekundach ale muszą występować regularnie, chociaż minimum te 30-40 sekund, a później 1-1,5 min
dzielna jesteś!
Biedro, nam położna dokładnie tak samo mówiła - znieczulenie wydłuża poród, rozluźnia wszystkie mięśnie i coś tam miesza w hormonach więc generalnie przy znieczuleniu walą oksytocynę kroplówką żeby ten poród "zmotywować"
na chwilę obecną też wolę więcej bólu ale krócej
ale jak będzie - zobaczymy...
Malenq lubi tę wiadomość
-
kurde tak czytam i naprawde Malenq podziwiam cię...
dlatego ze z porodem nic nie wiadomo a ty do szpitala nie masz blisko... wolalabym chyba wrocic z kwitkiem niz urodzic a aucie...
narazie idzie powoli ale slyszlam juz rozne wersje a 100km to jednak przy tej pogodzie 2h jazdy...
Malenq, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
Malenka, dziewczyno Kochana! Trzymam kciuki, jestem z Tobą i głęboko oddycham za Ciebie i z Tobą
Pomóc chcę...
Będzie dobrze, wierzę w to i w Ciebie.
Tamka, ja takie kłucia miewam, cholera wie co to...chyba nic strasznego bo od dawna pojawiają się u mnie.
Biedronka, fajna, zimowa, rodzinna sesja, super wyglądacie
Ale mam cykora przed jutrzejszą wizytą, ciekawe jak Młody...Mimo tego, że mnie olewacie, wstrętne ciężarne babajagi...to i tak proszę trzymać kciuki
Malenq, Tamka, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnytaaaaa Nenuś każda myśli o Tobie i innych "mało" bywających....
jesteście tuż za podium...ja tym bardziej myślę o Was....
Hela wczoraj wracałam z KTG wyszło 1h10min.....więc tak jak pisałam w nocy tylko "gorzej" się poczuję to jedziemy....
bo, że boli to NORMALKA....ale fakt dziwny spokój mnie otacza heheheheWiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2015, 20:35
Nenaaa, Krokodylica lubią tę wiadomość
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH