SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • Nenaaa Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili, a co to za migdalenie się na zdjęciu? Tu nieletnich całe stado!
    A tak na poważnie fajny fotos ;)

Ooo, już zmieniła!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2015, 21:32

Lili83, Tamka lubią tę wiadomość

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • justta Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ bądź dobrej myśli, jeśli już jesteś w ciąży to znaczy że ten jeden jedyny był akurat w super świetnej formie, w necie nie ma co czytać bo jak zawsze opisują co gorsze przypadki, myśl pozytywnie kochana

Malenqa ciągle o was myślę

Nenuś to już jutro się dowiesz co u kawalera i jaki wielki jest ;-) kciuki zaciskam ciągle

Nenaaa, Misi@, Malenq lubią tę wiadomość

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • Lili83 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehehheheh Nenuś to zdjęcie to przez przypadek;)dałam anuluj a i tak wyskoczyło;)wspominam czasy jak to było.....jak migdalenie było:)

Powodzenia na wizycie jutro!
    Trzymam kciukasy a ty trzymaj za mnie w czwartek;)

Nenaaa lubi tę wiadomość

BW1ip2.png

5b09qtkfjh1k59fq.png

*******Gang18+*******B
  • Nenaaa Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam, trzymam mocno za Ciebie i inne wizytantki niezmiennie ;)

Toż to człowiek już zapomniał, że kiedyś takowe migdalenie uskuteczniał...No starość Panie, starość :)

Lili83 lubi tę wiadomość

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenaa trzymam kciuki za jutrzejsza wizytę :)
    Misi@ nie stresuj sie bo to w niczym Ci teraz nie pomoże, a nóż widelec były dwa zdrowe i silne plemniory??? I bedzie szok :)
    Poczekaj do wizyty, wtedy bedzie wiadomo, zapytasz lekarza i bedzie git.
    Aaaa i nie idź więcej na żadna betę, bo popadniesz w nerwice, a uwiez mi ze to niefajna przypadłość !!

Nenaaa, Misi@ lubią tę wiadomość

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Yasmin Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    Yasmin dziękuję. :)
    Wy to macie sny. Ja ostatnio cierpię na bezsenność więc nawet nic zbytnio mi się nie śni.
    Jak Ty się w ogóle czujesz? Lepiej coś?
    Też zauważyłam taką tendencję że jak siedzę znudzona w domu to nikogo, a jak źle się czuję albo mam leżakować to wtedy nawał gości.
    Dziękuję, raz lepiej raz gorzej. Jak to w III trym. Ale puchnę regularnie, mogę się w miarę swobodnie poruszać (z lekkim bólem) do +/- 15:00 potem kręgosłup boli tak że płakać się chce. Nawet siedząc. Mała jest ogromnie ruchliwa. Wypina pupkę, kopie mocno i często ma czkawki. Regularnie to kilka dni wędruj w górę poleżeć trochę w poprzek, ale grawitacja ją ściąga na "nitoperza" i bidulka musi sie wspinać. Ale nie narzekam. Też teraz piorę wszystko już w Loveli. Szafa przygotowana :) jutro jeszcze 2 wsady do pralki zrobię i będę prasowała. Nie wiem tylko czy używać pary(?) czy na sucho(?)
    A te sny... :) to ja nie mam pojęcia o co chodzi z tymi Chińczykami/azjatami :)

Justa :) już prawie :) ale fajnie

Malenq, trzymam mocno!!!

Tamuś, ja już chyba przestałam NIESTETY zwracać uwagę na bóle. Nie wiem czy mam kłucia. Czasem boli jak na okres...
    Kiedy zacznę poważnie do tego podchodzić?? sama na siebie jestem potwornie zła, bo wszystkie objawy i symptomy ignoruję :(

U nas anestezjolog mówił (na 3 różnych spotkaniach, w tym konferencji) że znieczulenie wręcz przyspiesza poród i dzieci dostają zazwyczaj więcej punktów. Można z tym wkłuciem chodzić, leżeć w każdej pozycji, brać prysznic itp. Zostawiają to nawet na kolejny dzień żeby leczyć ból. Może to jest jakieś inne znieczulenie? Bo to nie jest to, które podają do operacji i później głowy podnosić nie można. Ja tam nie wiem, powtarzam tylko co anestezjolog mówił. Miałam w ręce tę rurkę. Cieńsza niż wenflon.

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yas ja w simin zaczynam SR od lutego, na pewno dokładnie będę tego słuchać co mówią o znieczuleniu :) to wtedy dam znac :)
    Właśnie kumpele mi sie zapowiedziały w odwiedziny na przyszły tydzień :)

Yasmin lubi tę wiadomość

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Yasmin Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaRa wrote:
    Właśnie kumpele mi sie zapowiedziały w odwiedziny na przyszły tydzień :)
    jakaś plaga :D

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • Tamka Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiu, z tego co kojarzę to jakość nasienia to generalnie zmienna kwestia , więc może być tak, że w danej chwili małż był chory czy coś i wyszedł taki zły wynik, ale w tej partii z której żołnierzyk Cię "dopadł" były zdrowe chłopaki ;) także nie stresuj się

Yas, to ciekawe co mówi anetsezjolog, nam nasza położna podkreślała, że ona nie jest przeciwniczką znieczulenia ale musimy mieć świadomość jego minusów czyli tego, że rozluźniając matkę rozluźnia mięśnie i wydłuża poród i najczęściej trzeba go wspomagać oksytocyną

wśród znajomych mam tylko takie, które rodziły przez cesarkę bo dzidzie były odwrócone główką do góry albo takie, które rodziły naturalnie bez znieczulenia więc nawet nie mam kogo zapytać...

Krokodylica lubi tę wiadomość

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha ha!
    mój wszystkich ograł ;-), więc zwróciło się moje wpisowe i jeszcze dostałam z nawiązką
    ale ludziska tyle ciasta przynieśli, że przez cały tydzień będę żreć (jutro mojemu połowę do roboty zapakuję)
    teraz musiałam kanapcorkę z .. paprykarzem wszamać, żeby zabić słodki smak (zobaczyłam w Biedrze i po prostu musiałam kupić, a paprykarz ostatnio jadłam parę lat temu jak nic)

Malenq: będę mocno trzymać kciuki, pomodlę się, żeby lżej Ci było, a ja nie modląca, więc Bóg może w zaskoczeniu lepiej wysłucha prośby ;

u mnie w szpitalu znieczulenie ponoć za darmo, ja na pewno biorę, choć bardziej dla mnie przerażające jest to samo wbijanie wielkiej igły (za dużo porodów i porodówki się naoglądałam), a kto wie może tak gładko pójdzie, że nie będzie trzeba znieczulenia (ha ha marzenia)

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Yasmin Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tamka wrote:
    wśród znajomych mam tylko takie, które rodziły przez cesarkę bo dzidzie były odwrócone główką do góry albo takie, które rodziły naturalnie bez znieczulenia więc nawet nie mam kogo zapytać...
    No właśnie tez nie mam kogo zapytać, ale w tym szpitalu rzadko kto rodzi bez znieczulenia z tego co wiem, a i opinie są naprawdę wysokie. Ale tak jak mówiłam, sama nie sprawdziłam. Powtarzam tylko słowa lekarza

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • Yasmin Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    odmeldowuję się, dobranoc :)

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha Zgredka, tez sie wczoraj w biedrze zaopatrzyłam w paprykarz... Tak patrzył na mnie z Polki i mówił "weź mnie" :)

Malenq, ja nadal oddycham, ale ze któraś z nas musi mieć siły na jutro to teraz Ty przejmij akcje skurcze i takie tam a ja sie postaram wyspać, choć to ostatnio z tym jest nie najlepiej :/

Dobranoc!

zgredka, Krokodylica, Malenq lubią tę wiadomość

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • beszka Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej hej :)

witam wieczornie.
    znow tyle naskrobalyscie, ze nie mam jak wszystkiego dokldnie nadrobic. w nocy jak znow spac nie bede mogla, to przeczytam kazdy post dokladnie.

Malenq trzymam kciuki aby akcja sie rozkrecila i abyscie zdarzyli do szpitala ;)

co do bolu, czestotliwosci skurczy itp. to co pord to inaczej ;) ja z pierwszym synem mialam baaaardzo silne skurcze od samego poczatku (wczesnje miesiac przepowiadajacyh, kotre mylilam z tymi wlasciwymi ;) ) i bardzo regularne. z drugim synem mialam sredniej intensywnosci oraz przez clay pord nie mialam ich regularnych. raz co 2 min. a chwile po 5 min. a na koniec jeden wielki 2 godzinny skorcz ;)

ja znieczulenia na poczatku ciazy nei chcialam (mialam na zlecenei lekarza, podczas pierwszego porodu i sporo czytalam/rozmawialm z lek. tutaj)...teraz im blizej porodu, to coraz czesciej dopuszczam taka mozliwosc :P wiec jesli bedzie czas, a bedzie bardzo bolalo, to kto wie...najgorsze, to w trakcie skurczu wysiedziec bez ruchu, gdy lekarz wprowadza znieczulenie.

Tamka, a dlaczego zalecaja lewatywe? i to samemu w domu?

U nas uczyli, ze po lewatywie skurcze sie nasilaja nieznacznie. w domu samemu nie wolno robic. w szpitalu robia i tylko jesli chcesz. u mnie porod z 1 dzieckiem dluuuugi byl, wiec po lewatywie (kotra mialam na wlasna prosbe i ku wielkiemu zaskoczeniu poloznej) mi nawert jedzenie przynosili ;) w kazdym razie przy 3 porodzie tez lewatywe chce ;)

u nas dalém chorobow. nocka masakryczna! podejrzewamy, ze maly ma wirusa bostonskiego, kotrego od kuzynki zlapal. jutro wizyta u lekarza (maja tez bad. moczu zrobic) i zobaczymy.
    do tego na wyspie znow rota szaleja. meza siostry rodizna (5osobowa) cala wlasnei choruje, tzn dzieciaki juz nawet w neizlej formie....ale rodzcie niedomagaja ;)

u mnie humor do niczego. tak wiele rzeczy ostatnio sie dzieje, ze mam ochote wcisnac pauze. szkoda, ze tak sie nie da :(

Tamka, mam nadz.,ze uda Wam sie raz dwa przeprowadzic do nowego domku :)

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • beszka Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaaa Konwalianka, bardzo sie ciesze ze z maluchem wszystko dobrze. super wiesci :)

konwalianka lubi tę wiadomość

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 00:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez chyba chce lewatywao, acz moze to budzic zdziwienie.
    Ale marylon monroe robila regularnie, co by wygladac szczuplej, to i moge :)

Beszko: oby maly jak najszybciej wyzdrowiaj, wiadomo w domu jest facey, ale i tak pewno wszystko na Twojej glowie..

Jutro do pracy (wlasciwie dzis) NIEEEE

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 06:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć kochane,

Malenq jak tam nocka?
    Beszka zdrowia dla synka, kurcze macie z tymi chorobami przekopane, jak my :/

Mnie dziś obudził skurcz łydki.. To nie powinno się stać.. Jem 6 tabl. Magnezu dziennie!

Lewatywe i ja chce, przy tymku nie miałam, mimo iż miałam biegunki przed to jednak podczas porodu miałam ten nieprzyjemny wypadek, lekarz mówił żeby się nie stresować, że to normalne, ale same wiecie..
    Znieczulenie.. Nadal myślę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2015, 06:45

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2015, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry!
    Malenq trzymam kciuki!
    Ja mam nie przespana noc...a do praca trza ;p
    Milego dnia kochane :)

• zgredka Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sniadanko, mycie i do roboty.
    wczoraj mialam z moim 2 powazne rozmowy. Ja, jesli mam jakies "ale", to dlugo trzymam w sobie, a potem sie dusze tym i wybucham, wczoraj jakos mi poszlo z tym wyrzuceniem zali, nie bylo strasznie. Najlepsze, ze jakbym mowila od razu, to w ogole nie byloby problemu, moze powinnam postanowienie noworoczne skupic na zmianie tej cechy (ale w takie postanowienia nie wierze)

Milego dnia wszystkim Paniom zycze

Lili83 lubi tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • justta Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka kochane zaglądam co słychać ;-) miłego dnia

Dzisiaj skończony 36 tc, zaczynamy 37, oł je ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2015, 08:10

Nieukowa, Nenaaa, konwalianka, Lili83, Krokodylica, Yasmin, Misi@ lubią tę wiadomość

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
‹‹ 344 345 346 347 348 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ