SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedra PEPCO to zło....hehehe fortunkę można puścić:) ale życzę udanych zakupów...

Tamuś ja tu o sobie...........a Tobie życzę maleńka żebyś jak najszybciej do swojego domku się wprowadziła...

Nenaa u Ciebie wizyta, więc czekam na wieści....

Misi@ NIEUKOWA ma rację - nie zaglądaj na swój (miesięczny) wątek, bo tak do prenatalnych SCHIZY tylko będą, i zaczniesz coś sobie wkręcać...

Laruś jak psiak???

Tamka, Krokodylica, Misi@ lubią tę wiadomość

• LaRa Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    heh Malenq, moj psiak ma sie baaardzo dobrze, własnie spi na łózku na miejscu R z "jajkami" w gorze i chrapie :) szczesliwy pies to jest :)
    zaraz bede musiala sie z nim wybrac na spacerek ok godzinny, przyjdziemy i znów bedzie kimał ( a podobno labradory maja tyllleee energii) mój chyba sie ze mna łaczy w ciąży :)
    przez ciagle o Tobie myslenie nie moge mieszkania ogarnac bo co chwile odswiezam strone :P

Krokodylica, Yasmin, Malenq lubią tę wiadomość

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Tamka Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski, tak mnie choróbsko rozłożyło ze nie mam siły pisać, masakra.
    Malenq, kciukam

Lewatywa nic przyjemnego ale wolę ją niż niespodzianki na stole porodowym, tfutfu...

Do jutra, mam nadzieję że choć trochę mi przejdzie

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq to trzymam kciuki, aby cie nie wymęczyło za bardzo.. ale trafiłam z tym czopem wczoraj :)

Malenq lubi tę wiadomość

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• zgredka Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to moze Kosia pojawi sie zgodnie z terminem, teraz tylko sie dlugo zapowiada :)

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laruś śpioch - JAK KAŻDY FACET heheheheh

Tamka zdrówka maleńka, że też zawsze COŚ....

Konwalia - boś doświadczona mamuśka:)

Zgredko nio ja też tak myślę, że może panna faktycznie chce się pojawić w terminie....

• LaRa Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak, zebys wiedziała, spi, je, nawet na spacery nie zawsze chce isc i tak w kółko...

Tamus - zdrówka!!!!

w sprawach znieczulenia i lewatyw bede madrzejsza po przejsciu SR, a to juz 2 lutego :) :P

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Nenaaa Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alem się zmachała, upociła i umęczyła, ale już w domu :) Grubość nie radość ;)
    Wiem, że nic nie wiem, to znaczy wszystko jest niby "Normalnie", mój lekarz to buc, dużo z niego nie wyciągnę. Mały Skrzacior przybrał 920 gram w niecałe 4 tygodnie. 31+4=1960, teraz 35+2=2880 gram. Ciekawe jak to się ma do rzeczywistości ale ważne, że tyje i rośnie chłopaczyna :) Tak sobie kminię, że jak pociągnę jeszcze minimum 3 tygodnie to do 3500 może dobijemy. Mało komu po porodzie zgadzały się te prognozy pomiarowe, ale to, że nie stoi w miejscu na szczęście widać. Jesteśmy lekko powyżej średniej wagi dzieci na tym etapie.
    Nie było grzebania!? Stwierdzenie tylko, że szyjka, łożysko "normalne". Dostałam ostatnie wyniki badań krwi, moczu i z nimi już na porodówkę. Anemii nie ma, wszystkie wyniki ładne jak na ten stan. Jutro jeszcze tylko pobranie wymazu na paciorkowce i ponoć jestem gotowa! O Józefie...
    Mam skierowanie na Ktg na 2 lutego, czyli tydzień przed terminem dopiero. Przyjmuję zakłady czy dotrwamy do tego momentu :D Ja chciałabym dotrwać jakby co :) Mam się obserwować, kontrolować ciśnienie krwi...i tyle. Gdyby coś niepokoiło, jechać do szpitala.
    Dzięki za kciuki <3
    Tamka, kuruj się, zdrowia!
    Malenka, oddychaj miarowo ;)
    Dodam jeszcze, że ułożenie Młodego bez zmian, główka na dole.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2015, 13:31

LaRa, Lili83, justta, Tamka, konwalianka, Malenq, Krokodylica, Yasmin lubią tę wiadomość

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • justta Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenuś super wiadomość rośnie maluszek, rośnie ;-) ma już wagę pokaźną, nie chcę nic mówić ale obstawiam że nie wytrwasz do 2 lutego ;-) na to KTG

Tamuś kuruj się , ja dzisiaj jakaś śnięta jestem, czuję się jakbym miała być chora, jakaś taka słaba nie do życia

Lara u nas będzie surprise ;-) no chyba że jakimś dziwnym trafem dowiemy się szybciej, ale już nie mam takiego ciśnienia żeby wiedzieć, ważne żeby było zdrowe i szczęśliwie przyszło na świat tak naprawdę <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2015, 14:18

Nenaaa, LaRa lubią tę wiadomość

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nena, noo dorodny kawaler! super wieści.. życzę Ci aby było tak,jak sobie zaplanowałaś..
    aa i jeszcze.. mój lekarz przy Tymku na 3 dni przed porodem powiedział, że mały waży 3100 a urodził się 3140 więc nie pomylił się - haha:)

Nenaaa, justta, Yasmin lubią tę wiadomość

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2015, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenuś super...................:)
    u mnie mała tydzień temu "podobno" 3500 zobaczymy jak się urodzi...:)
    jak się będziesz oszczędzała to dotrwasz do KTG.......bosz ja już miałam 6razy.......
    strasznie to męczące...
    Konwalia to dobrego lekarza miałaś...bo większość ze styczniówek co urodziły, to wagi dzieci się nie zgadzały....

Nenaaa, Misi@ lubią tę wiadomość

• konwalianka Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie, ja bym nie chciała na to ktg jeżdzic.. szpital też mam moze niedaleko - ok 30km, ale przebić się przez W-we.. słabo..

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Lili83 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nena bardzo dobre wiadomości coś czuje, że mały wcześniej zawita;)takie moje przeczucie;)

Ja własnie wchłonełam roladkę wołową z kaszą i buraczkami:)mniam teraz szukam czegoś na deser:)

Nenaaa, Krokodylica lubią tę wiadomość

BW1ip2.png

5b09qtkfjh1k59fq.png

*******Gang18+*******B
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq, jak tam akcja???
    wróciłam z psiakiem - synkiem ze spaceru, obydwoje jestesmy zadowoleni, on pobiegał a mnie przemroziło i sił nabrałam do sprzatania :)

aaaa i czekolade na goraco sobie machne, a co!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2015, 14:56

Krokodylica lubi tę wiadomość

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq a ty dalej tutaj? :P

LaRa zazdraszczam, tak dziś ładnie w Poznaniu a ja siedzę w robocie ;(

CZekoladę chyba tez sobie zrobię jak w końcu uda mi się dotrzeć do domu jako sopel lodu...
    Moj mąż psychol stwierdził, że wracajac z pracy pojedziemy z autem na przegląd, a tam gdzie robimy trzeba czekać koło godziny na dworze ;/ Chyba go powaliło, kazałam mu się odwieść do domu, a ten po swojemu że się z sobą cackam przez tą ciążę i że nie ma opcji, bo dziś się kończy ważność w papierach a zakład czynny do 18:00...
    Ech chłopy ;/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2015, 15:30

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.

Własnie poklocilam sie z ojcem. Zadzwonil do mnie i nakazal mi rodzic w szpitalu oddalonym od naszego miasta o 60km bo on slucha opinii i w naszym szpitalu jest masakra a w tamtym jest super opieka. Tlumacze mu swoje racje i ze jeszcze nie podjelam decyzji i sie zastanawiam a on sie drze ze mam rodzic tam i koniec. Tak wiec byla mocna klotnia bo nie bedzie ktos za mnie decydowal gdzie JA mam rodzic.

Lece Was poczytac.

• LaRa Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jprdl! Co sie dzieje z tymi chłopami?
    Nieukowa - nosz jak bym temu Twojemu pierdzielnela to by sie obudził! Sorry ale nie mogę sobie wyobrazic żeby mi R powiedział ze sie cackam z ciaza, no proszę Cie! Nie daj sie, niech Cie zawiezie do domu i tyle, bez gadania!!!! Aghrrrrrr
    Kroko- a tu padłam.... Żeby ojciec Ci nakazywał gdzie masz rodzic? No, nie!!!! Powiedz ze jak chce to niech sam sobie tam jedzie rodzic, a Tobie da wolny wybór!

Ehhhhhhhh

Nieukowa, Krokodylica lubią tę wiadomość

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko nie zazdroszczę podejścia taty ;/ moi na szczęście nie wtrącają się do tematu porodu, chociaż mama trochę była smutna że nie chcę rodzić w mieście rodzinnym (tylko 1 szpital + 300km od mojego domu rodzice mieszkają) No i nie wytrzymałabym pod jednym dachem z rodzicami przez okres połogu, nie mówiąc o komforcie dziecka podczas przewozu póxniej do domu...

Lara no ja mam na mojego focha i mam szczerą nadzieję że przemyślał swoje zachowanie. On się cacka z autem bardziej niż ja z ciążą ;/

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beszka idz na wagary i odpocznij chwile :)

Malenq o kurcze, a kto Cie bedzie wiozl jak maz w pracy? Co za stres.

Biedroneczka daj znać co upolowałaś. :)

Koleżanka mi też mówiła aby koniecznie poprosić przed porodem o lewatywę.

Tamka kurcze, przewalone choroba w ciąży. Kuruj się.

Nena cieszę się że chłopak dorodny i główką do dołu. Szykuj się w kolejce. :D
    Imię wybrane?

jussta Twoje dziecko to mały złośnik. :P Tyle czasu nie pokazać co ma między nogami hehe.

Lara dawaj tej czekolady. :)

justta, LaRa, Nenaaa lubią tę wiadomość

• Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puscic babe na zakupy wróci z torbami i narożnikiem do pokoju :P

wsumie kupiłam Zuzi sztruksy na promocji za 15zł, żarcie, troche chemii, aaa smoczuś zielony dla Frania :) nie mogłam sie oprzeć hehehehe

i na koniec narożnik do pokoju heheh z chłopem ciezko wybrac sama wybrałam zadzwonilam powiedziałam ze biore i koniec kropka :P

justta, Krokodylica, Tamka, Yasmin lubią tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

‹‹ 346 347 348 349 350 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jakie suplementy i witaminy warto przyjmować w ciąży? Poradnik dla przyszłych mam

Ciąża to czas szczególnych potrzeb organizmu, w którym odpowiednia podaż witamin i minerałów odgrywa kluczową rolę dla zdrowia mamy i prawidłowego rozwoju dziecka. Jakich składników nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy i kiedy warto sięgnąć po suplementy? W artykule wyjaśniamy, które witaminy i minerały są najważniejsze w ciąży, jak wybierać bezpieczne preparaty oraz jak zaplanować suplementację zgodnie z aktualnymi rekomendacjami specjalistów.

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ