Gang 18+ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam i ja z rana
Zuza w domu bo smarka a jutro dzien dziadków w przedszkolu
zaraz jade z autem pasek klinowy wymienic
potem leżymy i odpoczywamy
Jutro mam kolede
Malenqa tak to bywa własnie z maluchami
pamietam początki z Zuzią hehehe
teraz czeka mnie powtórka heh na własne życzenie
alte to mimo niedogodności jest piekny czas
Malenq lubi tę wiadomość
-
Ech Kroko ja z moim ojcem mam to samo... pal licho że wypije, nie pije dużo, ale potem mu się włącza faza krytykowania wszystkiego (głownie mnie, polityków i kościoła) i przestaje robić się znośnie. Także współczuję bo też dostaję agresora na widok taty ze szklaneczką ;/
Malenq dobrze że piszesz o tych niedrapkach, ja mam 1 pajace tylko z zakładkami na dłonie, strasznie trudno dziadostwo na 56 dostać, a jak już są to nieładne ;/ A może to ja marudzę.
A propos mamowania Malenq, dla ciebie specjalnie odznaka:

Beszka to może jakiś list kondolencyjny ładny wyślij chociaż?
Ktoś widział lub słyszał od Pati? Martwię się co z Sebastianem i jestem ciekawa co u niej, czy już lepiej z mdłościami...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2015, 09:37
Krokodylica, Malenq, Yasmin lubią tę wiadomość
-
ja pisałam z Pati na FB z Sebastaianem ok tylko jeść nie chce i podłączyli mu kroplówki żywieniowe ale ponoć to norma po przeszczepie
23 stycznia ma miec badania bo powinny już zacząć krwinki sie produkować wiec trzymajmy kciuki
Krokodylica, Nieukowa, Malenq, Yasmin lubią tę wiadomość
-
witam dziewczynki po weekendzie

wybaczcie ze nie bede wszystkiego czytac nawet chyba nie dam rady jak bym chciala
mialam ciezki tydzien ale na szczescie juz sie skonczyl i mozna sie rozluznic
moje coreczki wreszcie maja ferie
ja musze dopiac ostatnie sprawy w pracy i w srode ide na wizyte ustalic termin cc
beszko przykro mi bardzo ale ja bym w taka trase sie nie wybierala juz teraz mimo wszystko
justta kurde to jeszcze tylko 2-3 dni
ale bedzie sie napiecie podnosic, pamietaj tylko napisac jak juz bedziesz mogla ze wszystko ok i jak malenstwo
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2015, 10:04
Krokodylica, justta lubią tę wiadomość
-
hej misie :*
dziewczynki poradźcie, po pierwsze - farbowanie włosów? mam strasznie siwe i odrosty wyglądają koszmarnie, widziałam na zdjęciu że Kroko ma w dalszym ciągu boski rudy, farbujecie dalej?
po drugie- dentysta- zauważyłam wczoraj przy myciu zębów dziurę ( mi się zęby psują od środka, psuja się i nie widać, potem myk odpada zewnętrzna skorupka i nagle okazuje się ze mam mega krater w zębie) póki co nie boli, iść od razu czy spróbować poczekać do 2 trymestru, żeby było bezpieczniej bo bez znieczulenia nie da rady- poważnie nie ma szans.........
byłam dziś zrobić BETĘ, wyniki po 14 a o 17 wizyta u lekarza,
czuję się świetnie i mam tyle energii że szok
Krokodylica, Yasmin lubią tę wiadomość
-
Znalezione, "...Oczywiście, im późniejsza ciąża (czyli drugi i trzeci trymestr), tym znieczulenie jest bezpieczniejsze dla dziecka. Jeśli okoliczności tego wymagają, znieczulać można też w pierwszym trymestrze. By zapobiec ewentualnemu zainicjowaniu skurczów macicy, u kobiet w ciąży lekarze stosują z reguły tzw. znieczulenia czyste, czyli bez składnika powodującego obkurczanie się naczyń krwionośnych (adrenaliny lub noradrenaliny)".
Arienna, trza wyleczyć, nie ma przeproś, z próchnicą, stanem zapalnym chodzić nie należy. Pytanie tylko czy teraz, czy wstrzymać się do drugiego trymestru...Skonsultuj z zębologiem koniecznie.
Ja robiłam raz pasemka w ciąży...ale kobietki farbują normalnie i nie dzieje się nic złego. Fryzjer doradzi
Yasmin lubi tę wiadomość
-
zgredka jaka paranoja jestes dopiero w 25 tyg
chyba ze to ja jestem inna, bo dla pierwszej dzidzi kupilam tylko wyprawke do szpitala,
teraz mam owszem i wozek i lozeczko (zostało po dziewczynkach) ale wczesniej kupowalam po urodzeniu
i nie obrazajcie sie na mnie dziewczynki ale czasem dziwi mnie ilosc rzeczy ktore juz kupujecie
, ale to chyba tendencja reklam i nacisku psychicznego na mamy ze musza miec wszystko
najmniej dzidzia potrzebuje ubranek przynajmniej na poczatku bo potem z ciezkim sercem odkladasz te sliczne rzeczy które dzidzia miała na sobie moze ze dwa razy a juz sa za małe
Arienna nie pomoge ja wszystko bez znieczulenia i dopiero w III trym sie okazało ze cos trzeba robicWiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2015, 10:42
Nenaaa, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
Arienna wrote:hej misie :*
dziewczynki poradźcie, po pierwsze - farbowanie włosów? mam strasznie siwe i odrosty wyglądają koszmarnie, widziałam na zdjęciu że Kroko ma w dalszym ciągu boski rudy, farbujecie dalej?
po drugie- dentysta- zauważyłam wczoraj przy myciu zębów dziurę ( mi się zęby psują od środka, psuja się i nie widać, potem myk odpada zewnętrzna skorupka i nagle okazuje się ze mam mega krater w zębie) póki co nie boli, iść od razu czy spróbować poczekać do 2 trymestru, żeby było bezpieczniej bo bez znieczulenia nie da rady- poważnie nie ma szans.........
byłam dziś zrobić BETĘ, wyniki po 14 a o 17 wizyta u lekarza,
czuję się świetnie i mam tyle energii że szok 
Arienna ja włosy pofarbowałam dopiero teraz, pierwszy raz w ciąży.
Mi fryzjer powiedział, że przez pierwsze 3 miesiące włosów nie należy farbować, dopiero w 4mc można.
Co do dentysty to wiem tylko, że nie chcą robić w III trymestrze, a tak to nie wiem, zapytaj może po prostu dentysty? -
Krokodylica wrote:helenq oczywiście masz rację że te wszystkie ciuszki nie są nam potrzebne, niektóre inne rzeczy też, ale jak ja widzę te piękne rzeczy to weź się tu oprzyj i nie kup.

mój mąż w sobotę w Ikei chciał kupić łóżeczko, to mu nie pozwoliłam
mówię mu poczekaj chociaż do pierwszego pełnego USG bo kupisz a tu się okażą bliźnięta
zaczął się śmiać i stwierdził że mam racje
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2015, 10:55
Krokodylica lubi tę wiadomość
-
Arienna wrote:
mój mąż w sobotę w Ikei chciał kupić łóżeczko, to mu nie pozwoliłam
mówię mu poczekaj chociaż do pierwszego pełnego USG bo kupisz a tu się okażą bliźnięta 
Wow ale się nakręcił! Moj przez to moje poronienie najchetniej by przed porodem nic nie kupował
Tzn. już zmienił zdanie, wczoraj znalazł na google jakiś schemat jak przerobić spacerówkę na gokarta. I twierdzi że już wie jak nasz przyszły wózek przerobić ;/
Jednak nius o chłopaku go mocno zmotywował
Już widz oczami wyobraźni jak gra w piłkę i grzebie w elektronice ze swoim ppierworodnym
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2015, 11:06
Arienna, Yasmin lubią tę wiadomość
-
mój ma intuicje, a raczej przeczucia... wtedy czuł że nie może się cieszyć bo coś jest nie tak, i wyczuwa wiele rzeczy, czasami śmieję się z niego że jest medium a numerków lotka nie potrafi przeczuć...
więc skoro teraz się tak napala, to mu ufam
i trzymam się tego zaufania i nadziei z wszystkich sił 
ps. mojej mamie śniły się zdjęcia USG - chłopaczka
spacerowka - gokart? hm.......... prześlesz linka?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2015, 11:38
Nieukowa, Krokodylica, Yasmin lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczynki

Ja na "urlopie" w domu rodzinnym
. Moj maz ma wlasnie lekcje jezyka plskiego. Bardzo mu wspolczuje, nie chcialabym sie uczyc naszego jezyka. On czasem zartuje, czemu ja na przyklad z hiszpanii nei jestem? Do tego jest kompletnym beztalencie jezykowym a to z powodu bardzo mocno posunietej dysleksji. Angielskiego nauczyl sie na poziomie komunikacyjnym ale raczej ze sluch i to wlasnie w usa a nie na lekcjach w szkole. Teraz ma motywacje, ale i tak wiem ze wiele pewnie z tego nie beszie bo polski jest naprawde mega trudny a ja nei mam serca go jakos meczyc specjalnei odmianami itd.
ARIENNA jak sie czujesz?
Krokodylica, Yasmin lubią tę wiadomość
-
PsotkaKotka wrote:
ARIENNA jak sie czujesz?
no właśnie czuję się świetnie, prócz tego że jestem non stop głodna ( woda ratuje moją i tak grubą dupcię
) popołudniu chce mi się spać i bywa mi zimno, czuję się świetnie, jestem pełna energii, nic mnie nie boli (prócz cycków
) nic nie szczyka, czasami za kłują jajniki, żadnych plamień- nic - oczywiście nie chce zapeszać... ale póki co jest ok 
a i czasami przechodzą mi takie jakby prądy przez jajniki albo piersi, takie że aż zaswędzi skóra na zewnątrz, śmieszne uczucie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2015, 11:47
Nieukowa, Krokodylica, Yasmin lubią tę wiadomość
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH