SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • Lili83 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Kroko znowu poszło o szpital?

BW1ip2.png

5b09qtkfjh1k59fq.png

*******Gang18+*******B
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili tym razem o co innego, o to co utrudnia mi życie już od dawna, mój tato po prostu lubi wypić. No i wczoraj przyszedł rano do nas "wypić sobie na spokojnie piwo". Nawet mi się nie chce wgłębiać w ten temat. Płakać się chce i tyle.

• Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam i ja z rana
    Zuza w domu bo smarka a jutro dzien dziadków w przedszkolu
    zaraz jade z autem pasek klinowy wymienic :)

potem leżymy i odpoczywamy :)
    Jutro mam kolede :)

Malenqa tak to bywa własnie z maluchami :) pamietam początki z Zuzią hehehe
    teraz czeka mnie powtórka heh na własne życzenie :) alte to mimo niedogodności jest piekny czas

Malenq lubi tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Nieukowa Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech Kroko ja z moim ojcem mam to samo... pal licho że wypije, nie pije dużo, ale potem mu się włącza faza krytykowania wszystkiego (głownie mnie, polityków i kościoła) i przestaje robić się znośnie. Także współczuję bo też dostaję agresora na widok taty ze szklaneczką ;/

Malenq dobrze że piszesz o tych niedrapkach, ja mam 1 pajace tylko z zakładkami na dłonie, strasznie trudno dziadostwo na 56 dostać, a jak już są to nieładne ;/ A może to ja marudzę.
    A propos mamowania Malenq, dla ciebie specjalnie odznaka:
    super-mama.jpg

Beszka to może jakiś list kondolencyjny ładny wyślij chociaż?

Ktoś widział lub słyszał od Pati? Martwię się co z Sebastianem i jestem ciekawa co u niej, czy już lepiej z mdłościami...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2015, 09:37

Krokodylica, Malenq, Yasmin lubią tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Lili83 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokuś to nie jest łatwy temat:(coś o tym wiem, niestety jak tata nie widzi problemu to i tak nic nie wskurasz!a denerwując sie denerwujesz też Zuzie pamietaj!

Krokodylica lubi tę wiadomość

BW1ip2.png

5b09qtkfjh1k59fq.png

*******Gang18+*******B
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja pisałam z Pati na FB z Sebastaianem ok tylko jeść nie chce i podłączyli mu kroplówki żywieniowe ale ponoć to norma po przeszczepie
    23 stycznia ma miec badania bo powinny już zacząć krwinki sie produkować wiec trzymajmy kciuki

Krokodylica, Nieukowa, Malenq, Yasmin lubią tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• helenkq Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam dziewczynki po weekendzie ;)

wybaczcie ze nie bede wszystkiego czytac nawet chyba nie dam rady jak bym chciala
    mialam ciezki tydzien ale na szczescie juz sie skonczyl i mozna sie rozluznic ;)
    moje coreczki wreszcie maja ferie ;D

ja musze dopiac ostatnie sprawy w pracy i w srode ide na wizyte ustalic termin cc

beszko przykro mi bardzo ale ja bym w taka trase sie nie wybierala juz teraz mimo wszystko

justta kurde to jeszcze tylko 2-3 dni ;D ale bedzie sie napiecie podnosic, pamietaj tylko napisac jak juz bedziesz mogla ze wszystko ok i jak malenstwo

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2015, 10:04

Krokodylica, justta lubią tę wiadomość

dqpri09kenjjhndh.png
    ***************Gang 18+****************
  • Nenaaa Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewuszki :)
    Że niby donosiłam :) Cieszę się i poproszę jeszcze o przynajmniej 2 tygodnie noszenia ;)
    Miłego dnia!

helenkq, Lili83, CzaryMary, Krokodylica, Nieukowa, Malenq, justta, Tamka, Yasmin lubią tę wiadomość

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze duzo kobitek zbliza sie do 40 tyg.
    ja popadam w paranoje, ze nie mam jeszcze niczego, poza ubrankami, od lutego biore sie ostro w garsc !

helenkq, Krokodylica lubią tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Arienna Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej misie :*

dziewczynki poradźcie, po pierwsze - farbowanie włosów? mam strasznie siwe i odrosty wyglądają koszmarnie, widziałam na zdjęciu że Kroko ma w dalszym ciągu boski rudy, farbujecie dalej?
    po drugie- dentysta- zauważyłam wczoraj przy myciu zębów dziurę ( mi się zęby psują od środka, psuja się i nie widać, potem myk odpada zewnętrzna skorupka i nagle okazuje się ze mam mega krater w zębie) póki co nie boli, iść od razu czy spróbować poczekać do 2 trymestru, żeby było bezpieczniej bo bez znieczulenia nie da rady- poważnie nie ma szans.........

byłam dziś zrobić BETĘ, wyniki po 14 a o 17 wizyta u lekarza, :) czuję się świetnie i mam tyle energii że szok ;)

Krokodylica, Yasmin lubią tę wiadomość

Aniołek 11.10.2014 (5tc) ***Gang 18+***
    ewebii4.png
    klz9tv73qklgbi72.png - 7 kg
  • Nenaaa Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znalezione, "...Oczywiście, im późniejsza ciąża (czyli drugi i trzeci trymestr), tym znieczulenie jest bezpieczniejsze dla dziecka. Jeśli okoliczności tego wymagają, znieczulać można też w pierwszym trymestrze. By zapobiec ewentualnemu zainicjowaniu skurczów macicy, u kobiet w ciąży lekarze stosują z reguły tzw. znieczulenia czyste, czyli bez składnika powodującego obkurczanie się naczyń krwionośnych (adrenaliny lub noradrenaliny)".
    Arienna, trza wyleczyć, nie ma przeproś, z próchnicą, stanem zapalnym chodzić nie należy. Pytanie tylko czy teraz, czy wstrzymać się do drugiego trymestru...Skonsultuj z zębologiem koniecznie.

Ja robiłam raz pasemka w ciąży...ale kobietki farbują normalnie i nie dzieje się nic złego. Fryzjer doradzi ;)

Yasmin lubi tę wiadomość

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • helenkq Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zgredka jaka paranoja jestes dopiero w 25 tyg

chyba ze to ja jestem inna, bo dla pierwszej dzidzi kupilam tylko wyprawke do szpitala,
    teraz mam owszem i wozek i lozeczko (zostało po dziewczynkach) ale wczesniej kupowalam po urodzeniu

i nie obrazajcie sie na mnie dziewczynki ale czasem dziwi mnie ilosc rzeczy ktore juz kupujecie ;), ale to chyba tendencja reklam i nacisku psychicznego na mamy ze musza miec wszystko

najmniej dzidzia potrzebuje ubranek przynajmniej na poczatku bo potem z ciezkim sercem odkladasz te sliczne rzeczy które dzidzia miała na sobie moze ze dwa razy a juz sa za małe ;)

Arienna nie pomoge ja wszystko bez znieczulenia i dopiero w III trym sie okazało ze cos trzeba robic

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2015, 10:42

Nenaaa, Krokodylica lubią tę wiadomość

dqpri09kenjjhndh.png
    ***************Gang 18+****************
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arienna wrote:
    hej misie :*

dziewczynki poradźcie, po pierwsze - farbowanie włosów? mam strasznie siwe i odrosty wyglądają koszmarnie, widziałam na zdjęciu że Kroko ma w dalszym ciągu boski rudy, farbujecie dalej?
    po drugie- dentysta- zauważyłam wczoraj przy myciu zębów dziurę ( mi się zęby psują od środka, psuja się i nie widać, potem myk odpada zewnętrzna skorupka i nagle okazuje się ze mam mega krater w zębie) póki co nie boli, iść od razu czy spróbować poczekać do 2 trymestru, żeby było bezpieczniej bo bez znieczulenia nie da rady- poważnie nie ma szans.........

byłam dziś zrobić BETĘ, wyniki po 14 a o 17 wizyta u lekarza, :) czuję się świetnie i mam tyle energii że szok ;)

Arienna ja włosy pofarbowałam dopiero teraz, pierwszy raz w ciąży.
    Mi fryzjer powiedział, że przez pierwsze 3 miesiące włosów nie należy farbować, dopiero w 4mc można.

Co do dentysty to wiem tylko, że nie chcą robić w III trymestrze, a tak to nie wiem, zapytaj może po prostu dentysty?

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    helenq oczywiście masz rację że te wszystkie ciuszki nie są nam potrzebne, niektóre inne rzeczy też, ale jak ja widzę te piękne rzeczy to weź się tu oprzyj i nie kup. <3

helenkq, Nieukowa lubią tę wiadomość

• Arienna Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak zrobię i zapytam też gina dziś co on sądzi o dentyście
    dzięki misie, idę zrobić herbatkę i zabieram się do nauki

Krokodylica, Malenq lubią tę wiadomość

ewebii4.png
  • Arienna Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    helenq oczywiście masz rację że te wszystkie ciuszki nie są nam potrzebne, niektóre inne rzeczy też, ale jak ja widzę te piękne rzeczy to weź się tu oprzyj i nie kup. <3
    :D mój mąż w sobotę w Ikei chciał kupić łóżeczko, to mu nie pozwoliłam :P mówię mu poczekaj chociaż do pierwszego pełnego USG bo kupisz a tu się okażą bliźnięta :P zaczął się śmiać i stwierdził że mam racje :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2015, 10:55

Krokodylica lubi tę wiadomość

ewebii4.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arienna wrote:
    :D mój mąż w sobotę w Ikei chciał kupić łóżeczko, to mu nie pozwoliłam :P mówię mu poczekaj chociaż do pierwszego pełnego USG bo kupisz a tu się okażą bliźnięta :P

Wow ale się nakręcił! Moj przez to moje poronienie najchetniej by przed porodem nic nie kupował :P
    Tzn. już zmienił zdanie, wczoraj znalazł na google jakiś schemat jak przerobić spacerówkę na gokarta. I twierdzi że już wie jak nasz przyszły wózek przerobić ;/

Jednak nius o chłopaku go mocno zmotywował :D Już widz oczami wyobraźni jak gra w piłkę i grzebie w elektronice ze swoim ppierworodnym :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2015, 11:06

Arienna, Yasmin lubią tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Arienna Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój ma intuicje, a raczej przeczucia... wtedy czuł że nie może się cieszyć bo coś jest nie tak, i wyczuwa wiele rzeczy, czasami śmieję się z niego że jest medium a numerków lotka nie potrafi przeczuć... :) więc skoro teraz się tak napala, to mu ufam :) i trzymam się tego zaufania i nadziei z wszystkich sił :)
    ps. mojej mamie śniły się zdjęcia USG - chłopaczka :P

spacerowka - gokart? hm.......... prześlesz linka? :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2015, 11:38

Nieukowa, Krokodylica, Yasmin lubią tę wiadomość

ewebii4.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki :)

Ja na "urlopie" w domu rodzinnym :). Moj maz ma wlasnie lekcje jezyka plskiego. Bardzo mu wspolczuje, nie chcialabym sie uczyc naszego jezyka. On czasem zartuje, czemu ja na przyklad z hiszpanii nei jestem? Do tego jest kompletnym beztalencie jezykowym a to z powodu bardzo mocno posunietej dysleksji. Angielskiego nauczyl sie na poziomie komunikacyjnym ale raczej ze sluch i to wlasnie w usa a nie na lekcjach w szkole. Teraz ma motywacje, ale i tak wiem ze wiele pewnie z tego nie beszie bo polski jest naprawde mega trudny a ja nei mam serca go jakos meczyc specjalnei odmianami itd.

ARIENNA jak sie czujesz?

Krokodylica, Yasmin lubią tę wiadomość

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Arienna Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PsotkaKotka wrote:

ARIENNA jak sie czujesz?
    :) no właśnie czuję się świetnie, prócz tego że jestem non stop głodna ( woda ratuje moją i tak grubą dupcię :P ) popołudniu chce mi się spać i bywa mi zimno, czuję się świetnie, jestem pełna energii, nic mnie nie boli (prócz cycków :P ) nic nie szczyka, czasami za kłują jajniki, żadnych plamień- nic - oczywiście nie chce zapeszać... ale póki co jest ok :)

a i czasami przechodzą mi takie jakby prądy przez jajniki albo piersi, takie że aż zaswędzi skóra na zewnątrz, śmieszne uczucie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2015, 11:47

Nieukowa, Krokodylica, Yasmin lubią tę wiadomość

ewebii4.png
‹‹ 394 395 396 397 398 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ