Gang 18+ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Beszko moje kondolencje kochana
Yaś ty to uważaj na siebie, ja bez M do kościoła nie chodzę, bo się boję
dobrze że nic ci się nie stało
No dziewczynki coraz bliżej, a nasza Kruszynka urodzi się w Dzień Babci, ewentualnie Dziadka, dziadkowie jeszcze nie wiedzą, dowiedzą się jak juz będzie na świecie, nie chce żeby sie denerwowali przed
Malenq, Nieukowa, Krokodylica, Misi@, Tamka, helenkq lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyjustta wrote:No dziewczynki coraz bliżej, a nasza Kruszynka urodzi się w Dzień Babci, ewentualnie Dziadka, dziadkowie jeszcze nie wiedzą, dowiedzą się jak juz będzie na świecie, nie chce żeby sie denerwowali przed

jaki CUDNY prezencik będzie:)
justta lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
U nas dziś byli w odwiedzinach szwagier z żoną i półroczną córką. Przywieźli nam nosidełko, takie co można wpiąć jako fotelik do auta. Zapożyczyli nam bo ich mała już z niego wyrosła.
No i trochę ubranek z niej dostaliśmy.
Misi@, Nieukowa, Malenq lubią tę wiadomość
-
no wróciłam

Byłam u teściowej bo jutro ma urodziny, a wcześniej musieliśmy jej prezent kupić...bo mój mąż czeka do ostatniej chwili no i oczywiście on się okupił a ja jak zwykle nic, a nie sorrki etui do telefonu se kupiłam
no i mężowi bluzę bo we wtorek ma imieniny.
A teściowa pączkami mnie częstowała...nie wiem może zatrute
ale nie jadłam bo były tak spalone że bałam się zgagi
ale pieluch nakupiła więc jestem w pieluchy zaopatrzona jakiś plus 
Biodra trochę mniej bolą, ale już leże i chyba już dziś nie wstanę
Spokojnego wieczorku życzę
-
nick nieaktualnyKochanie opieka nad mała zabiera prawie 100% czasu, staram się spać, kiedy ona śpi...taki mój mały wrzaskun jest...bardzo głośno domaga się jedzenia lub zmiany pieluchy, a leży i czuwa tylko wtedy gdy ja obok leżę..zgredka wrote:Malenq w wolnej chwili napisz jak tam opieka nad mala, czy pepek odpada, jak sypia jak czesto karmisz jak sobie radzisz

Pępuszek jeszcze nie odpada, ale mam nadzieję że nastąpi to wkrótce...
Karmieniu co średnio co 3h, czasem częściej... Wyjada zazwyczaj obie piersi, a samo karmienie trwa czasem ponad godzinę, w międzyczasie jest zmiana pieluchy 2razy hehehe ale tym zajmuje się małż...
Sutki smaruję bepanthenem .... A piersi powyżej 3h bola i proszą o "wydojenie" hehehe......
Cały czas chodzę niewyspana... I chyba łapie mnie baby blues...bo płaczę bez powodu, a szczególnie jak zaczynam wspominać poród... I jak jem obiad...wiec na bank hormony skaczą....
Dobranoc skarby;-)Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2015, 21:48
Krokodylica, Nieukowa lubią tę wiadomość
-
Beszko, ogromnie mi przykro
współczuję straty...
Zgredko, zawsze mam dylemat w takiej sytuacji ale od czasu jak dałam starszej pani kilka zł i jak tylko odeszłam dwa kroki podbiegł do niej jakiś gówniarz "opiekun " i zabrał pieniądze to wpłacam fundacjom albo kupuję coś dla schroniska dla zwierząt. Natomiast sytuacja mogła być niebezpieczna więc moim zdaniem dobrze postąpiłaś.
Malenq, hormony to coś okropnego ale na szczęście przejściowego,chwila moment i pójdą precz. Ucałuj malutkąWiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2015, 21:56
Krokodylica, Malenq lubią tę wiadomość
-
Dziekuje za mile slowa.....
Zgredko, moje zdanie podobne do Tamki. tez bym pewnie dala pieniadze, bo bym sie bala...
Malenqu, hormony nieldugo sie unormuja, czas jedzenia mlodej skroci (albo sama zuwazysz kiedy zajda a kiedy sie przytula do cyca) i bedzie coraz lepiej. dla pocieszenia powiem, ze jedzenie co 3 godz. to i tak ladnie
my na pogrzeb raczej nie pojedziemy
ja sie kiepsko czuje. wczoraj mialam skurcze podczas zakupow. potem przeszlo. moja lekarka na bank zaswiadczenia mi nie wystawi (linie lotnicze wymagaja po kotryms tam tc zasiwadczenia od lekarza). podjade sie zapytac o to zaswiadczenie, ale watpie by je wystawila.
a do mnie chyba coraz bardziej dociera co sie stalo i coraz gorzej sie czuje
mala tez mniej dzis kopie...w sumei to juz od wczoraj wieczora. pewnei czuje moje zdenerwowanie....
-
nick nieaktualny
-
Witam się mega porannie

Beszko tez uważam ze lepiej w takiej sytuacji żebyś została w domu, wasze zdrowie i bezpieczeństwo są najważniejsze, wiem ze to trudne ale jak masz skurcze to lepiej nie ryzykować.
Mój mąż właśnie wyjechał do pracy, a mi się nie chce spać, cóż zdrzemne się w dzień
Malenq buziaczki dla naszej Kosiuni, super mama jesteś
Miłego dzionka życzę dziewczynki
Malenq lubi tę wiadomość
-
Malenq: dzieki za info, poza dziewczynami w kolejnej ciazy jestes pionierka z takimo wiadomosciami

Moze potem bedzie watek poswiecony dzieciakom: kiedy pierwszy usmiech, kolka itd
Ja po sniadaniu uszykowalam sie do pracy, ale na odchodnym jeszcze tu wstapilam.
moj wczoraj wrocil z odwiezienia malej i gadal ze mna jak gdyby nigdy nic, a ja chcialam rozmawiac, cala mowe mialam, a ze mna to trudno gadac, no ale czesc powiedzialam wlasciwie najwazniejsza. W kazdym razie ja to bym siebie dawno zostawila za takie fochy, zapewne trzyma go dziecko i nie chce (choc z drugiej str przy poprzedniej kobicie go nie utrzymalo) -
nick nieaktualnyZgredko pytaj śmiało...
Jeżeli chodzi o uśmiechy, to mała nie panuje jeszcze nad mięśniami twarzy i czasami takie mega mega uśmiechy jej wychodzą, że serce się raduje....
Pierwsze kolki też już były, oj ciężko, ciężko....
Staram się jeść wszystko oprócz cytrusów, smażonego, kawy, mocnej herbaty i ostrych przypraw....na razie mam odstawiony nabiał, pije mleko bez laktozy, bo małej jakieś pryszczyki wyskoczyły i chcę zobaczyć od czego...
Z pieluchy to tylko papersy 1, dady jeszcze za duże..
Myje pupcię wodą, bo po chusteczkach w szpitalu miała odparzenia...
Z kremów to nievea granatowy do pupy, szybko wyleczył wszystko.
Kąpie w oliwie z oliwek, niczym nie smaruję małej...
Tylko na wykwity po fototerapii używam kremu...
Śpioszki najlepsze to z niedrapkami, żałuję że tak mało ich mam, bo jak. Do zwykłych zakładam łapki niedrapki to i tak zdejmuje i ma buźkę podrapaną..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2015, 08:11
Lili83, Krokodylica, Nieukowa, Nenaaa, Yasmin lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry!
Beszka bardzo mi przykro z powodu cioci!Ze względu na okoliczności lepiej będzie jak zostaniesz w domku, jak pisza dziewczyny lepiej nie ryzykować ze względu na te skurcze!
Zgredka powiem szczerze, że nie wiem jakbym sie zachowała w takiej sytuacji!Sama z obcym gościem na ulicy hm....Zalicz to do dobrych uczynków po prostu:)
Malenq buziaczki dla Kosi;)
Yas kochana leż i odpoczywaj!
Justta jeszcze tylko 2 dni do spotkania z maleństwem:)Jak samopoczucie?
A gdzie sie podziała Konwalianka?Dawno jej nie było....
Miłego dnia dziewczyny:)
Malenq, Krokodylica, justta lubią tę wiadomość

*******Gang18+*******B -
Matko Malenq tyle informacji do zapamiętania
ale świetnie sobie radzicie kochane
Domyślam się , że nie ma lekko ale z czasem wszystko się ułoży i uspokoi
tego życzę Wam wszystkim i sobie 
Właśnie teraz wszystkie czekamy na Justtkę i jej maleństwo
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH