SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beszko bardzo mi przykro, przyjmij moje kondolencje...i też uważam, że jeżeli zdrowie Ci pozwala to powinnaś przylecieć na pogrzeb bliskiej Ci osoby..

ja już po obiadku: pieczony kurczak z warzywami:)

Misi@ lubi tę wiadomość

• justta Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2015, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beszko moje kondolencje kochana

Yaś ty to uważaj na siebie, ja bez M do kościoła nie chodzę, bo się boję :-) dobrze że nic ci się nie stało

No dziewczynki coraz bliżej, a nasza Kruszynka urodzi się w Dzień Babci, ewentualnie Dziadka, dziadkowie jeszcze nie wiedzą, dowiedzą się jak juz będzie na świecie, nie chce żeby sie denerwowali przed :-)

Malenq, Nieukowa, Krokodylica, Misi@, Tamka, helenkq lubią tę wiadomość

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2015, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justta wrote:
    No dziewczynki coraz bliżej, a nasza Kruszynka urodzi się w Dzień Babci, ewentualnie Dziadka, dziadkowie jeszcze nie wiedzą, dowiedzą się jak juz będzie na świecie, nie chce żeby sie denerwowali przed :-)

jaki CUDNY prezencik będzie:)

justta lubi tę wiadomość

• zgredka Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2015, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq w wolnej chwili napisz jak tam opieka nad mala, czy pepek odpada, jak sypia jak czesto karmisz jak sobie radzisz :)

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2015, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macham jakaś spiaca dziś jestem Zuza nas o 6 obudział i do tego z katarem

Beszka współczuje
    Yas matko to miałas szczęscie z ta pielegniarką

ja kawke wypiłam ale i tak chyba drzemka bedzie

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2015, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zgredka wrote:
    Misia: albo to karma za moje zle wczorajsze zachowanie w stosunku do domownikow i to kara dla mnie :)
    Zgredka ja rozwazam to w kategori dobrego uczynku, a wiec spotka Cie cos milego :)

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2015, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dziś byli w odwiedzinach szwagier z żoną i półroczną córką. Przywieźli nam nosidełko, takie co można wpiąć jako fotelik do auta. Zapożyczyli nam bo ich mała już z niego wyrosła. :) No i trochę ubranek z niej dostaliśmy. :)

Misi@, Nieukowa, Malenq lubią tę wiadomość

• LaRa Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2015, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wykonczona chodzeniem po sklepach i przymiarce kilku par butów (nic nie kupilam) padam do wyrka <3

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2015, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja siedze i ukladam puzze. Tez dostalam fotelik maxicosi od znajomego z pracy.

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2015, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no wróciłam :)
    Byłam u teściowej bo jutro ma urodziny, a wcześniej musieliśmy jej prezent kupić...bo mój mąż czeka do ostatniej chwili no i oczywiście on się okupił a ja jak zwykle nic, a nie sorrki etui do telefonu se kupiłam ;) no i mężowi bluzę bo we wtorek ma imieniny.
    A teściowa pączkami mnie częstowała...nie wiem może zatrute ;) ale nie jadłam bo były tak spalone że bałam się zgagi :/ ale pieluch nakupiła więc jestem w pieluchy zaopatrzona jakiś plus ;)
    Biodra trochę mniej bolą, ale już leże i chyba już dziś nie wstanę :)
    Spokojnego wieczorku życzę :)

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2015, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zgredka wrote:
    Malenq w wolnej chwili napisz jak tam opieka nad mala, czy pepek odpada, jak sypia jak czesto karmisz jak sobie radzisz :)
    Kochanie opieka nad mała zabiera prawie 100% czasu, staram się spać, kiedy ona śpi...taki mój mały wrzaskun jest...bardzo głośno domaga się jedzenia lub zmiany pieluchy, a leży i czuwa tylko wtedy gdy ja obok leżę..
    Pępuszek jeszcze nie odpada, ale mam nadzieję że nastąpi to wkrótce...
    Karmieniu co średnio co 3h, czasem częściej... Wyjada zazwyczaj obie piersi, a samo karmienie trwa czasem ponad godzinę, w międzyczasie jest zmiana pieluchy 2razy hehehe ale tym zajmuje się małż...
    Sutki smaruję bepanthenem .... A piersi powyżej 3h bola i proszą o "wydojenie" hehehe......

Cały czas chodzę niewyspana... I chyba łapie mnie baby blues...bo płaczę bez powodu, a szczególnie jak zaczynam wspominać poród... I jak jem obiad...wiec na bank hormony skaczą....

Dobranoc skarby;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2015, 21:48

Krokodylica, Nieukowa lubią tę wiadomość

• Tamka Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2015, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beszko, ogromnie mi przykro :-( współczuję straty...
    Zgredko, zawsze mam dylemat w takiej sytuacji ale od czasu jak dałam starszej pani kilka zł i jak tylko odeszłam dwa kroki podbiegł do niej jakiś gówniarz "opiekun " i zabrał pieniądze to wpłacam fundacjom albo kupuję coś dla schroniska dla zwierząt. Natomiast sytuacja mogła być niebezpieczna więc moim zdaniem dobrze postąpiłaś.
    Malenq, hormony to coś okropnego ale na szczęście przejściowego,chwila moment i pójdą precz. Ucałuj malutką

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2015, 21:56

Krokodylica, Malenq lubią tę wiadomość

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • beszka Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2015, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje za mile slowa.....

Zgredko, moje zdanie podobne do Tamki. tez bym pewnie dala pieniadze, bo bym sie bala...

Malenqu, hormony nieldugo sie unormuja, czas jedzenia mlodej skroci (albo sama zuwazysz kiedy zajda a kiedy sie przytula do cyca) i bedzie coraz lepiej. dla pocieszenia powiem, ze jedzenie co 3 godz. to i tak ladnie ;)

my na pogrzeb raczej nie pojedziemy :( ja sie kiepsko czuje. wczoraj mialam skurcze podczas zakupow. potem przeszlo. moja lekarka na bank zaswiadczenia mi nie wystawi (linie lotnicze wymagaja po kotryms tam tc zasiwadczenia od lekarza). podjade sie zapytac o to zaswiadczenie, ale watpie by je wystawila.

a do mnie chyba coraz bardziej dociera co sie stalo i coraz gorzej sie czuje :/ mala tez mniej dzis kopie...w sumei to juz od wczoraj wieczora. pewnei czuje moje zdenerwowanie....

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2015, 05:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beszko to lepiej nie jedź, jak masz skurcze itp. Bardzo mi przykro że Tak się stało, ciocia zrozumiałaby tar sytuację...ale dzidzia i Ty jesteś ie najważniejsze, a Wasze zdrowie to priorytet....

Krokodylica lubi tę wiadomość

• Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 06:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się mega porannie ;)
    Beszko tez uważam ze lepiej w takiej sytuacji żebyś została w domu, wasze zdrowie i bezpieczeństwo są najważniejsze, wiem ze to trudne ale jak masz skurcze to lepiej nie ryzykować.
    Mój mąż właśnie wyjechał do pracy, a mi się nie chce spać, cóż zdrzemne się w dzień ;)
    Malenq buziaczki dla naszej Kosiuni, super mama jesteś :)
    Miłego dzionka życzę dziewczynki :)

Malenq lubi tę wiadomość

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• zgredka Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq: dzieki za info, poza dziewczynami w kolejnej ciazy jestes pionierka z takimo wiadomosciami :)
    Moze potem bedzie watek poswiecony dzieciakom: kiedy pierwszy usmiech, kolka itd :)
    Ja po sniadaniu uszykowalam sie do pracy, ale na odchodnym jeszcze tu wstapilam.
    moj wczoraj wrocil z odwiezienia malej i gadal ze mna jak gdyby nigdy nic, a ja chcialam rozmawiac, cala mowe mialam, a ze mna to trudno gadac, no ale czesc powiedzialam wlasciwie najwazniejsza. W kazdym razie ja to bym siebie dawno zostawila za takie fochy, zapewne trzyma go dziecko i nie chce (choc z drugiej str przy poprzedniej kobicie go nie utrzymalo)

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2015, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredko pytaj śmiało...
    Jeżeli chodzi o uśmiechy, to mała nie panuje jeszcze nad mięśniami twarzy i czasami takie mega mega uśmiechy jej wychodzą, że serce się raduje....
    Pierwsze kolki też już były, oj ciężko, ciężko....
    Staram się jeść wszystko oprócz cytrusów, smażonego, kawy, mocnej herbaty i ostrych przypraw....na razie mam odstawiony nabiał, pije mleko bez laktozy, bo małej jakieś pryszczyki wyskoczyły i chcę zobaczyć od czego...
    Z pieluchy to tylko papersy 1, dady jeszcze za duże..
    Myje pupcię wodą, bo po chusteczkach w szpitalu miała odparzenia...
    Z kremów to nievea granatowy do pupy, szybko wyleczył wszystko.
    Kąpie w oliwie z oliwek, niczym nie smaruję małej...
    Tylko na wykwity po fototerapii używam kremu...

Śpioszki najlepsze to z niedrapkami, żałuję że tak mało ich mam, bo jak. Do zwykłych zakładam łapki niedrapki to i tak zdejmuje i ma buźkę podrapaną..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2015, 08:11

Lili83, Krokodylica, Nieukowa, Nenaaa, Yasmin lubią tę wiadomość

• Lili83 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!

Beszka bardzo mi przykro z powodu cioci!Ze względu na okoliczności lepiej będzie jak zostaniesz w domku, jak pisza dziewczyny lepiej nie ryzykować ze względu na te skurcze!

Zgredka powiem szczerze, że nie wiem jakbym sie zachowała w takiej sytuacji!Sama z obcym gościem na ulicy hm....Zalicz to do dobrych uczynków po prostu:)

Malenq buziaczki dla Kosi;)

Yas kochana leż i odpoczywaj!

Justta jeszcze tylko 2 dni do spotkania z maleństwem:)Jak samopoczucie?

A gdzie sie podziała Konwalianka?Dawno jej nie było....

Miłego dnia dziewczyny:)

Malenq, Krokodylica, justta lubią tę wiadomość

BW1ip2.png

5b09qtkfjh1k59fq.png

*******Gang18+*******B
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko Malenq tyle informacji do zapamiętania :) ale świetnie sobie radzicie kochane :) Domyślam się , że nie ma lekko ale z czasem wszystko się ułoży i uspokoi :) tego życzę Wam wszystkim i sobie ;)
    Właśnie teraz wszystkie czekamy na Justtkę i jej maleństwo :)

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry (powiedzmy).

Spać nie mogłam całą noc. Mój tato mnie wczoraj rano zdenerwował i tak mnie to męczy do teraz. :/

Właśnie, gdzie Konwalia?

Yasmin lubi tę wiadomość

‹‹ 393 394 395 396 397 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ