SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć lasencje, jestem z powrotem.

Moja Zuzka waży teraz 1,5kg. Brzuch super, szyjka wysoko, zamknięta. :) Lekarz zadziwiony, mówił że jak tak dalej pójdzie to przenoszę tą ciążę. :)

Ogólnie na wizycie kupę śmiechu, podglądnęłam małą, zasłaniała sobie rączką buźkę. :)

Parametry ok, serduszko bije jak trzeba, kolejna wizyta za miesiąc. :)

Smoczyca1, Misi@, Lili83, Yasmin, Malenq, zgredka, LaRa, justta, Tamka lubią tę wiadomość

• Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super Kroko Gratuluję dorodnej dziewczynki i dobrych wieści <3

Krokodylica lubi tę wiadomość

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• Yasmin Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello... też po wizycie :) Miałam mieć wymaz GBS ale zrobi na nast wizycie :) Bejbik ma już 1900gr :D 300 w tydzień hehe dobra dziewczynka. Mój prowadzący lekarz stawia na cesarkę przez wzgląd na wcześniejsze obciążenia oraz moją budowę. Kinga też zasłaniała buźkę rączką :)
    Nieukowa wrote:
    Malenq dobrze że piszesz o tych niedrapkach, ja mam 1 pajace tylko z zakładkami na dłonie, strasznie trudno dziadostwo na 56 dostać, a jak już są to nieładne ;/
    Kochana, rozejżyj sie w ciucholandach. Na takie maluszki jest tego pełno z angli, a że każy dużo zawsze nakupuje i dostaje na początku, to znajdziesz nowiutkie z metkami. Mam sporo z tymi niedrapkami z ciucha właśnie, i to z metkami

Nenuś gratki :)

Krokuś współczuję. Nie znam tego problemu ze swojego domu, ale blisko w rodzinie... Trzymaj się :)

Malenq świetnie sobie radzisz :D takie pryszczyki to nic niezwykłego, trądzik noworodkowy... przeczytam w mojej mądrej książce od mamy co z tym zrobić. Ale pamiętam że przeczekać i nie smarować niczym z parafiną

Arienna z góreczki - jak mówiłam :D ja też czuję się świetnie i tez cykl poprzedzający tę ciążę był nieszczęsciem :)

Ja mam oogrom ubranek... nie wiem czy Kinga założy coś 2 razy. Ale większość jednak 3-6 mcy. Praktycznie wszystkie DOSTAŁAM, lub zwrócę jak Kinga wyrośnie. Mam 2 kuzynki z dziećmi o 5 i 6 mcy starsze od mojej będą więc wszystko "pożyczam". Właśnie jeszcze jutro mam dostać karton kolejnych rzeczy. Na szczęście Kinga ma 2 drzwiową szafę :) COś tak też sobie kupiłam, ale chcę mieć też coś swojego. I to są perełki :D Wiem, jestem szcześciarą. Serio grosze wydałam a mam pełną szafę...
    Sterylizatora tez nie kupuję. wkłądek do wanienki również, to tylko sieldlisko bakteriii wg mnie. Terta górą!!! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2015, 18:43

Krokodylica, Malenq, Tamka lubią tę wiadomość

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • Arienna Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam od gina :) nie badał mnie kazał przyjść 11 lutego i brać dwa razy dziennie dupka tak profilaktycznie i uważać na siebie jakbym ze szkła była ;)

Yasmin, Krokodylica, Malenq, LaRa, justta, Tamka lubią tę wiadomość

Aniołek 11.10.2014 (5tc) ***Gang 18+***
    ewebii4.png
    klz9tv73qklgbi72.png - 7 kg
  • Lili83 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko gratki:)Oj rośnie ci Zuzia rośnie:)

Krokodylica lubi tę wiadomość

BW1ip2.png

5b09qtkfjh1k59fq.png

*******Gang18+*******B
  • Lili83 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ari dbaj o siebie i nie przemęczaj się!Jak to już dziewczyny pisały leżeć i pachnieć;)

Yas zazdroszczę tych ubranek u nas w rodzinie same dziewczynki były ostatnimi laty i ciuchów masa ale nie dla chłopca. Teraz 2 moje kuzynki w ciąży i będą sami chłopcy;)Gratuluję udanej wizyty;)

Yasmin lubi tę wiadomość

BW1ip2.png

5b09qtkfjh1k59fq.png

*******Gang18+*******B
  • Nenaaa Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko, Yas, super wieści dziewczyny! :)

U mnie dziś deszczowo, ciemno, zimno, śnięta łażę cały dzień. O losie...smutno mi dziś i niespokojnie jakoś.

Krokodylica, Yasmin lubią tę wiadomość

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arienko uważaj na siebie i się oszczędzaj, a wszystko będzie dobrze bez stresu :)
    Yasmin również gratuluje dobrze przybierają ej dziewczynki :)

Yasmin lubi tę wiadomość

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yasmin, Arienna, gratuluję również udanych wizyt. :)

Yasmin tez zazdroszczę tych ciuszków, bo te dziecięce rzeczy są taaakieee piękne. <3

Ja już lekarzowi powiedziałam że rodzę w 38 tygodniu. :P jak tylko ciąża będzie donoszona. :P to przyjeżdżam, pach, pół godzinki i urodzona. :P bo taką mam umowe z córką.
    nie chciał mi wierzyć że dziecko się mnie tak słucha a ja mu mówię że przecież teraz kazałam jej jeszcze siedzieć w brzuchu i siedzi :)
    lekarz mi mówi, że jak się mnie dziecko tak słucha to niech rączkę zabierze, bo on chce buzie zbadac a akurat sobie rączką zasłaniała, ja mówię do brzucha "Zuzia zabierz rączkę" i co? zabrała hahahaha ale niestety tylko na kilka sekund, nie zdążył zbadać :P to się śmiał że ona nie wie ile to jest pół godziny i mogłyśmy się nie dogadać jednak w sprawie tego szybkiego porodu :P

Yasmin, Nenaaa, Lili83, LaRa, CzaryMary, Tamka lubią tę wiadomość

• Yasmin Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny :) ogromnie się cieszę z tego jak przybrała na wadze... ostatnio wciąż była pod wagą, martwiłam się

Tak z tymi ubrankami to mi się poszczęściło. Jedno z tych dzieci to chłopak, ale tak to już się utarło że dziewczynki na niebiesko bez problemu można ubierać ale odwrotnie to już cieżko :)

Krokodylica, Nenaaa lubią tę wiadomość

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nena a Ty kiedy rodzisz? :)

• Nenaaa Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    Nena a Ty kiedy rodzisz? :)
    Szóstego lutego o 18.40 :)

Za 2 do 3 tygodni Kroko :) Aj hołp soł ;)

Yasmin, helenkq, Lili83, LaRa, justta, Malenq, Tamka lubią tę wiadomość

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenaaa wrote:
    Szóstego lutego o 18.40 :)

To jest bardzo dobry termin. Podoba mi się. ;)

Nenaaa lubi tę wiadomość

• Lili83 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nena, Kroko wow jakie te wasze dzieciaczki usłuchane;)

To i ja spróbuje porozmawiam z moim;)data porodu 38 tydz. godz. 12!Czas trwania porodu 30 minut ze wszystkimi fazami włącznie;)

Krokodylica, helenkq, Misi@ lubią tę wiadomość

BW1ip2.png

5b09qtkfjh1k59fq.png

*******Gang18+*******B
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili widzę że ewidentnie małpujesz ode mnie!
    Nooo aleee dooobraaa, niech Ci będzie. ;)

helenkq, Lili83 lubią tę wiadomość

• helenkq Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam wieczornie...

gratuluje udanych wizyt ;)

do do butelek, silikonowych nakladek itp..

moim zdanie sa to zupełnie niepotrzebne akcesoria i w dodatku zaburzaja laktacje... wiele mlodych mam uwaza ze dziecko je za mało albo jesli wystepuje kryzys laktacyjny zaraz leca po mm...

ja karmiłam obie dziewczyny ponad rok... do momentu az zdecydowałam ze pora je odtawic, nigdy nie mialam zadnych nakladek nawet butelek do picia...

na poczatku jest ciezko, pokarmu moze brakowac i trzeba dostawiac czesto
    jak trzeba to i co pol godziny... pamietam ze mialam wrazenie ze mlodsza przez pierwsze dwa dni dosłownie przyssała sie permamentnie ;)

po CC nie mialam pokarmu i musialam dostawiac bardzo czesto co spowodowało ze niezahartowane sutki protestowały... smarowałam tylko swoim mlekiem i wietrzyłam pod lekka koszulka bez biustonosza, czasem nawet krwawily i zanim zabieralam sie do karmienia brałam gleboki wdech... ale na szczescie nie trwa to długo... jesli nie bedziecie zaburzac laktacji to po tygodniu powinno byc ok... a pozniejsze braki pokarmu trzeba przeczekac i dostawiac tak czesto jak dziecko chce...

jesli chciały co godzine dostawały co godzine.... ale powiem wam ze warto przecierpiec poczatki bo potem nie zdazyly sie nawet obudzis i juz mialy cyca w buzi... zjadly i spaly dalej a ja z nimi i nie wyobrazam sobie zebym po nocy szykowala mleko, dziecko sie zezlosci wybudzi i pospane ;)

justta, Freja lubią tę wiadomość

dqpri09kenjjhndh.png
    ***************Gang 18+****************
  • helenkq Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurde moje dzieci raczej uparte ale moze pogadam ze swoim i wyjdzie w srode ;)
    akurat skonczylby sie 38 tydz ;)

Krokodylica, justta lubią tę wiadomość

dqpri09kenjjhndh.png
    ***************Gang 18+****************
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    helenq wszystko to pięknie, ale jeśli ktoś CHCE karmić piersią a ma obolałe, popękane i zakrwawione cyce to dlaczego ma nie użyć maści czy silikonowych nakładek? Przecież po to są te rzeczy żeby nam ułatwić życie i wspomóc w tych trudnych chwilach.
    Ja nie wiem jak to ze mną będzie, ale boję się cholernie, bo mam mega wrażliwe cycki od zawsze, mąż nigdy mnie nie mógł posmyrać, bo to było bardzo nieprzyjemne, wręcz bolesne, więc nie wiem jak to będzie z karmieniem. Oczywiście postaram się karmić ale aby tego dokonać na pewno bez wahania sięgnę po silikonowe nakładki czy inne pomocne "gadżety".

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2015, 19:44

Malenq, Freja lubią tę wiadomość

• zgredka Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też bym chciała urodzić w kwietniu (termin 3 maja), ale ponoć większość jest jednak przenoszonych, a nie niedonoszonych eh eh

zżarłam właśnie mleko z płatkami kukurydzianymi (ciepłe mleko i papka kukurydziana), acz wiem, że te płatki to syfol jakich mało

dziś nie poszłam z moim na siłkę i mam lekkie wyrzuty sumienia, więc chyba się z piską wybiorę na spacer (kto wie, może przy okazji wpadnę do rossmana i coś kupię w rossnę)..

eh

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Lili83 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    heheh Kroko pierwszego synka urodziłam w 38 tyg. o 12;)

Niech nam się wszystkim spełnią nasze życzenia porodowe:)

Krokodylica, justta, Malenq lubią tę wiadomość

BW1ip2.png

5b09qtkfjh1k59fq.png

*******Gang18+*******B
‹‹ 397 398 399 400 401 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ