SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry.

A ja dalej niewyspana i nieprzytomna. :/

• Arienna Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nawet o sex nie pytałam, bo gin stwierdził ze nawet badać mnie nie będzie żeby mi nic nie pchać , kazał na siebie uważać a najlepiej dużo leżeć

Freja lubi tę wiadomość

Aniołek 11.10.2014 (5tc) ***Gang 18+***
    ewebii4.png
    klz9tv73qklgbi72.png - 7 kg
  • Freja Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smoczyca, tak się głębiej zastanawiając to powiem wam w tajemnicy, że jak bym miała dostac zgodę tylko na jedno to wolała bym chyba w tej chwili basen ;)
    Tyle tylko że przed zabiegiem mówiła ginka że po 2 tygodniach wracam do normalnego życia (łącznie z basenem i innymi przyjemnościami )i dlatego mnie trochę dziwi czemu jeszcze nie mogę... wiem, że lepiej dmuchać na zimne ale ja już nie mogę żyć na kanapie... a pogoda taka że nawet na spacer nie bardzo...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2015, 09:25

Krokodylica, Arienna lubią tę wiadomość

Freja, młoda 13, młody 4,młodszy 0, aniołek Olga 03.08.2014 (16tydz.)
    860ix1hpwm73xj5b.png

PL KRK
  • Freja Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Kroko ;)

860ix1hpwm73xj5b.png

PL KRK
  • Freja Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arienna wrote:
    ja nawet o sex nie pytałam, bo gin stwierdził ze nawet badać mnie nie będzie żeby mi nic nie pchać , kazał na siebie uważać a najlepiej dużo leżeć
    I w sumie dobrze bo na tym etapie i tak by niewiele "wybadał" teraz odpoczywaj ile możesz - i bądź dobrej myśli wiem, że łatwo powiedzieć trudniej zrobić ale ja sobie wbijam do głowy, że limit nieszczęść już wykorzystany mamy

Krokodylica lubi tę wiadomość

860ix1hpwm73xj5b.png

PL KRK
  • Arienna Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Freja wrote:
    limit nieszczęść już wykorzystany mamy
    i właśnie to jest moje motto od nowego roku :)

ewebii4.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj nie zapytałam gina czy mogę się już w końcu gzić czy nie. :)
    Wyleciało mi z głowy. A małż niepocieszony.
    Ale ja mu powiem kiedy można. :P

Wczoraj powiedziałam ginowi że ktoś mi całą energię zadymał na co on "a ja nawet wiem kto" i się zaczął śmiać. :) Jednym słowem bardzo mi pomógł. :P

• Arienna Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ok smigam się godzinę przekimać i potem wracam do nauki bo nic nie zrobię na tę sobotę papa będę później :*

ewebii4.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka :)
    Ja dziś wizytuję o 12:00 - muszę spytać czy wolno mi chodzić na zajęcia gimnastyczne w szkole rodzenia...

Freja fajnie cię widzieć :)

Ja jakoś ie mam ochoty na łóżkowe zabawy a mąż ma focha. Ciasno mi, mało satysfakcji (przed ciążą było ZUPEŁNIE inaczej)... Mam nadzieję że nie zostanę oziębła na zawsze :P

Aha, wczoraj byłam u koleżanki która tak niespodziewanie mi sprezentowała mega pakę ubrań ciążowych :D Normalnie ratunek dla mnie :) Są ze 3 pary spodni, wszystkie idealnie pasują, kurteczka polarowa na przełom zimy i wiosny, kilka fajnych bluzek typowo ciążowych i oversizy... Dobre marki, mało znoszone... normalnie moja szafa powiększyła się 2x dzięki tym rzeczom :D Nie ma to jak solidarność jajników!

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jako ze pływać nie umiem ha ha ha zdecydowanie seks wybieram, no Lubie bardzo lubię i straszne braki mam :(
    Dobra biorę się za pranie żeby o głupotach nie myśleć :D

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• Freja Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez sie za ogarnianie "chałupy" biorę bo leży wszystko odłogiem,z pewnie po jutrzejszym badaniu dam znać ;)

860ix1hpwm73xj5b.png

PL KRK
  • Tamka Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry.

Ari, a dr Tamosława mówiła, że będzie dupek profilaktycznie ;-) i nakładam Ci również kochana zakaz seksu do następnej wizyty. Jak mi zapisali dupka na początku ciąży bo miałam plamienie to trochę pozgłębiałam temat i stąd wiem.
    Jak chcesz to mogę Ci dupka obhandlować po promocyjnej cenie ;-) bo mam takie zapasy, że na trzy ciąże mi starczy, a aż tylu nie planuję do 2016 roku ( taki termin ważności ;-))

Nena, bardzo ładna data porodu, aczkolwiek nie się bardziej 8 podoba :-P

Gratuluję udanych wizyt i przybrania na wadze, oczywiście maluszków, nie mamusiek ;-)

Beszko,dobra i mądra decyzja. Pożegnasz się w sercu, a zdrowie niuni najważniejsze

Arienna, Krokodylica, Nenaaa lubią tę wiadomość

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • Tamka Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No, to idę zjeść śniadanie, a później do pralni rozkminiać pralkę :-) te schody mnie wykończą, chociaż podejrzewam ze dzięki nim po porodzie będę bardzo szybko super fit ;-)

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,

dawno mnie nie było.. najpierw przyjechali rodzice i mieliśmy kawał roboty do odbębnienia, zatem malowanie pokoju Tymka, szafa, tapetowanie przedpokoju, malowanie gzymsów - wszystko to udało się zrobić.. nawet mama mnie wsparła i wyprasowała mi dwie pralki ciuszków nexta. No ale u mnie słabo.. nawet nie chodzi o ciążę, bo wiadomo.. ale pół soboty spędziłam u chirurga.. zaczął mi się wrastać paznokieć dużego palca u stopy, dziwnie szybko postępowało zakażenie, do tego stopnia, że od soboty rano - zaczerwienienie, do popołudnia, kiedy udało mi się znaleźć lekarza, już stan zapalny, ropa.. zatem w środę mam zabieg chirurgiczny.. póki co walczę o to, aby stan zapalny zniknął, bo lekarz -bardzo dobry, powiedział, że to konieczne, zwłaszcza, że jestem w ciaży..martwię się jednak, bo on nie schodzi..a zabieg już jutro;/ do tego pisałam Wam, że ucięłam sobie palca, coś jak Ari.. no i tutaj też doszło do zakażenia i "przy okazji" lekarz i to będzie czyścił i założy 3 szwy.. boję sie jak diabli, bo mimo znieczulenia miejscowego, wiem, że boli..

i teraz tak..

ja nie zamierzam używać niedrapek, tylko do szpitala, a w domu, od razu biorę się za obcinanie paznokci..nam tez mówiono, że dzieci z racji, że nie widzą dobrze do 3 m-ca, to poznają świat za pomocą dotyku..

osłonki na sutki - nie używałam, nie planuje kupować, ale mam do sutków krem madela puran 100 - bardzo mi pomógł przy Tymku, bo ranił mnie okropnie (na początku); bepanthen był za słaby..

do pupy nam polecano linomag i zamierzam go używać.. a przy ostrzejszych akcjach zwykła mąka ziemniaczana i wietrzenie..

Ari gratuluję, bo chyba tego jeszcze nie robiłam..
    Freja witam, super, że szwy nie bolą
    beszka, bardzo Ci współczuję

dziewczyny gratuluję dorodnych dzieciaków!

helenkq, Tamka, Lili83 lubią tę wiadomość

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• helenkq Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam z rana ;)

konwi wspolczuje, sprobuj moze moczyc w soli najlepiej gorzkiej ale zwykla tez moze byc

nieukowa trzymam kciuki i czekamy na wiesci...

a mi sie jakos nic sie nie chce...

justa jak tam? zwarta i gotowa? kiedy sie przyjmujesz do szpitala jutro rano?

a cc sie nie boj... zanim znieczulenie pusci nie bedziesz myslec o bolu bo malenstwo bedzie z toba... tylko wstan odrazu jak bedziesz miala pozwolenie... najlepiej zapytaj anestezjologa ile musisz lezec i nie czekaj na polozne zeby cie podniosly...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2015, 11:00

konwalianka, justta lubią tę wiadomość

dqpri09kenjjhndh.png
    ***************Gang 18+****************
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bryyy

melduję że ja po wizycie wczorajszej wieczornej- dzieć zdrowy całe 13 cm :) płeć jeszcze nieznana - może następnym razem.

Za wszystkie trzymam kciuki ...mam znów dużo pracy to mało będę zaglądać.
    Miłego dnia wszystkim

konwalianka, helenkq, LaRa, Krokodylica, Misi@, Nieukowa lubią tę wiadomość

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• konwalianka Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    helenq ten lekarz kazał mi moczyć w wodzie z mydłem, ale nie biały jeleń.. ale słabo to widzę.. może spróbuję tej soli..

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• LaRa Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej,
    dołaczam sie do grupy: niechcemisienizm i brakmisilizm.
    Dzis mam odwiedziny moich kochanych 4 najjjjj kolezanek, i za robote trzeba sie zabrac, chate ogarnac :/

Konwalia-wspolczuje ;/ (mi kiedys na palec pomoglo przykladanie wacika z kwasem bornym i rivanolem)
    u mnie pogodowo nadal wiosennie :) suonko swieci, a i na ogrodku wychodza krokusy i zonkile :/

miłego dnia :)

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalia współczuję i jednego i drugiego palucha.

To dzisiaj leżymy i pachniemy? :D

A ja dzisiaj robię niezłą wizję, fasolkę po bretońsku, ale nie miałam jaśka tylko groch łuskany więc będzie bretońska a'la krokodyl. :P

• konwalianka Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaRa ja właśnie robiłam rivanolem, ale jak trafiłam do lekarza, to powiedział, że kategorycznie nie wolno.. więc odstawiłam..

ooo Kroko, nieźle..fasolka..dawno nie jadłam

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

‹‹ 399 400 401 402 403 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy zbliżającego się porodu – jak rozpoznać, że to już czas?

Ciało kobiety w ostatnich tygodniach ciąży wysyła subtelne, ale wyraźne sygnały, że poród jest coraz bliżej. Od pierwszych skurczów przepowiadających, przez zmiany w wydzielinie pochwowej, po uczucie ucisku w miednicy – wszystkie te objawy mogą wskazywać, że organizm przygotowuje się do narodzin dziecka.

CZYTAJ WIĘCEJ