Gang 18+ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
hehe a ja mam chyba wieczorne mdłości, co prawda nie wymiotuję ale muli mnie i to wieczorem

a dziś jakoś tak się dziwnie czuję brzuch mam taki jakiś opuchnięty i mnie kręci w brzuchu jak przed okresem albo biegunką, nie jest to ból więc nie zaznaczam, ale takie mulenie, ale przynajmniej głowa już nie boli
-
No właśnie Konwi, moja tez tak.zdecydowala ale nawet teraz jak juz jest zamknięta i się wydłuzyla to ja leniuchuje żeby nie kusić złego

Ari dobrze ze głową juz nie boli, mdłości prawie nie miałam ale suchy chleb mi pomagał
konwalianka lubi tę wiadomość
-
PsotkaKotka wrote:
KROKO - a czemu do ciebie przychodzi juz polozna?
Po porodzie dostają zgłoszenie ze szpitala i położna środowiskowa ma obowiązek pójść i sprawdzić kilka razy.
Przed porodem możesz sobie zadzwonić do położnej i umówić się na wizyty, wedle chęci.
Smoczyca wcale nie musiałaś do niej dzwonić.
Też słyszałam o tym, dlaczego wszyscy mówią że dziecko do ojca podobne.
-
Tamka wrote:Oj Nenek, to ja myślę że będzie piękny mix
widzisz, u nas odwrotnie - łojciec blond , ślipia zielono niebieskie, a ja to jak każdy wie raczej ciemna niż jasna, zawsze do któregoš z rodziców kolorystycznie będą te nasze dziecia podobne.
Gorzej mają moi znajomi, którzy oboje czarni jak noc , a dziecię blond aniołek o niebieskich oczyskach i weź tu tłumacz wszystkim, że poeciechy nie porwałaś
A jak Wasze będzie rude?
A jak chodzi o znajomych to na miejscu tatusia miałabym niejasne przeczucia hehehe.
Tamka, Nieukowa lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry
Kroko, padłam, opcji rudości nie rozważałam
szczerze to uważam że kobiety z rudymi włosami są fascynujące, mężczyźni jakby mniej... Ale powiem jak Nena - pokocham jak swoje 
Laski, utłukę Was za te wysiłki fizyczne. Rozumiem bycie fit i pewnie też miałabym problem i dylemat gdyby nie kategoryczny zakaz ćwiczeń od początku ciąży. Ja wiem, że ciąża to nie choroba ale stan wyjątkowy i trzeba to brać pod uwagę. Poodkrywajcie sobie bardziej lajtowe formy aktywności, nordic walking, joga czy fitness ale dla CIĘŻARNYCH!
Ja się tak najadłam strachu przez szwagierkę ze nawet w kolejnej ciąży jak nie będzie przeciwwskazań to odpuszczę szaleństwa
Krokodylica lubi tę wiadomość
-
SR zaczynam 2 lutego, mam nadzieje ze tam dowiem sie wszystkiego co mi potrzebne, poczytałam trochę o kosmetykach dla maleństwa i tak jak mówiła Kroko, im mniej tym lepiej, stawiam na Oilatum do kapieli, po kupkach mycie pupy w wodzie itd.
Zgredka, trochę dużo za ta SR, nie masz żadnej darmowej u siebie? -
U mnie SR jest darmowa może dlatego, że to SR przy oddziale położniczym gdzie będę rodzić, a że mam ją najbliżej to się nie zastanawiałam nad inną, a przy okazji położne poznam i porodówkę zwiedziłam

Co do położnej do domu, to musiałam zadzwonić bo ta pani jest z polecenia mojej ginki i chciałam konkretnie ją więc wolałam zadzwonić i się upewnić że to na pewno ona przyjdzie
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH