SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dla chętnych..na przyszłość :)
    http://fitmama.potreningu.pl/2015/01/14/poczatek-treningow-po-ciazy/

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• LaRa Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arienna, fakt - to paranoja, ale UZASADNIONA!!!! wcale mnie nie dziwi, ze sie denerwujesz i wsłuchujesz w objawy - to normalne.
    Natomiast mąż ma racje - po co Ci kolejna beta? niepotrzebne nakrecanie, stres itd. nic złego sie nie dzieje, a puchniecie podbrzusza, kłucia i bóle @ to podobno normalne, wiec luzzzzzzzzz :)
    mysl pozytywnie bo to dopiero poczatek :)

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Arienna Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaRa wrote:
    Arienna, fakt - to paranoja, ale UZASADNIONA!!!! wcale mnie nie dziwi, ze sie denerwujesz i wsłuchujesz w objawy - to normalne.
    Natomiast mąż ma racje - po co Ci kolejna beta? niepotrzebne nakrecanie, stres itd. nic złego sie nie dzieje, a puchniecie podbrzusza, kłucia i bóle @ to podobno normalne, wiec luzzzzzzzzz :)
    mysl pozytywnie bo to dopiero poczatek :)
    postaram się, zaraz zacznę pisać pracę zaliczeniową bo zaczęłam sobie czytać internet i źle to na mnie działa bo wyczytałam że jak dolegliwości są tylko z jednej strony ( a ja mam kłucia i ucisk tylko z prawej strony) może oznaczać to pozamaciczną :/ tak więc sama sobie nakopałam do dupala za czytanie internetu , idę zrobić sobie herbatkę i wracam do pisania pracy :P

Aniołek 11.10.2014 (5tc) ***Gang 18+***
    ewebii4.png
    klz9tv73qklgbi72.png - 7 kg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jeżeli dzieciulko waży do 2500g to przysługują dodatkowe szczepionki...
    A l4 przysługuje nawet przy SN,mój małż teraz jest na takim...
    Dla dzieci zdrowych i urodzonych o czasie dodatkowe,lub lepszej jakości szczepionki nie przysługują...

Ana juppppiiii swój taniec szczęścia odtańczyłam... GRATULACJE skarbie:-D

Ja dostałam antybiotyk i pobrał mi wykaz, żeby zobaczyć czy to nie gronkowiec...boziuuuuuu oby nie, bo mleko będę musiała wylewać....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2015, 12:26

Anastazjaaa, Yasmin lubią tę wiadomość

• cati Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazja :D milo cie widziec po tej stronie :) jesli chodzi o naturalne suplementy zamiast dupka czy lutki to Kwasy DHA , tak mi lekarz powiedziala jak mowilam ze na poczatku sie troche boje , czy pomogly to nie wiem :P ale zaszkodzic na pewno nie zaszkodza ;)

A ja za 2 tyg , juz polowkowe :D i mam nadzieje ze bede widziec plec.

Kochane , a wy z TSH macie jakies doswiadczenie ?
    poczatek ciazy :
    TSH 2.0 , FT4 : 19,6
    13 tydz ciazy:
    TSH : 3.3 , FT4 : 1,28( inna norma 0.93-1,71)
    16 tydz ciazy :
    TSH : 3.1 , FT4 : 17,8

Zastanawiam sie czy powinnam sie udac do endo , w zyciu nie bylam i zaczynam sie troche martwic .

Anastazjaaa, Krokodylica, Yasmin lubią tę wiadomość

ckai9jcgmxpymslt.png
    https://www.maluchy.pl/li-71768.png
    ******* Gang 18+*******
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arienna wrote:
    postaram się, zaraz zacznę pisać pracę zaliczeniową bo zaczęłam sobie czytać internet i źle to na mnie działa bo wyczytałam że jak dolegliwości są tylko z jednej strony ( a ja mam kłucia i ucisk tylko z prawej strony) może oznaczać to pozamaciczną :/ tak więc sama sobie nakopałam do dupala za czytanie internetu , idę zrobić sobie herbatkę i wracam do pisania pracy :P
    powinnas dostac taaaakiego kopniaka w pupsko ooOOOOOooooo!!!!! nic nie czytaj, innych watków tez nie - na razie :) pozniej sie przydają :)

Cati, ja na poczatku mialam tsh 2,89, ginka kazała mi sie skonsultowac z endo i biore Euthyrox 50, w srode ide do innego lekarza i zobaczymy co ten powie? oststnie tsh mialam 1,2908 uIU/ml (0,3500 - 4,9400) a ft4 0,94 ng/dL (0,70 - 1,48)
    we wtorek powtarzam... i przy okazji pytanie: czy Ft3 tez robic? czy wazniejsze jest te Ft4?

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Arienna Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plasiam, już nie będę :( ;)

Smoczyca1 lubi tę wiadomość

ewebii4.png
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wróciłam :) nakupiłam dla małej płyn do kąpieli, kremik, chusteczki bo były w promocji ;) no i właśnie wiedziałam że coś zapomniałam maść na brodawki :/ ale to małżowi jutro zadam :) bo tak to chyba wsio już mam.
    Konwi kciukam za zmianę opatrunku :)
    Malenq za Twoje wyniki także :)
    Ari Ty się uspokój i masz rację zajmij się czymś, choćby tą pracą zaliczeniową i się nie nakręcaj i nie słuchaj doktorka google :)

Arienna, Krokodylica, konwalianka lubią tę wiadomość

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arienna wrote:
    plasiam, już nie będę :( ;)
    no i żeby to był ostatni raz :D

Arienna lubi tę wiadomość

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ari zupa pomidorowa ...chyba dzis bede Twoim gosciem...caly czas za mna chodzi, aze nie mam skladnikow, a w okolicy nie bylo kostek rosolowych bio to niestety dzis nie gotuje :/
    Mnie gin powiedziala, ze bol pachwin i podbrzusza to normalne, choc i tak mnie niepokoi. Tez mnie boli przy kichaniu :)
    Ale zazdroszcze Ci tej zupki ;)

Arienna, Smoczyca1 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    Tak jeżeli dzieciulko waży do 2500g to przysługują dodatkowe szczepionki...
    A l4 przysługuje nawet przy SN,mój małż teraz jest na takim...
    Dla dzieci zdrowych i urodzonych o czasie dodatkowe,lub lepszej jakości szczepionki nie przysługują...

Ana juppppiiii swój taniec szczęścia odtańczyłam... GRATULACJE skarbie:-D

Ja dostałam antybiotyk i pobrał mi wykaz, żeby zobaczyć czy to nie gronkowiec...boziuuuuuu oby nie, bo mleko będę musiała wylewać....
    Mam nadzieje, ze wszystko bedzie dobrze :)

Malenq lubi tę wiadomość

• Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MIsi@ też nie lubię bardzo nie lubię tego bólu pachwin, ja bioder się trochę uspokoił to teraz pachwiny, no ciągle coś ;)
    Ale jak mojej mówiłam to też powiedziała, że to normalne więc trzeba przeczekać :)
    Też bym zjadła pomidorówkę !!!!! :D dawaj ją :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2015, 12:52

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• Arienna Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a wiecie znalazłam dwa przykłady wykorzystania wiedzy psychologicznej przez ludzi nieuprawnionych i jedno nieetyczne zachowanie psychologów do pracy zaliczeniowej :) mianowicie pewna pani wróżka z pomorza twierdzi ze udziela porad psychologicznych i to jeszcze za bardzo dużą kasę , znalazłam nauki przedmałżeńskie na których pani która psychologiem nie jest bierze ludzi na indywidualne porady i sesje, oraz stronkę internetową gdzie za "marne" 200 zl mozna sobie wykupić poradę psychologiczna online- masakra .... tematy kontrowersyjne ale lubię takie :D

ewebii4.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arienna wrote:
    wiecie co? czasami mam takie odpały że się zaczynam niepokoić czy wszystko jest ok, najchętniej zrobiłabym bete by sprawdzić przyrost ale mój małż powiedział że wpadam w paranoję i mam się uspokoić bo czy będę robić czy nie i tak mnie nie uspokoi bo i tak będę sobie wkręcać a z torbami pójdziemy bo beta płatna, a ja się stresuję nawet wtedy jak kicham a co dopiero jak mnie coś pobolewa, masakra, wczoraj mnie pobolewał brzuch i miałam tak spuchnięte podbrzusze że spodnie mnie cisnęły, dziś czuję tylko takie pulsowanie delikatne jakby w pachwinie :/ .... ech trzeba się wziąć za coś by nie myśleć ;)

u mnie dziś pomidorowa z makaronem :)
    Ja jakbym miała możliwość to bym zrobiła bete, dla świętego mojego spokoju

Co do @ boli, to może po prostu macica się rozciąga, pij magnez ;)

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Arienna Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zupa%20pomidorowa.jpg

proszę kochane częstujcie się :D

Krokodylica, Misi@ lubią tę wiadomość

ewebii4.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    konwalianka wrote:
    dla chętnych..na przyszłość :)
    http://fitmama.potreningu.pl/2015/01/14/poczatek-treningow-po-ciazy/
    Fit mama to na bank nie dla mnie, ;)

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Arienna Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kupię sobie magnez dzisiaj :)

ewebii4.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cati wrote:
    Anastazja :D milo cie widziec po tej stronie :) jesli chodzi o naturalne suplementy zamiast dupka czy lutki to Kwasy DHA , .
    Czy to kwasy omega3 czy jakieś inne

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Lili83 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Halllooooo!

Zawijam zawijam i zawijam gołabki i końca nie widać;)

Anastazja gratulacje!!!Na kropkiety chętnie wpadne;)my chyba niedaleko siebie mieszkamy;)

Malenq trzymam kciuki za wizyte!!!

Yas yes yes yes!czyli nasze modlitwy pomogły:)

Krokodylica, Anastazjaaa, Yasmin, Malenq lubią tę wiadomość

BW1ip2.png

5b09qtkfjh1k59fq.png

*******Gang18+*******B
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara wszyscy mówią aby po porodzie używać tantum rosa, szwagierka mi mówiła aby kupić sobie "psikacz" taki jak do zwilżania kwiatków i rozrobić tantum rosa i sobie psikać.

Arienna skarbie, mąż ma rację, weź głęboki wdech. Ja Cię oczywiście rozumiem, że się martwisz, każda z nas zresztą tak miała, ale sądzę że po prostu bejbik Ci się wgryza i dlatego boli. :)
    Ja na samym początku (jak już wiedziałam o ciąży) miałam przez 3 noce takie bóle brzucha okropne, naprawdę aż mnie zginało z bólu, szły dwie nospy max i tak sobie pomagały. Ale wszystko było dobrze. I pytałam wtedy gina a on mi powiedział że dopóki ból nie jest silniejszy jak przy miesiączce to jest dobrze. A że zawsze miałam bardzo bolesne miesiączki to uznałam że trudno, tak musi być.

Arienna lubi tę wiadomość

‹‹ 414 415 416 417 418 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ