X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dla chętnych..na przyszłość :)
    http://fitmama.potreningu.pl/2015/01/14/poczatek-treningow-po-ciazy/

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• LaRa Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arienna, fakt - to paranoja, ale UZASADNIONA!!!! wcale mnie nie dziwi, ze sie denerwujesz i wsłuchujesz w objawy - to normalne.
    Natomiast mąż ma racje - po co Ci kolejna beta? niepotrzebne nakrecanie, stres itd. nic złego sie nie dzieje, a puchniecie podbrzusza, kłucia i bóle @ to podobno normalne, wiec luzzzzzzzzz :)
    mysl pozytywnie bo to dopiero poczatek :)

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Arienna Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaRa wrote:
    Arienna, fakt - to paranoja, ale UZASADNIONA!!!! wcale mnie nie dziwi, ze sie denerwujesz i wsłuchujesz w objawy - to normalne.
    Natomiast mąż ma racje - po co Ci kolejna beta? niepotrzebne nakrecanie, stres itd. nic złego sie nie dzieje, a puchniecie podbrzusza, kłucia i bóle @ to podobno normalne, wiec luzzzzzzzzz :)
    mysl pozytywnie bo to dopiero poczatek :)
    postaram się, zaraz zacznę pisać pracę zaliczeniową bo zaczęłam sobie czytać internet i źle to na mnie działa bo wyczytałam że jak dolegliwości są tylko z jednej strony ( a ja mam kłucia i ucisk tylko z prawej strony) może oznaczać to pozamaciczną :/ tak więc sama sobie nakopałam do dupala za czytanie internetu , idę zrobić sobie herbatkę i wracam do pisania pracy :P

Aniołek 11.10.2014 (5tc) ***Gang 18+***
    ewebii4.png
    klz9tv73qklgbi72.png - 7 kg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jeżeli dzieciulko waży do 2500g to przysługują dodatkowe szczepionki...
    A l4 przysługuje nawet przy SN,mój małż teraz jest na takim...
    Dla dzieci zdrowych i urodzonych o czasie dodatkowe,lub lepszej jakości szczepionki nie przysługują...

Ana juppppiiii swój taniec szczęścia odtańczyłam... GRATULACJE skarbie:-D

Ja dostałam antybiotyk i pobrał mi wykaz, żeby zobaczyć czy to nie gronkowiec...boziuuuuuu oby nie, bo mleko będę musiała wylewać....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2015, 12:26

Anastazjaaa, Yasmin lubią tę wiadomość

• cati Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazja :D milo cie widziec po tej stronie :) jesli chodzi o naturalne suplementy zamiast dupka czy lutki to Kwasy DHA , tak mi lekarz powiedziala jak mowilam ze na poczatku sie troche boje , czy pomogly to nie wiem :P ale zaszkodzic na pewno nie zaszkodza ;)

A ja za 2 tyg , juz polowkowe :D i mam nadzieje ze bede widziec plec.

Kochane , a wy z TSH macie jakies doswiadczenie ?
    poczatek ciazy :
    TSH 2.0 , FT4 : 19,6
    13 tydz ciazy:
    TSH : 3.3 , FT4 : 1,28( inna norma 0.93-1,71)
    16 tydz ciazy :
    TSH : 3.1 , FT4 : 17,8

Zastanawiam sie czy powinnam sie udac do endo , w zyciu nie bylam i zaczynam sie troche martwic .

Anastazjaaa, Krokodylica, Yasmin lubią tę wiadomość

ckai9jcgmxpymslt.png
    https://www.maluchy.pl/li-71768.png
    ******* Gang 18+*******
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arienna wrote:
    postaram się, zaraz zacznę pisać pracę zaliczeniową bo zaczęłam sobie czytać internet i źle to na mnie działa bo wyczytałam że jak dolegliwości są tylko z jednej strony ( a ja mam kłucia i ucisk tylko z prawej strony) może oznaczać to pozamaciczną :/ tak więc sama sobie nakopałam do dupala za czytanie internetu , idę zrobić sobie herbatkę i wracam do pisania pracy :P
    powinnas dostac taaaakiego kopniaka w pupsko ooOOOOOooooo!!!!! nic nie czytaj, innych watków tez nie - na razie :) pozniej sie przydają :)

Cati, ja na poczatku mialam tsh 2,89, ginka kazała mi sie skonsultowac z endo i biore Euthyrox 50, w srode ide do innego lekarza i zobaczymy co ten powie? oststnie tsh mialam 1,2908 uIU/ml (0,3500 - 4,9400) a ft4 0,94 ng/dL (0,70 - 1,48)
    we wtorek powtarzam... i przy okazji pytanie: czy Ft3 tez robic? czy wazniejsze jest te Ft4?

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Arienna Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plasiam, już nie będę :( ;)

Smoczyca1 lubi tę wiadomość

ewebii4.png
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wróciłam :) nakupiłam dla małej płyn do kąpieli, kremik, chusteczki bo były w promocji ;) no i właśnie wiedziałam że coś zapomniałam maść na brodawki :/ ale to małżowi jutro zadam :) bo tak to chyba wsio już mam.
    Konwi kciukam za zmianę opatrunku :)
    Malenq za Twoje wyniki także :)
    Ari Ty się uspokój i masz rację zajmij się czymś, choćby tą pracą zaliczeniową i się nie nakręcaj i nie słuchaj doktorka google :)

Arienna, Krokodylica, konwalianka lubią tę wiadomość

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arienna wrote:
    plasiam, już nie będę :( ;)
    no i żeby to był ostatni raz :D

Arienna lubi tę wiadomość

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ari zupa pomidorowa ...chyba dzis bede Twoim gosciem...caly czas za mna chodzi, aze nie mam skladnikow, a w okolicy nie bylo kostek rosolowych bio to niestety dzis nie gotuje :/
    Mnie gin powiedziala, ze bol pachwin i podbrzusza to normalne, choc i tak mnie niepokoi. Tez mnie boli przy kichaniu :)
    Ale zazdroszcze Ci tej zupki ;)

Arienna, Smoczyca1 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    Tak jeżeli dzieciulko waży do 2500g to przysługują dodatkowe szczepionki...
    A l4 przysługuje nawet przy SN,mój małż teraz jest na takim...
    Dla dzieci zdrowych i urodzonych o czasie dodatkowe,lub lepszej jakości szczepionki nie przysługują...

Ana juppppiiii swój taniec szczęścia odtańczyłam... GRATULACJE skarbie:-D

Ja dostałam antybiotyk i pobrał mi wykaz, żeby zobaczyć czy to nie gronkowiec...boziuuuuuu oby nie, bo mleko będę musiała wylewać....
    Mam nadzieje, ze wszystko bedzie dobrze :)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MIsi@ też nie lubię bardzo nie lubię tego bólu pachwin, ja bioder się trochę uspokoił to teraz pachwiny, no ciągle coś ;)
    Ale jak mojej mówiłam to też powiedziała, że to normalne więc trzeba przeczekać :)
    Też bym zjadła pomidorówkę !!!!! :D dawaj ją :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2015, 12:52

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• Arienna Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a wiecie znalazłam dwa przykłady wykorzystania wiedzy psychologicznej przez ludzi nieuprawnionych i jedno nieetyczne zachowanie psychologów do pracy zaliczeniowej :) mianowicie pewna pani wróżka z pomorza twierdzi ze udziela porad psychologicznych i to jeszcze za bardzo dużą kasę , znalazłam nauki przedmałżeńskie na których pani która psychologiem nie jest bierze ludzi na indywidualne porady i sesje, oraz stronkę internetową gdzie za "marne" 200 zl mozna sobie wykupić poradę psychologiczna online- masakra .... tematy kontrowersyjne ale lubię takie :D

ewebii4.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arienna wrote:
    wiecie co? czasami mam takie odpały że się zaczynam niepokoić czy wszystko jest ok, najchętniej zrobiłabym bete by sprawdzić przyrost ale mój małż powiedział że wpadam w paranoję i mam się uspokoić bo czy będę robić czy nie i tak mnie nie uspokoi bo i tak będę sobie wkręcać a z torbami pójdziemy bo beta płatna, a ja się stresuję nawet wtedy jak kicham a co dopiero jak mnie coś pobolewa, masakra, wczoraj mnie pobolewał brzuch i miałam tak spuchnięte podbrzusze że spodnie mnie cisnęły, dziś czuję tylko takie pulsowanie delikatne jakby w pachwinie :/ .... ech trzeba się wziąć za coś by nie myśleć ;)

u mnie dziś pomidorowa z makaronem :)
    Ja jakbym miała możliwość to bym zrobiła bete, dla świętego mojego spokoju

Co do @ boli, to może po prostu macica się rozciąga, pij magnez ;)

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Arienna Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zupa%20pomidorowa.jpg

proszę kochane częstujcie się :D

Krokodylica, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

ewebii4.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    konwalianka wrote:
    dla chętnych..na przyszłość :)
    http://fitmama.potreningu.pl/2015/01/14/poczatek-treningow-po-ciazy/
    Fit mama to na bank nie dla mnie, ;)

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Arienna Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kupię sobie magnez dzisiaj :)

ewebii4.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cati wrote:
    Anastazja :D milo cie widziec po tej stronie :) jesli chodzi o naturalne suplementy zamiast dupka czy lutki to Kwasy DHA , .
    Czy to kwasy omega3 czy jakieś inne

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Lili83 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Halllooooo!

Zawijam zawijam i zawijam gołabki i końca nie widać;)

Anastazja gratulacje!!!Na kropkiety chętnie wpadne;)my chyba niedaleko siebie mieszkamy;)

Malenq trzymam kciuki za wizyte!!!

Yas yes yes yes!czyli nasze modlitwy pomogły:)

Krokodylica, Anastazjaaa, Yasmin, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

BW1ip2.png

5b09qtkfjh1k59fq.png

*******Gang18+*******B
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara wszyscy mówią aby po porodzie używać tantum rosa, szwagierka mi mówiła aby kupić sobie "psikacz" taki jak do zwilżania kwiatków i rozrobić tantum rosa i sobie psikać.

Arienna skarbie, mąż ma rację, weź głęboki wdech. Ja Cię oczywiście rozumiem, że się martwisz, każda z nas zresztą tak miała, ale sądzę że po prostu bejbik Ci się wgryza i dlatego boli. :)
    Ja na samym początku (jak już wiedziałam o ciąży) miałam przez 3 noce takie bóle brzucha okropne, naprawdę aż mnie zginało z bólu, szły dwie nospy max i tak sobie pomagały. Ale wszystko było dobrze. I pytałam wtedy gina a on mi powiedział że dopóki ból nie jest silniejszy jak przy miesiączce to jest dobrze. A że zawsze miałam bardzo bolesne miesiączki to uznałam że trudno, tak musi być.

Arienna lubi tę wiadomość

‹‹ 414 415 416 417 418 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ