Gang 18+ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ana, piękna, gruba krecha

Dzis odbieramy wózek
maz podniecony mówi ze jak go przywiezie to bedzie sie nim uczył jeździć po mieszkaniu hihihi osiołek
kazałam mu dokupić pieluszki tetrowe i flanelowe
bo jakoś tak mi sie wydaje ze te 10 szt to jednak mało 
Yas, mam pytanko do Ciebie, co muszę kupić w aptece?
Muszę spisać listę i pomalutku kompletować
Yasmin, Misi@, Krokodylica, Tamka lubią tę wiadomość
-
to będą jego kolejne 4 kółka... nie ma żartówLaRa wrote:Ana, piękna, gruba krecha

Dzis odbieramy wózek
maz podniecony mówi ze jak go przywiezie to bedzie sie nim uczył jeździć po mieszkaniu hihihi osiołek
kazałam mu dokupić pieluszki tetrowe i flanelowe
bo jakoś tak mi sie wydaje ze te 10 szt to jednak mało 
Yas, mam pytanko do Ciebie, co muszę kupić w aptece?
Muszę spisać listę i pomalutku kompletować

Ja mam 20 pieluch tetrowych (na razie), ale dokuoie więcej, bo ZAMIERZAM (podkreślam słowo zamierzam, gdyż zobaczymy jak to wyjdzie) w drugim / trzecim mcu życia dziecka wprowadzić pieluszkowanie tetrowe + otulaki w domu. Noce i wyjścia na jednorazówkach. ale to plan jak na razie.
Co ja kupuję w aptece:
-paczkę podkładów na łóżko, poporodowych (wymagają do szpitala) seni lub tena bed
- octenisept
- 2 saszetki tantum rosa (do spryskiwania krocza po porodzie)
- roztwór soli morskiej do noska małej
- parę ampułek soli fizjologicznej, będę używała wody przegotowanej do przemywania oczek, ale w razie w będe mieć pod ręką
- zdecydowałam się na sudokrem - sama też używam na wypryski
- coś na kolki (ja mam kupione w niemczech, ale chyba w pl też jest sab simplex)
- gaziki jałowe
- maść na sutki
termometr chyba już masz. Zastanawiam się nad bezdotykowym... Podkłady bella masz..
Jeśli mi się coś przypomni to Ci napiszę
LaRa lubi tę wiadomość
-
Lara gratulacje!
co do sudocremu to używajcie go tylko, gdy maluch będzie miał zaczerwieniena lub właśnie kroski..normalnie polecam linomag/ bepanthen lub talk.. co do sutków, to zawsze będę polecała maść madela puran 100
Yasmin, LaRa lubią tę wiadomość
-
no i wyznaczyli mi datę pierwszego badania 17 luty

umrę z niepokoju do tego czasu.....
kurcze nie wiem czy mam od razu brać lutkę czy w razie ewentualnych znów plamień nie wiem co mam robić, babki się nawet nie pytałam bo oni tego tu nie praktykują eh... -
Ana, ogromne gratulacje
trzymam kciuki aby wszystko bylo dobrze...i tak bedzie!!!
Yas, mma nadz.,ze z okiem to nie to, co wczoraj podejrzewalas! oby bylo lepiej i przeszlo szybko!!!
Konwalianko, mam nadz.,ze z palcem juz lepiej?
Yasmin, Anastazjaaa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAnastazja wszystko będzie dobrze:)Anastazjaaa wrote:no i wyznaczyli mi datę pierwszego badania 17 luty

umrę z niepokoju do tego czasu.....
kurcze nie wiem czy mam od razu brać lutkę czy w razie ewentualnych znów plamień nie wiem co mam robić, babki się nawet nie pytałam bo oni tego tu nie praktykują eh...
Ja tez mam kolejna wizytę 17.02 to nam w dwójkę łatwiej będzie odliczac:)
Jeszcze raz gratuluje!
Co do luteiny to nie pomoce, ale z tego co pisza dziewczyny przeważnie zaczynają jej używać jak zauważa plamienie:)
Tak sie cieszę to będą juz 3 wrzesniowki z gangu +18
Ciekawe kto następny sie zjawi
Anastazjaaa lubi tę wiadomość
-
Ana, ja dostałam lutkę, gdy zaczęłam krwawić.. więc nie wiem kiedy warto.. u mnie był to 7 tc.
beszka lepiej..ale dziś mam zmianę opatrunku i już boję się, że jak mi tam to wszystko "poruszą" to znowu noc nieprzespana..
pisałam Wam, że wczoraj naszło mnie na krokiety z kapustą i grzybami? więc dziś od rana się "robią".. farsz zrobiony i naleśniki już nasmażone, teraz robi się szpinak (wersja dla Tymka), później zawijanie i smażenie.. ale się z tym schodzi ;/Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2015, 10:58
Anastazjaaa lubi tę wiadomość
-
Konwalianko, mam nadz.,ze nie bedzie tak zle ze zmiana tego opatrunku
krokiety....tez za mna ostatnio chodza....ale lenistwo wygrywa
nie chce mi sie robic....a i jeszcze kppytka bym zjadla, ale tych to sobie w nd moze zrobie
konwalianka, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
jeju Anastazja jak cudnie

kochana teraz musi być dobrze mówiłam że ten rok będzie git bo w zeszłym wykorzystałyśmy limit nieszczęść
co do luteiny też nie pomogę mi kazał lekarz bez względu na to czy mam plamienia czy nie ( a nie mam) brać dupka, ale to mi lekarz kazał..... cholerka nie wiem może zadzwoń do swojego i zapytaj, pierwszą wizytę mam dopiero 11 lutego
a ja dziś zaczęłam 6 tydzień
wczoraj mnie @-powo pobolał brzuszek i pachwiny ale dziś się uspokoiło 
wkurza mnie ten suwaczek, bo OF mówi mi że jestem w 6 tygodniu a suwaczek że w 5
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2015, 11:23
Anastazjaaa, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
Yas, a tego octeniseptu ile wystarczy??? 50 ml czy 250 ml?
a w tym tantum rosa przeciwwskazaniem jest m.in. laktacja "Przeciwwskazania: uczulenie na którykolwiek ze składników leku, ciąża, laktacja."Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2015, 11:29
-
wiecie co? czasami mam takie odpały że się zaczynam niepokoić czy wszystko jest ok, najchętniej zrobiłabym bete by sprawdzić przyrost ale mój małż powiedział że wpadam w paranoję i mam się uspokoić bo czy będę robić czy nie i tak mnie nie uspokoi bo i tak będę sobie wkręcać a z torbami pójdziemy bo beta płatna, a ja się stresuję nawet wtedy jak kicham a co dopiero jak mnie coś pobolewa, masakra, wczoraj mnie pobolewał brzuch i miałam tak spuchnięte podbrzusze że spodnie mnie cisnęły, dziś czuję tylko takie pulsowanie delikatne jakby w pachwinie
.... ech trzeba się wziąć za coś by nie myśleć 
u mnie dziś pomidorowa z makaronem
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2015, 11:53
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH