Gang 18+ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Arienna masz zakaz czytania internetów.

Dzisiaj na obiad jadę do Ciebie na pomidorową a potem jedziemy na krokiety.
Malenq trzymam kciuki za wyniki badań! Niestety w tych szpitalach to się pałęta tego cholerstwa wszędzie dużo.
cati mi lekarz tylko raz zlecił badanie TSH, na początku ciąży, potem już nie.
A ja dopiero przyuważyłam że już mi leci 8 miesiąc.
Byłam w mieście, tzn. w skarbówce, banku, sądzie. Powiem że skarbówka po raz kolejny pokazała, że są nienormalni.
Ale mnie zmęczyła ta wyprawa!
Arienna lubi tę wiadomość
-
Gratulacje 8 miesiąca, jak ten czas szybko leci.....Krokodylica wrote:,
Byłam w mieście, tzn. w skarbówce, banku, sądzie. Powiem że skarbówka po raz kolejny pokazała, że są nienormalni.
Ale mnie zmęczyła ta wyprawa!
A w takich skarbowkowych sprawach to ja się cieszę że nie mieszkam w pl, bo tu ludzie w skarbowce normalniejsi
Na szczęście rozliczenie roczne można już w pl zrobić internetowo, wiec mam jeden problem mniej
Krokodylica lubi tę wiadomość
-
Krokus, moze i ta tantum jest ok, nie wiem, poprostu szukałam apteki z ktorej zamowic i tam było napisane w przeciwskazaniach ;/
swoja droga polecam apteke gemini - mozna kupic np sudocrem w super cenie, a i inne rzeczy tez w dobrych cenach
-
mieszkam w Belgii dokładnie miejscowośc Butgenbach myślałam że ty koło Maastrich tam często na zakupy jezdzimy;)i do ikei Hognoul;)to ok. 90 km od nas;)ale kto wie moze kiedyś na kawke i spacerek z wózeczkami się spotkamy:)

*******Gang18+*******B -
Bardzo chętnieLili83 wrote:mieszkam w Belgii dokładnie miejscowośc Butgenbach myślałam że ty koło Maastrich tam często na zakupy jezdzimy;)i do ikei Hognoul;)to ok. 90 km od nas;)ale kto wie moze kiedyś na kawke i spacerek z wózeczkami się spotkamy:)
Lili83, konwalianka lubią tę wiadomość
-
LaRa duzo dziewczyn z marcowek zamawia w gemini, ale podobno teraz lecą w kulki, bo po 1, bardzo dugo czekają (nawet 2 tygodnie), po 2. nawet za duże zamówienie nie przysyłają żadnych próbek, po 3, zdarzało się, że dziewczyny dostały inną rzecz niż zamówiły w tej samej cenie o takim samym przeznaczeniu..
ja osobiście zamawiam w DOZ, z odbiorem osobistym..
tantum rosa - przy Tymku nie używałam, bo niebardzo wiedziałam też jak..ale teraz, gdy byłam w ciąży i w sanatorium i miałam tą grzybicę, to gin kazał robic mi nasiadówki z niego i powiem Wam, że pomógł.. niby w ciąży się ich nie robi.. a jednak..
a ja nie wiem co mówić, gdy się pytają w którym jestem miesiącu.. ostatnio chirurg się mnie pyta.. ja mówię, że w 8-smym, a on..dobrze, że nie w 9-tym, bo boję się, że zacznie mi Pani tu rodzić..i ostrzegam, że pewnie od razu bym zemdlał.. aż mi się na usta cisło powiedzieć: "chirurg, taki rzeźnik i by zemdlał", ale ugryzłam się w język
lecę po kawkę, nieco się zdrzemnęłam, teraz mi zimno jak nie wiem..
ps. ja tarczycę tez tylko raz badałam, na samym początku..miałam poniżej 1
Lili83, Yasmin, Misi@ lubią tę wiadomość
-
LaRa wrote:powinnas dostac taaaakiego kopniaka w pupsko ooOOOOOooooo!!!!! nic nie czytaj, innych watków tez nie - na razie
pozniej sie przydają 
Cati, ja na poczatku mialam tsh 2,89, ginka kazała mi sie skonsultowac z endo i biore Euthyrox 50, w srode ide do innego lekarza i zobaczymy co ten powie? oststnie tsh mialam 1,2908 uIU/ml (0,3500 - 4,9400) a ft4 0,94 ng/dL (0,70 - 1,48)
we wtorek powtarzam... i przy okazji pytanie: czy Ft3 tez robic? czy wazniejsze jest te Ft4?
Kochana ft4 robi sie jesli twoje TSH jest wysokie , a jesli niskie to wtedy ft3 i ft4 . Nie mam pojcia od czego to jest zalezne ale tak mi kiedys wytlumaczyl lekarz pozniej jeszcze jest TPO czy jakos tak ale to juz nie wiem po czo
Anastazjaaa wrote:Czy to kwasy omega3 czy jakieś inne
Kwas DHA a prawidłowy rozwój mózgu dziecka
W gąszczu suplementów polecanych kobietom w ciąży łatwo się pogubić. Skupmy się zatem na tym, co jest w tym czasie ewidentnie niezbędne: kwas DHA. Kwas (DHA) dokozaheksaenowy to wielonienasycony kwas tłuszczowy z grupy omega-3, zaliczany do grona niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych (NNKT), których brak prowadzi do zaburzeń chorobowych. Jest głównym składnikiem budulcowym centralnego układu nerwowego (kora mózgowa zbudowana jest w ok. 60% z DHA). U osób dorosłych niedobór kwasu DHA może powodować chorobę Alzheimera, ADHD i depresję, a także zaniżać poziom serotoniny w mózgu. W czasie ciąży brak DHA w diecie prowadzi do niedorozwoju płodu, a wspomniany niski poziom serotoniny może być przyczyną tzw. nagłej śmierci łóżeczkowej występującej czasem u niemowląt. W okresie ciąży Komisja Europejska zaleca jego suplementację w liości minimum 200 mg/dzień. Podobne rekomendacje wydał zespół ekspertów Polskiego Towarzystwa Ginekologicznego. Kwas DHA wykazuje też szereg pozytywnych oddziaływań na organizm. Spożywany w pokarmach powoduje obniżenie poziomu triacylogliceroli we krwi, czyli lepszą pracę serca, a także sprzyja leczeniu niektórych nowotworów i zapobiega demencji.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2015, 13:55
Anastazjaaa lubi tę wiadomość
-
ja kupie ten mniejszy, a jak będzie potrzeba jak u Konwi to dokupię. Tantum rosa położna poleciła jak Kroko mówi. Psikacz (u mnie po wcierce do włosów) i psikanie krocza po porodzie (o ile cc nie bezie,, wciaż się łudzęLaRa wrote:Yas, a tego octeniseptu ile wystarczy??? 50 ml czy 250 ml?
a w tym tantum rosa przeciwwskazaniem jest m.in. laktacja "Przeciwwskazania: uczulenie na którykolwiek ze składników leku, ciąża, laktacja."
)
U mnie do ostniej chwili zupa pomidorowa miała być mmm... z ziemniaczkami okraszonymi zeszklona cebulką, ale zmieniałam zdanie i są rózne strączkowe z kaszą gryczaną. Kto mi tam na gołąbki smaka robi?????????????? Lili Ty, ty
Dzięki Malenqu za info o L4 i szczepionkach.
Konwi - własnie w ten weekend z DOZa zamówić mam zamiar paczkę. Pierwszy raz. Zobaczymy... ale ceny maja fajne. Jak małż wróci z pracy to ostatnia wyprawkowa wycieczka do galerii będzie. Czego nie kupię to w DOZie i na allegro u upatrzonego dostawcy zamawiam i pakuję się.
Serio mam dziś cały dzień skurcze przepowiadające. Plus silne skurcze w prawej pachwinie. Nie ma co odwlekać. Choć po cichu liczę na jak nadłuższy pobut Kini w brzusiu
Nie wiem kiedy samemu lutkę włączyć... ja dostałam jak zaczęłam plamić, ale w pl jest łatwiejszy dostęp do gina z tego co widzę, więc mogłam się konsultowac ile wlezie. Możliwe że wzięłabym, gdybym miała się martwić bo jakoś nie wierzę zę to może zaszkodzić. MOże napisz zapytanie do jakiegoś gina na którymś z forum?Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2015, 14:45
Lili83 lubi tę wiadomość
-
Witam
Ana kochana witaj cudowne wieści!!!!! gratulacje!!!!!!!
Yasmin mam nadzieje ze ci przejdzie jednak i sama dasz rade
Ja czuje sie rozdrażniona wszystko mnie drażni
a wczoraj wpadłam na pomysł ze chyba jak bedzie chłopak to zmieniam mu imie na Leosia małżowi sie podoba i mnie tez
Malenqa kurcze mnie tez szew wyleciał dwa dni po powrocie do domu ale na szczęscie samo sie zagoiło mam nadzieje ze u ciebie obedzie sie bez cięcia i kolejnego szycia ja pamietam ze 3 razy dziennie namaczałam gaze tantum rosą i kładłam na krocze i tak leząłm ok 10-25min
co do szczepien nie dam dziecka szczepić szpitalnymi kupuje swoje mam juz nazwe tej na WZW B - Engerix B koszt ok 64zł
Malenq, Anastazjaaa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Tymka szczepiłam tym co podałaś Biedronko, lekarz w szpitalu wypisał mężowi receptę i poszedł kupić.. szczepiłam w 3ciej dobie życia.. ale teraz nie zaszczepię..przynajmniej na początku..
Dronka Leoś ładnie.. u nas albo stanie na Franku albo nie wiem.. -
nick nieaktualny
-
Jejku dziewczyny mam juz wózek
rozpakowaliśmy, pojezdzilismy po mieszkaniu i schowaliśmy spowrotem żeby sie nie kurzył 
Poprosiłam rownież R o drobne zakupy w tym sklepie, ale jako ze na kartce z zakupami nie wyraziłam sie na tyle precyzyjnie, to zamiast zwykłych białych tetrowych pieluszek mam kolorowe
no bo ładniejsze były
mówiłam tez żeby wziął smoczki uspokajające ale nie koniecznie różowe..... I co..... Są dwa różowe ! Bo jeden świeci w nocy, ot taki bajer
dobrze ze wózek ńie jest różowy bo juz bym tego nie wytrzymała
Misi@, Krokodylica, konwalianka, Yasmin, Nieukowa lubią tę wiadomość
-
Anastazja, ciche gratulacje i mocne kciuki

Dziewczęta, nie mam mocy, jestem już tak ciężka, wielka i niedołężna, że masakrus. A robić trzeba. Byłam właśnie w sklepie, bliziutko i moje mięśnie (jakie mięśnie?) nie dają rady trzymać już tego bębna ogromnego. Czuję je wszystkie teraz.
Kto mi to wszystko zrobił? Ale się załatwiłam
U Was lepiej, mam nadzieję
Krokodylica, Anastazjaaa, Malenq, Lili83 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWow superLaRa wrote:Jejku dziewczyny mam juz wózek
rozpakowaliśmy, pojezdzilismy po mieszkaniu i schowaliśmy spowrotem żeby sie nie kurzył 
Poprosiłam rownież R o drobne zakupy w tym sklepie, ale jako ze na kartce z zakupami nie wyraziłam sie na tyle precyzyjnie, to zamiast zwykłych białych tetrowych pieluszek mam kolorowe
no bo ładniejsze były
mówiłam tez żeby wziął smoczki uspokajające ale nie koniecznie różowe..... I co..... Są dwa różowe ! Bo jeden świeci w nocy, ot taki bajer
dobrze ze wózek ńie jest różowy bo juz bym tego nie wytrzymała 
Bardzo fajnie, że Twojemu R zakupy i oczekiwanie sprawia tak wielką frajdę
A smoczek świecący w nocy...świetny pomysł, jak wypadnie z buźki to łatwiej go będzie znaleźć 
Nenaaa mam nadzieję, że jak ujrzysz dzidziusia to szybko zapomnisz o tym ciężarze
Nenaaa lubi tę wiadomość
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH