Gang 18+ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Tamka wrote:Nena, też bym spała, gdybym mogła więc zazdroszczę młodemu
myślałam wczoraj co to za imię może on mieć, żeby było polsko-hiszpańskie i chyba jestem okropnie mało kreatywna bo wymyśliłam tylko Oliver
Podoba mi się imię Javier, ale po polskiemu lipa wiadomo, istnieje też tu jego forma Xavier, to już lepiej brzmi w Pl. Sergio też fajne, ale wtedy musiałby być Sergiusz. Lubię imię Bruno też nawet. Kiedyś bardzo podobał mi się Olgierd.
No i jeden z Twoich typów Kacperek Ale tutaj Gaspar, lipa. Kasper może... -
LaRa wrote:Yasmin, jesteś już dzisiaj po prenatalnych? Jak było, co robili?
Chcesz rodzic na Strzelców ? Moja ginka stamtąd jest:)
Moja kuzynka tam pracuje, jest położną (na noworodkach)
Jeżeli chodzi o ginekologię to leżałam tam (parter) i bardzo sobie chwalę. Byłam operowana, byłam na obserwacji i leczeniu
Jeżeli chodzi o położnictwo - sama nie sprawdziłam, ale słyszałam wyłącznie dobre opinie od koleżanek. W czwartki jest tam dzień otwarty (chyba o 14:00), oprowadzają i wszystko pokazują. Starają sie o certyfikat "rodzic bez bólu" i podobno naprawdę minimalizują go do minimum. Jesli będziesz mogła to polecam Ci najbliższą promocję w Katowicach (nie wiem dokładnie gdzie) 15go listopada. wszystko tam tłumacza, możesz się na usg załapać, dostaniesz próbki.
Ja tam będę rodziła (jeżeli toczeń nie zadecyduje o Krakowie). Nie namawiam cię, broń Boże!!! To tylko moja opinia
Edit: prenatalne mam o 14:30 - na pewno dam Wam znać co i jakWiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2014, 11:56
LaRa lubi tę wiadomość
-
Nenek, eh, no ciężka sprawa, Bruno chyba ewentualnie mógłby być, bardzo ładne imię, sami nad nim myśleliśmy ale mamy w bliskim towarzystwie Brunia więc odpadł
Kasper też bardzo ładnieWiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2014, 11:58
-
nick nieaktualny
-
Nenaaa wrote:O Tamuś, myśl Kochana myśl chociaż Ty bo starzy (my) się chyba nie zdecydujemy
Podoba mi się imię Javier, ale po polskiemu lipa wiadomo, istnieje też tu jego forma Xavier, to już lepiej brzmi w Pl. Sergio też fajne, ale wtedy musiałby być Sergiusz. Lubię imię Bruno też nawet. Kiedyś bardzo podobał mi się Olgierd.
No i jeden z Twoich typów Kacperek Ale tutaj Gaspar, lipa. Kasper może...
Bruno mi się podoba z Twoich propozycji i Sergio Gaspar w Pl tez by się przyjęło... Wiele tez zależy od nazwiska (jeśli o Pl chodzi) - ot, z doświadczenia 7 lat pracy w szkoleNenaaa, CzaryMary lubią tę wiadomość
-
Raczej wybiorę Stzrelcow moja kuzynka rodziła w Swietochlowicach u swojego gina, szwagierka w Katowicach na Ligocie ( 2x cesarka) u swojego a ja nie mam ciśnienia na Bóg wie jaki szpital czy klinikę. Zreszta mam jeszcze sporo czasu na przemyślenia, rozmowę z moja gin itd.
Właściwie to moja ginke wybrałam dlatego, ze pomogła mojej mamie, zdiagnozowała i szybko przeprowadziła operacje zaufalam jej i postanowiłam ze jej powierze moja ciąże znamy sie, zawsze jestem miło przyjęta, delikatnie zbadana, odpowiada na wszystkie pytania E. Snaczke a Ty do kogo chodzisz?
Nawet moja szwagierka była u niej ostatnio i powiedziała ze rzeczywiście zaj*****sta babka ( a jej cieżko dogodzić) -
Znam to nazwisko... Ja chodzę do Kuberskiego, operował mnie i zna mnie od wieeeelu lat
Moim zdaniem to jest właśnie teraz szpital "Bóg wie jaki" - wiem też ile moja kuzynka musiała się naprawdę naharować jak to rozkręcali. Dziewczyny pokończyły tam studia mgr (choć to nie zawsze świadczy o umiejętnościach). Ja mam bardzo dobrą opinię o tym szpitaluWiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2014, 12:14
-
Yasmin, teraz moze sie tam pozmieniało, ale kiedyś ten szpital miał bardzo zła opinie ( mowię o ginekologii- sami lekarze tam pracujący odradzali swoim pacjentkom porody w tym szpitalu) bo jeśli chodzi o ortopedię to nadal dno ;(
-
Lara, ja to bym chciała tak, żeby imię nie brzmiało dziwnie w kraju, w którym mieszkam i w ojczyźnie mej Damian, Adrian, Sebastian, Robert ( bez o ), Fabian...już widzisz fajne bo i tu i tu znane i używane, w pisowni łatwe Mario, Conrado, Cristian i reszta już typowo nie polska pisownia
Dzięki za typu dziewczynki
Ten Kacper mi się coraz bardziej podoba...kiedyś jak byłam małym srojdkiem nazwałam tak nawet jakiegoś misia. Coś w tym musi byćTamka, LaRa, justta lubią tę wiadomość
-
LaRa wrote:Yasmin, teraz moze sie tam pozmieniało, ale kiedyś ten szpital miał bardzo zła opinie ( mowię o ginekologii- sami lekarze tam pracujący odradzali swoim pacjentkom porody w tym szpitalu) bo jeśli chodzi o ortopedię to nadal dno ;(
-
LaRa wrote:Ale świetne jeszcze wózka brakuje
Dorobi się jak przyjdzie pora
Nenaaa wrote:Świetne ludziki Yasmin!
Poznajecie kto jest kto?
zupełnie nie wiem dlaczego dorobił mi berecik i brzuchol z okrągłego kasztana
konwalianka lubi tę wiadomość