X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • justta Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka kochane u nas deszcz i spać się tylko chce, dzisiaj czuje się troszkę lepiej więc jest git.

Lili tak tam więszkość jest ubranek jakichś markowych z nexta, george, f&f i podobne, widać że super jakościowo ;-)

Co do kilogramów to przytyje się tyle ile trzeba, potem będzie się gubić, to jest natura ;-) ja się nie przejmuje i nie będę ;-)

I nici z mojego prania dzisiaj, bo nie będzie miało gdzie schnąć, pech poczekam na słoneczko ;-)

miłego dnia dziewczynki

Malenq, Krokodylica lubią tę wiadomość

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2014, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale jeśli o MNIE chodzi..... to ja nie przytyłam 4-5 a już ponad +10kg mam - a zostało jeszcze 2,5 miesiąca, ...więc sorki, resorki każdy ma subiektywne odczucie "chudej laski w ciąży" :P

a to co wczoraj było pisane, to o ćwiczeniach PO ciąży, a nie o odchudzaniu w trakcie....nie jestem głupią nastką, która by tak robiła...staram się jeść racjonalnie, bo gdybym wszystko "naturze" zostawiła, to na sali porodowej byłaby ORKA...

a czy się przejmuję??? no pewnie, bo "ochrzan" od gina, czy położnej nie należy do najprzyjemniejszych........

nie wiem, "o co się rozchodzi"...

bach z mojej strony koniec tematu:) :P

Nenaaa, Krokodylica, Tamka, zgredka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2014, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justta u mnie też deszcz :-/

• LaRa Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak ostatnio rozmawialiśmy z malzem, o szkole rodzenia, i mam kilka pytań:
    czy jest rzeczywiście sens chodzenia,
    czy to coś pomaga przy rzeczywistym porodzie?
    I czy szkoła rodzenia jest prywatna czy refundowana?

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie chodzę,
    podobno nie pomaga, bo trzeba się słuchać położnej przy porodzie....
    są prywatne i są na nfz przy szpitalach...........

jak masz blisko, jak masz czas to czemu nie????

mnie się nie opłaca 30km jeździć....

• konwalianka Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaRa wrote:
    to ja odpowiem..

bo mam porównanie :P

przy porodzie - nie pomaga.. masz głęboko w d. jak Ci mówią, proszę spokojnie oddychać - masz dość..bo nie dość, że cię boli, słabo Ci, nie masz sił i np. mrówki Ci chodzą a ona Ci mówi, abyś oddychała? no sory.. nie słuchasz nikogo w tej chwili, tylko wsłuchujesz się w samego siebie, tak aby sobie i dziecku pomóc..

Szkoły sa różne, niektóre kliniki mają darmowe, podobnie jak szpitale..np. w W-wie, przyszpitalne są darmowe, jeśli dostarczysz dowód zamieszkania..np. w mojej prywatnej klinice - darmowe, bo mają taką akcję..

Jedyny plus z chodzenia do szkoły rodzenia to: fakt, że zbliżysz się z mężem do siebie, będzie on miał pojęcie jak to wygląda, nauczy się przebierać, kąpać malucha (oczywiście, aby tak było - oboje musicie chodzić), no i oboje nauczycie się pierwszej pomocy

Trzymam kciuki za jutrzejsze usg..ja mam wizytę - zwykłą

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2014, 10:58

Malenq, Krokodylica lubią tę wiadomość

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Tamka Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam zamiar iść do szkoły rodzenia przy szpitalu, w którym będę rodzić, program wygląda fajnie , zajęcia prowadzi nie tylko położna, ale ten lekarze położnicy, psycholog, neonatolog, nawet stomatolodzy ;)

moim zdaniem jest sens - im więcej wiesz, tym lepiej jesteś przygotowana na to, co Cię czeka, i mąż też ;)

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2014, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tamuś właśnie chodzi o to, jeszcze jaki jest program, kto prowadzi itp.
    u mnie jak sprawdzałam kilka przy szpitalnych (bo nie wiem gdzie będę rodzić) to zależy, czy zdążę, do tego co bym chciała (a to ponad 100km), czy tutaj w powiatowym (nie uśmiecha mi się to)....
    to te SR prowadziły TYLKO położne a ich programy nie powalały mnie .... mimo, że to moje pierwsze, to mycie, ubieranie, przewijanie, mam opanowane (5tka siostrzeńców i siostrzenic)......a małż się nauczy....;)

• Tamka Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jejku, 100 km? to musisz się z Kosią umówić, żeby dała znać dzień wcześniej, że się wybiera na ten świat ;)

ja nie mam żadnego doświadczenia z niemowlętami, małż tym bardziej więc na pewno nam się to przyda, a przy okazji poznamy też personel szpitalny, co też jest dobre

Malenq lubi tę wiadomość

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • Lili83 Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara ja też nie zamierzam bo za daleko 25 km zawsze wieczorem a zima tuż tuż bede cwiczyłam w domu na you tubie można znaleźć ciekawe filmiki

Malenq lubi tę wiadomość

BW1ip2.png

5b09qtkfjh1k59fq.png

*******Gang18+*******B
  • Nenaaa Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haj,
    Ojjj, pochmurno cosik i u mnie,
    i znowu mi się nic nie chce.
    Mały mnie jeszcze dzisiaj nie skopał, wkurza mnie to, śpi pieronek czy co :/
    Miłego dnia! :)

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2014, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tamuś bo ja na wsi mieszkam, bez sklepu, bez pksów, bez hałasu........hehehe
    nie no w mojej rodzinie żadna kobietka nie urodziła hop siup, więc jeśli tylko nie będzie MEGA DUŻO śniegu to damy radę.....;)

Tamka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2014, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenuś śpi i nie budź go :P

Nenaaa lubi tę wiadomość

• Yasmin Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry dziewuszki :)
    Ja po pierwszej wizycie u mojego gina. Wszystko w najlepszym porządku, anemię zostawił specjaliście - hematologowi, ale podkreślił, żeby go w razie czego przypilnować. Było USG pomimo dzisiejszego prenatalnego :) szukał, szukał - nóżki były złożone, ale na dziewczynkę mu wygląda :D :D Ale okaże się "jak się urodzi" - powiedział :)

Byle do wieczora..i
    Jak mi się się uda to zrobię fotki kasztanowych ludzików przed wyjściem. Jak nie to juto lub wieczorem :)

Nenaaa, Malenq, Tamka, LaRa, Lili83, justta, konwalianka, beszka, Krokodylica lubią tę wiadomość

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • Nenaaa Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie wiem jeszcze co ze szkołą rodzenia, wiem tylko, że matrona będzie mi ją proponować w 7 miesiącu, tak samo jak wybór szpitala. To będzie dopiero zagwozdka, rozpoznanie trzeba będzie przeprowadzić gdzie lepiej. Olaboga!
    To ja sobie może zjem kanapeczkę, mam fazę na biały ser z dżemem :) A, że nie ma tu naszego pysznego twarogu, zadowalam się philadelphią.
    Yasmin, super, że jest ok :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2014, 11:27

Malenq, Yasmin, Tamka lubią tę wiadomość

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2014, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    buziolki, lecę...muszę się drzemnąć po nieprzespanej nocy....

Yas........to fajnie byłaby kolejna dziewczynka na forum:) jesteśmy w mniejszości krzyczy Kosia:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2014, 11:29

• Yasmin Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaRa wrote:
    Ja się do szkoły rodzenia wybiorę. W Chorzowie jest szkoła bezpłatna przy szpitalu, jeżeli wybierzesz ich położną środowiskową. Jeżeli nie to 100 płatna. Zajęcia w małych grupach, popołudniu - do ustalenia z grupą, tak żeby tatusiom po pracy też pasowało. Poznałam tę położną która to prowadzi. Konkretna, miła i profesjonalna. Nie wiem czy się przyda do porodu, ale ja jestem świeżutka w temacie, a tam uczą też wielu praktycznych porad PO porodzie. Przewijanie, kąpanie i takie tam.

Ta babka mówiła, że położną można wybrać 2 razu do roku, więc można się zadeklarować u nich żeby szkołę gratis mieć, a później (np po porodzie) wybrac inną. One dojeżdżają do 36 km (chyba). Zaznaczyła to bo babki z Krakowa i Wisły tez się u niej szkolą.

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi powiedziano, ze polozne nie lubia tych ze szkoly rodzenia, bo sie poloznej nie sluchaja. Ja bym poszla ale dla info o pielegnacji, bo jestem z tego zielona

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Tamka Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nena, też bym spała, gdybym mogła ;) więc zazdroszczę młodemu

myślałam wczoraj co to za imię może on mieć, żeby było polsko-hiszpańskie i chyba jestem okropnie mało kreatywna bo wymyśliłam tylko Oliver :/

Nenaaa lubi tę wiadomość

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yasmin, jesteś już dzisiaj po prenatalnych? Jak było, co robili?
    Chcesz rodzic na Strzelców ? Moja ginka stamtąd jest:)

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
‹‹ 39 40 41 42 43 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ