X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • justta Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka kochane u nas deszcz i spać się tylko chce, dzisiaj czuje się troszkę lepiej więc jest git.

Lili tak tam więszkość jest ubranek jakichś markowych z nexta, george, f&f i podobne, widać że super jakościowo ;-)

Co do kilogramów to przytyje się tyle ile trzeba, potem będzie się gubić, to jest natura ;-) ja się nie przejmuje i nie będę ;-)

I nici z mojego prania dzisiaj, bo nie będzie miało gdzie schnąć, pech poczekam na słoneczko ;-)

miłego dnia dziewczynki

Malenq, Krokodylica lubią tę wiadomość

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2014, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale jeśli o MNIE chodzi..... to ja nie przytyłam 4-5 a już ponad +10kg mam - a zostało jeszcze 2,5 miesiąca, ...więc sorki, resorki każdy ma subiektywne odczucie "chudej laski w ciąży" :P

a to co wczoraj było pisane, to o ćwiczeniach PO ciąży, a nie o odchudzaniu w trakcie....nie jestem głupią nastką, która by tak robiła...staram się jeść racjonalnie, bo gdybym wszystko "naturze" zostawiła, to na sali porodowej byłaby ORKA...

a czy się przejmuję??? no pewnie, bo "ochrzan" od gina, czy położnej nie należy do najprzyjemniejszych........

nie wiem, "o co się rozchodzi"...

bach z mojej strony koniec tematu:) :P

Nenaaa, Krokodylica, Tamka, zgredka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2014, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justta u mnie też deszcz :-/

• LaRa Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak ostatnio rozmawialiśmy z malzem, o szkole rodzenia, i mam kilka pytań:
    czy jest rzeczywiście sens chodzenia,
    czy to coś pomaga przy rzeczywistym porodzie?
    I czy szkoła rodzenia jest prywatna czy refundowana?

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie chodzę,
    podobno nie pomaga, bo trzeba się słuchać położnej przy porodzie....
    są prywatne i są na nfz przy szpitalach...........

jak masz blisko, jak masz czas to czemu nie????

mnie się nie opłaca 30km jeździć....

• konwalianka Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaRa wrote:
    to ja odpowiem..

bo mam porównanie :P

przy porodzie - nie pomaga.. masz głęboko w d. jak Ci mówią, proszę spokojnie oddychać - masz dość..bo nie dość, że cię boli, słabo Ci, nie masz sił i np. mrówki Ci chodzą a ona Ci mówi, abyś oddychała? no sory.. nie słuchasz nikogo w tej chwili, tylko wsłuchujesz się w samego siebie, tak aby sobie i dziecku pomóc..

Szkoły sa różne, niektóre kliniki mają darmowe, podobnie jak szpitale..np. w W-wie, przyszpitalne są darmowe, jeśli dostarczysz dowód zamieszkania..np. w mojej prywatnej klinice - darmowe, bo mają taką akcję..

Jedyny plus z chodzenia do szkoły rodzenia to: fakt, że zbliżysz się z mężem do siebie, będzie on miał pojęcie jak to wygląda, nauczy się przebierać, kąpać malucha (oczywiście, aby tak było - oboje musicie chodzić), no i oboje nauczycie się pierwszej pomocy

Trzymam kciuki za jutrzejsze usg..ja mam wizytę - zwykłą

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2014, 10:58

Malenq, Krokodylica lubią tę wiadomość

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Tamka Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam zamiar iść do szkoły rodzenia przy szpitalu, w którym będę rodzić, program wygląda fajnie , zajęcia prowadzi nie tylko położna, ale ten lekarze położnicy, psycholog, neonatolog, nawet stomatolodzy ;)

moim zdaniem jest sens - im więcej wiesz, tym lepiej jesteś przygotowana na to, co Cię czeka, i mąż też ;)

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2014, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tamuś właśnie chodzi o to, jeszcze jaki jest program, kto prowadzi itp.
    u mnie jak sprawdzałam kilka przy szpitalnych (bo nie wiem gdzie będę rodzić) to zależy, czy zdążę, do tego co bym chciała (a to ponad 100km), czy tutaj w powiatowym (nie uśmiecha mi się to)....
    to te SR prowadziły TYLKO położne a ich programy nie powalały mnie .... mimo, że to moje pierwsze, to mycie, ubieranie, przewijanie, mam opanowane (5tka siostrzeńców i siostrzenic)......a małż się nauczy....;)

• Tamka Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jejku, 100 km? to musisz się z Kosią umówić, żeby dała znać dzień wcześniej, że się wybiera na ten świat ;)

ja nie mam żadnego doświadczenia z niemowlętami, małż tym bardziej więc na pewno nam się to przyda, a przy okazji poznamy też personel szpitalny, co też jest dobre

Malenq lubi tę wiadomość

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • Lili83 Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara ja też nie zamierzam bo za daleko 25 km zawsze wieczorem a zima tuż tuż bede cwiczyłam w domu na you tubie można znaleźć ciekawe filmiki

Malenq lubi tę wiadomość

BW1ip2.png

5b09qtkfjh1k59fq.png

*******Gang18+*******B
  • Nenaaa Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haj,
    Ojjj, pochmurno cosik i u mnie,
    i znowu mi się nic nie chce.
    Mały mnie jeszcze dzisiaj nie skopał, wkurza mnie to, śpi pieronek czy co :/
    Miłego dnia! :)

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2014, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tamuś bo ja na wsi mieszkam, bez sklepu, bez pksów, bez hałasu........hehehe
    nie no w mojej rodzinie żadna kobietka nie urodziła hop siup, więc jeśli tylko nie będzie MEGA DUŻO śniegu to damy radę.....;)

Tamka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2014, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenuś śpi i nie budź go :P

Nenaaa lubi tę wiadomość

• Yasmin Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry dziewuszki :)
    Ja po pierwszej wizycie u mojego gina. Wszystko w najlepszym porządku, anemię zostawił specjaliście - hematologowi, ale podkreślił, żeby go w razie czego przypilnować. Było USG pomimo dzisiejszego prenatalnego :) szukał, szukał - nóżki były złożone, ale na dziewczynkę mu wygląda :D :D Ale okaże się "jak się urodzi" - powiedział :)

Byle do wieczora..i
    Jak mi się się uda to zrobię fotki kasztanowych ludzików przed wyjściem. Jak nie to juto lub wieczorem :)

Nenaaa, Malenq, Tamka, LaRa, Lili83, justta, konwalianka, beszka, Krokodylica lubią tę wiadomość

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • Nenaaa Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie wiem jeszcze co ze szkołą rodzenia, wiem tylko, że matrona będzie mi ją proponować w 7 miesiącu, tak samo jak wybór szpitala. To będzie dopiero zagwozdka, rozpoznanie trzeba będzie przeprowadzić gdzie lepiej. Olaboga!
    To ja sobie może zjem kanapeczkę, mam fazę na biały ser z dżemem :) A, że nie ma tu naszego pysznego twarogu, zadowalam się philadelphią.
    Yasmin, super, że jest ok :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2014, 11:27

Malenq, Yasmin, Tamka lubią tę wiadomość

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2014, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    buziolki, lecę...muszę się drzemnąć po nieprzespanej nocy....

Yas........to fajnie byłaby kolejna dziewczynka na forum:) jesteśmy w mniejszości krzyczy Kosia:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2014, 11:29

• Yasmin Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaRa wrote:
    Ja się do szkoły rodzenia wybiorę. W Chorzowie jest szkoła bezpłatna przy szpitalu, jeżeli wybierzesz ich położną środowiskową. Jeżeli nie to 100 płatna. Zajęcia w małych grupach, popołudniu - do ustalenia z grupą, tak żeby tatusiom po pracy też pasowało. Poznałam tę położną która to prowadzi. Konkretna, miła i profesjonalna. Nie wiem czy się przyda do porodu, ale ja jestem świeżutka w temacie, a tam uczą też wielu praktycznych porad PO porodzie. Przewijanie, kąpanie i takie tam.

Ta babka mówiła, że położną można wybrać 2 razu do roku, więc można się zadeklarować u nich żeby szkołę gratis mieć, a później (np po porodzie) wybrac inną. One dojeżdżają do 36 km (chyba). Zaznaczyła to bo babki z Krakowa i Wisły tez się u niej szkolą.

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi powiedziano, ze polozne nie lubia tych ze szkoly rodzenia, bo sie poloznej nie sluchaja. Ja bym poszla ale dla info o pielegnacji, bo jestem z tego zielona

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Tamka Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nena, też bym spała, gdybym mogła ;) więc zazdroszczę młodemu

myślałam wczoraj co to za imię może on mieć, żeby było polsko-hiszpańskie i chyba jestem okropnie mało kreatywna bo wymyśliłam tylko Oliver :/

Nenaaa lubi tę wiadomość

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yasmin, jesteś już dzisiaj po prenatalnych? Jak było, co robili?
    Chcesz rodzic na Strzelców ? Moja ginka stamtąd jest:)

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
‹‹ 39 40 41 42 43 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ