Gang 18+ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
a ja się chyba jutro do ginki przejdę, planowana wizyta za dwa tygodnie ale jakoś tak mi dziwnie - ciężko w podbrzuszu, i krzyż mi jakby drętwieje i pobolewa, nie wiem, czy to po prostu berbeć rośnie i powoli zaczynam ten ciężar czuć ... ale chyba wolę to skonsultować na wszelki wypadek, no i nogi mni zaczęły drętwieć, jak leżę na wznak na przykład, albo jak założę jedną na drugą...
Justa, też mam łożysko na tylnej ścianie, to dobrze? -
Hejka kochane Ja zdycham w wyrku - nie, nie z powodu przeziębienia, choć dalej charczę i mam L4 do piątku. Zżarłam dziś pół kurczaka z rożna w ramach śniadanio-obiadu i teraz mnie muli niemożebnie ;( Ble.
Justta- fajny misiorjustta lubi tę wiadomość
-
Tamka podobno nie ma znaczenia na której ścianie jest łożysko, ważne żeby nie było przodujące, a jak masz tak jak ja, na tylnej, to lepiej czuć ruchy po prostu, bo nic nie amortyzuje ja widzę różnicę bo w poprzedniej ciąży miałam na przedniej ścianie i nie czułam tak wyraźnie tych kopniaków jak teraz
A co do drętwienia to mi w nocy ręce drętwieją, ale czytałam że to jest normalne
Nieukowa to się najadłaś to poleż teraz tak jak MalenqaWiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2014, 16:55
-
nick nieaktualnyTamka na tym etapie ciąży NIEwskazane jest spanie na wznak, bo macica i dzidzia uciska żyłę główną, i to może doprowadzać do drętwienia nóg, mrowienia rąk i całego ciała...wskazane jest lewy bok.........
ale jak masz możliwość to idź podpytaj się...
Nieukowa to dobrze, że apetyt dopisuje -
Malenq wrote:Tamka na tym etapie ciąży NIEwskazane jest spanie na wznak, bo macica i dzidzia uciska żyłę główną, i to może doprowadzać do drętwienia nóg, mrowienia rąk i całego ciała...wskazane jest lewy bok.........
eh, no to wszystko jasne, ale dlaczego mi drętwieją jak siedzę i zakładam nogę na nogę?
no nic, pójdę jutro, najwyżej mnie pogoni a może będzie już moja cytologia do odbioru, strasznie się jej boję... -
No właśnie, ja już od dłuższego czasu staram się spać na lewym boku, a i tak drętwieją mi ręce, a zakładanie nogi na nogę tez nie jest wskazane ,dopytaj się Tamuś, ja jak pójdę do mojej to też się spytam, wizyta za tydzień w czwartek
Tamka, Malenq lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyech to ja mam w poniedziałek....to też o te drętwienia popytam:)
no ja tylko na lewym mogę spać, na prawym mam zgagę i drętwienie rąk....a tak mi się marzy pospać na wznak......................................
"Dlaczego leżenie na plechach czy na prawym boku w ciąży nie jest zalecane?
Leżąc na plecach lub na prawym boku uciskana jest żyła główna dolna, która biegnie po prawej stronie kręgosłupa. Ucisk ten zaburza prawidłowe krążenie krwi w Twoim organizmie. Co może powodować słabsze dotlenienie rozwijającego się płodu, a ty możesz mieć zawroty głowy, słabe samopoczucie, mroczki a nawet omdlenia.
Leżąc na lewym boku nie zaburzasz prawidłowego krążenia a dodatkowo wspomagasz pracę nerek. Prawidłowa praca nerek zapewnia usuwanie toksyn z organizmu oraz pomaga unikać obrzęków stóp"
http://parenting.pl/portal/dretwienie-nog-w-ciazy
http://mama-w-uk.blogspot.com/2013/06/dretwienie-ciaa-w-ciazy.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2014, 17:09
justta, Tamka lubią tę wiadomość
-
ja właśnie zjadłam dwie miski żurku- objadłam się, jak bąk, aż mnie brzuch boli
ja też nadal śpię na wznak..ostatnio tylko wtedy mnie nie boli kręgosłup, ale staram się jakoś przestawić
justa- ale zmiany nad suwaczkiem:)ładniejustta lubi tę wiadomość
-
Mam nadzieję, że już niebawem wszystkie się tu przeniesiemy
Póki co wracam do różu, żaby nie zapeszać . Ściskam wszystkie mocno (na ile ciężarne wolno ściskać ) i trzymam za Was kciukiYasmin, justta, Nieukowa, Tamka, Malenq, Krokodylica lubią tę wiadomość
********Gang 18+********
Z każdym cyklem coraz bardziej jestem w ciąży...