X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yasmin like byl zanim doczytalam o serduszku- wiem ze ci bardzo trudno, ale to jeszcze nic nie oznacza... mojej kolezanki synek mial niedorozwoj nerki na usg i podobno to sie calkowicie unormowalo do konca ciazy a poloznicy narzekali potem, ze to wszystko dlatego ze jest taki swietny sprzet, ze widac najdrobniejsza zmiane, nawet jesli jsst niegrozna...

Yasmin lubi tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Yasmin Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pewnie to się unormuje i za 2 tyg już będzie dobrze :) z resztą moja dzidzia cały czas skacze, kto by miał miarowe bicie serca podczas wysiłku fizycznego nie?

dobranoc moje drogie. Dziękuję za wsparcie. modlę się za nasze wszystkie maluszki paaa

Tamka, konwalianka lubią tę wiadomość

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • beszka Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :)

Yasmin, na pewno wszystko bedzie dobrze- zobaczysz. moja przyjaciolka miala podobna sytuacje. po 2 tyg. wszystko bylo ok :)

dzis trzymmam kciuki za Konwalianke i Lare - powodzenia na badaniu :)

ja juz po sniadaniu nr 1 :/ ale mdli mnie dzis okropnie. wraz z odruchami wymiotnymi :( a sama z chlopakami jestem i do 9 musza byc w przedszkolu - trudna sprawa. trzeba ich obudzic, nakarmic i ubrac...a tu roznie bywa, bo humorki rozne ;) plus od paru dni wkladamy im bielizne z welny czy bambusa, by odpowiednia temp. ciala utrzymac, nawet jak sa mokrzy itp., a mlody sie awanturuje bardzo :( nie chce nosic ubran przylegajacych do ciala....bedzie wojna ;) dzis obaj ida w gory, wiec nie ma wyjscia....

moje polowkowe za rowne 2 tyg....achhh juz sie doczekac nie moge :)

Yasmin, konwalianka lubią tę wiadomość

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2014, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z pochmurnego podlasia:)

LaRa, Konwalia 3mam kciuki:) i czekam na wieści :)

Yas......zobaczysz, że za 2 tyg. wszystko będzie dobrze:)

Kroko jak tam?

Mnie dzisiaj małż o 4.30 obudził wstawaniem do pracy i pytaniem: "Kochanie mamy jeszcze cukier"???? !@#@?#@#$?@#$ w myślach ciachałam go siekierą....i już nie śpię, nawet nie udało mi się na 5min zamknąć oczu......grrrrrrrrrrrrrrrrrrr

do tego zgaga i ból w mostku....czuję się tak jakby jakiś olbrzym usiadł mi na klatce piesiowej, każdy oddech to walka..............

88dni do porodu.......ulalalalallaa jak ten czas pędzi....

miłego dzionka ciężarówki:)

Yasmin, Tamka, konwalianka lubią tę wiadomość

• zgredka Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam,
    ja sie ze swoim wczoraj poklocilam przy jego koledze, darcie geby..
    Dzis juz to omowilismy, nikt nie przeprosil, ale jest w miare :), przynajmniej do pracy ide spokojnie, acz nieco pozno

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ehhhh laski co za stres odczuwam przed tym badańiem. Masakra. Muszę sie dobrze pomodlic bo oszaleje

Malenq, Yasmin lubią tę wiadomość

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • justta Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara stres też zawsze mam, ale jeszcze chwilę zobaczysz swojego maluszka i wszystko minie ;-) powodzenia trzymam kciuki

A i bryyyy laseczki ;-) u mnie lepiej grypa przechodzi, czuję się ok

Malenq, Yasmin lubią tę wiadomość

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2014, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yasmin - bądź spokojna, nie stresuj się. Z maleństwem bedzie wszystko dobrze.
    lara - trzymam kciuki. O ktorej masz wizytę?

Ja dzisiaj na kosie z malzem. Powiedział ze nie chce po porodzie zostać ze mną w szpitalu. Tzn.myślałam o wykupieniu sali poporodowej w ktorej bylaby możliwość spania kogoś z rodziny. Ehhhh pewnie się boi....

dzień dobry tak w ogóle :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2014, 08:52

Yasmin lubi tę wiadomość

• justta Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czary Mary a jest taka możliwość? to super by było, chyba że w jakiejś klinice, bo pewnie w zwykłym szpitalu można zapomnieć, mój by chętnie został ;-) Twój na pewno się boi, ale może z czasem jeszcze będzie chciał tylko musi sobie sprawę przemyśleć , faceci są skomplikowani ;-)

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Badanie na 10:40, trzymajcie kciuki

justta, Malenq, CzaryMary, Nieukowa, Tamka, Yasmin lubią tę wiadomość

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • justta Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara zaciśnięte

LaRa lubi tę wiadomość

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2014, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja swojego nie chciałabym w szpitalu...bo to 2dzieci do ogarnięcia bym miała....;)

LaRa, CzaryMary, Krokodylica lubią tę wiadomość

• LaRa Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taki stres ze co chwile do wc latam :( a moj małż generalnie ma wylightowane, bo musi być ok i już.

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2014, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justta wrote:
    Czary Mary a jest taka możliwość? to super by było, chyba że w jakiejś klinice, bo pewnie w zwykłym szpitalu można zapomnieć, mój by chętnie został ;-) Twój na pewno się boi, ale może z czasem jeszcze będzie chciał tylko musi sobie sprawę przemyśleć , faceci są skomplikowani ;-)

ojjjj świetnie to ujelas. Czasami facetów zupełnie nie ogarniam. Jeszcze się na mnie obraził ze ja się o raziłam. Dziecinada.

a opcja tej sali jest normalnie w szpitalu państwowym. Jest normalnie cennik na stronie :) pobyt pacjentki w sali 1 osobowej z możliwością noclegu osoby towarzyszącej plus indywidualna opieka położnej podczas porodu = 2200

• beszka Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    uffff udalo sie :) wcale nie bylo tak zle (nie smiejcie sie, ale ja pierwszy raz sama szykowalam chlopcow do przedszkola ;) ). chlopaki super znaja poranny schemat i nie bylo zadnego ociagania sie...no i co najwazniejsz humorki dopisaly :)

Czary Mary, a dlaczego maz nie chce z Wami zostac? moj gdy urodzil sie Jas to caly tydzien spal z nami w szpitala (my troche dluzej w zw. z powiklaniami lezelismy). tzn. jedna noc spedzil w domiu, bo rano musial po moja mame na lotnisko pojechac, a to daleko i trzeba bylo tez dom ogarnac na nasz powrot.
    drugiego synka rodzilam w Stavanger i tam nie lezy sie po sn w szpitalu, tylko szpital jest polaczony z hotelem i w tym hotelu mielismy pokoik. pierwssza noc maz z nami spedzil. kolejne w domku, bo ktos musial z jasiem zostac (tescie - zero pomocy, a moja mama w PL byla i nie mogla przyleciec, bo koniec roku szkolnego).
    bardo sobie cenie te chwile razem spedzone <3 teraz rowniez maz bedzie z nami w szpitalu na pewno przynajmniej jedna noc. chcemy poprosic moja mame by przylecila zaraz jak mlode sie urodzi, bysmy mogli z malenstwem troche czasu sam na sam spedzic - jedyna okajza, gdy ma sie starsze dzieci ;)

Yasmin lubi tę wiadomość

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2014, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaRa bo będzie git............i słuchaj się małża....tylko spokój Cię uratuje;)

LaRa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2014, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    a ja swojego nie chciałabym w szpitalu...bo to 2dzieci do ogarnięcia bym miała....;)
    chyba masz racje. Wezmę mamę :)

LaRa lubi tę wiadomość

• Nieukowa Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć z rańca :)

Kciukam za wizyty!
    Moj małż nie chce jeszcze w ogóle słyszeć o rozmowach o dziecku. Twierdzi, że na razie nie ma o czym mówić, dopóki nie będzie serca na USG bo boi się rozczarowania i lepiej też dla mnie żebym o tym nie myślała... pragmatyk kurde że hej.
    Siedzę na tyłku na L4 i już nie wiem co ze sobą zrobię. Za słabo sięczuję na roboty domowe, a zbyt ostry mam umysł na nicnierobienie w wyrze. Nie lubię tego stanu przejściowego ;/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2014, 09:12

Yasmin lubi tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2014, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beszka - właśnie nie wiem czemu nie chce. Pewnie się boi. Do tematu oczywiście powrocimy...

Hej nieukowa - kuruj się. Poczytaj jakas książkę:)

• LaRa Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wlasnie zapytalam malza czy idzie ze mna do gabinetu :P a on na to ze nie bo nie chce patrzec jak mi cos beda wkladac hahhha mowie ze przez brzuch bedzie usg a on mi na to ze i tak plci nie bedzie widac :)
    i zrozum tu faceta :P

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
‹‹ 45 46 47 48 49 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ