Gang 18+ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ana może to rzeczywiście system obronny!Mysle że jak uslyszysz serduszko to sie choc troche uspokoich choc tylko na chwile;)poczekaj jak mały lub mała beda po imprezach chodzic a ty w domu bedziesz czekałam to dopiero bedzie stres;)
Konwi nic nie pisze czyzby sie rozkrecilo?Anastazjaaa lubi tę wiadomość
*******Gang18+*******B -
Lili83 wrote:Ana może to rzeczywiście system obronny!Mysle że jak uslyszysz serduszko to sie choc troche uspokoich choc tylko na chwile;)poczekaj jak mały lub mała beda po imprezach chodzic a ty w domu bedziesz czekałam to dopiero bedzie stres;)
ale faktycznie juz całe życie będzie o coś stres
-
Ana znam to uczucie, alez ja swirowalam miedzy 4 a 7tc... Ja z premedytacja poszlam do gina dopiero w 8tc, bo chcialam raz miec powiedziane na czym stoje, a nie zyc w niepewnosci albo zludnej nadziei... Ale gdyby nie wsparcie meza i gangu to bym po 10x bete robila i codziennie na usg chodzila
takze kciuki trzymam za twojego grocha caly czas!
Uff, dobrze ze sytuacja u Yas i Lili sie uspokoila. Oby Smoku tez szybko wrocila do domu po sterydzie i grzecznie poczekala w kolejceA ty Konwalianka pamietaj, ze w lutym nie rodzisz bo masz inne plany
badz zawzieta jak Nena
konwalianka, Nenaaa lubią tę wiadomość
-
Oszaleje!!!! Mam zgagę jak stad do Chin, migdały nie pomagają !!!
Dodatkowo naszła mnie ochota na żelki (brak) i truskawki - muszę sie przejść do zamrażalnika
OMG padnę zaraz z ta cholerna zgaga, a do tego mam ciężki żołądek i czuje go w gardle fujjjjjj -
witam
Justa sto lat samych pieknych i szczęliwych dni "_
aaa zaraz zajrze co tamna 30tkach wirzyłam w Blondik
my wczoraj w kinie na pingwinach bylismy super było Zuza zachwycona
a dziś leniwiezrobiła gar łazanek i biore sie za obróbke zdjęć i robienie certyfikatu dla tescia na 60 urodziny
-
Anastazjo: ja tez uwazam, ze tak sobie mowisz, zeby przy ewentualnej porazce mniej bolalo, a to i tak nic by nie dalo, wiec nie ma co sie negatywnie nakrecac (ja mam tak samo jak Ty). skoro maz ma dobre przeczucie tzn ze sie nie znasz i sie mylisz
Anastazjaaa lubi tę wiadomość
-
Lara współczuje zgagi:(
Znam jeszcze 2 sposoby od znajomej ale osobiście ich nie sprawdziłam więc nie wiem czy pomogą
1. na łyżke nalac mleko i dodac bułki tartej
2. zjesc kawałek surowego ziemniaka (nie wiem czy bym się odważyła bedac w ciazy:))
A to co znalazłam w necie
Zioła i herbaty na zgagę
Herbatka imbirowa
1 łyżeczka świeżo startego korzenia imbiru lekarskiego na szklankę wrzątku. Zaparzać 10 minut.
Herbatka z kminku
2 łyżeczki kminu rzymskiego na szklankę wrzątku. Zaparzać 10 minut. Przed wypiciem przecedzić.
Wśród innych roślin polecanych na zgagę znajdują się także: anyżek (biedrzeniec anyżu), koper włoski (fenkuł), cynamonowiec, kardamon malabarski, prawoślaz lekarski, rdest wielokwiatowy.
Domowe sposoby na zgagę - dieta
W neutralizacji kwasów żołądkowych pomocna będzie bezcukrowa guma do żucia. Możesz wypić także szklankę ciepłej wody z pół łyżeczki sody oczyszczonej i kilkoma kroplami soku cytrynowego. Dobrym rozwiązaniem będą soki z marchwi, buraka, rzodkwi i ogórka, które mają zasadowy odczyn. Jeżeli dopadła cię zgaga - postaraj się nie kłaść i nie schylać, jedz mniejsze porcje ale za to częściej, a ostatni posiłek zjedz najpóźniej 3 godziny przed snem. W walce ze zgagą najistotniejsza jest bowiem profilaktyka, czyli głównie odpowiednia dieta i zdrowe nawyki żywieniowe.
http://www.poradnikzdrowie.pl/zdrowie/domowa-apteczka/zgaga-wyprobuj-domowe-sposoby-na-zgage_39780.html
- z ta soda oczyszczona wyczytałam że nie należy stosować w ciąży!!!!!!!!!!!!LaRa lubi tę wiadomość
*******Gang18+*******B -
Justa najlepszego!
Ja nie wiem ale mnie chyba też coś dorwalo.. Biegam do WC z rozwolnieniem.. Już w nocy zaczęło się.. Jeszcze mi tego brakuje na koniec.. Zaraz jadę po Tymka, później szybko wlosy robić, ciuchy wyprasowac, naleśniki i po męża.. Nie mam gdzie wcisnąć biegania do WC - znowu..
Ja na Zgage to Migdały lub renieWiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2015, 15:00
-
migdały pomogły na chwilke
zajrzałam do szafki a tam..... kisielwiec mam nadzieje ze mi pomoze, zetre do niego jabłko i podsypie cynamonem
mam nadzieje ze pomoze, a wtedy kisiel moge jesc codziennie
dzieki Lili za pomocWiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2015, 15:19