Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • Lili83 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana może to rzeczywiście system obronny!Mysle że jak uslyszysz serduszko to sie choc troche uspokoich choc tylko na chwile;)poczekaj jak mały lub mała beda po imprezach chodzic a ty w domu bedziesz czekałam to dopiero bedzie stres;)

Konwi nic nie pisze czyzby sie rozkrecilo?

Anastazjaaa lubi tę wiadomość

BW1ip2.png

5b09qtkfjh1k59fq.png

*******Gang18+*******B
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem.. ból brzucha nieco przeszedł.. kręgosłup boli, to jak skurcze..ale nie jest źle.. odezwę się później..

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaRa wrote:
    Ana to zrozumiałe, ze sie boisz, rozumiem, ale jednak myśl pozytywnie, proszę :)
    Postaram się obiecuję ;)

Smoczyca to ze nudy to chyba dobrze ;) wypocznij ile się da

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili83 wrote:
    Ana może to rzeczywiście system obronny!Mysle że jak uslyszysz serduszko to sie choc troche uspokoich choc tylko na chwile;)poczekaj jak mały lub mała beda po imprezach chodzic a ty w domu bedziesz czekałam to dopiero bedzie stres;)
    No i się popłakałam ;) ale faktycznie juz całe życie będzie o coś stres ;)

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    konwalianka wrote:
    Jestem.. ból brzucha nieco przeszedł.. kręgosłup boli, to jak skurcze..ale nie jest źle.. odezwę się później..
    Zaciskaj nogi mocno jeszcze z dwa tygodnie i możecie rodzic ;)

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana znam to uczucie, alez ja swirowalam miedzy 4 a 7tc... Ja z premedytacja poszlam do gina dopiero w 8tc, bo chcialam raz miec powiedziane na czym stoje, a nie zyc w niepewnosci albo zludnej nadziei... Ale gdyby nie wsparcie meza i gangu to bym po 10x bete robila i codziennie na usg chodzila :) takze kciuki trzymam za twojego grocha caly czas!

Uff, dobrze ze sytuacja u Yas i Lili sie uspokoila. Oby Smoku tez szybko wrocila do domu po sterydzie i grzecznie poczekala w kolejce :) A ty Konwalianka pamietaj, ze w lutym nie rodzisz bo masz inne plany :P badz zawzieta jak Nena ;)

konwalianka, Nenaaa lubią tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa, ja gdybym mogła to tez co rusz chociaż bete bym robiła ;) palma mi na starość odbija

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oszaleje!!!! Mam zgagę jak stad do Chin, migdały nie pomagają !!! :(
    Dodatkowo naszła mnie ochota na żelki (brak) i truskawki - muszę sie przejść do zamrażalnika :)
    OMG padnę zaraz z ta cholerna zgaga, a do tego mam ciężki żołądek i czuje go w gardle fujjjjjj

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam :)
    Justa sto lat samych pieknych i szczęliwych dni "_

aaa zaraz zajrze co tamna 30tkach wirzyłam w Blondik ;)

my wczoraj w kinie na pingwinach bylismy super było Zuza zachwycona :)

a dziś leniwie :) zrobiła gar łazanek i biore sie za obróbke zdjęć i robienie certyfikatu dla tescia na 60 urodziny :)

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• zgredka Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazjo: ja tez uwazam, ze tak sobie mowisz, zeby przy ewentualnej porazce mniej bolalo, a to i tak nic by nie dalo, wiec nie ma co sie negatywnie nakrecac (ja mam tak samo jak Ty). skoro maz ma dobre przeczucie tzn ze sie nie znasz i sie mylisz :)

Anastazjaaa lubi tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Lili83 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara współczuje zgagi:(

Znam jeszcze 2 sposoby od znajomej ale osobiście ich nie sprawdziłam więc nie wiem czy pomogą
    1. na łyżke nalac mleko i dodac bułki tartej
    2. zjesc kawałek surowego ziemniaka (nie wiem czy bym się odważyła bedac w ciazy:))

A to co znalazłam w necie

Zioła i herbaty na zgagę
    Herbatka imbirowa
    1 łyżeczka świeżo startego korzenia imbiru lekarskiego na szklankę wrzątku. Zaparzać 10 minut.
    Herbatka z kminku
    2 łyżeczki kminu rzymskiego na szklankę wrzątku. Zaparzać 10 minut. Przed wypiciem przecedzić.
    Wśród innych roślin polecanych na zgagę znajdują się także: anyżek (biedrzeniec anyżu), koper włoski (fenkuł), cynamonowiec, kardamon malabarski, prawoślaz lekarski, rdest wielokwiatowy.
    Domowe sposoby na zgagę - dieta
    W neutralizacji kwasów żołądkowych pomocna będzie bezcukrowa guma do żucia. Możesz wypić także szklankę ciepłej wody z pół łyżeczki sody oczyszczonej i kilkoma kroplami soku cytrynowego. Dobrym rozwiązaniem będą soki z marchwi, buraka, rzodkwi i ogórka, które mają zasadowy odczyn. Jeżeli dopadła cię zgaga - postaraj się nie kłaść i nie schylać, jedz mniejsze porcje ale za to częściej, a ostatni posiłek zjedz najpóźniej 3 godziny przed snem. W walce ze zgagą najistotniejsza jest bowiem profilaktyka, czyli głównie odpowiednia dieta i zdrowe nawyki żywieniowe.

http://www.poradnikzdrowie.pl/zdrowie/domowa-apteczka/zgaga-wyprobuj-domowe-sposoby-na-zgage_39780.html

- z ta soda oczyszczona wyczytałam że nie należy stosować w ciąży!!!!!!!!!!!!

LaRa lubi tę wiadomość

BW1ip2.png

5b09qtkfjh1k59fq.png

*******Gang18+*******B
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnir od 3 dni meczy niestrawnosc ;( przedwczoraj zadne jedzenie sie na dluzej nie przyjmowslo, a wczoraj i dzis muli mnie bardziej niz na poczatku ciazy ;( masakra...

Nie wiem co mam z tym zrobic, jesc musze, ale cokolwiek zjem to mam cofke...

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa moze cos z kuchni tam gdzie sie stolujecie?

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa najlepszego!

Ja nie wiem ale mnie chyba też coś dorwalo.. Biegam do WC z rozwolnieniem.. Już w nocy zaczęło się.. Jeszcze mi tego brakuje na koniec.. Zaraz jadę po Tymka, później szybko wlosy robić, ciuchy wyprasowac, naleśniki i po męża.. Nie mam gdzie wcisnąć biegania do WC - znowu..

Ja na Zgage to Migdały lub renie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2015, 15:00

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• MANIEK Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, Jussta wszystkiego dobrego :)
    Cudna wiadomość o Blondik zaraz tam zajrzę.... Ból głowy ustal.... Ale coś mnie uczulilo i całą twarz.mam w malutkich krostach noszenia kuuuuuufa nie chwili spokoju.

justta lubi tę wiadomość

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• LaRa Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    migdały pomogły na chwilke
    zajrzałam do szafki a tam..... kisiel <3 wiec mam nadzieje ze mi pomoze, zetre do niego jabłko i podsypie cynamonem :) mam nadzieje ze pomoze, a wtedy kisiel moge jesc codziennie :)

dzieki Lili za pomoc :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2015, 15:19

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kroilam kość wedzona i teraz strasznie ręce mi śmierdzą, mylam je naście razy ale nie pomaga, wymiotowac juz mi się od tego chce.... Czym mam to zmyć?

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooo tak kisiel to jest coś co teraz bym zjdla, idę robić

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana, moze cytryna pomoze???

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zobaczymy ide robic kapiel z cytryny

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2015, 16:00

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
‹‹ 483 484 485 486 487 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ