Gang 18+ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Smoczyca1 wrote:Bez komentarza
Ja przez najbliższe 2 tyg leżę!
Ktoś musi leżeć aby sprzątać mógł ktoś.
Spoko laski, ogarniam na ile mogę, jak mnie siły opuszczają to odpoczywam.
Nie jestem wariatka. A z Zuzką mam umowe że najbliższe przynajmniej 3 tygodnie siedzi w brzuchu.
Yasmin powodzenia! Czekamy na Kingę. -
a mnie pediatra powioedział bron boze sól morska do nosa przy bólu zatok bo przepłukujemy dalej bakterie i powstaje zapalenie ucha
ewentualnie euphorbium to jest lek homeopatyczny zalecany nawet maluszkom ok 34zł kosztuje
ja wygrzewałam zawsze zatoki i po kilku seansach w ciągu dnia przechodziło -
Lara a co do nosa to ja mam to samo, zapchany, zatkany, a dzisiaj dodatkowo krew mi się puszcza. Też psikałam wodą morską, przynosi mi delikatną ulgę.
PS. Mnie nie bolą zatoki tylko mam zapchany kinol.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2015, 19:38
-
Hejas, jestem w Polen! Nie moge no, jak ci Niemcy moga zyc z takimi korkami na autobanach? 12h jechalam. I jak nie urok- rzyganie przeszlo, dostalam kataru
argh.
Trzymam kciuki za Yas, no i Blondiku wiem ze zawitasz tu na dluzej))
Smoku oby do domu!
Kroko kurcze niech ci malzon kupi jakis.magazyn motoryzacyjny, na kanape i pachniec
Ja mam plana jutro wlasnie lezec, pachniec i czochrac kota. Zaraz odbieram bidoka od rodzicow, pewnie spasl sie przez tydzien gorzej niz ja...
-
Smoczyca1 wrote:!
przepraszam ze nie odpisalam, ale to w związku iż nie widziałam ze mam wiadomość. Polski tel. Leży w szafce i rzadko na niego patrzę.
Niemniej jednak dziękuję za pamięć o mnie. Czasem mi się wydaje ze bardziej się o mnie martwicie niż mój mążSmoczyca1, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
Kroko: wyczytał w "oczekiwaniu na dziecko", że te mleczne upławy sa jak najbardziej ok, a w III trym to i nawet więcej, więc już się nie martwię, poza tym, że jest to uciążliwe
dali też masę porad na zgagę (ale nie jakichś superskutecznych podejrzewam), zgaga waśnie rodzi się u mnie, nie dziwię się - po pączku
oglądam "życie od kuchni" na tvn, a potem kładę się i zamierzam smacznie spać, choć ostatnio coraz z tym u mnie gorzej..Krokodylica lubi tę wiadomość
-
1. nie jedz tego, co wywołuje zgagę - szok najbardziej szkodliwe są ostre, mocno przyprawione, smażone, tłuste, czekolada, kawa, gazowane, mięta
2. jedz małymi porcjami - częste małe posiłki w miejsce 3 dużych
3. nie spiesz się, jak jesz za szybko połykasz powietrze
4. nie popijaj jedzenia
5, trzymaj się prosto , unikaj jedzenia na leżąco, nie kładź się bezpośrednio po jedzeniu, nie jedz dużo bezpośrednio przed pójsciem spać
6. zmniejsz tempo przyrostu na wadze
7. dbaj o wygodny ubiór, bezuciskowy w okolicach brzucha
8. żuj gumę bez cukru prze pół godziny po posiłku
9. nie pal
10. relaksuj się, b stres pogłębia dolegliwości żołądkowe
i to tyle..