Gang 18+ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
zgredka wrote:1. nie jedz tego, co wywołuje zgagę - szok najbardziej szkodliwe są ostre, mocno przyprawione, smażone, tłuste, czekolada, kawa, gazowane, mięta
2. jedz małymi porcjami - częste małe posiłki w miejsce 3 dużych
3. nie spiesz się, jak jesz za szybko połykasz powietrze
4. nie popijaj jedzenia
5, trzymaj się prosto , unikaj jedzenia na leżąco, nie kładź się bezpośrednio po jedzeniu, nie jedz dużo bezpośrednio przed pójsciem spać
6. zmniejsz tempo przyrostu na wadze
7. dbaj o wygodny ubiór, bezuciskowy w okolicach brzucha
8. żuj gumę bez cukru prze pół godziny po posiłku
9. nie pal
10. relaksuj się, b stres pogłębia dolegliwości żołądkowe
i to tyle.. -
Jejku, to sie nie dziwie ze mam zgagę ;( jak polowe listy wykonuje
Dzięki za porady odnośnie zatok, na razie działam z woda morska
O ten sinupret podpytam ginke bo nie chciałabym sama czego brać.
Spadam spaćspokojnej nocy
-
Nieukowa wrote:Kroko kurcze niech ci malzon kupi jakis.magazyn motoryzacyjny, na kanape i pachniec
Hehehhe mąż to mi dzisiaj powiedział "to ja poodkurzam i pomyję podłogi, a ty resztę ogarniesz nie?" także ten, ogarnęłam.
Ty się Nieukowa kuruj.
Konwalia gratki wyniku.
Anastazja wiosna to dopiero jak ja urodzę.
cati też popijam w czasie posiłku, niby to powoduje zgagę ale sorry, bez piciu nie pójdzie.
konwalianka lubi tę wiadomość
-
Dzis, zaraz powitamy Kingę Yasminowa na świecie. Yas jest na IP, ma skurcze i właśnie szykują sale operacyjna do cc. W razie możliwości da znac co i jak
Nenaaa, Pati Belgia, Krokodylica, Lili83, Anastazjaaa, cati, helenkq lubią tę wiadomość
-
Witam z rana:-)
Pytalyscie jak sie czuje I jak maluch a wiec... z maluszkiem wszystko ok. Rozwija sie I rosnie dobrze. Na prenatalnym wszystko ok. Pije juz wody plodowe I narazie nozki ma na krzyz. Narazie jest glowka do gory. Mam nadzieje, ze zmieni pozycje bo jak nie to na nastepnej wizycie nie dowiem sie czy to corcia czy synek:-) ja czuje sie juz lepiej. Wymiotuje tylko rano. W ciagu dnia mam mdlosci ale takie do wytrzymania. Narazie mam 5,5 kg na minusie. Ale to przez te wymioty I brak apetytu. Na nic w sumie nie mam ochoty. Maz sie denerwuje bo widzi, ze za malo jem. Pare dni temu zaciagnal mnie domarketu I kazal wachac mi jedzenie:-) myslal, ze w ten sposob narobie sobie ochoty na cos ale wyszlo calkowicie odwrotnie... -
Hej mamy ja u rodziców
nie wysypiam się tu
Cati gratki synunia.
Nieukowa wspólczuje jak nie rzyg to katar.
Yas powodzenia i zdrówka dla was..
Czekamy ma wieści z porodowki.
Leniwej niedzieli dziewczynki.
Pati zdrówka dla brata.
Pati Belgia, cati lubią tę wiadomość
Maniek
-
Yasmin trzymam kciuki i czekamy na wieści od Was!
Pati współczuję mdłości i gratuluję II trymestru!
Ja dziś w nocy musiałam dwa razy zmieniać koszulę, no kufa w takim tempie to ja nie nadążę ich prać, prawy cyc mi rozpoczął nadprodukcję i dwa razy siknął mi mlekiem.Pati Belgia lubi tę wiadomość
-
Krokodylica wrote:Yasmin trzymam kciuki i czekamy na wieści od Was!
Pati współczuję mdłości i gratuluję II trymestru!
Ja dziś w nocy musiałam dwa razy zmieniać koszulę, no kufa w takim tempie to ja nie nadążę ich prać, prawy cyc mi rozpoczął nadprodukcję i dwa razy siknął mi mlekiem. -
Kroko, juz???? Ja sobie od czasu do czasu ścisnę sutka, ale nic nie wylatuje, nie psika.... Cisza....
Niby na suwaku jakiś czas temu pisało ze moze lecieć siara, a u mnie Sahara
Jutro mam SR - poród. Przed zajęciami wybieram sie w szybkie odwiedziny do Yas i KingiKrokodylica lubi tę wiadomość
-
Pati Belgia wrote:Kroko a wymioty I mdlosci juz Ci przeszly?
Hehe no czy już to nie wiem.
Wymioty mi przeszły dopiero na początku 7 mc.
Mdłości męczą mnie cały czas ale to już jest luzik.
Lara a no już, teraz mam wkładki laktacyjne w staniku bo mi ten prawy cyc cały czas popuszcza. Mąż powiedział, że zaworek mi się zepsuł i trzeba wymienić.