Gang 18+ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Oj Beszko nie gadaj, ze notki bez echa
z tymi dlugimi tak jest, bo w polowie czytania zappomina sie co sie chcialo na dany fragment odpowiedziec, ja w tramie zajelam sie podczytywaniem, zeby znowu nie wsluchiwac sie w cialo i nie zaslabnac, wczoraj dwa razy z tramu wysiadalam. Sama sobie umiem cisnienie obnizyc najwyrazniej (wariat-cudotworca), a teraz zostal jeden przystanek do wysiadki i zyje
Ja nie mam wysypki, poza mdlosciami do ok 4 miecha w sumie u mnie ok, a kg juz na plusie prawie 10 kg a samo dziecie ma przytyc jeszcze ze 2 czyli z 15 min bedzie, no ale szybko zniknie -
na brzuchu miałam dwa dni temu w sumie to dalej jest ale słaba przeniosła się głównie na ręce wczoraj i dziś na nogi dobra idę pod prysznic i jadę do lekarza.... może powie coś konkretnego... najbardziej się boję że mnie znów do szpitala położą
a ja nie chcę
-
Cholestaza ciążowa zaczyna się od uporczywego swędzenia stóp i rąk. Z czasem świąd może objąć również tułów, a nawet skórę szyi, twarzy i uszu.
Cholestaza ciążowa to choroba wątroby, która dotyka kobiety w ostatnich miesiącach przed rozwiązaniem.
Cholestaza ciążowa zaczyna się od uporczywego swędzenia stóp i rąk. Z czasem świąd może objąć również tułów, a nawet skórę szyi, twarzy i uszu. Nie lekceważ tych objawów. Cholestaza ciążowa to rzadka, ale niebezpieczna dla płodu choroba wątroby.
Cholestaza ciążowa to choroba wątroby, która dotyka kobiety w ostatnich miesiącach przed rozwiązaniem i jest groźna dla płodu. Zbagatelizowana, może powodować gwałtowny, przedwczesny poród, być przyczyną krwotoku porodowego, a nawet zagrażać życiu dziecka. Ryzyko komplikacji maleje, jeśli cholestaza jest prawidłowo leczona. Dlatego tak ważne jest jej szybkie rozpoznanie.
Głównym objawem cholestazy jest uciążliwy świąd skóry, który czasem pojawia się już w 25. tygodniu ciąży. Nasilenie dolegliwości występuje wieczorem i w nocy, bywa często przyczyną bezsenności. 20 proc. chorych kobiet skarży się też na mdłości, wymioty i utratę łaknienia.
z opisu sądząc to odpada w moim przypadku i bardzo dobrze
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2015, 08:43
-
Witam sie kochane gangstereczki:-)
Anuśka wrote:Dzień dobryWitam się wreszcie po drugiej stronie mocy. Mam nadzieję że zostanę tu na dłużej
A ja dzis po Sebastiana na 11 jade... tak sie ciesze bo troche wkoncu odpoczne:-) nie moge sie juz poniedzialku doczekac. Moze poznamy kto tam siedzi:-)
Musze zaraz sie podniesc I moje auto sprzatnac bo od 2 tygodni nie sprzatane wiec az wstyd...Anuśka, Tamka, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Heloł
Arien, miałam pisać właśnie ze swędzenie to podobno cholestaza, ale u Ciebie za wcześnie by było, wiec mam nadzieje ze to nic groźnego! Lekarz bedzie wiedział
Pościel.... Ja mam, komplet, jeden.... W zestawie do łóżka był jak kupowaliśmy, zaraz wyprałam i schowalam do worka próżniowego, poduszeczka, kołderka, bok na łóżko i baldachim (którego nie mam zamiaru używać). Klin mam zamiar kupić, ale tylko jeden.
Aaa i zamówiłam pościel do wózka, tak mi sie podobała, ze musiałam.
Miłego...
-
Misia ale to ponoć choroba końca ciąży
a nie początku więc luz.... mi się wydaje że u mnie to albo pokarmówka albo grudkowe zapalenie skóry- powszechne w ciąży
a i jeszcze jedno: trzy i cztery dni temu zrobiliśmy sobie dwa dni po rząd mega bombę witaminową w postaci soku z warzyw... więc może to alergiaWiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2015, 09:03
Misi@ lubi tę wiadomość
-
Misi@ wrote:Ana a lekarz podał Tobie wstępna datę porodu?
Maz wiosna zakłada klime bym sie nie ugotowala
Ja mam w planach kupić sobie klimatyzator na wodę, zobaczymy jak się sprawdzi -
nick nieaktualny
-
No to moze zwykla.jakas alergia niezwiazana z ciaza bezposrednio, moze organizm jest zdziwiony jeszcze ciaza i takie daje oznaki, moze oslabiony?
Aha Beszko: moja tez dzis spokojniejsza, ale sie ciesze, bo w tramie moglam spokojnie sobie siedziec. Wczoraj walila mnie ostro, nie wiem co to bedzie za miesiac 2. Ja juz sie premii doczekac nie moge jak przeleja pod konoic miesiaca u juz (mam nadzieje) wszystko zalatwie.. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Bry kochane
na początek fotki Lilianki
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/3c61b4e0b583.jpg
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/fe9ea4f58067.jpg
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/36ae152fea2e.jpgTamka, Smoczyca1, LaRa, Anuśka, Misi@, CzaryMary, konwalianka, Anastazjaaa, Blondik, Pati Belgia, Nieukowa, Nieukowa, Nieukowa, Malenq, Yasmin, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
zaraz poczytam co tam naskrobałyście
Widziałam że Pati ze odbierasz brata suuuper
i mamy kolejną zielonąAnuśka czekamy na ciebie tu
a ja koncze tą cholerną prace i i juz mi sie nią cofa blleeeAnuśka, Pati Belgia lubią tę wiadomość
-
Dobry
Mam prąd i od rana szaleję! Wszystkie sprzęty chodzą
Arie ka, gdyby nie to, ze piszesz, ze na brzuchu tez mialas wysypke, powiedzialabym ze nie mialas zadnej grypy, tylko bostonkę, my załapaliśmy z męzem dwa lata temu, najpierw gorączka dramatyczna przez kilka dni, wszelkie objawy grypy, a kilka dni później - wysypka na dłoniach i stopach. To jest choroba dziecięca ale jak ktoś jest bardzo osłabiony, to może zaatakować
Wysypka popękała po kilku dniach i tyle jej było
Ok, kupuję klin!
Brzuchol opadł mi już niziutko... Niżej się nie da... I woeczorami mam okropne bóle mięśniowe prawego boku i kłucie spojenia i szyjki, uroki końcówki, jak mniemamstękam i kwękam, małż wczoraj nieśmiało wypowiedział słowo " seks"... Spojrzałam na niego wzrokiem Bazyliszka, aż dziwne, że się w kamień nie zamienił
ale kochany i dzielny jest, naprawdę wspaniały facet mi się trafił
Misi@, Nieukowa, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
Hehehe Tamka bazyliszek Sorrki ale niemożliwe żeby tak ładna istota w potwora się zmieniła
A mi brzuch chyba nie opada nie wiem ale wydaje mi się ze jest jak był a wczoraj mala to czułam tuż pod zebrami.
A aaaa mnie to seks się po nocach śni ehhh gdybym tylko mogła!Tamka lubi tę wiadomość