X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Beszko nie gadaj, ze notki bez echa :) z tymi dlugimi tak jest, bo w polowie czytania zappomina sie co sie chcialo na dany fragment odpowiedziec, ja w tramie zajelam sie podczytywaniem, zeby znowu nie wsluchiwac sie w cialo i nie zaslabnac, wczoraj dwa razy z tramu wysiadalam. Sama sobie umiem cisnienie obnizyc najwyrazniej (wariat-cudotworca), a teraz zostal jeden przystanek do wysiadki i zyje :)

Ja nie mam wysypki, poza mdlosciami do ok 4 miecha w sumie u mnie ok, a kg juz na plusie prawie 10 kg a samo dziecie ma przytyc jeszcze ze 2 czyli z 15 min bedzie, no ale szybko zniknie :)

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Arienna Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na brzuchu miałam dwa dni temu w sumie to dalej jest ale słaba przeniosła się głównie na ręce wczoraj i dziś na nogi dobra idę pod prysznic i jadę do lekarza.... może powie coś konkretnego... najbardziej się boję że mnie znów do szpitala położą :( a ja nie chcę :(

Aniołek 11.10.2014 (5tc) ***Gang 18+***
    ewebii4.png
    klz9tv73qklgbi72.png - 7 kg
  • Arienna Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cholestaza ciążowa zaczyna się od uporczywego swędzenia stóp i rąk. Z czasem świąd może objąć również tułów, a nawet skórę szyi, twarzy i uszu.
    Cholestaza ciążowa to choroba wątroby, która dotyka kobiety w ostatnich miesiącach przed rozwiązaniem.
    Cholestaza ciążowa zaczyna się od uporczywego swędzenia stóp i rąk. Z czasem świąd może objąć również tułów, a nawet skórę szyi, twarzy i uszu. Nie lekceważ tych objawów. Cholestaza ciążowa to rzadka, ale niebezpieczna dla płodu choroba wątroby.

Cholestaza ciążowa to choroba wątroby, która dotyka kobiety w ostatnich miesiącach przed rozwiązaniem i jest groźna dla płodu. Zbagatelizowana, może powodować gwałtowny, przedwczesny poród, być przyczyną krwotoku porodowego, a nawet zagrażać życiu dziecka. Ryzyko komplikacji maleje, jeśli cholestaza jest prawidłowo leczona. Dlatego tak ważne jest jej szybkie rozpoznanie.
    Głównym objawem cholestazy jest uciążliwy świąd skóry, który czasem pojawia się już w 25. tygodniu ciąży. Nasilenie dolegliwości występuje wieczorem i w nocy, bywa często przyczyną bezsenności. 20 proc. chorych kobiet skarży się też na mdłości, wymioty i utratę łaknienia.

z opisu sądząc to odpada w moim przypadku i bardzo dobrze ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2015, 08:43

ewebii4.png
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie kochane gangstereczki:-)

Anuśka wrote:
    Dzień dobry :-) Witam się wreszcie po drugiej stronie mocy. Mam nadzieję że zostanę tu na dłużej :-)
    Anusia tak bardzo sie ciesze, ze Ci sie udalo!!! Zawsze bardzo Ci dopingowalam. Nudnej ciazy Ci zycze I zdrowego groszka!!!!

A ja dzis po Sebastiana na 11 jade... tak sie ciesze bo troche wkoncu odpoczne:-) nie moge sie juz poniedzialku doczekac. Moze poznamy kto tam siedzi:-)
    Musze zaraz sie podniesc I moje auto sprzatnac bo od 2 tygodni nie sprzatane wiec az wstyd...

Anuśka, Tamka, Krokodylica lubią tę wiadomość

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2015, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati super!
    Mam nadzieje, ze teraz juz bedzie tylko lepiej :) <3

Pati Belgia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2015, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ari teraz to ja zaczelam sie zastanawiac czy nie mam.
    Ale ja mam problem z plecami. Choc wydaje mi sie, ze to przez balsam. Odstawie moze krostki i swedzenie odejdzie ;)

• LaRa Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heloł :)

Arien, miałam pisać właśnie ze swędzenie to podobno cholestaza, ale u Ciebie za wcześnie by było, wiec mam nadzieje ze to nic groźnego! Lekarz bedzie wiedział :)

Pościel.... Ja mam, komplet, jeden.... W zestawie do łóżka był jak kupowaliśmy, zaraz wyprałam i schowalam do worka próżniowego, poduszeczka, kołderka, bok na łóżko i baldachim (którego nie mam zamiaru używać). Klin mam zamiar kupić, ale tylko jeden.
    Aaa i zamówiłam pościel do wózka, tak mi sie podobała, ze musiałam.

Miłego...

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Arienna Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia ale to ponoć choroba końca ciąży :P a nie początku więc luz.... mi się wydaje że u mnie to albo pokarmówka albo grudkowe zapalenie skóry- powszechne w ciąży :/

a i jeszcze jedno: trzy i cztery dni temu zrobiliśmy sobie dwa dni po rząd mega bombę witaminową w postaci soku z warzyw... więc może to alergia ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2015, 09:03

Misi@ lubi tę wiadomość

ewebii4.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ wrote:
    Ana a lekarz podał Tobie wstępna datę porodu?
    Maz wiosna zakłada klime bym sie nie ugotowala :)
    Nie padala mi jeszcze powiedziała ze datę porodu poda na następnym usg bo to będzie 11 tc i będzie najwiarygodniejsza

Ja mam w planach kupić sobie klimatyzator na wodę, zobaczymy jak się sprawdzi ;)

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ari ja się nie znam tylko tak mi się przypomniało jak nasz twarda Yasmina o tym mówiła, że przechodziła.
    Powodzenia u lekarzy dziewczynki :)
    I Pati gratuluję, że Sebek wychodzi :)

Pati Belgia lubi tę wiadomość

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2015, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka!! Juhuuuuuuuuuuuu !!! Gratulacje !! Strasznie się cieszę :) SUUUUper :)

Anuśka lubi tę wiadomość

• zgredka Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to moze zwykla.jakas alergia niezwiazana z ciaza bezposrednio, moze organizm jest zdziwiony jeszcze ciaza i takie daje oznaki, moze oslabiony?

Aha Beszko: moja tez dzis spokojniejsza, ale sie ciesze, bo w tramie moglam spokojnie sobie siedziec. Wczoraj walila mnie ostro, nie wiem co to bedzie za miesiac 2. Ja juz sie premii doczekac nie moge jak przeleja pod konoic miesiaca u juz (mam nadzieje) wszystko zalatwie..

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tamka ja polecam tą poduszkę klin, miałam z tiago jest rewelacyjna.

Tamka lubi tę wiadomość

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2015, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazjaaa wrote:
    Tamka ja polecam tą poduszkę klin, miałam z tiago jest rewelacyjna.

Anastazja - polecasz jakąś konkretną?? Konkretnej firmy?

• Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej czarymary :) nie znam się ale ja mam klina firmy babymatex.

CzaryMary lubi tę wiadomość

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2015, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nawet nie wiem jakiej firmy mam poduszki kliny hehee

• Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bry kochane :) na początek fotki Lilianki :)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/3c61b4e0b583.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/fe9ea4f58067.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/36ae152fea2e.jpg

Tamka, Smoczyca1, LaRa, Anuśka, Misi@, CzaryMary, konwalianka, Anastazjaaa, Blondik, Pati Belgia, Nieukowa, Nieukowa, Nieukowa, Malenq, Yasmin, Krokodylica lubią tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zaraz poczytam co tam naskrobałyście :)
    Widziałam że Pati ze odbierasz brata suuuper :)

i mamy kolejną zieloną :) Anuśka czekamy na ciebie tu :)

a ja koncze tą cholerną prace i i juz mi sie nią cofa blleee

Anuśka, Pati Belgia lubią tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Tamka Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry

Mam prąd i od rana szaleję! Wszystkie sprzęty chodzą ;-)

Arie ka, gdyby nie to, ze piszesz, ze na brzuchu tez mialas wysypke, powiedzialabym ze nie mialas zadnej grypy, tylko bostonkę, my załapaliśmy z męzem dwa lata temu, najpierw gorączka dramatyczna przez kilka dni, wszelkie objawy grypy, a kilka dni później - wysypka na dłoniach i stopach. To jest choroba dziecięca ale jak ktoś jest bardzo osłabiony, to może zaatakować

Wysypka popękała po kilku dniach i tyle jej było ;-)

Ok, kupuję klin!

Brzuchol opadł mi już niziutko... Niżej się nie da... I woeczorami mam okropne bóle mięśniowe prawego boku i kłucie spojenia i szyjki, uroki końcówki, jak mniemam ;-) stękam i kwękam, małż wczoraj nieśmiało wypowiedział słowo " seks"... Spojrzałam na niego wzrokiem Bazyliszka, aż dziwne, że się w kamień nie zamienił ;-) ale kochany i dzielny jest, naprawdę wspaniały facet mi się trafił

Misi@, Nieukowa, Krokodylica lubią tę wiadomość

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehehe Tamka bazyliszek Sorrki ale niemożliwe żeby tak ładna istota w potwora się zmieniła :)
    A mi brzuch chyba nie opada nie wiem ale wydaje mi się ze jest jak był a wczoraj mala to czułam tuż pod zebrami.
    A aaaa mnie to seks się po nocach śni ehhh gdybym tylko mogła! ;)

Tamka lubi tę wiadomość

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

‹‹ 547 548 549 550 551 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ