Gang 18+ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Hejo ja juz po położnej ale mi naopowiadala i plan porodu zrobiła za mnie, ale jakoś czuje się przygotowana wydaje mi się ze wiem co mnie czeka
A i ćwiczyłyśmy oddychanie niby proste ale można się pogubic
A i zrobiła. Ktg i jest okbo juz się bałam, że mała leniwa ale po prostu nie ma miejsca i rozpycha się tylko łokciami
główka jeszcze dość wysoko więc za 2 tyg rozkręcamy akcję porodową - nie mam nic przeciwko
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2015, 11:14
LaRa lubi tę wiadomość
-
beszko a no boli mnie ale jakos ogarniam poki co. jak leze to jest w porzadku.
Anastazja ja rozumiem ze sie denerwujesz, naprawde, poplakac trzeba tez czasem, ale moze teraz sprobuj juz cieszyc sie fasolka?
Pati tez bede miec zielone wozidlo.Jak bedziesz miala to koniecznie pokaz zdjecie.
Lara no to masz to samo co ja, tylko mi sie jeszcze szybciej zaczelo. Lez, to pomaga najlepiej. A poza tym magnez. Mi te skurcze moze nie przeszly calkiem ale mam ich zdecydowanie mniej!
POza tym teraz w szpitalu tak mnie nafaszerowali magnezem ze jest duzo lepiej.
Tamka wspolczuje grypyJakas epidemia teraz jest!
-
Ojej TAMKA ciebie tez grypiszcze dopadlo
. Ja juz po, jedynie kaszel czasem mna zarzuci ale juz coraz rzadziej. Dzis w radiu slyszalam ze w jakiejs szkole w moim miescie polowa uczniow jest chora i nauczycieli i chyba zajecia wstrzymano. Mam nadzieje ze tego dziadowstwa dwa razy sie nie lapie! Ale od jutro sie bunkruje w domu!
Ide jesc, potem skrobne jeszcze cos. -
Ja po kolei piore te ciuszki co dostalam od szwagierki, jeden wklad pralki oczojebnego rozu i jeden jeszcze wiekszy pudrowego rozu. Hehehe no nie unikne tego, nie ma mowy.
Poza tym cos mnie glowa boli i mdli mnie okrutnie, kiedy przyjdzie jakies lepsze samopoczucie?Nieukowa lubi tę wiadomość
-
Dziękuję dziewczynki za słowa wsparcia. Noc była okropna, tak mną trzepało ze masakra
do tego jeszcze ten paskudny ból głowy od zatok...
Małża wywaliłam na materac do pokoju Kajtka, bo jeszcze by tego brakowało żeby on się rozłożył...
Smoczku, a czemu tak szybko chcą Ci akcję porodową rozkręcać? I jak?
Przeczytałam właśnie, że mamy we Wrocławiu pierwszy przypadek zachorowania na Odrę, od trzech lat. Dziecko zaraziło się w Berlinie, gdzie już jest bardzo kiepsko i nawet jakiś maluch zmarł...
Także ja będę szczepić! Na wszystko! Tylko pozostaje kwestia wyboru szczepionki bo podobno są różne?Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2015, 11:29
-
Ja podsypiam na szkoleniu, na szczescie wzielam ksiazke, ale i tak oczy sie zamykaja.
A zabawki jakies juz kupujecie czy potem, bo takie slodkie widzialam i juz bym chciala bez sensu i za wczesnie, zwlaszcza, ze duzo moich starych od mamy wezme -
nick nieaktualnyTamka odpoczywaj i zdrowiej!
Plamienie ustalo, ale nie mam sily ruszyc nawet palcem. Zero energi, wiec chyba dzis pojde na zastrzyk z B 12
Dzis znow umylam zeby emlexem i niesety wymiotowalam, wracam do mpasty do dzieci
Jak ja ugotuje obiad, jakruszac sie nie moge...musze sie wziac w garsc!
Ogladam teraz Masterchefa brytyjskiego...kurcze szkoda, ze nie mam ochoty na jedzonko. -
Tamka wrote:Dziękuję dziewczynki za słowa wsparcia. Noc była okropna, tak mną trzepało ze masakra
do tego jeszcze ten paskudny ból głowy od zatok...
Małża wywaliłam na materac do pokoju Kajtka, bo jeszcze by tego brakowało żeby on się rozłożył...
Smoczku, a czemu tak szybko chcą Ci akcję porodową rozkręcać? I jak?
Przeczytałam właśnie, że mamy we Wrocławiu pierwszy przypadek zachorowania na Odrę, od trzech lat. Dziecko zaraziło się w Berlinie, gdzie już jest bardzo kiepsko i nawet jakiś maluch zmarł...
Także ja będę szczepić! Na wszystko! Tylko pozostaje kwestia wyboru szczepionki bo podobno są różne?
U mnie w radiu wlasnie od kilku dni temat odry w Berlinie jest. Ale mowili, ze to nie przez to ze dzieci sie nie szczepia bo jak sie okazuje ilosc szczepien na odre akurat wzrosla w ostatnim roku (czy latach). Choruja z tego co czatlam glownie ludzie dorosli a choroba zostala przywieziona prawdopodobnie przez imigrantow z krajow rozwijajacych sie gdzie poporostu szczepieni albo nei ma albo jest malo. -
No widzisz Kotka, to ciekawe jaka jest prawda bo u nas piszą ze chorują głównie dzieci, przy czym zmarło 1,5 roczne nieszczepione... Tak czy siak nie jest dobrze
a u nas we Wrocławiu grypa szaleje, szpitale zakazały odwiedzin, w szkołach nie ma połowy dzieciaczków, parszywy okres
-
Kroko kiedy przyjdzie lepsze samopoczucie? fakt pewnie po porodzie, ale długo długo po porodzie
Tamka bo to będzie już 38 tydzień i mała będzie miała spokojnie ponad 3 kg może nawet 3,5 i celeston na płucka dostała i mam za 2 tyg zacząć od 2x dziennie spacerów pól km :)aaa i mamy ćwiczyć oddychanie już z parciem.
i podobno na Wielkanoc mamy już być w domu... no nie mam nic przeciwko
Misi@ dobrze, że plamienie ustało
Tamka duuuuuuuużo zdrówka !!!
Ja się najadłam marchewki z groszkiem i chyba się zdrzemnęTamka lubi tę wiadomość
-
Smoku - uduszę!!!!! Za ta marchewkę z groszkiem!!!!!!! Od kilku dni mi sie chce, asaaaaaaaaaaaahhhh, podrzuć troszkę leżącej
Aaa i muszę dzis obdzwonic labki i popytać o cennik badań i ten HIV, bo w niektórych przypadkach robią za darmo...Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2015, 12:10
-
LaRa wrote:Smoku - uduszę!!!!! Za ta marchewkę z groszkiem!!!!!!! Od kilku dni mi sie chce, asaaaaaaaaaaaahhhh, podrzuć troszkę leżącej
Aaa i muszę dzis obdzwonic labki i popytać o cennik badań i ten HIV, bo w niektórych przypadkach robią za darmo...
Spoko mam cały garwczoraj już za mną chodziła i co? wstaję dziś i bach mam w lodówce...kochana mamunia moja
Krokodylica lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDlatego ide na latwizne i dzis zrobie jako sadzone i mizerie
a potem po zastrzyk, musze znalesc skierowanie, bo nie bylam juz 3 miesiace, mam nadzieje, ze nie beda na mnie krzyczec z tego powodu ;p ale sa rozne opinie z ta b 12 i balam sie..jednak musze isc bo od dwoch tygodni bola mnie miesnie, nogi i rece, jesetem jakby cala z olowiu, wa dzis nie mam sily nawet mrugac wiec to znak, ze znow mi jej brakuje
-
nick nieaktualny