X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej gangstereczki:-)

Milego dnia zycze:-)

zgredka lubi tę wiadomość

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo ja juz po położnej ale mi naopowiadala i plan porodu zrobiła za mnie, ale jakoś czuje się przygotowana wydaje mi się ze wiem co mnie czeka :)
    A i ćwiczyłyśmy oddychanie niby proste ale można się pogubic ;)
    A i zrobiła. Ktg i jest ok :) bo juz się bałam, że mała leniwa ale po prostu nie ma miejsca i rozpycha się tylko łokciami ;) główka jeszcze dość wysoko więc za 2 tyg rozkręcamy akcję porodową - nie mam nic przeciwko :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2015, 11:14

LaRa lubi tę wiadomość

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beszko a no boli mnie ale jakos ogarniam poki co. jak leze to jest w porzadku.

Anastazja ja rozumiem ze sie denerwujesz, naprawde, poplakac trzeba tez czasem, ale moze teraz sprobuj juz cieszyc sie fasolka? :)

Pati tez bede miec zielone wozidlo. :) Jak bedziesz miala to koniecznie pokaz zdjecie. :)

Lara no to masz to samo co ja, tylko mi sie jeszcze szybciej zaczelo. Lez, to pomaga najlepiej. A poza tym magnez. Mi te skurcze moze nie przeszly calkiem ale mam ich zdecydowanie mniej!
    POza tym teraz w szpitalu tak mnie nafaszerowali magnezem ze jest duzo lepiej.

Tamka wspolczuje grypy :( Jakas epidemia teraz jest!

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej TAMKA ciebie tez grypiszcze dopadlo :(. Ja juz po, jedynie kaszel czasem mna zarzuci ale juz coraz rzadziej. Dzis w radiu slyszalam ze w jakiejs szkole w moim miescie polowa uczniow jest chora i nauczycieli i chyba zajecia wstrzymano. Mam nadzieje ze tego dziadowstwa dwa razy sie nie lapie! Ale od jutro sie bunkruje w domu!
    Ide jesc, potem skrobne jeszcze cos.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po kolei piore te ciuszki co dostalam od szwagierki, jeden wklad pralki oczojebnego rozu i jeden jeszcze wiekszy pudrowego rozu. Hehehe no nie unikne tego, nie ma mowy. :P

Poza tym cos mnie glowa boli i mdli mnie okrutnie, kiedy przyjdzie jakies lepsze samopoczucie?

Nieukowa lubi tę wiadomość

• Tamka Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczynki za słowa wsparcia. Noc była okropna, tak mną trzepało ze masakra :-( do tego jeszcze ten paskudny ból głowy od zatok...

Małża wywaliłam na materac do pokoju Kajtka, bo jeszcze by tego brakowało żeby on się rozłożył...

Smoczku, a czemu tak szybko chcą Ci akcję porodową rozkręcać? I jak?

Przeczytałam właśnie, że mamy we Wrocławiu pierwszy przypadek zachorowania na Odrę, od trzech lat. Dziecko zaraziło się w Berlinie, gdzie już jest bardzo kiepsko i nawet jakiś maluch zmarł... :-(

Także ja będę szczepić! Na wszystko! Tylko pozostaje kwestia wyboru szczepionki bo podobno są różne?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2015, 11:29

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • Tamka Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:

Poza tym cos mnie glowa boli i mdli mnie okrutnie, kiedy przyjdzie jakies lepsze samopoczucie?
    Po porodzie :-P

Krokodylica lubi tę wiadomość

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja podsypiam na szkoleniu, na szczescie wzielam ksiazke, ale i tak oczy sie zamykaja.

A zabawki jakies juz kupujecie czy potem, bo takie slodkie widzialam i juz bym chciala bez sensu i za wczesnie, zwlaszcza, ze duzo moich starych od mamy wezme

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tamka odpoczywaj i zdrowiej!

Plamienie ustalo, ale nie mam sily ruszyc nawet palcem. Zero energi, wiec chyba dzis pojde na zastrzyk z B 12 :/

Dzis znow umylam zeby emlexem i niesety wymiotowalam, wracam do mpasty do dzieci ;)
    Jak ja ugotuje obiad, jakruszac sie nie moge...musze sie wziac w garsc!

Ogladam teraz Masterchefa brytyjskiego...kurcze szkoda, ze nie mam ochoty na jedzonko.

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tamka wrote:
    Dziękuję dziewczynki za słowa wsparcia. Noc była okropna, tak mną trzepało ze masakra :-( do tego jeszcze ten paskudny ból głowy od zatok...

Małża wywaliłam na materac do pokoju Kajtka, bo jeszcze by tego brakowało żeby on się rozłożył...

Smoczku, a czemu tak szybko chcą Ci akcję porodową rozkręcać? I jak?

Przeczytałam właśnie, że mamy we Wrocławiu pierwszy przypadek zachorowania na Odrę, od trzech lat. Dziecko zaraziło się w Berlinie, gdzie już jest bardzo kiepsko i nawet jakiś maluch zmarł... :-(

Także ja będę szczepić! Na wszystko! Tylko pozostaje kwestia wyboru szczepionki bo podobno są różne?

U mnie w radiu wlasnie od kilku dni temat odry w Berlinie jest. Ale mowili, ze to nie przez to ze dzieci sie nie szczepia bo jak sie okazuje ilosc szczepien na odre akurat wzrosla w ostatnim roku (czy latach). Choruja z tego co czatlam glownie ludzie dorosli a choroba zostala przywieziona prawdopodobnie przez imigrantow z krajow rozwijajacych sie gdzie poporostu szczepieni albo nei ma albo jest malo.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Tamka Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No widzisz Kotka, to ciekawe jaka jest prawda bo u nas piszą ze chorują głównie dzieci, przy czym zmarło 1,5 roczne nieszczepione... Tak czy siak nie jest dobrze :-( a u nas we Wrocławiu grypa szaleje, szpitale zakazały odwiedzin, w szkołach nie ma połowy dzieciaczków, parszywy okres

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko kiedy przyjdzie lepsze samopoczucie? fakt pewnie po porodzie, ale długo długo po porodzie :D
    Tamka bo to będzie już 38 tydzień i mała będzie miała spokojnie ponad 3 kg może nawet 3,5 i celeston na płucka dostała i mam za 2 tyg zacząć od 2x dziennie spacerów pól km :)aaa i mamy ćwiczyć oddychanie już z parciem.
    i podobno na Wielkanoc mamy już być w domu... no nie mam nic przeciwko :)
    Misi@ dobrze, że plamienie ustało :)
    Tamka duuuuuuuużo zdrówka !!!
    Ja się najadłam marchewki z groszkiem i chyba się zdrzemnę :)

Tamka lubi tę wiadomość

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• LaRa Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smoku - uduszę!!!!! Za ta marchewkę z groszkiem!!!!!!! Od kilku dni mi sie chce, asaaaaaaaaaaaahhhh, podrzuć troszkę leżącej :)

Aaa i muszę dzis obdzwonic labki i popytać o cennik badań i ten HIV, bo w niektórych przypadkach robią za darmo...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2015, 12:10

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaRa wrote:
    Smoku - uduszę!!!!! Za ta marchewkę z groszkiem!!!!!!! Od kilku dni mi sie chce, asaaaaaaaaaaaahhhh, podrzuć troszkę leżącej :)

Aaa i muszę dzis obdzwonic labki i popytać o cennik badań i ten HIV, bo w niektórych przypadkach robią za darmo...

Spoko mam cały gar :D wczoraj już za mną chodziła i co? wstaję dziś i bach mam w lodówce...kochana mamunia moja <3

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tamka wrote:
    Po porodzie :-P

Hehe pocieszajace. :)

zgredka ja poki co zabawek nie kupuje.

Misia fajnie ze plamienie przeszlo ale Ty masz teraz na dupie lezec a nie obiady gotowac. :)

Tamka lubi tę wiadomość

• LaRa Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy wasi małżowie "mówią" do brzuszka???
    Bo moj chyba dopiero jak zobaczy mała to uwierzy :(

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2015, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego ide na latwizne i dzis zrobie jako sadzone i mizerie ;) a potem po zastrzyk, musze znalesc skierowanie, bo nie bylam juz 3 miesiace, mam nadzieje, ze nie beda na mnie krzyczec z tego powodu ;p ale sa rozne opinie z ta b 12 i balam sie..jednak musze isc bo od dwoch tygodni bola mnie miesnie, nogi i rece, jesetem jakby cala z olowiu, wa dzis nie mam sily nawet mrugac wiec to znak, ze znow mi jej brakuje :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaRa wrote:
    A czy wasi małżowie "mówią" do brzuszka???
    Bo moj chyba dopiero jak zobaczy mała to uwierzy :(

Moj caluje w brzuszek i codziennie jak wychodzi to mowi, ze nas kocha...ale to chyba bardziej ja nie moge uwierzyc niz on :p

• Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha Kroko i kto to mówi :D
    Sama jeszcze niedawno latalas jak z pęcherzem ;) ale teraz już mądrzejsza jesteś :)

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe mój jak mówi do malej to za każdym razem się przedstawia ;)
    Mówi 'halo Zośka tu tata mówi, nie kop tak mamy' np :D

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

‹‹ 572 573 574 575 576 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ