X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2014, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenaaaaa o proszę nawet o smaku pomarańczowym....jak w tej Espanijoli o Was dbają:)

Nenaaa, Tamka lubią tę wiadomość

• beszka Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaRa wrote:
    Ojej Zgredka - współczuje :) oby Ci szybko minęło :) Tobie i Kroko, bo ileż mozna sie męczyć???

hmmm mozna...ja w poprzednich ciazach meczylam sie dluuuugo do 20tc przynajmniej a i pozniej bylo roznie...teraz tez mnie meczy nadal , a sadzilam, ze jesli zaczelo sie przed wykonaniem testu ciazowego czyli jakis 3 tc, to i szybcioej sie skonczy - blad ;)
    oby tylko nie meczyc sie jak moja mama, kotra jeszcze na lozku porodowym wymiotowala - do samego konca...

dzien dobry!!!

Nena trzymam kciuki!
    tez musze sie na to bad. umowic, brrrr jak sobie przypomne...

Nenaaa lubi tę wiadomość

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • beszka Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalianko, pijesz kawe? bo ja sie zaczleam zastanawiac czy mozna, gdy brzuch sie stawia?

wiecie co...2 lata temu pozyczylam kuzynce czesc rzeczy dla maluszka. zaznaczylam, ze te moze zatrzymac, a te pozyczam, bo chcialabym dla 3. teraz gdy sie o nie upomnialam - delikatnie...cisza...nie wiem czy sie dalej upominac czy olac temat, bo w sumei tylko o dwie rzeczy chodzi...strasznie niekomfortowa sytuacja.

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem ciekawa czy zaczne wymiotowac. poki co mam tylko kamien w przelyku o roznych porach dnia. Zobaczymy. dzis ryzykuje, mam ochote na jajecznice na cebuli a to ciezkie danie ze hej :)

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Nenaaa Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No patrz Malenka jaki wypas :D
    Ogólnie to muszę przyznać, że póki co, odpukać, zadowolona jestem z opieki nad ciężarną w tym kraju. Bałam się jak to będzie, czy mnie nie oleją, czy nie będę musiała prosić się o zainteresowanie. Pozytywne zaskoczenie i wszystko tak jak być powinno i jeszcze z uśmiechem na twarzy w gratisie :) Odpukać w niemalowane raz jeszcze :)

Nieukowa, Malenq, Tamka, justta lubią tę wiadomość

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • Yasmin Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry

Zgredka, biedaczko :( bądź dzielna :*

Nenuuuuś hehehe pomarańczowy drink z rana - jak śmietana :)

Nenaaa, Tamka lubią tę wiadomość

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • Yasmin Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry

Zgredka, biedaczko :( bądź dzielna :*

Nenuuuuś hehehe pomarańczowy drink z rana - jak śmietana :)

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nena: ja jestem taki mieczak, ze juz bym kite odwalila, zwlaszcza, ze dziecior nie zgadza sie na pusty zoladek

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    heh a ja dzis weszlam w II trymestr :)

Malenq, Tamka, Nieukowa, konwalianka, justta lubią tę wiadomość

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Nenaaa Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zgredka wrote:
    Nena: ja jestem taki mieczak, ze juz bym kite odwalila, zwlaszcza, ze dziecior nie zgadza sie na pusty zoladek
    Dasz radę Zgredka, jak my wszystkie, też nienawidzę być głodna! Poza tym na tym etapie Kochana, mdłości będziesz już miała za sobą na bank :)
    Ja już w domku, wszamałam cos na szybko, zaraz zmontuję jakiś porządniejszy posiłek i poleżę troszkę bo sporo mi tej krwi zaiwanili dzisiaj :) Trza się zregenerować.

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • Nenaaa Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaRa wrote:
    heh a ja dzis weszlam w II trymestr :)
    Gratki, stara ciężarówko! :)

LaRa lubi tę wiadomość

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    od razu stara :P

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2014, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja już po II śniadanku: miseczka owsianki z żurawiną i olejem kokosowym:)

zgredka lubi tę wiadomość

• Yasmin Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacja Lara :) byle do przodu

LaRa lubi tę wiadomość

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • Tamka Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry,

Nenek, rozpieszczają Cię tam :P a wiecie, że czytałam niedawno w jakiejś ulotce, że glukozy wcale nie trzeba robić na czczo... To była jakaś ulotka z przychodni więc mocno mnie to zastanowiło... ale będę się stosować do zalecenia ginki, jak przyjdzie pora na to badanie

Zgredka współczuję

Beszka, ja bym odpuściła, dwie rzeczy, a po co Ci kwa w rodzinie, wprawdzie nieładne zachowanie kuzynki ale z doświadczenia wiem, że najlepiej taką sytuację olać

Gratulacje Lara

Wykończył mnie ten wczorajszy atak kolki... zastanawiam się , o co chodzi? skąd one się biorą? codziennie o tej samej godzinie, wczoraj bolało jeszcze bardziej, normalnie rozrywało mi podbrzusze i promieniowało do bioder i odbytu, mam wrażenie, że to się chyba kilka rzeczy zbiegły albo jedna wynika z drugiej - luzowanie więzadeł w pachwinach, bo jak szłam do toalety to ledwo mogłam nogami ruszać, do tego rozciąganie macicy, bo tak to odczuwałam plus ta kolka... :(

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • beszka Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenaaa wrote:
    Dasz radę Zgredka, jak my wszystkie, też nienawidzę być głodna! Poza tym na tym etapie Kochana, mdłości będziesz już miała za sobą na bank :)
    Ja już w domku, wszamałam cos na szybko, zaraz zmontuję jakiś porządniejszy posiłek i poleżę troszkę bo sporo mi tej krwi zaiwanili dzisiaj :) Trza się zregenerować.

Ja straszyc nie chce, ale mnie nadal mdlosci na tym etapie ciazy (w obu poprzednich i teraz rowniez sie zapowiada) nadal meczyly. badanie bylo bardzo nieprzyjmne. wyladowalma w malym pokoiku na lozeczku z miska, bo ciagle wymiotowalam...wiec roznie to bywa. teraz sie boje, a pojsc musze, bo mam hipoglikemie...brrrr...

Nena super, ze jestes zadowolona z opieki lekarskiej...i szkoda ze ja tego powiedziec nie moge :(

po wczorajszej akcji, gdzie brzuch byl twardy prawie caly czas, nospa w ogole nie pomagala....dzis lekarz pow.,ze mam czekac na usg 29.10 :/ rece opadaja

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • beszka Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tamka i tak tez zrobie....upomnialam sie o te rzeczy jedynie ze wzgl. na koszt zakupu nowych - dosc drogie i bez sensu kupowac dla jednego dziecka (wiecej nie planuje)...no ale trudno sie mowi....przezyje ;) heheeh

wspolczuje kolki :( a lekarka nic nie poradzila co robic, gdy masz atak? jakies leki ? dieta?

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • Nenaaa Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, współczuję Tamka...cholerstwo jedne musi Ci tak dokuczać. Przeróżne kłucia zaliczyłam ale nie aż takie "rozrywające podbrzusze"... Ale każda z nas coś "swojego" musi widocznie odcierpieć...niestety...oby szybciutko przeszły te bóle.

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • Yasmin Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tamka, a jak tam Twoje trawienie? Może to przez zaparcia... trzeba by sie temu przyjrzeć

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • Nenaaa Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beszka, no do mnie też czasem jeszcze wraca jakieś mulonko, ale to już na szczęście tylko epizody.
    Współczuję tej " opieki" lekarskiej u Ciebie i tego stresu z tym związanego...chujnia z grzybnią...Nosz kuźwa ręce faktycznie opadają, Twoja ciąża jest już dosyć wysoka a tu człowiek pozostawiony sam sobie i znikąd pomocy. Okrutne to.

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
‹‹ 59 60 61 62 63 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ