Gang 18+ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Blondik: nie sluzy Ci z nia kontakt, wiec jak go ograniczysz i bedzie marudzic, to powiecie, ze ograniczacie, bo skoro wszystko moze sie stac to trzeba dmuchac na zimne.
Witam sie z rana przy sniadaniu, dostalam opryszczke na pol ust -
nick nieaktualnyBlondiku olej kobietę i ogranicz kontakty, odstaw ja od wszelkich wiadomości itp. Odseparuj....a Ty się nie denerwuj, z Twoja niunia jest wszystko dobrze i ciesz się z dzidzi w brzuszku i wszystkim opowiadaj o swoim szczęściu, dość juz czarnowidztwa....
Miłego poniedziałku....Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2015, 09:18
Krokodylica lubi tę wiadomość
-
Smoku Ty się nie czuj winna! nie stresuj się tym że karmisz mm, przecież nic zlego dziecku nie robisz!
Ja na wypisie ze szpitala mam napisane "problem z karmieniem piersia" - ojej no co za skandal, a dalej "poinformowano o technikach karmienia" - taaa chyba jak spalam.
Ja dostalam tyle pokarmu ze sam mi kapie z cyckow - wcale nie odciagam czesto i dlugo bo nie mam za bardzo czasu, ale jak Zuza je i usnie to wtedy po karmieniu staram sie choc troche odciagnac - w takim rytmie w jakim ona je, odciagam tak po 10 minut z kazdego cycka. Pokarm kapie doslownie, wiec jak Mala jest glodna to najpierw daje ja do cyca, ale skad! Podoi dwa razy i sie drze. Nie chce jej sie pracowac! Sprobuje jeszcze silikonowych nakladek... To co odciagam podaje z kieliszka, ale jak ja mam odciagac i podawac to szczerze - zrezygnuje. Za duzo zachodu. Wiec mam nadzieje ze przez kapturki zacznie jesc...Smoczyca1 lubi tę wiadomość
-
Kroko życzę powodzenia u mnie kapturki tez się nie sprawdziły mala wypluwala. Wiem ze jej krzywdy nie robie ale każdy pyta czy karmie piersią i juz mi głupio gadać ze nie bo większość myśli ze to takie proste przecież.
No cóż musi być jak jest. Życzę miłego drugiego dnia świat -
KROKO- smieszne z ta pieluszka i sikaniem
. A tak to wspolczuje ale dasz rade, narazie to chyba normalne takei rozchwianie emocjonalne. Ja jestem prawie pewna ze mnie lekki baby blues nei ominie.
Kurcze, tak mowicie o tych placzacych dzieciach ale to chyba jeszcze jednak nie to stadium najgorsze o ktorym mi kolezanka i tesciowa wczoraj opowiadaly. Mowily ze ich dzieci potrafily po 20h dziennie krzyczec, nawet nie plakac a poprostu wyc caly czas. Jestem lekko przerazona…
KONWI – tez wlasnie gdzies slyszalam, ze to nie koniecznie prawda ze jedzenei wplywa na mleko i ze od tego boli potem dzieci brzuch. Ale ciezko to sprawdzic.
SMOKU i KROKO - przeciez sa kobiety ktore z wlasnej woi nei chca karmic piersia i tez jest ok. Nikt nie ma prawa was tutaj oceniac, zwlaszcza jak nei zna podstaw. Ja wiem, ze ciezko zniesc swiadomosc co mysla inni o nas. Ale dzieciaki beda tak samo szczesliwe jak te karmione piersia. Jak sie nie da to sie nie da.
A moj brzuch chyba znowu urosl bo wczoraj strasznie swedziala i bolala skora. Kladlam sie spac ze strasznym dolem co do mojego stanu skory. Dzis sie prerazilam bo widze, ze pregi sa az krwiste. Jestem zrozpaczona i kompletnie zdruzgotana tym jak wyglada teraz i bedzie wygladal moj brzuch
Czy ja jestem jedyna ktora nie ma laktatora?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2015, 14:56
Krokodylica lubi tę wiadomość
-
Hej kobitki
Witam się z Jezior Plitvickich w Chorwacji!
Dojechaliśmy z PL w 10 godzin autkiem, mąż odsypia, zaraz pójdę w jego ślady. Potem zrobimy sobie spacerek szosą wzdłuż parku, zjemy jakiś lokalny przysmak w restauracyjce i jutro cały dzień planujemy łazić po parku, o ile mi oczywiście kondycja pozwoli
Pogoda nienajgorsza-nienajlepsza, temperatury jak w PL ale już widzę że dla samej zmiany klimatu warto
Smoku mam świetną receptę na pytania.
Jak ktoś zapyta, czy karmisz, odpowiadaj "Nie cholera, głodzę!"
Blondik z tego co pamiętam to nie pierwszy popis tego typu twojej teściowej. Naprawdę szkoda na tę kobitę nerwów, nie spotykaj się z nią do rozwiązania, a najlepiej dopóki dziecko nie skończy 18 roku życia
Bo idę o zakład że jak urodzisz, będzie marudziła że dziecko za małe/za duże, źle karmisz/nie karmisz, za grubo/cienko ubierasz itd i że będzie ciągle porównania robiła do dzieci szwagra...
Psotka ja słszałam że kolki to taki rodzaj migreny u dziecka, a zwykłe bóle brzucha to efekt niedojrzałości jelit i nie ma znaczenia w tym przypadku co i jak jesz... co najwyżej wypryski alergiczne mogą się pojawiać jak za szybko w zbyt dużej ilości się wprowadza alergeny...
Ale wiadomo, jak dziecko cierpi to i my cierpimy, tym bardziej, że nic na to nie idzie poradzić...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2015, 15:00
Smoczyca1, Krokodylica, Blondik lubią tę wiadomość
-
Nieukowa: jak to 10h :o Z POZNANIA? W tv pokazywali, ze tam sniezyce i na Balkanach calych, to chyba do jakiejs innej Chorwacji chyba pojechalas
Kotka: ten Twoj brzuch wcale nie wielki, a widoku z tylu to Ci zazdroszcze -
nick nieaktualny
-
Uff... ale się nażarliśmy w restauracji
Jagnięcina z pieczarkami i patera serów. Mniam
Zgredka w 10h z Wrocławia, od teściów. Z Poz trzeba by jeszcze 3h dodać
Owszem, śniegu trochę padało po drodze. Temperatura taka jak wyjeżdżaliśmy z PL, kilka stopni i przelotne opady. Ale i tak fajnie jest i czuć wiosnę
Niestety przez mój głupi egzamin nie zdążymy zrobić Dubrovnika, także pewnie skończy się a jeziorach, potem na Puli, Zagrzebiu i wracamy 12go ;(
-
Witam wieczorowa pora
Dobrze, ze juz koniec swiat bo inaczej to bym chyba peklaale stanelam na wadze I od poczatku ciazy 3 kg na plusie
ale.chyba tak malo bo najpierw troche stracilam
Sebastian nadal brak apetytu I lekkie przeziebienie a do tego lekka apatia. Podejrzewam, ze biale krwinki poszly w dol. Jitro mamy wizyte w szpitalu wiec sie dowiemy... oby wszystko bylo ok.
Na rozluznienie obejrze dzis 13 duchowuwielbiam horrory
P.s Roxane tak mi uciska pecherz od kilku dni, ze czasem to nawet nie moge chodzic wyprostowana... noli...
Milego wieczoru kochane -
Pati, mnie maluszek naciska jakby na jelita, czasami az mam wrażenie ze wykręca np tak dzis w kościele, ze cieżko było usiąść a jak juz usiadłam to bolało przy wstawaniu
Wczoraj byliśmy na świątecznym obiedzie u rodziny, takie siedzenie to juz nie dla mnie... Twardnienie brzucha, gazy, bol jelit... wróciliśmy późno ale byłam tak zmęczona ze zaraz padłam
Dzis postanowiliśmy spędzić dzien w lozku i odpoczywać
Dzis belly pokazało 18 dni
Nieukowa, zazdroszczęWiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2015, 21:03
-
Hej Psotka ale Ty dzida jesteś
Pati kciuki dla Sebo.
Blondik olej głupia babę, mi szwagier powiedział ze jak mamy dziewczynkę to on nie chce być chrzestnym ojcem ( Kurfa jakby go ktoś pytał) szlag mnie trafił a potem mąż mi powiedział ze to nasze dziecię i my mamy się cieszyć a reszta.... Pfffff niech se swoje zrobią... Olać buraków i juz Wy się cieszcie bo jest z czego ...wy tworzycie rodzinę - teściowa miała już swój czas więc teraz niech nie komentuje
Pati Belgia, Krokodylica lubią tę wiadomość
Maniek
-
NIEUKOWA - ale wam super z ta Chorwacja
MALENQ - tez mi wlasnie niektorzy mowia ze to na chlopca taki brzuch szpiczasty. Ale wlasnie przez to poszlo wszystko w ten brzuch i mi tak skor rozerwalo okropnie.
PATI to ty niezla jestes jak 13 duchow na rozluznienei ogladasz. Ja to bym chyba urodzila. Kiedys ogladlaam horrory ale w koncu poszlam po rozum do glowy i przestalam bo mam straszne schizy, poprostu ja sie do tego nei nadaje, za slaba psyche mam.
-
Lara wspolczuje tego bolu. Ja sie zastanawiam jak to bedzie dalej. Wydaje mi sie, ze ciaza z Marcelem, mimo, ze tez zagrozona, I mimo, ze lezalam 2 razy w szpitalu na podtrzymaniu, byla prostsza I nie mialam tylku dolegliwowci... jej stara juz jestem
A tak wogole zadzwonila do mnie wczoraj kolezanka, ktora ma 42 lata I powiedziala, ze ja zarazilam... myslalam, ze jak bylam ostatnio chora to zlapala ode mnie wirusa I mowie do niej, ze jej wspolczuje I ze u mnie bez antybiotyku sie nie obeszlo a ona do mnie, ze w ciazy jesta co najciekawe to juz 16 tydzien I bedzie miala coreczke
dodam, ze jest mama 3 chlopcow
ona myslala, ze menopauze przechodzi a tu corunia sie trafila. Doznala szkoku u gina jak poszla na kontrole
Biedroneczka83, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
PsotkaKotka wrote:NIEUKOWA - ale wam super z ta Chorwacja
MALENQ - tez mi wlasnie niektorzy mowia ze to na chlopca taki brzuch szpiczasty. Ale wlasnie przez to poszlo wszystko w ten brzuch i mi tak skor rozerwalo okropnie.
PATI to ty niezla jestes jak 13 duchow na rozluznienei ogladasz. Ja to bym chyba urodzila. Kiedys ogladlaam horrory ale w koncu poszlam po rozum do glowy i przestalam bo mam straszne schizy, poprostu ja sie do tego nei nadaje, za slaba psyche mam.
taki ze mnie dziwny typ