X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik: nie sluzy Ci z nia kontakt, wiec jak go ograniczysz i bedzie marudzic, to powiecie, ze ograniczacie, bo skoro wszystko moze sie stac to trzeba dmuchac na zimne.

Witam sie z rana przy sniadaniu, dostalam opryszczke na pol ust :/

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondiku olej kobietę i ogranicz kontakty, odstaw ja od wszelkich wiadomości itp. Odseparuj....a Ty się nie denerwuj, z Twoja niunia jest wszystko dobrze i ciesz się z dzidzi w brzuszku i wszystkim opowiadaj o swoim szczęściu, dość juz czarnowidztwa....

Miłego poniedziałku....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2015, 09:18

Krokodylica lubi tę wiadomość

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smoku Ty się nie czuj winna! nie stresuj się tym że karmisz mm, przecież nic zlego dziecku nie robisz!
    Ja na wypisie ze szpitala mam napisane "problem z karmieniem piersia" - ojej no co za skandal, a dalej "poinformowano o technikach karmienia" - taaa chyba jak spalam.

Ja dostalam tyle pokarmu ze sam mi kapie z cyckow - wcale nie odciagam czesto i dlugo bo nie mam za bardzo czasu, ale jak Zuza je i usnie to wtedy po karmieniu staram sie choc troche odciagnac - w takim rytmie w jakim ona je, odciagam tak po 10 minut z kazdego cycka. Pokarm kapie doslownie, wiec jak Mala jest glodna to najpierw daje ja do cyca, ale skad! Podoi dwa razy i sie drze. Nie chce jej sie pracowac! Sprobuje jeszcze silikonowych nakladek... To co odciagam podaje z kieliszka, ale jak ja mam odciagac i podawac to szczerze - zrezygnuje. Za duzo zachodu. Wiec mam nadzieje ze przez kapturki zacznie jesc...

Smoczyca1 lubi tę wiadomość

• Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko życzę powodzenia u mnie kapturki tez się nie sprawdziły mala wypluwala. Wiem ze jej krzywdy nie robie ale każdy pyta czy karmie piersią i juz mi głupio gadać ze nie bo większość myśli ze to takie proste przecież.
    No cóż musi być jak jest. Życzę miłego drugiego dnia świat :)

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• zgredka Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smoku: w ogole sie ludzmi nie przejmuj, beda sami mieli dzieci, to zobacza

Smoczyca1, Malenq lubią tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KROKO- smieszne z ta pieluszka i sikaniem :). A tak to wspolczuje ale dasz rade, narazie to chyba normalne takei rozchwianie emocjonalne. Ja jestem prawie pewna ze mnie lekki baby blues nei ominie.

Kurcze, tak mowicie o tych placzacych dzieciach ale to chyba jeszcze jednak nie to stadium najgorsze o ktorym mi kolezanka i tesciowa wczoraj opowiadaly. Mowily ze ich dzieci potrafily po 20h dziennie krzyczec, nawet nie plakac a poprostu wyc caly czas. Jestem lekko przerazona…

KONWI – tez wlasnie gdzies slyszalam, ze to nie koniecznie prawda ze jedzenei wplywa na mleko i ze od tego boli potem dzieci brzuch. Ale ciezko to sprawdzic.

SMOKU i KROKO - przeciez sa kobiety ktore z wlasnej woi nei chca karmic piersia i tez jest ok. Nikt nie ma prawa was tutaj oceniac, zwlaszcza jak nei zna podstaw. Ja wiem, ze ciezko zniesc swiadomosc co mysla inni o nas. Ale dzieciaki beda tak samo szczesliwe jak te karmione piersia. Jak sie nie da to sie nie da.

A moj brzuch chyba znowu urosl bo wczoraj strasznie swedziala i bolala skora. Kladlam sie spac ze strasznym dolem co do mojego stanu skory :(. Dzis sie prerazilam bo widze, ze pregi sa az krwiste. Jestem zrozpaczona i kompletnie zdruzgotana tym jak wyglada teraz i bedzie wygladal moj brzuch :( :(

Czy ja jestem jedyna ktora nie ma laktatora?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2015, 14:56

Krokodylica lubi tę wiadomość

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobitki :)
    Witam się z Jezior Plitvickich w Chorwacji!
    Dojechaliśmy z PL w 10 godzin autkiem, mąż odsypia, zaraz pójdę w jego ślady. Potem zrobimy sobie spacerek szosą wzdłuż parku, zjemy jakiś lokalny przysmak w restauracyjce i jutro cały dzień planujemy łazić po parku, o ile mi oczywiście kondycja pozwoli :D
    Pogoda nienajgorsza-nienajlepsza, temperatury jak w PL ale już widzę że dla samej zmiany klimatu warto :D

Smoku mam świetną receptę na pytania.
    Jak ktoś zapyta, czy karmisz, odpowiadaj "Nie cholera, głodzę!"

Blondik z tego co pamiętam to nie pierwszy popis tego typu twojej teściowej. Naprawdę szkoda na tę kobitę nerwów, nie spotykaj się z nią do rozwiązania, a najlepiej dopóki dziecko nie skończy 18 roku życia :P
    Bo idę o zakład że jak urodzisz, będzie marudziła że dziecko za małe/za duże, źle karmisz/nie karmisz, za grubo/cienko ubierasz itd i że będzie ciągle porównania robiła do dzieci szwagra...

Psotka ja słszałam że kolki to taki rodzaj migreny u dziecka, a zwykłe bóle brzucha to efekt niedojrzałości jelit i nie ma znaczenia w tym przypadku co i jak jesz... co najwyżej wypryski alergiczne mogą się pojawiać jak za szybko w zbyt dużej ilości się wprowadza alergeny...
    Ale wiadomo, jak dziecko cierpi to i my cierpimy, tym bardziej, że nic na to nie idzie poradzić...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2015, 15:00

Smoczyca1, Krokodylica, Blondik lubią tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wstawiam wam fotki z wczoraj:

Z tylu:

9c72bd08807a26c4med.jpg

Z przodu:

64b3e5dc9090f763med.jpg

No i z boku:

107e796a894824a3med.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2015, 08:55

Nieukowa, Malenq, Pati Belgia, Krokodylica, Blondik lubią tę wiadomość

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa: jak to 10h :o Z POZNANIA? W tv pokazywali, ze tam sniezyce i na Balkanach calych, to chyba do jakiejs innej Chorwacji chyba pojechalas

Kotka: ten Twoj brzuch wcale nie wielki, a widoku z tylu to Ci zazdroszcze

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotka super, a po brzusia widać ze chłopiec będzie, tak ślicznie sterczy do przodu hehehe

• zgredka Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotka: ja tez nie mam laktatora,kupie jeśli będzie potrzebny..
    Ja juz w domu.
    Leże przed TV, trochę mi smutno, ze wrocilam od rodziców

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredka, jak plamienie? przeszło?

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, ale wyczytalam na belly w opisie mojego tygodnia, ze to normalne i może oznaczać skracanie i rozszerzanie się szyjki..

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff... ale się nażarliśmy w restauracji :D Jagnięcina z pieczarkami i patera serów. Mniam
    Zgredka w 10h z Wrocławia, od teściów. Z Poz trzeba by jeszcze 3h dodać :)

Owszem, śniegu trochę padało po drodze. Temperatura taka jak wyjeżdżaliśmy z PL, kilka stopni i przelotne opady. Ale i tak fajnie jest i czuć wiosnę :D

Niestety przez mój głupi egzamin nie zdążymy zrobić Dubrovnika, także pewnie skończy się a jeziorach, potem na Puli, Zagrzebiu i wracamy 12go ;(

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wieczorowa pora :-)
    Dobrze, ze juz koniec swiat bo inaczej to bym chyba pekla :-) ale stanelam na wadze I od poczatku ciazy 3 kg na plusie :-) ale.chyba tak malo bo najpierw troche stracilam :-)
    Sebastian nadal brak apetytu I lekkie przeziebienie a do tego lekka apatia. Podejrzewam, ze biale krwinki poszly w dol. Jitro mamy wizyte w szpitalu wiec sie dowiemy... oby wszystko bylo ok.
    Na rozluznienie obejrze dzis 13 duchow :-) uwielbiam horrory :-)

P.s Roxane tak mi uciska pecherz od kilku dni, ze czasem to nawet nie moge chodzic wyprostowana... noli...

Milego wieczoru kochane :-)

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati, mnie maluszek naciska jakby na jelita, czasami az mam wrażenie ze wykręca np tak dzis w kościele, ze cieżko było usiąść a jak juz usiadłam to bolało przy wstawaniu :(
    Wczoraj byliśmy na świątecznym obiedzie u rodziny, takie siedzenie to juz nie dla mnie... Twardnienie brzucha, gazy, bol jelit... wróciliśmy późno ale byłam tak zmęczona ze zaraz padłam
    Dzis postanowiliśmy spędzić dzien w lozku i odpoczywać :)
    Dzis belly pokazało 18 dni o.O

Nieukowa, zazdroszczę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2015, 21:03

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Psotka ale Ty dzida jesteś :)
    Pati kciuki dla Sebo.

Blondik olej głupia babę, mi szwagier powiedział ze jak mamy dziewczynkę to on nie chce być chrzestnym ojcem ( Kurfa jakby go ktoś pytał) szlag mnie trafił a potem mąż mi powiedział ze to nasze dziecię i my mamy się cieszyć a reszta.... Pfffff niech se swoje zrobią... Olać buraków i juz Wy się cieszcie bo jest z czego ...wy tworzycie rodzinę - teściowa miała już swój czas więc teraz niech nie komentuje

Pati Belgia, Krokodylica lubią tę wiadomość

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NIEUKOWA - ale wam super z ta Chorwacja :)

MALENQ - tez mi wlasnie niektorzy mowia ze to na chlopca taki brzuch szpiczasty. Ale wlasnie przez to poszlo wszystko w ten brzuch i mi tak skor rozerwalo okropnie :/.

PATI to ty niezla jestes jak 13 duchow na rozluznienei ogladasz :D. Ja to bym chyba urodzila. Kiedys ogladlaam horrory ale w koncu poszlam po rozum do glowy i przestalam bo mam straszne schizy, poprostu ja sie do tego nei nadaje, za slaba psyche mam.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara wspolczuje tego bolu. Ja sie zastanawiam jak to bedzie dalej. Wydaje mi sie, ze ciaza z Marcelem, mimo, ze tez zagrozona, I mimo, ze lezalam 2 razy w szpitalu na podtrzymaniu, byla prostsza I nie mialam tylku dolegliwowci... jej stara juz jestem ;-)

A tak wogole zadzwonila do mnie wczoraj kolezanka, ktora ma 42 lata I powiedziala, ze ja zarazilam... myslalam, ze jak bylam ostatnio chora to zlapala ode mnie wirusa I mowie do niej, ze jej wspolczuje I ze u mnie bez antybiotyku sie nie obeszlo a ona do mnie, ze w ciazy jest :-) a co najciekawe to juz 16 tydzien I bedzie miala coreczke :-) dodam, ze jest mama 3 chlopcow :-) ona myslala, ze menopauze przechodzi a tu corunia sie trafila. Doznala szkoku u gina jak poszla na kontrole :-)

Biedroneczka83, Krokodylica lubią tę wiadomość

l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PsotkaKotka wrote:
    NIEUKOWA - ale wam super z ta Chorwacja :)

MALENQ - tez mi wlasnie niektorzy mowia ze to na chlopca taki brzuch szpiczasty. Ale wlasnie przez to poszlo wszystko w ten brzuch i mi tak skor rozerwalo okropnie :/.

PATI to ty niezla jestes jak 13 duchow na rozluznienei ogladasz :D. Ja to bym chyba urodzila. Kiedys ogladlaam horrory ale w koncu poszlam po rozum do glowy i przestalam bo mam straszne schizy, poprostu ja sie do tego nei nadaje, za slaba psyche mam.
    Kotka od zawsze lubilam horrory I thrillery :-) taki ze mnie dziwny typ :-)

l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
‹‹ 712 713 714 715 716 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ