X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2015, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tym laktatorem to nie wiem jak czesto i ile odciagac. :( Dziecko jak by cycka bralo to by regulowalo samo ile potrzebuje a tak skad ja mam wiedzieć?

Nieukowa tak przy wypisie lekarka powiedziala że żółtaczka w normie. No wlaśnie dzisiaj wyjątkowo długo spała, aż się martwiliśmy z mężem co ona tyle godzin śpi, czyli może to być przez to? A to się leczy czy samo przechodzi? No nic poczekamy do wtorku, położna chyba 5 godzin u mnie będzie jak zacznę jej wszystkie moje pytania zadawać...

• Nenaaa Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2015, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko, nie wykończysz się...ja nadal codziennie myślę, że nie dam rady, już nie zniosę kolejnego meczącego dnia i następnej bezsennej nocy...a jednak ciągnę jakoś dalej. Początki miałam tak jak Ty, płaczące, z mega osłabieniem po porodzie...ogólnie dolina. Z każdym dniem będzie jednak lepiej. Oby poprawa przyszła szybciorem, kciuki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2015, 16:53

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2015, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Nena za słowa wsparcia, idę odciągnąc pokarm bo cyce mnie bolą więc to chyba znak że już pora? Nie wiem co robić z tymi cycami. W ogóle nic nie wiem.

A i dzięki za wszystkie trzymane kciuki i gratulacje - przeglądnęłam wpisy wcześniejsze. Jak się chwilę ogarnę to uaktualnię listę.

Idę oglądać żużel, początek sezonu, ciekawe czy pooglądam czy usnę na siedząco.

• Nieukowa Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2015, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech, no dobra, dzis nie wyjezdzamy... Nie moglismy sie zebrac zeby w taka pogode jechac przez noc, postanowilismy zmarnowac 1 dzien i jechac od switu jutro.

Mnie wlasnie zaczely dopadac leki pt. 'Jak to bedzie miec dziecko'. O dziwo moj maz oaza spokoju, chociaz to on na poczatku soe bal. Tylko ze teraz nie przypomina mu sie ciagle ze w brzuchu siedzi i rusza sie maly czlowiek :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2015, 17:08

Krokodylica lubi tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2015, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko, zoltaczka często się zdarza w domu, Patryk miał z dwa tygodnie.. Dopoki widać ze schodzi to nie ma co się martwić.. Wystawiam mała do słońca, przez szybę. Patryk leżał każda chwile w leżaku przy szybie. Zejdzie, nie stresuj się.

Co do laktator, to ściągać co ok. 3h tym systemem na każdą pierś i starczy.

My pampersa zmieniamy po jedzeniu, po odbiciu, często w trakcie robi kupę.

Ostatnio czytałam artykuł ze żywienie niekoniecznie na wpływ na ból brzucha u dzieci. Wiadomo jak się najedź czegoś dla ciebie ciężkiego to tak, ale.. Ja jem niemal to samo a widzę ze jednego dnia go boli a drugiego nie.. Jem to samo i bądź tu madry..
    Miłej niedzieli. My czekamy na pierwszych gości i Tymcia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2015, 17:29

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2015, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko odciagaj co 2,5-3h cały czas to mniej więcej tyle co ile dziec domaga sie jedzenie, odciagaj min30min i tak non stop....
    Z żółtaczka może być, moja była jeszcze kilka dni żółtą jak wrocilysmy do domku....
    Wytrzymsza dasz rade...ja juz 3miesiac mam za sobą, początki były mega trudne i ten baby blues u mnie trwał dość długo....silna babka z Ciebie, przetrwanie to....mała będzie płakać, a jak slyszalas opowiastki innych mam, ze ich dzieci są mega spokojne to nie wierz w to do końca...każdy noworodek musi tez się przystosować do obcego świata innego niż ten z brzucha mamy i większość dzieci odreagowuje płaczem.... Ja tez dużo płakałam i teraz tez mi się zdarza...
    Aktualnie kupuje nowy laktator na dwie piersi, moja mała odmówiła ściągania cyca a ja chce swoim mlekiem karmić póki mam wiec dezycja padła na lepszy sprzęt...a wiedzę przy comarce średnio co 3h przez 40min, męczące jak cholera ale czego nie robi się dla dziecka....jak mleka zabraknie to szybko na mm się przestawię....
    Na poczatku zmieniałam pampersa po jedzeniu....teraz przed bo juz nie zdarza jej się kupka w trakcie....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2015, 17:30

• MANIEK Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2015, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wesołego Alleluja dla awans wszystkich.

Kroko dzielna z Ciebie dziewczynka dasz rade. Jak Cie to pocieszy to każda z nas czeka ten etap. Zuza śliczna.
    Pati, Lara ale wy pracusie :)
    Zgredka wiem co czujesz tez czekam aż mi objawy obzarstwa mina ;)

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• beszka Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2015, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenqu, ja mnielka podczas wczorajszego nawalu nie odciagalam - mala od 18 jak zaczela sie drzec, to tylko na cycu. jeszcze rnao mialam twarde i obolale piersi, ale kolejen godz. na cycu zrobily swoje i juz nie bola....

zapowiada sie kolejny trudny egzemplarz ehhh no nic...takie dzieci z mezem robimy ;) ewidentnie mloda boli brzuszek no i caly czas...ale non stop - seio mam problem zeby pojsc do lazienki ;)

nie wiem czy pisalam - mamy imie- HANIA

Kroko, moja tez zolta. wczoraj takim specjalnym urzadzeniem spr. czy wszystko w normie - na szczescie na razie tak.

co do laktacji, to gdy nie mialam po pierwszym prodzie, ani kropli pokarmu, kazali robic mi tak: 20 min jeden cyc, 20 drugi, potem maz dawal mlodemu butle z mm a ja podlaczalam sie do dojarki.

moje peirsi maja cos nie teges z budowa...nawet jak juz mleko sie pojawi, to nie leci. specjalne krople stosowalam na poszerzenie kanlikow mlecznych. myslalam, z emoze chociaz teraz uda sie bez...ale od wczoraj znow je przyjmuje,

mala od wczoraj przybrala 94 g :)

Malenq, Pati Belgia, Krokodylica, PsotkaKotka lubią tę wiadomość

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2015, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spokojnie Kroko Zuza dostała zółtaczki w dnu wypisu i buzie tez miała zółta wystawiaj ja do słonkaprzy oknie i bedzie ok spokojnie potrwa to pare dni :)

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• zgredka Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2015, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beszko: tez myslalam nad Hania :) no i za granica bedzie latwe :)

Kroko: trzymam za Ciebie kciuki i za humor i za laktacje, no i zeby mala byla spokojniejsza..

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2015, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech trudny egzemplarz powiadasz Beszko???? No to my na pewno taki mamy... Nauczyłam się ze siusiam przed wyjściem małża do pracy i po jego powrocie herhr bona krok nie mogę odejść....
    Widzisz ja mleko mam a mała nie chce cyca.....i tak każda z nas ma swoje bolączki dnia codziennego.....

• Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2015, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie ponownie...
    Napchalam sie az z wielka przesada... zaraz pekne :-) wrocilismy od rodzicow po mile spedzonym dniu. Wszystko bylo pyszne tak, ze ciezko bylo sie oprzec czemukolwiek... ale troszke sie zmartwilam bo Sebastian troche spuchl na twarzy, do tego ma katar I znowu brak apetytu I sily... we wtorek wizyta w szpitalu wiec o wszystko wypytam pania profesor...
    Milego wieczoru kochane moje...

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2015, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to my mamy pierwszy kryzys za sobą. Zośka od wczoraj kupki zrobić nie mogła...bolał ją brzuszek, machała nóżkami i oczywiście płakała strasznie wręcz wrzeszczała. I okłady ciepłe na brzuszek i suszarka i czopki i nic... aż nareszcie dziś herbatka z koperku i duuuużo wody i czopik jeden i poszło i smaczne zasnęła bez problemu :)
    Straszne patrzeć jak dzieciątko się tak męczy i nie móc nic ulżyć...sama bałam się cokolwiek robić ale jestem na łączu z położna i wreszcie coś pomogło.
    beszko nie pamiętam czy gratulowałam więc baaaardzo gratuluję kochana pięknej Haneczki <3
    Zyczę wszystkim spokojnej nocy :)

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2015, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wrócilismy od rodziców było miło smacznie i wogóle choc na koniec mnie strasznie rozbolałą głowa bo ciśnienie nie naturalne jak dla mnie 135/86 przy moim 11o/60 hehehe mam paracetamolem poratowała i pomały przechodzi :)

moze juto uda mi sie wkleić zdjecia pokoiku

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• beszka Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2015, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj wspolczuje Smoczku :( a mala na mm? Czy idciagasz swoje mleko? Przy mm dopajac poonic trzeba....

Dokladnie Malenqu, kazdy ma swoje....mysle ze u nas , tz. Dla mnie psychicznie bylobay lepiej gdyby nie to chorobsko, ktore nas dopadlo. Mam madz.ze malej nic nie bedzie.....

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2015, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beszko nie zarazi się od Ciebie....zdrówka wszystkim....
    Smoczku woda musisz dopajac, po mm tak bywa ze kupka raz na kilka dni może być i to normalne....kup melilax pediatric lepsze to od czopków....
    Pati mam nadzieje ze u brata ta opuchlizna to chwilowa i nic złego się nie rozwija....

• Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2015, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Swoje tez oczywiście daje ale to jest max 120 ml na dobę :( czuje się czasami gorsza z tego powodu ale kurcze nie ma tego mleka ile potrzeba. We wtorek będzie położna to ma nam coś przepisać. Dopajam oczywiście woda ale mala niechętnie ja pije. Dziś położna kazała dać koperek a ja sama nie chce z niczym eksperymentować i czekam zawsze na fachową poradę.
    Beszko niestety mala od samego początku jest dokarmiana mm a właściwie dokarmianie to moim mlekiem a przede wszystkim mm. Mała potrafi wypić ponad 500 ml na dobę wiec moje mleko to tyle co nic.
    Myślałam że się pogodziłam z tym ale jednak gdzieś w środku czuje się winna ze mało tego mleka mam... niestety i położna i lekarka stwierdziły ze nic z tego nie będzie. Zobaczymy jak to będzie dalej.
    Buziaki dobranoc

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w lany poniedzialek :-) milego dnia zycze :-)

Krokodylica, cati lubią tę wiadomość

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja mam dość świat i "świątecznej atmosfery". teściowa mi wczoraj tak humor zepsuła, że pół nocy przepłakałam...gadala przy stole z jakaś ciotką przez telefon i wymienia jakie to imprezy rodzinne mamy w tym roku: komunia, ślub kościelny brata mojego Jacka (dostali po 5 latach walki unieważnienie kościelne), slub siostry Jacka, chrzciny dziecka brata Jacka...a o nas cisza... JAcek mówi: no jeszcze u nas chrzciny...na co teściowa: ciiii, ona jeszcze nikomu nie mówi, żeby nie zapeszać, bo jeszcze się wszystko może stać...

no i się popłakałam przy wszystkich, bo co to do cholery znaczy...takie teksty...
    jak sie dowiedzieli, że brat JAcka bedzie miał czwarte dziecko od razu obdzwaniali ała rodzinę (w 4 tyg ciąży) i nikt im takiego czarnowidztwa nie wciskal
    tylko nasze dziecko na starcie uważają za stracone i takie, które trzeba przemilczeć...

bez jej gadania i głupich tekstów wystarczająco się denerwuję...nawet jakby takie maleństwo miało zyć tylko kilka tygodni, to chyba z każdego dziecka się trzeba cieszć, nawet jeżeli szczęście trwa krótko...

Jacek jej powiedział na szczescie...to się popłakała i wielce pokrzywdzona...

ograniczam z nią kontakty, mam dość...

mam nadzieję, że u Was lepsze świeta

PS. dubluję post, bo się muszę wyżalić :(

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik..... Brak słów ;( lepiej ograniczyć kontakty, bo po co ci nerwy ? Straszna baba :(

Btw. To dzien dobry :)

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
‹‹ 711 712 713 714 715 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

MUUVO Quick SE 2 – dlaczego jest idealny na pierwszy wózek dla dziecka?

Zastanawiasz się, który wózek sprawdzi się najlepiej już od pierwszych spacerów z maluchem? MUUVO Quick SE 2 to wyjątkowa propozycja, która łączy w sobie elegancki design z praktycznymi funkcjami docenianymi i przez dzieci, i rodziców. Warto zwrócić uwagę na innowacyjne rozwiązania, takie jak regulowana budka, wentylowane oparcie i wygoda składania. Sprawdź, co sprawia, że Quick SE 2 może stać się idealnym wyborem na start.

CZYTAJ WIĘCEJ