X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • Lili83 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2015, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedra mam herbate z pokrzywy wypic czy nasiadowke zrobic?

BW1ip2.png

5b09qtkfjh1k59fq.png

*******Gang18+*******B
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2015, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wypij działa antybakteryjnie spokojnie pij ją ze dwa razy dziennie a jak masz rumianek to zrób nasiadówke z niego

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• zgredka Autorytet

Wysłany: 3 maja 2015, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedro: Lara sobie zelazkiem przypalila brzucha, a Anuska zdrowa wyszła jak rybka ;)

Ja tez chce na te rota szczepić, a pneumokoki będziemy mieć gratis, jako ze przedwcześnie urodzony, a dziś właśnie mialabym termin porodu ahh..

Dziadku pojechały njuz po 10, bo mój ojciec maniak gier komputerowych juz nie mógł usiedziec ;( ale mama wpadnie sama niedługo.

Byliśmy dziś na spacerze dłuższym, pies oczywiście wlazl do jedynej kałuży na osiedlu, ale za to po samą szyję wrrr

Mieli wpaść znajomi obejrzeć małą, ale cos siedzą cicho..

Zaraz dziabne inke i ciacho (murzyńską) przywiezionego przez mamę... Mniam..

Biedroneczka83, LaRa, Blondik lubią tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 3 maja 2015, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili ja pije sok z żurawiny ale taki z apteki i herbatę z pokrzywy, poza tym woda i absolutnie nie trzymaj.siku leć od razu jak się chce.
    Wypatrzylam ze mam prześcieradło
    nieprzemakalne - chyba wystarczy?
    Misia wiem co to znaczy leżeć no ale trzeba to się nie ma co zastanawiać.

Aaaa i jeszcze pytanie ten klin do łóżeczka daje się pod materac?

Biedro spokojnie poza Twoja skóra nic nie ucierpiało dziec siedzi bezpiecznie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2015, 15:46

Biedroneczka83 lubi tę wiadomość

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• konwalianka Autorytet

Wysłany: 3 maja 2015, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak maniek, pod materac.

Zgredka a jadlas juz murzynka?

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• zgredka Autorytet

Wysłany: 3 maja 2015, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No jadłam jadlam, nawet 2x dziś i właśnie widzę, ze w poprzednim poście zamiast "murzynek" wyszło mojemu slownikowi "murzyńską"..

Ja tez pilam pokrzywe i w zielarskim polecono mi czystek (czystka)..

Moja dziś je i je, a cycki mam jakby pełne, miękkie, ale nie takie jak wcześniej po jedzeniu - jakby puste

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 3 maja 2015, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam po całym aktywnym dniu :) właśnie sie karmimy pospacerkowo :) a potem kąpiel :)

Popłakałam sie gdy mama wyjeżdżała i żegnała sie z Ania :/ ehhhhhh

Biedronko, ja sobie brzuch przeprasowalam, i nic sie Nie stało, nie denerwuj sie!

Czy ktoras z Was Piła lub pije herbatke na laktację? Od czasu. Gdy je pijam codziennie boli mnie głowa i mam niskie ciśnienie... Czy. To możliwe ze to właśnie przez to?

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 3 maja 2015, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pije jedna Bawarke dziennie, żadnych herbatek nie

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 3 maja 2015, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My bylismy dzisiaj w kosciele (10min ostatnich, ale to bardziej o znajomych chodzi ;)i u dziadkow. Moglam sie przespac sama 2h :P.
    Teraz walczymy z zasypianiem w swoim lozeczku. Po trzecim razie tulenia narazie spokoj, ale pewnie sie zarloczek obudzi niedlugo to wtedy juz pojde z nim spac, sprobuje nakarmic na lezaco i odlozyc.

Ja pije caly dzien herbatki laktacyjne( raz herbatke bocian i pare z koprem,anyzem i kminkiem a do tego kawa zbozowa. Ja sie ciagle boje ze nie mam wystarczjaco mleka ale skoro maly spi czasem w dzien nawet i 4h to chyba jest ok no nie? Szkoda ze w nocy tyle nie spi :/. Dzisiaj od 4 do 8 nie spal tylko ciagle cos ciumkal, kwekal, gadal, ruszal sie, nie plakal i nie chcial cyca ale i tak nie moglam spac przez to.

zgredka, Misi@ lubią tę wiadomość

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 3 maja 2015, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koteczko: widzę, że juz lepiej ;-)

U mnie juz system jest, rytmu godzinowego nie ma, karmienie na żądanie, cmokanienie chce, jak długo ciamka jednego i puści to nie umie złapać i zaczyna płakać, więc wtedy cyk zanim się rozplacze, na drugiego cycka i tak dziś praktycznie nie plakala, tez wykapalam drugi raz, bo chyba we wt mój jedzie na tydzień do pracy, więc muszę się nauczyć działać sama

Zaraz trzeba szybko iść spać.

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Koniara Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 06:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caly weekend bez kawy zylam i nic mi nie bylo, dzisiaj wstalam, pomyslalam o pracy i lepetynka boli....ehh.
    Na bete dzisiaj smigam powinnam miec tak 540, zobaczymy co wyjdzie.
    milego dnia :)

Blondik, Misi@ lubią tę wiadomość

relge6ydai4cgrta.png
    2nn3yx8d861m2vqn.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 06:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie moge sie zwlec z wyra... Jade robic M&m'sy (mocz&morfologia) ale lozko jest za wygodne a na dworze pada...

Koniara, Misi@ lubią tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Koniara Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez leje...ale majowka byla sliczna ;) dobrze ze synoptycy sie mylili ;)
    Siedzie pod lab i czekam ....

Nieukowa lubi tę wiadomość

relge6ydai4cgrta.png
    2nn3yx8d861m2vqn.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koniara dobrze bedzie :) ja znalazlam malo oblegany punkt pobran i teraz prawie zawsze mam luz i od razu jestem obslugiwana :)
    Udalo mi sie ogarnac i w 15 minut zdazyc na przystanek! Wow!

Przypomnial mi sie sen z rana...Snil mi sie moj maz. Wpadl do domu, rzucil sie na wyro, zlapal mnie spiaca za rece i krzyczal ze koniec opieprzania sie. Obudzilam sie o 6:00 (potem znowu zasnelam ale wtedy zerwalam sie przerazona)

Misi@ lubi tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Arienna Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej a ja wczoraj znów zdychalam te zaparcia mnie wykończą. Dopiero po czopku mi trochę puścilo. A bóle miałamtakie ze aż mnie zgjelo. Dziś kłuje dalej. Dobrze ze w środę wizyta bo zaczynam się niepokoić. Idę oddać mocz do badania i zobaczymy. Mam nadzieje ze te bóle to z powodu zaparc :/

Aniołek 11.10.2014 (5tc) ***Gang 18+***
    ewebii4.png
    klz9tv73qklgbi72.png - 7 kg
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc, my też wczorajszy dzień spędziliśmy na ogródku, grill był na obiad:) boska pogoda..a dziś już zachmurzenie;/ Patryk dziś budził sie częściej niż normalnie.. no i był problem z uśnięciem..chyba za dużo bodźców..

planu na dzis nie mam..poza wyprasowaniem tony prania i zrobienia kolejnego..

co dziś macie na obiad? nie mam pomysłu..

Koniara trzymam kciuki za betkę
    Anuśka, spokojnej pracy, pamietam te wzdecia na początku ciąży, mega męczące

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• MANIEK Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, Kotka fajnie ze u Ciebie coraz lepiej :)
    Koniara trzymam kciuki, Anuska łącze się z Tobą ja idę jutro ale do.tego musze zrobić test obciążenia glukoza i dziś zakupić w aptece glukozę... Obym to jakoś szybko przeszła.
    Ari tez miałam zaparcia i mi śliwki suszone pomagały.
    Konwalio mam ten sam plan... Fura prania i prasowanie.
    U mnie na obiad może jakaś zupa bo tych grillach i mięsie mam chęć na coś lzejszego... Tylko jaka o to jest pytanie ;)

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• MANIEK Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa taka historia z wczoraj... Piękna pogoda siedzę w domu mąż skręca łóżeczko i czuje fajki :/ wychodzę na klatkę a tu jakaś pinda jara fajki na polpietrze wiec uprzejmie mowie żeby mi nue paliła bo wszystko leci mi do mieszkania i co ona na to.... To gdzie mam Zapalić?... Nastała cisza bo wiadomo co się ciśnie na usta i mówię że to nie jest mój problem i ze niech pali w mieszkaniu gospodarza który ją zaprosił albo zjedzie na dol... Weszłam do domu... Min później dalej czuć fajki... Wypadł mój mąż u taka wiązanka zw aż mnie zatkało... Dodam że mój mąż to mega cierpliwy człowiek i jeszcze nigdy odkąd jesteśmy razem 7 lat nie nakrzyczal na mnie.... poczułam jak to miło że tak o nas dba :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2015, 08:20

konwalianka, beszka, zgredka, Misi@, PsotkaKotka, Krokodylica lubią tę wiadomość

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• zgredka Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa wrote:
    A ja nie moge sie zwlec z wyra... Jade robic M&m'sy (mocz&morfologia) ale lozko jest za wygodne a na dworze pada...

Nieukowa: w jednym Twoim zarówno radość (IDE robić m&m'sy i tu się podekscytowala!, od razu chciałam pytać jak się robi, a potem po dalszej części zdania smutek i rozczarowanie) ;(

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej MAUŚKI kochane które to melko polecałyscie na poczatek bo juz sama nie wiem a musze jechac kupic koleżance bo mały ma straszne problemy po bebiku i zjem śniadanie i jade za ratunkiem dla jej synka PLIIISSS piszcie

Miłego dnia witam z liczbą 59 aaaa

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

‹‹ 799 800 801 802 803 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ