X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Larus wierze ze ciężko było jak mama wyjeżdżała ale teraz poukładasz sobie dzien wg siebie i Ani bedzie dobrze

ja piłam herbatki rossmanowe i nic mi nie było :)

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• MANIEK Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja bratowa kupowała HIPP Bio Combiotik 1,mały zajadał i dobrze się czuł

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2015, 09:15

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieki Maniek :) właśnie sie zbieram dopijam inke i spoadam zeby maluszek na nastepne karminie juz miał :)

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Arienna Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze ale się nastałam w tym laboratorium...

Aniołek 11.10.2014 (5tc) ***Gang 18+***
    ewebii4.png
    klz9tv73qklgbi72.png - 7 kg
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja od 6.30 non stop jadła, delikatnie zasypia teraz..

Słuchajcie, jak wychodze z psem na szybkie soku i do piekarni obok domu, to zostawiam małą śpiącą w domu. Koleżanka jak to usłyszała to zaczęła mnie straszyc, ze to niebezpieczne, ze może się zakrztusic, ze mi może się cos stać.i teraz się czuje dziwnie, ale jak np mała śpi a ja idE sprzatac, to tez nie mam jej nonstop przy sobie, nie mam tez elektronicznej niani, nie trzymam jej tez w pokoju, w którym ogladam TV, bo nie chce jej pobudzać (gdzieś czytalam, ze to może powodowac wieczorne naruszenie).

Teraz czuje się jak wyrodna matka ;(

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, Zgredko ja dzis staje przed takim wyzwaniem.. Wyjścia z psem...
    Boje sie zostawić maluszka samego i wyjsć z psem, poprostu ja nakarmię i pójdziemy na wspólny spacerek.
    Kwestie odkurzania tez wykonam z mała na rękach, zwłaszcza po tym co przeżyłam wczoraj... Juz mieliśmy wychodzić, mała w wózku, my sie pakujemy na grilla, ja zaglądam do wózka a ona cała w ulanym mleku ;( myślałam ze zawału dostanę!!!!! Od razu sie popłakałam i doszło do mnie jak to sie mogło skończyć ;(
    Dlatego bez Ani sie juz nie ruszam....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2015, 10:22

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no, co ty zgredka, ja tez mam psa i planuje tak robić. przeciez przez te kilka minut jak juz mocno zaśnie nic się jej nie stanie.

Pati, ale Ci zazdroszczę spotkanai z AC/DC! wspaniała niespodzianka

ja tradycyjnie mam lekkiego stresa przed jutrzejsza wizytą:) mam nadzieję, że doktorek coś może już powie i płci maleństwa. juz się nie mogę doczekac zakupów hehe;)

Doświadczone mamusie, które zakupione przedmioty/ sprzęty/ ubranka okazały się " w praniu" zbędnym niewypałem? pokopiowałam sobie WAsze listy, ale taką listę niewypałów tez wolałabym mieć :)

Pati Belgia lubi tę wiadomość

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • Arienna Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja propos wyprowadzania psa mam zamiar nauczyć się chustować, właśnie żeby nie mieć wyrzutów sumienia, poza tym my mieszkamy na drugiem pietrze więc zanim z psem bym zeszła i weszła to tak 15 minut schodzi więc u mnie odpada

kurde ale mam obolałe podbrzusze, aż nie mogę założyć spodni ( nawet ciążowych) bo mnie cisną i boli... mam nadzieję ze mi gin w środę coś na te zaparcia poradzi ( no i nadzieję że jest ten ból spowodowany zaparciami) wiem marudzę ale schizy w ciąży są podwojone :P co prawda dziś się ruszyło i się wypróżniłam już dwa razy ale obolałe jelita i kłucie z prawej strony zostało

Blondik- ja póki co nie kupuję tylko zbieram to co ludzie chcą mi dać :P potem zobaczę co trzeba dokupić ale rzeczywiście lista niewypałów by się przydała :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2015, 10:40

Krokodylica lubi tę wiadomość

ewebii4.png
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w sumie rozwiązanie z chusta to dobry pomysł, aczkolwiek pogoda moż ei tak nam popsuć plany, ehhe;) mój pies sika " na komendę", tzn. wypuszczam go stojąc na klatce, mowię, ze ma iśc zrobić siku (trawnik jest koło klatki) i wraca. tak sobie radziłam jak byłam obolała po szpitalu. kupę robił z mężem :)

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik:tak właśnie tłumaczyła koleżance, ze głęboki sen ze to 5min (mieszkam na 1pietrze, a suczka robi wszystko szybko), a ona ze mała może się obudzić (co akurat nie jest dobrym argumentem, bo mała budzi się z 5 min)..

Dla mnie zbędne krążki laktacyjne, bo mi mleko nie wyciska, body przez głowę tez używam jak inne brudne i to nichetnie

Blondik lubi tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Arienna Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe wczoraj śmiałam się z męża- przypatrywał mi się ja się malowałam i pyta- a czy to nie zaszkodzi dziecku? :D a ja na to - wręcz przeciwnie, nieużywanie szkodzi bardzo na samopoczucie matki co obniża nastrój dzidziusia- więc maluję się dla zdrowotności naszego dzieciątka :P

Blondik, Krokodylica lubią tę wiadomość

ewebii4.png
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie niewypałem okazały sie nakładki silikonowe do karmienia :( dobrze ze nie kupiłam mega drogich to przynajmniej nie jest mi szkoda; no i becik.... Kupiłam lekko usztywniany z Klups, na rzep - nie podszedł Ani :(
    Za to fajnie sprawdzają sie śpiworki :)

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez wynoszę śmieci, a małego zostawiam, ale zawsze w bezpiecznej pozycji na boku, dlatego :Lara nie ma co płakać, tylko układaj Anię raz na jednym boku, raz drugim

zbedne i niewypał.. nakładki na piersi, wkładki laktacyjne, body wkładane przez głowe(bosz kto wymysił,aby noworodkom takie cos zakładac), kaftaniki - zwijaja sie i odciskaja na plecach, małe, szorstkie reczniki, myjki do mycia - dla mnie lepsza gaza bo wszedzie nia umyje a myjka wieksza i grubsza niz

śpiworki fajne na noc, łatwy dostęp do pupy, bo zakładam tylko body z długim i pampers

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2015, 10:57

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

No mi juz troche lepiej. Chyba poprostu musze czesto wychodzic.

Niewypal? hmmm narazie wszystko sie przydaje.

Czy wam tez jak karmicie na lezaco kapie z drugiej piersi mleko? Mi kapie kurcze prosto na malego :P.

Drugie pytanie: nasz synus spi w spiworku, takim gdzie wystaja raczki. Moj maz ubral go wczoraj do spania w: body z dlugim rekawem, kaftanik z dlugim rekawem, spioszek (to na szelkach). Mi sie wydaje ze to o wiele za duzo, zwlaszcza ze maly czesto spi jeszcze pod moja koldra.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I poszlam z psem, wracam i juz przez drzwi słyszałam płacz, nie ulalo jej się tylko się obudziła i była sama.. Kara dla mnie ;(

Ja silikonowych nakładek też nie uzylam, u mnie nie przyjęły się tez skoczki, za to moja becik lubi, ale spiworko też mam, tylko jeszcze nie używane

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Freja Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka, próbowałam Was nadrobić za cały weekend ale wymiękłam na sobocie i mne drzemka zmorzyła ;]

weekend mieliśmy ciezki
    wykończył mnie tort dla młodej - jednak był mundur harcerski :) tyle że cały dzień w kuchni to już dla mnie za dużo - kręgoslup przez trzy dni mmi to wypominał
    do tego jeszcze chrzciny i wizyta dziadków, ufff
    na całe szczęście maz już bez gipsu, kciuk chyba dojdzie do siebie - znacyz odzyska sprawność, na razie jest na tyle ok że skończył szafę w pokoju młodego, jutro po drzwi i koszyki do ikeii i mogę układać ubranka dla młodego i najmłodszego ;)

dziś na 19 mam wizytę - będzie USG ostatnie takie porządne - zobaczymy jak mały rośnie i w którą stronę waćpan leży bo coś mi się zdaje że tak jak u Biedry - w poprzek, no niby ma jeszcze czas żeby się odwrócić

Blondik, Krokodylica lubią tę wiadomość

Freja, młoda 13, młody 4,młodszy 0, aniołek Olga 03.08.2014 (16tydz.)
    860ix1hpwm73xj5b.png

PL KRK
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotka, mój ma tylko pampers i body z długim rękawem.. ilość ciuszków u Twojego synka wydaje mi się za duża.. lepiej aby nieco zmarzł niż się spocił..
    co do piersi to się zdarza, używaj wkładek

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Freja Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aha co do rota to raczej nie będziemy szczepić,
    młody nie miał, pediatra nam powiedziała że nie wiele to daje, nie wiem czy miała rację ale odpukać młody ani razu nie miał problemów żołądkowo-jelitowych, a w żłobku był od 5miesiąca
    wiem że do tej pory kilka razy w żłobku i w przedszkolu był wirus rota w jego grupie -ale nie złapał
    starsza nie była szczepiona bo nie było wtedy szczepionek - ale generalnie raz miala tyklo ostrą biegunkę

całą resztę zaszczepimy standard+ dodatkowe i tak się nad p/grypowymi zastanawiam, ja nie szczepię się co roku tylko raz na kilka lat ale odpukac od tego czasu grypy nie miałam

Freja, młoda 13, młody 4,młodszy 0, aniołek Olga 03.08.2014 (16tydz.)
    860ix1hpwm73xj5b.png

PL KRK
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotka: ja na poczatku ubieralam w dwa długie rękawy, potem krotki i długi a teraz tylko jeden długi, moja się nie poci, jeśli się poci lub z tylu na karku jest gorący to znak, ze za dużo.

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotka wg mnie to zdecydowanie za duzo, ja sie staram małej nie przegrzewać i ubieram o jedna warstwę więcej niż ja mam.

Dziewczyny po cc, jak długo po cc bolała Was i goiła sie rana? Mnie boli tylko w jedńym miejscu, i miejscami jest lekko czerwone.

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
‹‹ 800 801 802 803 804 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ