X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • beszka Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry.

Kotka, to co ubrac do spania, to zalezy ile stopni macie w pokoju w kotrym dziecko spi i czy dzien lubi miec cieplej czy chlodniej. U nas np.Jas lubil chlodno od poczatku, wiec byl cienko ubrany i spal na poczatku w rozku. Leo lubil cieplo i spal w pizamce czyli np.ramoers, koc i jeszcze moja koldra :p mala na poczatku chciala miec cieplej, wiec spala w pizamie, rozku i na to kocyk.nteraz bez koca.

Z rzeczy nieprzydatnych to zalezy od dzieci, bo np.rozek uzywalam przy 1 synu i teraz, a Leo nietolerowal. WklAdki laktacyjne przynoierwszym w ogole nie stosowalam, przy drugim konieczne byly a teraz czasem cieknie i przdaja sie.
    Myjek nigdy nie mialam. Stosuje gaziki jak Malenqu lub takie specjalne kawalki materialu do przemywania pupci.
    Nakladk silikonowych nie uzywalam. Teraz to by mi sie cos do orzechowywania wygotowanych czesci laktatora i butelek orzydalo. Oddalam kuzynce i nie nabylam nowego, wiec wsio lezy w garach. Obecnie nie idciagam mleka, ale nigdy nie wiad.kiedy trzeba bedzie znow cos idciagnac czy podac butle wole byc przygotowana.

Kolyska przy 2 dzieciu niezbedna od poczatku. Teraz nie, ale mam nadz.,ze to sie zmieni.

Ja dzieci same spiace zostawialam/zostawiam jak po listy do skrzynki wiszacej na plocie musze wyjsc. Nigdy na dluzej, a to nawet nie minutka. Nigdy nie wiadomo co sie wydarzy. Oprocz zachlysniecia sa np.pozary itp. Wole nie kiec sobie nic do zarzucenia, ale mam kolezanki ktore zostawiaja spiace maluchy, by starszaka odebrac z orzedszkola....nie neguje. Kazdy sam decyduje.

Mala ostatnio mala w nocy je i juz mam mniej pokarmu :/ mam nadz.ze do laktatora nie bede musialamwracac lub malej nue bede musiala wybudzac. Btw mam juz teraz problem by cokolwiek laktatorem odciagnac....

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moj od 2h na cycu wisi:/

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane :)

wreszcie moge sie z Wami przywitac... wczoraj bardzo pozno wrocilismy bo okazalo sie, ze nie tylko mielismy spotkanie z AC/DC ale takze zaprosili nas na prywatny koncert. wszystko bylo lacznie z efektami specjalnymi ale niestety do 5 maja nie moge mowic o szczegolach koncertu ani o tym jak wygladala scena i co sie na niej dzialo bo nikt poza obsluga tego nie widzial. Dopiero po pierwszym koncercie pronujacym plyte bede mogla Wam napisac ale powiem, ze byl czad i fani moga spodziewa sie extra wystepu:) przyjeli nas bardzo milo, byli tacy na luzie. Angus oczywiscie wycalowal mnie i mame :) bylam totalnie zaskoczona. Rozmawiali z Sebastianem, zartowali z nim, dopytywali... super przezycie. zrobilismy kilka zdjec i dostalismy od nich po dwie koszulki, zdjecia; ktore oczywiscie podpisali, czapki z daszkiem i plakat. Podpisali nam zdjecia, mi koszulke a Sebastianowi gitare :) pokazali nam cala scene, moglismy po niej chodzic, pikazali sprzet, gitary, perkusje, wszystko... a potem zaczal sie koncert. siedzielismy jako jedyni nie liczac obslugi :) spiewalismy, klaskalismy... ale nie moglismy zdjec robic ani filmow nagrywac. ale emocje trzymaja mnie do dzis :) wieczorem wstawie zdjecia jak bede w domu :)

LaRa, PsotkaKotka, Nieukowa, Biedroneczka83, Freja, Misi@, zgredka, Anuśka, beszka, MANIEK, Blondik, Koniara, Krokodylica lubią tę wiadomość

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba cos mnie ominelo. Pati jakim cudem spotkalo cie cos takiego z AC/DC?

W koncu zasnal! Zawsze sie waszym dzieciom odbija? Moj z przerwami wisial na cycku 2h az mu sie ulalo 2 razy. Po kazdym cycku probowalam odbijac ale nic nie wyszlo. Polozylam go do lozeczka na boku ale boje sie isc spac :/.
    Bardzo ciezkie jest dla mnie to odbijanie bo moj kregoslup wysiada :(, wystacrzy parenasice sekund ze go ponosze a juz nie moge wytrzymac :(

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PsotkaKotka wrote:
    Chyba cos mnie ominelo. Pati jakim cudem spotkalo cie cos takiego z AC/DC?

W koncu zasnal! Zawsze sie waszym dzieciom odbija? Moj z przerwami wisial na cycku 2h az mu sie ulalo 2 razy. Po kazdym cycku probowalam odbijac ale nic nie wyszlo. Polozylam go do lozeczka na boku ale boje sie isc spac :/.
    Bardzo ciezkie jest dla mnie to odbijanie bo moj kregoslup wysiada :(, wystacrzy parenasice sekund ze go ponosze a juz nie moge wytrzymac :(
    Kotka u mojego brata we wrzesniu 2014 roku zdiagnozowali ostra bialaczke szpikowa. Zaczelo sie leczenie. Potem przeszczep. Ktos ze szpitala zglosil Sebastiana do Make a Wish. Przyjechali I spytali jakie ma marzenia. Powiedzial, ze chcialby gitare elektryczna Gibsona I spotkac sie z zespolem AC/DC. Gitare dostal w srode. Okazalo sie tez, ze AC/DC zaczyna swoja trase koncertowa promujaca najnowszy ich album w Holandii. Zalatwili wiec I to marzenie :-) mieszkamy w Belgii wiec mielismy tylko 2 godzinki jazdy na stadion :-)

PsotkaKotka lubi tę wiadomość

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macham Maniek dzieki za namaiar na mleko i chyba sapsowało małemu od kolezanki wcinał aż miło było popatrzec na takiego okruszka :)

co do zostawiania maluszka omg w życiu bym nie zostawiła nawet na chwile do sklepu szła a mam pod blokiem never

mam umówioną sesje zdjęciową plenerową na przyszłą środe :) płace tylko za zdjęcia które bede brała :) aa superaśnie

Pati suuuper kochana ze tak wam sie udało popołudnie i wieczór :) emocje musiły sięgac zenitu :)

Pati Belgia, MANIEK, Krokodylica lubią tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Koniara Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje beta 953 :)
    Wracam do pracy, nadrobie was wieczorkiem ;)

Biedroneczka83, Arienna, Pati Belgia, konwalianka, Misi@, Malenq, Nieukowa, Anuśka, beszka, LaRa, MANIEK, Blondik, PsotkaKotka, Krokodylica lubią tę wiadomość

relge6ydai4cgrta.png
    2nn3yx8d861m2vqn.png
  • Arienna Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i pięknie :)

Koniara lubi tę wiadomość

Aniołek 11.10.2014 (5tc) ***Gang 18+***
    ewebii4.png
    klz9tv73qklgbi72.png - 7 kg
  • Freja Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati cieszę się że udał Wam się wieczór, niezapomniane wrażenia z pewnością :) myślę, że to bardzo podniesie na duchu Twojego brata

co do wychodzenia z domu i zostawiania dzieci, to raczej nie, do skrzynki na dół w bloku z duszą na ramieniu leciałam, drzwi do wc zawsze zostawiałam otwarte jak byłan sama żeby słyszeć co młody robi
    teraz mam schizę jak on wcześniej wstanie rano w weekendy, że coś mu się stanie jak my śpimy - że na parapet wylezie albo skądś spadnie

jak już muszę to zostawiam i czasem razem - ale to jak mam dzieś niedaleko wyjść -tak żebym zdazyła wrócić do biegiem do 5min w razie "W"
    ale i tak strach zostawić ich samych choć młoda ma juz 13 lat to jednak boję się

Pati Belgia lubi tę wiadomość

Freja, młoda 13, młody 4,młodszy 0, aniołek Olga 03.08.2014 (16tydz.)
    860ix1hpwm73xj5b.png

PL KRK
  • Freja Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koniara GRATKI ;]

Koniara lubi tę wiadomość

860ix1hpwm73xj5b.png

PL KRK
  • Asha Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam stare i nowe kolezanki, mam nadzieje ze jeszcze mnie pamietacie chociaz dlugo mnie nie bylo.. po cholernych 5 latach wczoraj sie dowiedziala ze w ciazy jestem juz mielismy zaczynac ivf w tym miesiacu jak @bedzie a tu nie ma hahah niespodzianka.... wiec stresiklekki zeby sie utrzymalo teraz ... caluje was mocno wszystkie i sciskam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2015, 14:33

Freja, Misi@, Malenq, Nieukowa, Arienna, Biedroneczka83, Smoczyca1, zgredka, Anuśka, beszka, LaRa, MANIEK, Blondik, PsotkaKotka, Krokodylica, zizia_a lubią tę wiadomość

135f715c72957d8fe22ac1293c05f629.png
  • Freja Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asha- trzymam kciuki - będzie dobrze
    Anuśka przełamała złą passę i teraz zamiast do studni wrzucać to z niej wyciąga kolejne zaciążone :)

niezłą ma tę studnię ;)

witaj i rozgość się na fiolecie :)

PS> złamał mi się ząb - był na sztyfcie cholericia wrrrr
    a moje dentysty dzis akurat nie ma

PS2 - zmykam po młodego do przedszkola a potem na USG trzymajcie kciuki ;)

Anuśka, Blondik, Krokodylica lubią tę wiadomość

860ix1hpwm73xj5b.png

PL KRK
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2015, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asha Ołłłłłłłłłłłłłłłłłłłł jeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee dziecina jest:) GRATULUJĘ...
    a pisałam WAM wcześniej, że kwiecień to najlepszy miesiąc, a maj na testowanko również:)
    Pati :* jejku aż mam łzy w oczach ... cieszę się... to musiało być przeżycie...
    Koniara :* hehehe i betka ładna:)

Kotka jeżeli macie ok.20C w domku, to ZA DUŻO warstw!

Asha, Pati Belgia lubią tę wiadomość

• Arienna Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asha :D jak cudnie :D

Freja- trzymam kciuki :)

Aniołek 11.10.2014 (5tc) ***Gang 18+***
    ewebii4.png
    klz9tv73qklgbi72.png - 7 kg
  • Asha Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziekuje lasecKi milo was widziec na starych smieciach :-D

• konwalianka Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asha i ja się przylączę do gratulacji! spokojnej ciąży

Asha lubi tę wiadomość

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Nieukowa Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ASHA!!! NO CUDNIE! Ale ja cię dawno nie czytałam :D

Zapodaj jakiś suwaczek :D Trzymam kciuki żeby się fasol zdrowo chował cale 9mc :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2015, 15:32

Asha lubi tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • helenkq Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asha jak fajnie :D kolejna zaciazona ;D

postaram sie was nadrobic zabieram sie za czytanie ;) a w miedzy czasie powiedzcie czy taka pieluszka pasuje dla chłopca?
    przyszły moje pieluszki ale nie jestem pewna ;) pierwsze co pomyslalam ze szkoda ze kroko nie uzywa bo odrazu o niej pomysłalam ;D

b43772f5e3bc6a82med.jpg

70d9c7b4e30c783bmed.jpg

Malenq, Krokodylica lubią tę wiadomość

dqpri09kenjjhndh.png
    ***************Gang 18+****************
  • helenkq Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kotka ja uwazam ze zdecydowanie za duzo, dziecko ubierasz tak jak siebie, jesli masz koszulke i sweterek to dwie warstwy jak tobie za goraco to i dziecku tez bedzie ;)

a co do cyckow mi leci z drugiego odrazu jak zaczynam karmic ;)

o juz zdazylam poczytac michał juz nie spi....

dqpri09kenjjhndh.png
    ***************Gang 18+****************
  • Asha Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje kobitki...jak zawsze kochane jestescie...jeszcze nowa w z tym wszystkim jestem wiec moge panikowac dziebko-uprzedzam

Nieukowa, Arienna, Blondik lubią tę wiadomość

‹‹ 801 802 803 804 805 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ

MUUVO Quick SE 2 – dlaczego jest idealny na pierwszy wózek dla dziecka?

Zastanawiasz się, który wózek sprawdzi się najlepiej już od pierwszych spacerów z maluchem? MUUVO Quick SE 2 to wyjątkowa propozycja, która łączy w sobie elegancki design z praktycznymi funkcjami docenianymi i przez dzieci, i rodziców. Warto zwrócić uwagę na innowacyjne rozwiązania, takie jak regulowana budka, wentylowane oparcie i wygoda składania. Sprawdź, co sprawia, że Quick SE 2 może stać się idealnym wyborem na start.

CZYTAJ WIĘCEJ