Gang 18+ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej Misie, padam dziś wróciłam od rodziców pies steskniony śpi mi na nodze.
Przy kąpieli zauważyłam że jakiś mam ciężki brzuch i zmierzylam w 8 dni urósł 7 cmm w obwodzie... Swędzial bardzo.
Co do braku kupek i podawania czy suplementów czy leków hmm to nie mam jeszcze w sumie zdania bo życie mnie zweryfikuje, będę próbować domowych sposobów na początku ale wiadomo jak mię pomaga to człowiek szuka wszędzie.
Kotka ja mam rodzinę 350 km od siebie i będę sama po porodzie z mężem ale mi to nie przeszkadza w sumie w końcu na początku musze nauczyć się odczytywać reakcje malucha...tak się pocieszam ze jak moja mama mnie rodziła to ani auta nie miała a i tata ciągle w pracy, pralka Frania i pieluchy tylko tetrowe i dała rade w środku zimy bo ja z grudnia wiec ja też dam rade. Kotko spróbuj sobie sama myśleć ze będzie dobrze, najgorsze za Tobą teraz będziesz patrzeć i przeżywać jak Twój syn bedxie się usmiechalKoniara, Blondik, PsotkaKotka, Krokodylica lubią tę wiadomość
Maniek
-
perelka1846 wrote:Drogie Panie!
Po pierwsze serdecznie gratuluję i wszystkim Wam i Waszym maleństwom życzę dużo zdrowia.
Przepraszam, że spamuję, ale we wrześniu na świat przyjdzie moje maleństwo, wzięłam udział w konkursie, głosować można do jutra (3.05) do godziny 20:00. Bardzo proszę Was o pomoc i głosy na historię nr 2. Dziękuję za zaangażowanie
http://mama-w-trampkach.blog.pl/wygraj-laktator-canpol-babies/ -
Ja szczepilam córke na rotawirusy, i drugie maleństwo też mam zamiar.
Mam koleżanke lekarke w moim wieku a miedzy naszymi dziecmi jest 3msc roznicy i ona tez szczepila.
Jednak co lekarz to opinia.Pati Belgia lubi tę wiadomość
-
Dobry
A ja nie szczepiłam Zuzy na rotawirusy i nic jej nie jest. A była w przedszkolu od 2,5 roku, a wcześniej uwielbiała chować mi się w ogrodzie i zjadać ślimaki lub inne robaczki jak tylko odwróciłam wzrokSiebie też nigdy dodatkowo nie szczepiłam na nic a mój mąż co roku szczepił się na grypę i co roku ciężko ją przechodził. Więc u mnie będą podstawowe szczepienia i nic więcej.
Kotka ja też rodziny nie miałam po porodzie. Nie dość tego jak byłam w 6tc z Zuzą to umarła moja mama. Nie było łatwo ale daliśmy radę.
U nas dzisiaj zapowiada się bardzo piękny dzień i chyba zjemy obiadek na tarasie.Krokodylica lubi tę wiadomość
-
Tak, na rota bedziemy szczepic i to wczesnie. Szczepionka pitna wiec malo klopotliwa. Wiadomo, drogie szczepienie ale podobno warto. Niewiele zmniejsza czestotliwosc zachorowan, ale jednak. Na pewno daje efekty jak dziecko sie do zlobka wysyla bo tam latwiej o biegunke rota .
Pati u ciebie wszelkie szczepienia podwojnie wazne, bo beda chronic Sebastiana, no i przed tym co moze sie z jego szpitala przyplatac...Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2015, 08:40
Pati Belgia lubi tę wiadomość
-
Nieukowa wrote:Tak, na rota bedziemy szczepic i to wczesnie. Szczepionka pitna wiec malo klopotliwa. Wiadomo, drogie szczepienie ale podobno warto. Niewiele zmniejsza czestotliwosc zachorowan, ale jednak. Na pewno daje efekty jak dziecko sie do zlobka wysyla bo tam latwiej o biegunke rota .
Pati u ciebie wszelkie szczepienia podwojnie wazne, bo beda chronic Sebastiana, no i przed tym co moze sie z jego szpitala przyplatac... -
Hej
My dzis wybieramy sie pierwszy raz do kościoła
A potem Rodos i grill (w końcu )
Dzis moja mama wraca do domu bo we wtorek ma kontrole ręki, maz jutro juz wraca do pracy a my z Ania zostaniemy same (tzn z psiakiem) do 16:00
Zobaczymy jak to bedzie, bo jednak zawsze mogłam liczyć na pomoc...Pati Belgia lubi tę wiadomość
-
czesc,
ja na rota nie szczepie, Tymka też nie szczepiłam i odpukać.. ani razu nie zachorował tak, aby mu leciało górą i dołem..sporadyczne biegunki jednodniowe i to rzadko.. jak ma się predyspozycje to będzie się chorowało, jak nie to nie.. co znalazło potwierdzenie w synku mojej koleżanki, która szczepiła na rota.. Dawid ma 4 lata (w lipcu) a chorowal na rota 18 razy! i nie chodzi do przedszkola, tylko jest w domu..
my dziś też planujemy grilla, byle pogoda się wyklarowała, bo raz słonce wyjdzie - raz zajdzie.. wczoraj robiliśmy domowa pizzę, która została zaakceptowana przez Patryka, bo pięknie spał.. od 20.30 do 1 a póniej o 4 i o 7 wstał z mężem.. za to ja na nogach od 6 bo Tymek tak zarządził ;/
My już po kościele, a moi Panowie pojechali odebrać fotelik..miłego dnia
ps. Lara dasz radęMANIEK lubi tę wiadomość
-
hej dziewczynki,
Konwalia narobiłaś mi smaka na domową pizze:) muszę zrobić ale zawsze mam problem z ciastem więc jak masz jakiś sprawdzony przepis to chętnie poproszę
Pytanie mam do Was - jako bardziej doświadczonych: muszę kupić ochraniacz na materac dla dziecka iii w necie znalazłam ale czy jeśli rozmiar pościeli mam 90x120 to czy taki ochraniacz też ma być takich wymiarów? Bo wszędzie widzę 60x120 i juz sama nie wiem a nie mam jak zmierzyć materaca:(.....aa i w ogóle czy Wy coś takiego też kupowałyście?Maniek
-
Maniek, ja zawsze robiłam i robie z tego przepisu, jest świetna! Z jednej porcji wychodzi mi kilka blach, bo my lubimy cienka
http://forum.purepc.pl/topic/208065-pizza-by-rs-krok-po-kroku/
Ci do tego ochraniacze, to u mnie przydał się dopiero, gdy oduczalam Tymka od sikania w pampersy, czyli jak miał 20m-cy. Wtedy miałam nawet 3.MANIEK lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNapisałam długi post i wszystko wcieło...wrrr
Reasumując ja myślałam, żeby szczepić tylko na pneumokoki a rota odpuszczam, bo mały nie pójdzie raczej do żłobka tylko teściowa będzie się nim zajmowac do 3lat jak bede w pracy, ale nie wiem jak bedzie w praktyce.
dziś mnie mały przestraszył i do południa się nie ruszał, juz prawie płakałam, bo zawsze od rana już buszuje a dziś cisza. Nawet czekolada nie pomogłaNa szczęscie jabłko pomogło
Manieczku uważaj na siebie i nie przemęczaj się...może mężuś ulepi ciasto
Knowi mam nadzieje, że z Patryczkiem wszystko dobrze
Pati a Ty jak się czujesz?
Lara zazdrosze spacerku, dziś taka piękna pogoda. Życzę powodzenia!
Neukowa chodziło mi o to, ze przez te krwawienia może mi ta anemia wyjść, bo mam do niej skłonność, choć od początku ciązy jak do tej pory było ok. Niesety już b12 spadł, wiec jest też prawdopodbienstwo, że anemia sie pojawiła. Jutro ide do prowadzacego to znim porozmawiamy
Mąż pojechał do teściowej po obiad ;p Ale od jutra chce już zacząć się ruszać już mnie głowa boli od leżenia, ale jak bede musiała to poleże, ważne, żebym nie musiała cały czas leżeć
Blondik, no mójmaż cały weekend mówi o grilu ;p Pewnie za tydzień podjedziemy na działkę, chyba, że bede się źle czuć, ale narazie myśle pozytywnie :')
Miłego popołudniaNieukowa, MANIEK, Blondik lubią tę wiadomość
-
macham
ja dla maluszka nie miałam ochraniacza wkładałam pod przescieradło te podkłady do przewijania i było ok
ja dzis odstawiam Zuze popołudniu do dziadków odbieram ją jutro po przedszkolu
co do rota teraz chyba bede szczepic ze wzgledu na starszaka w domu ZUza nie była szczepiona i ani raz na rota nie chorowała choć do przedszkola posżła jako 3 latek -
WnacWitam sie z zapaleniem pecherza po pecherza probowalam juz wszystkiego nasiadowki, duzp wody z cytryna i nic nie pomaga, znacie moze jakies inne domowe sposoby?bo dlugo to ja tak nie wytrzymam
Maniek ochroniacz mam od samego poczatku dla malego musisz kupic taki wymiar jaki masz materac standard to o ile dobrze pamietam 60/120
MANIEK lubi tę wiadomość
*******Gang18+*******B -
Hej, a ja się snuję z kąta w kąt. Mąż mnie wygonił z pokoju Radka bo odbywa się tam malowanie i mam mu nie przeszkadzać
Udało mi się tylko wpaść żeby zobaczyć kolor i jestem zadowolona2 ściany będą białe, 2 zielone.
Może jeszcze dziś mąż przykręci lampę-słoneczko z Ikei i będziemy lepić dekoryA jutro-pojutrze jedziemy po mebelki
POzdrawiam w piękny majowy weekend, poszłabym na spacer ale cholercia samej mi się nie cce, a nie będę męża od malowania odrywać ;/Lili83, Koniara, Misi@, Anuśka, PsotkaKotka, Blondik, Krokodylica lubią tę wiadomość