X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 2 maja 2015, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Misie, padam dziś wróciłam od rodziców pies steskniony śpi mi na nodze.
    Przy kąpieli zauważyłam że jakiś mam ciężki brzuch i zmierzylam w 8 dni urósł 7 cmm w obwodzie... Swędzial bardzo.
    Co do braku kupek i podawania czy suplementów czy leków hmm to nie mam jeszcze w sumie zdania bo życie mnie zweryfikuje, będę próbować domowych sposobów na początku ale wiadomo jak mię pomaga to człowiek szuka wszędzie.

Kotka ja mam rodzinę 350 km od siebie i będę sama po porodzie z mężem ale mi to nie przeszkadza w sumie w końcu na początku musze nauczyć się odczytywać reakcje malucha...tak się pocieszam ze jak moja mama mnie rodziła to ani auta nie miała a i tata ciągle w pracy, pralka Frania i pieluchy tylko tetrowe i dała rade w środku zimy bo ja z grudnia wiec ja też dam rade. Kotko spróbuj sobie sama myśleć ze będzie dobrze, najgorsze za Tobą teraz będziesz patrzeć i przeżywać jak Twój syn bedxie się usmiechal :)

Koniara, Blondik, PsotkaKotka, Krokodylica lubią tę wiadomość

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• Arienna Autorytet

Wysłany: 2 maja 2015, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    perelka1846 wrote:
    Drogie Panie! :) Po pierwsze serdecznie gratuluję i wszystkim Wam i Waszym maleństwom życzę dużo zdrowia.

Przepraszam, że spamuję, ale we wrześniu na świat przyjdzie moje maleństwo, wzięłam udział w konkursie, głosować można do jutra (3.05) do godziny 20:00. Bardzo proszę Was o pomoc i głosy na historię nr 2. Dziękuję za zaangażowanie :)

http://mama-w-trampkach.blog.pl/wygraj-laktator-canpol-babies/
    proszę uprzejmie :)

Aniołek 11.10.2014 (5tc) ***Gang 18+***
    ewebii4.png
    klz9tv73qklgbi72.png - 7 kg
  • Arienna Autorytet

Wysłany: 2 maja 2015, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobranoc :*

Aniołek 11.10.2014 (5tc) ***Gang 18+***
    ewebii4.png
    klz9tv73qklgbi72.png - 7 kg
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 3 maja 2015, 05:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo girls ;)

Nieukowa mam pyt: będziesz szczepić nnanrtawirusy? Twoj teść ma opinie, bo znajomi lekarze nie są za i sami swoich dzieci nie szczepili, a ja chce

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Koniara Autorytet

Wysłany: 3 maja 2015, 06:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja szczepilam córke na rotawirusy, i drugie maleństwo też mam zamiar.
    Mam koleżanke lekarke w moim wieku a miedzy naszymi dziecmi jest 3msc roznicy i ona tez szczepila.
    Jednak co lekarz to opinia.

Pati Belgia lubi tę wiadomość

relge6ydai4cgrta.png
    2nn3yx8d861m2vqn.png
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 3 maja 2015, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry :-)
    A ja nie szczepiłam Zuzy na rotawirusy i nic jej nie jest. A była w przedszkolu od 2,5 roku, a wcześniej uwielbiała chować mi się w ogrodzie i zjadać ślimaki lub inne robaczki jak tylko odwróciłam wzrok ;-) Siebie też nigdy dodatkowo nie szczepiłam na nic a mój mąż co roku szczepił się na grypę i co roku ciężko ją przechodził. Więc u mnie będą podstawowe szczepienia i nic więcej.

Kotka ja też rodziny nie miałam po porodzie. Nie dość tego jak byłam w 6tc z Zuzą to umarła moja mama. Nie było łatwo ale daliśmy radę.

U nas dzisiaj zapowiada się bardzo piękny dzień i chyba zjemy obiadek na tarasie. :-)

Krokodylica lubi tę wiadomość

• Blondik Autorytet

Wysłany: 3 maja 2015, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pogoda cudna, wczoraj jednak grillowalismy, dziś też trzeba coś wymyślić:)
    moi rodzice to wogole proponuja nam zebysmy się przeniesi do nich an trochę po porodzie, to nam pomogą...wykluczone...:)

miłego dnia;)

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 3 maja 2015, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobietki:-)

Ja na rota szczepilam I Roxane tez bede. Tak samo z pneumokokami.

Milego dnia zycze kochane :-)

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 3 maja 2015, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, na rota bedziemy szczepic i to wczesnie. Szczepionka pitna wiec malo klopotliwa. Wiadomo, drogie szczepienie ale podobno warto. Niewiele zmniejsza czestotliwosc zachorowan, ale jednak. Na pewno daje efekty jak dziecko sie do zlobka wysyla bo tam latwiej o biegunke rota .
    Pati u ciebie wszelkie szczepienia podwojnie wazne, bo beda chronic Sebastiana, no i przed tym co moze sie z jego szpitala przyplatac...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2015, 08:40

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 3 maja 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa wrote:
    Tak, na rota bedziemy szczepic i to wczesnie. Szczepionka pitna wiec malo klopotliwa. Wiadomo, drogie szczepienie ale podobno warto. Niewiele zmniejsza czestotliwosc zachorowan, ale jednak. Na pewno daje efekty jak dziecko sie do zlobka wysyla bo tam latwiej o biegunke rota .
    Pati u ciebie wszelkie szczepienia podwojnie wazne, bo beda chronic Sebastiana, no i przed tym co moze sie z jego szpitala przyplatac...
    Nieukowa no właśnie jeszcze nie pytałam o to pediatry i hematologa. Nie znam sie na tym zupełnie... Ale na Rota dwie dawki mała przyjmie, tak jak Marcel. Bo to tak jak piszesz, w żłobku łatwiej o biegunke tym bardziej, ze Marcel chodzi juz do szkoły a po drugie muszę tez chronić Sebastiana...

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 3 maja 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)

My dzis wybieramy sie pierwszy raz do kościoła :)
    A potem Rodos i grill (w końcu ) :)
    Dzis moja mama wraca do domu bo we wtorek ma kontrole ręki, maz jutro juz wraca do pracy a my z Ania zostaniemy same (tzn z psiakiem) do 16:00
    Zobaczymy jak to bedzie, bo jednak zawsze mogłam liczyć na pomoc...

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 3 maja 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc,

ja na rota nie szczepie, Tymka też nie szczepiłam i odpukać.. ani razu nie zachorował tak, aby mu leciało górą i dołem..sporadyczne biegunki jednodniowe i to rzadko.. jak ma się predyspozycje to będzie się chorowało, jak nie to nie.. co znalazło potwierdzenie w synku mojej koleżanki, która szczepiła na rota.. Dawid ma 4 lata (w lipcu) a chorowal na rota 18 razy! i nie chodzi do przedszkola, tylko jest w domu..

my dziś też planujemy grilla, byle pogoda się wyklarowała, bo raz słonce wyjdzie - raz zajdzie.. wczoraj robiliśmy domowa pizzę, która została zaakceptowana przez Patryka, bo pięknie spał.. od 20.30 do 1 a póniej o 4 i o 7 wstał z mężem.. za to ja na nogach od 6 bo Tymek tak zarządził ;/

My już po kościele, a moi Panowie pojechali odebrać fotelik..miłego dnia

ps. Lara dasz radę

MANIEK lubi tę wiadomość

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• MANIEK Autorytet

Wysłany: 3 maja 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczynki,
    Konwalia narobiłaś mi smaka na domową pizze:) muszę zrobić ale zawsze mam problem z ciastem więc jak masz jakiś sprawdzony przepis to chętnie poproszę:)

Pytanie mam do Was - jako bardziej doświadczonych: muszę kupić ochraniacz na materac dla dziecka iii w necie znalazłam ale czy jeśli rozmiar pościeli mam 90x120 to czy taki ochraniacz też ma być takich wymiarów? Bo wszędzie widzę 60x120 i juz sama nie wiem a nie mam jak zmierzyć materaca:(.....aa i w ogóle czy Wy coś takiego też kupowałyście?

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• konwalianka Autorytet

Wysłany: 3 maja 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniek, ja zawsze robiłam i robie z tego przepisu, jest świetna! Z jednej porcji wychodzi mi kilka blach, bo my lubimy cienka
    http://forum.purepc.pl/topic/208065-pizza-by-rs-krok-po-kroku/

Ci do tego ochraniacze, to u mnie przydał się dopiero, gdy oduczalam Tymka od sikania w pampersy, czyli jak miał 20m-cy. Wtedy miałam nawet 3.

MANIEK lubi tę wiadomość

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2015, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napisałam długi post i wszystko wcieło...wrrr

Reasumując ja myślałam, żeby szczepić tylko na pneumokoki a rota odpuszczam, bo mały nie pójdzie raczej do żłobka tylko teściowa będzie się nim zajmowac do 3lat jak bede w pracy, ale nie wiem jak bedzie w praktyce.

dziś mnie mały przestraszył i do południa się nie ruszał, juz prawie płakałam, bo zawsze od rana już buszuje a dziś cisza. Nawet czekolada nie pomogła o.O Na szczęscie jabłko pomogło :D

Manieczku uważaj na siebie i nie przemęczaj się...może mężuś ulepi ciasto :)

Knowi mam nadzieje, że z Patryczkiem wszystko dobrze :)

Pati a Ty jak się czujesz?
    Lara zazdrosze spacerku, dziś taka piękna pogoda. Życzę powodzenia!

Neukowa chodziło mi o to, ze przez te krwawienia może mi ta anemia wyjść, bo mam do niej skłonność, choć od początku ciązy jak do tej pory było ok. Niesety już b12 spadł, wiec jest też prawdopodbienstwo, że anemia sie pojawiła. Jutro ide do prowadzacego to znim porozmawiamy :)

Mąż pojechał do teściowej po obiad ;p Ale od jutra chce już zacząć się ruszać już mnie głowa boli od leżenia, ale jak bede musiała to poleże, ważne, żebym nie musiała cały czas leżeć :)

Blondik, no mójmaż cały weekend mówi o grilu ;p Pewnie za tydzień podjedziemy na działkę, chyba, że bede się źle czuć, ale narazie myśle pozytywnie :')

Miłego popołudnia

Nieukowa, MANIEK, Blondik lubią tę wiadomość

• Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2015, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macham
    ja dla maluszka nie miałam ochraniacza wkładałam pod przescieradło te podkłady do przewijania i było ok :)

ja dzis odstawiam Zuze popołudniu do dziadków odbieram ją jutro po przedszkolu :)

co do rota teraz chyba bede szczepic ze wzgledu na starszaka w domu ZUza nie była szczepiona i ani raz na rota nie chorowała choć do przedszkola posżła jako 3 latek

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Lili83 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2015, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WnacWitam sie z zapaleniem pecherza po pecherza probowalam juz wszystkiego nasiadowki, duzp wody z cytryna i nic nie pomaga, znacie moze jakies inne domowe sposoby?bo dlugo to ja tak nie wytrzymam

Maniek ochroniacz mam od samego poczatku dla malego musisz kupic taki wymiar jaki masz materac standard to o ile dobrze pamietam 60/120

MANIEK lubi tę wiadomość

BW1ip2.png

5b09qtkfjh1k59fq.png

*******Gang18+*******B

Wysłany: 3 maja 2015, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam dziś jakis płaczkowy dzien do tego dotknęłam brzuchem lekko patelni i sobie oparzyłam na rozstepie popłakałam sie ze małej mogło sie cos stać :(

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Nieukowa Autorytet

Wysłany: 3 maja 2015, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, a ja się snuję z kąta w kąt. Mąż mnie wygonił z pokoju Radka bo odbywa się tam malowanie i mam mu nie przeszkadzać :P
    Udało mi się tylko wpaść żeby zobaczyć kolor i jestem zadowolona :) 2 ściany będą białe, 2 zielone.
    vz7ymylzyi7u.jpg

Może jeszcze dziś mąż przykręci lampę-słoneczko z Ikei i będziemy lepić dekory :) A jutro-pojutrze jedziemy po mebelki :)

POzdrawiam w piękny majowy weekend, poszłabym na spacer ale cholercia samej mi się nie cce, a nie będę męża od malowania odrywać ;/

Lili83, Koniara, Misi@, Anuśka, PsotkaKotka, Blondik, Krokodylica lubią tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png

Wysłany: 3 maja 2015, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sok z żórawiny pokrzywy pomaga na pecherz

Lili83 lubi tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

‹‹ 798 799 800 801 802 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ