X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • beszka Autorytet

Wysłany: 1 maja 2015, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredko 4 tyg.po porodxie chcesz juz biegac? Ja jak ide na dlugi spacer to mam wrazenie ze ma tam zaraz wszystko wypadnie :/

No z waga masakra. Co pare dni wchodze na wage i zalamuje sie.
    Po 2 pierwszych ciazach ekspresowo schudlam a teraz masakra.

Mala zasnela na 15 min i znow przy cycu. Chybadzis w ogole nie bede spala;)

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 1 maja 2015, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beszko, ja juz czuje, ze rana sie zabliznia, daje jej tydzien dla pewnosci i za tydzien chcialabym sprobowac lekko serduszkowanie

Malenq: ale od razu chudlas regularnie, a jak jadlas?

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 2 maja 2015, 06:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej laseczki :-)
    Ja jak zwykle w dniach wolnych nie mogę spać i wstaję o strasznych porach.
    Wyczuwam już maleńką górkę nad wzgórkiem łonowym :-) Chyba mój groszek rośnie ;-)

LaRa, MANIEK, Pati Belgia, PsotkaKotka, Lili83, Arienna, Krokodylica lubią tę wiadomość

• zgredka Autorytet

Wysłany: 2 maja 2015, 06:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo Anuska ;)

Mój wczoraj upił mojego ojcem (że niby pepkowka), który w ogole nie pije, wiec pewnie dziś będzie cierpiał..
    A mój juz łazi po domu..

Pod koniec mówił do moich rodziców per mamo i tato..

Anuśka, LaRa, Pati Belgia, PsotkaKotka, Lili83, Blondik, Krokodylica lubią tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 2 maja 2015, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!

Co do wagi, to "zrzuciłam" juz swoje 11 kg ciążowe i nawet dodatkowy 1 kg :) oby tak dalej :) zwłaszcza ze w planach mam zrzucenie 20 kg!

Zgredka haha alkohol łagodzi obyczaje :) zobaczymy jak bedzie dzisiaj :) dawaj znac :)
    Mam nadzieje zE dzisiejsza aura dopisze na tyle ze jesli nie grill to moze spacerek z maluszkiem uskutecznie :)
    Młoda spi a ja ściągam mleko, bo nie dała rady opróżnić, a czuje źe sa nabite :/

Miłego dnia!

Pati Belgia lubi tę wiadomość

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 2 maja 2015, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane :-)

Anusia ja mam tak samo. Kiedy rano nie muszę nigdzie wstawać to budżet sie miedzy 6 a 7 cholewcia... Ale taki chyba juz mój urok ;-)

Lara super, ze juz tyle zrzucilas. Ciekawa jestem ile ja przytyje w totalu. Narazie mam 5 kg na plusie. Zobaczymy co bedzie w ostatnim trymestrze :-)

Miłego dnia gangsterki ;-)

Anuśka lubi tę wiadomość

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2015, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredziu ja kilka dni po porodzie straciłam ponad 10kg, potem kolejne 5-6 i teraz przez ostatnie 2miesiace resztę.....samo spadło, jem normalnie ale czasem śniadanie po 12stej a obiad po 20stej a kolacje po 23 hehehe wiec nie jest to zdrowe odżywianie.... Tylko skóra została uhmmm ale ćwiczyć znaczne dopiero jak przestaje karmić swoim mlekiem.

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 2 maja 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry

to ja sie musze zwazyc w koncu.

Ile czasu karmicie z jednej piersi? Karmicie z obu czy tylko z jednej?

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 2 maja 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z obu, staram się min 10 min z jednej

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 2 maja 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc,
    Kotka, u nas wygląda to tak.. ok południa spacer, lub jeśli nie, to na 100% o 16 z chłopcami wychodzę.. kąpiel 20-21 później cyc, budzi się później ok. 24.30 -1.30, później już co 2,5h. Mój mały je z jednej piersi, max.10 min.. czasami mniej i mam przykaz przepijać go wodą lub herbatą rumiankową i wypija "w między czasie" ok. 120ml

Malenq, a jak na ciemieniuchę? Patryk ma teraz właśnie..wczoraj posmarowałam zwykłą oliwką i wyczesywałam.. z tym olejem tez tak postępować?

u nas znowu katar.. Patryk ma okropny, wpprowadzam mu wit.c - któraś z was podawała już? ja mam katar i kaszel.. kiedy to się skończy..

Malenq po tej wlewce faktycznie zrobił kupę, ale dziś znowu drugi dzień bez kupy.. od lekarza ma przykaz podawać przez 8 dni laktulozę i ten debridat..no i idziemy na usg brzuszka (znowu)..mam dość tych lekarzy..a czeka nas jeszcze usg głowy - znowu i dermatolog..

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Nieukowa Autorytet

Wysłany: 2 maja 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć mamuśki... u mnie zły poranek.

Wczoraj robiłam chleb zakwasowy razowy i mi s*urwiel nie wyrósł. Skończyłam piec o 1 w nocy bo chciałam żeby jak najdłużej wyrastał i nic to nie dało.
    A rano mąż do mnie, że teraz to ja sobie bimbam, a on taki zmęczony przez ten remont i że mogłabym podłogi i szafki z pyłu umyć i zrobić pranie zasłon itd bo się upyliły. Szlag mnie trafił, nie tylko na to że "sobie bimbam" ale że on nie szanuje mojej pracy. Już 2x całą chatę myłam na kolanach, prań chyba z 10 zrobiłam, a ten przychodził po robocie i stwierdzał że "gips sobie przeszlifuje na ścianach bo dalej nie jest równy" i kuźwa w 1 popołudnie wniwecz cała moja praca bo pyłu było tyle samo. To się wypięłam i nie sprzątam dopóki nie skończy.
    No i się pożarliśmy, bo ten mi wygarnął, że "i tak nie mam nic innego do roboty tylko siedzę i się nudzę". Zaraz go uduszę. Trudno mi się schylić, a co dopiero zapierdzielać na kolanach ze szmatą.

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam sie kochane :)

zaraz jade z Zuza i moimi rodzicami odwiedzić babcie w tychach :)

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 2 maja 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NIEUKOWA przyczep mu do brzucha wor z 5kg kartofli i niech robi.

Nieukowa, beszka, Krokodylica lubią tę wiadomość

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 2 maja 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka, wesele musiałam odespać, niestety przez cała zabawę latałam do łazienki, bo mi "zaszkodziła" kapusta do obiadu, eh...

dzisiaj mielismy z Jackiem ochotę na grila, juz zaczelismy obdzwaniac rodzinkę, ale pogoda do dupy ;/

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    konwalianka wrote:
    czesc,
    Kotka, u nas wygląda to tak.. ok południa spacer, lub jeśli nie, to na 100% o 16 z chłopcami wychodzę.. kąpiel 20-21 później cyc, budzi się później ok. 24.30 -1.30, później już co 2,5h. Mój mały je z jednej piersi, max.10 min.. czasami mniej i mam przykaz przepijać go wodą lub herbatą rumiankową i wypija "w między czasie" ok. 120ml

Malenq, a jak na ciemieniuchę? Patryk ma teraz właśnie..wczoraj posmarowałam zwykłą oliwką i wyczesywałam.. z tym olejem tez tak postępować?

u nas znowu katar.. Patryk ma okropny, wpprowadzam mu wit.c - któraś z was podawała już? ja mam katar i kaszel.. kiedy to się skończy..

Malenq po tej wlewce faktycznie zrobił kupę, ale dziś znowu drugi dzień bez kupy.. od lekarza ma przykaz podawać przez 8 dni laktulozę i ten debridat..no i idziemy na usg brzuszka (znowu)..mam dość tych lekarzy..a czeka nas jeszcze usg głowy - znowu i dermatolog..

Konwalia lepiej wlewkę jeszcze raz zrób, laktuloza "przyzwyczaja" jelita, że nie muszą pracować....a debridat ma wiele negatywnych opinii....
    próbowałaś jeść/ pić więcej marchwi i śliwek suszonych??? u mnie działa...a probiotyk podajesz? ja posaję TRILAC PLUS i jest z kupami ok.
    tak olej kokosowy ogrzewasz w dłoni i smarujesz główkę, potem wyczesujesz...olej kokosowy ma działanie przeciwzapalne i przeciwgrzybiczne, więc jest lepszy od oliwki...

a dermatolog to u was od czego...?

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa:
    4859b29a76d91b83med.png

Blondik, Nieukowa, MANIEK, Arienna, Anuśka, Pati Belgia, Freja, Krokodylica lubią tę wiadomość

• konwalianka Autorytet

Wysłany: 2 maja 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    Konwalia lepiej wlewkę jeszcze raz zrób, laktuloza "przyzwyczaja" jelita, że nie muszą pracować....a debridat ma wiele negatywnych opinii....
    próbowałaś jeść/ pić więcej marchwi i śliwek suszonych??? u mnie działa...a probiotyk podajesz? ja posaję TRILAC PLUS i jest z kupami ok.
    tak olej kokosowy ogrzewasz w dłoni i smarujesz główkę, potem wyczesujesz...olej kokosowy ma działanie przeciwzapalne i przeciwgrzybiczne, więc jest lepszy od oliwki...

a dermatolog to u was od czego...?
    podaje trilac juz tydzien.. to co radzisz odstawić te wszystkie rzeczy? ona kazała podawac przez tydzien ale to i tak niewiele daje
    jem codziennie dwa jabłka, raz zjadłam 18 sliwek - sama byłam w wc 7 razy a jego nie ruszyo..

a dermatolog na zmiany skórne na twarzy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2015, 12:53

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o jejku współczuję...kurczę to już nie mam pomysłu.....ale lactulosa NIe jest obojątna dla organizmu, jej NA PEWNO bym nie podawała...
    wiesz ja myślę że jelitka mu dojrzewają i dlatego takie zmiany....

• Nieukowa Autorytet

Wysłany: 2 maja 2015, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde, może jak urodzi się mój to zmienię zdanie, ale jestem bardzo anty ładowaniu zdrowemu, tak małemu dziecku w odbyt czegokolwiek... szczególnie "wyrobu medycznego" który nawet nie jest porządnie badany pod kątem składu, czyli czegoś jak ten Melilax...

Ja się będę radziła teścia-pediatry w takich sprawach, na szczęście zdejmie ze mnie ciężar wyboru leków...

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • beszka Autorytet

Wysłany: 2 maja 2015, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenqu a dlaczego lactulosy bys nie podala?
    Moj starszy syn mial, i nadal ma, problemy z wyproznianiem wie. Tutaj laktulose zalecaja od maluszkow oppo starszaki. Jaskowi nie podalam, dostal cos innego od lek.w PL ale jestem baaardzo ciekawa....

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
‹‹ 796 797 798 799 800 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ