Gang 18+ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Lili ja też będę śmigać z wózkiem na rolkach
Z tym że mój jest biegowo-terenowy i wiem że na bank będize stabilny przy takim użytkowaniu.
Ja mam nagła chcicę na lody Magnum. Nie wiem czy jakikolwiek sklep jest otwarty, ale chyba się wybiorę na poszukiwania...
Znalazłam jakieś notatki z położnictwa. Może się innym ciężarówkom spodobają
http://mailgrupowy.pl/shared/resources/10320,podstawy-opieki-polozniczej-seminaria/30759,materialy-notatki-ogolnie-uzyteczne-rzeczy
Lili83 lubi tę wiadomość
-
A ja znowu przespałam pół dnia
Kroko ja nie dam rady rzygaćNawet mdłości ostatnio nie mam. Gdyby nie to że każde jedzenie ma smak kurzu, i wszystko mi dziwnie śmierdzi to nie wiedziałabym czy na pewno w tej ciąży jestem ;)A najciekawsze jest to że ocet smakuje mi jak woda
My już się szykujemy na kolejny sezon letni. Dzisiaj rano kupiliśmy 20 małych brojlerów (takie kurki mięsne) i dwie perliczki. W przyszły piątek dokupię jeszcze z pięć zielononóżek, bo mają podobno najzdrowsze jajkaUwielbiam wiosnę na wsi
Niestety nie mamy ogródka w tym roku bo całe podwórko jest rozkopane, ale nadrobię w przyszłym roku
Pati lecę do Ciebie na rosołek
Coś miałam jeszcze napisać ale nie pamiętam coNieukowa, LaRa, helenkq, Misi@, Krokodylica, Pati Belgia, MANIEK lubią tę wiadomość
-
Malenq rozumiem. Ja ciuszków nie sprzedaje, te co je najbardziej lubię sobie zostawię (może jednak będzie kiedyś drugi dzieć, jeśli mąż zmieni zdanie
) a resztę przekazuję kuzynce męża, ma termin porodu na wrzesień, z przykazaniem poużywaj i oddaj.
Nie wiem czy ciuszki wrócą i w jakim stanie, ale co tam, niech dziewczyna ma.
Smoku dzięki.Mnie też dołki łapią, ale to z innego powodu - że wszystko przy dziecku robię sama a mąż ma za przeproszeniem wyje*ane. Wiem, że ma dużo pracy ale sorry, dziecko jest nasze a nie moje. A wieczory to jakaś masakra, Zuza dostaje kolek i ciągle się drze a mężu sobie wtedy idzie do garażu i ogarnia kolejną robotę zamiast trochę z dzieckiem posiedzieć i mnie odciążyć.
Lara u mnie był grill na balkonie.
Moja Zuzka lubi spać w tym wiązanym beciku.
Kotka ja znowu całkiem odwrotnie, spodziewałam się duuuużoooo gorszego porodu niż miałam. Odwodu główki nie pamiętam, muszę sprawdzić.
-
Anuśka wrote:A ja znowu przespałam pół dnia
Kroko ja nie dam rady rzygaćNawet mdłości ostatnio nie mam. Gdyby nie to że każde jedzenie ma smak kurzu, i wszystko mi dziwnie śmierdzi to nie wiedziałabym czy na pewno w tej ciąży jestem ;)A najciekawsze jest to że ocet smakuje mi jak woda
My już się szykujemy na kolejny sezon letni. Dzisiaj rano kupiliśmy 20 małych brojlerów (takie kurki mięsne) i dwie perliczki. W przyszły piątek dokupię jeszcze z pięć zielononóżek, bo mają podobno najzdrowsze jajkaUwielbiam wiosnę na wsi
Niestety nie mamy ogródka w tym roku bo całe podwórko jest rozkopane, ale nadrobię w przyszłym roku
Pati lecę do Ciebie na rosołek
Coś miałam jeszcze napisać ale nie pamiętam copoczęstunek Cię jeszcze inka i ciastem z truskawkami
Anuśka lubi tę wiadomość
-
dobra ta pogoda mnie dzis wykonczy drzemka kawa i nic
Laruś ja Zuzi nie szczepiłam bo wiedziałm ze nie pójdzie do żłobka teraz sie poważnie zastanawiam bo wiadomo starszak ze szkoły moze przywlec wszystko
z doświadczenia moich kolezanek któe szczepiły dzieci miały conaj mniej raz mega rotawirusa moja nie szczepiona i nie miała wcale
Nieukawa ja pitole ty i ja do odstrzału zaciskamy nogi do terminów nie ma opcji
Misi@ co do rożka ja miałam na rzep i byłam bardzo zadowolona dałam za niego 18zł w auchanie po Zuzi używała go moja koleżanka dla córki i niedawno wrócił do mnie i bedzie w nim spała Lilunia
Jeden styknie w zupełności
Lara wybacz gapiostwo kochana samych pieknych dni szczęście i posłusznego meża z okazji wczorajszej rocznicyLaRa lubi tę wiadomość
-
Kotka, obwody glowy nastepujace:
Najsatszy syn 35 cm
Mlodszy 36 cm
Corcia 34 cm
Ja podobnie jak Kroko, nastawialam sie na gorsze porody (no prozniciagu przy pierwszym nie bralam pod uwage i obracania dziecia na wszelkie sposoby)
Nieukowa, da sie naturalnie rodzic. Bez znieczulen itp. Ja mam za soba dwa takie porody. Przy pierwszym, ze wzgl.na bardzo silne i regularne skurcze, ktore trwaly i trwaly, lekarz zadecydowal, ze zoo musze wziac...
Przy ostatnim porodzie mysle ze cwiczenia jogi mi pomogly no i kazdy kolejny uwazam za latwiejszy, bo wiemy jakiego bolu sie spodziewac. Mozna sie psychocznie nastawic.
Misia, trzymam kciuki.
Kroko, nam zadne smoczek niempodchodzi. Ale na razie dalam sobie z nim spokoj, bo chyba znow mamy kryzys laktacyjny plus skok rozwojowy....Misi@, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
co do rozm główki Zuza miała 33cm
ja zzo nie chce bo bardziej sie go boje niz porodu hehehe
mam do wyboru prysznic, masaż, tens wiec dam rade
a ja sie obawiam ze moja gwiazda coś za czesto w poprzek lezyhmm okaże sie na USG jak to z nią jest mało czasu jej zostało zeby sie ładnie ułożyć i juz tak zostać aż do porodu
-
No ja z rozmyslem wybieram szpital gdzie sa najbardziej naturalne warunki porodu. Zzo nie ma, za to 1 faza moze byc aktywna, a atmosfera wg rodzic po ludzku jest najlepsza. Niestety nacinaja tak samo rutynowo jak wszedzie- coz, nie mia idealow.
Wlasnie przed chwila die z lekka przerazilam. Zdrzemnelam sie, snilo mi sie ze mi wody odeszly... budze sie a tam pode mna kaluza na przescieradle... Po 5 min paniki usiadlam, zalozylam wkladke i okazalo sie zr to tylko sluz... Zapomnialam wkladke zalozyc po kapieli. Nie wiem skad go tyle, ale nic mi po nogach nie cieknie. Schiza straszna. Ja chce juz hyc w 37tc a to dopiero jutro skonczone 34 -
Niekoea, ja do zadnego porodu nie bylam nacieta. Ba nawet do prozniciagu....
W PL chodze do profesorka, ktory jest ordynatorem w jedntm z 3miejsckich szpitali, i tez nie nacinaja u niego oraz posladkowo, podobnie jak w UK i w Nirwegii, zalecaja rodzic naturalnie. Jesli sie boi i zdecydowanie odmawia, to robia cc.Nieukowa lubi tę wiadomość
-
ja zamierzam byc twarda i chce rodzic w pozycji kolankowo- łokciowej nie dam sie położyc na plecach tez chce miec pierwsza faze ruchomą masażyk bedzie moze sie uda uniknąc nacięcia
Nieukawa ja dopiero 32wiec jeszcze mi dalej do 37
-
nick nieaktualny
-
Moja miala lepek 32 cm, a po 3 tyg wczoraj juz 34 cm
Hela: mi polecanilo jedynie splot skosno-krzyzowt, to chyba bawelna, za tydzien w weekend przybuwa do mnie pani na konsultacje, wiec moge jej spytac
U mnie wszyscy w jednym.pokoju siedza, a ja w malym przy chirurgach karmie małą.
Dziadki przywiozly pake pieluch i nieco ubranek malutkich zwlaszcza czapeczek.. ale te 56 jeszcze pare tyg beda za luzne..
Na jutro zakupilam bilety na off camere, polecimy z moim, mam nadzieje, ze na 2h pozostanie z mala nie zabije rodzicow
Kotka: Ja w szpitalu tez sie czulam fatalnie, plakalam jak sie dowiadywalam, ze jeszcze nie wychodze, chcialam uciekac, bedzie lepiej, Dominikowi szybko odpadl pepucho
My tez nic nie robili, tylko kapiel i osuszenie i pare razy octemisept bez dptykaniaWiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2015, 20:07
Nieukowa lubi tę wiadomość
-
Czy zle psychiczne samopoczucie tydzien po porodzie jest normalne?
To juz nie o porod chodzi tylko o ta zmiane w zyciu. jak narazie nie powinnam przeciez narzekac bo synek jest w miare spokojny choc zdaje mi sie ze juz zaczal mnie jako smoczka uzywac. Potrafi w dzien przespac ok 3-4h ciagiem. Ale mnie paralizuje strach na mysl ze bedzie gorzej, ze zaczna sie nocne placze, kolki i godzinne chustanie dziecka i chodzenie po domu. Az zaczynam sie pocic na sama mysl. Kazdy jego placz teraz mnie bardzo stresje bo boje sie ze bedzie trwal godzinami bo nie bedziemy wiedziec dlaczego placze. A przeciez narazie jest ok a ja juz jestem klebkime nerwow i zlego samopoczucia a co bedzie pozniej??? -
Kroko nieustannie łącze się w bólu z malzami u mnie podobnie. Fakt w delegacji pracuje ale jak jest no niby nosi i buja ale jak widzę jak nieudolnie to robi i mala się drze to szlag jasny mnie trafia
Też uważam ze bez wspomagaczy da się urodzić i nawet nie krzyczeć i nie przeklinać -
nick nieaktualnyNeukowa moja siostrarodziła na polnej i raszei i chyba jej proponowali.
No i sprawdzałam na stronie rodzić po ludzku i na raszei jest możliwość zzo, według nich oczywiście ;p
http://www.gdzierodzic.info/placowka/szukaj?province_id=7&city=Poznań&zipcode=&distance=10 -
Mnie zzo rozczarowalo. To znaczy uratowalo mnie chyba od straty zmyslow ale tylko na 3h a potym w ogole przeci nei moglam wiec nei wiem jak po tym mozna dziecko urodzic
. Troche inaczej to sobie wyobrazalam. A tak to wyszlo ze byl zajebisty bol przy skurczach a przec nei bylo jak