Gang 18+ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnySpioszki ze zdjęcia nr 1
czerwony- Tiny terror, niestety na metce nie ma, ale to chyba 56
biały (pod czerwonym ) - napisane do 4,5kg więc też podejrzewam że 56
biały z żółtą lamówką - napisane 54, ale moja mała nosiła jak miała blisko pod 60cm
zielnony z misiem - 56 i to naprawdę małe 56
żółty z żyrafą - 62 ale małe 62,
niebiesko- białe paski z nxta? - to 4,5kg to pewnie 56
Body z krótkim rękawem
białe z autami i ciuchcią - 4,5kg
, biały z głową misia w kółku - 56 moja mała długo w nie wchodziła
, biały z miętową lamówką i troskliwym misiem napisane 68 ale mniejsze pewnie 62
,biały z dalmatyńczykami jest bez metki, ale moja mała jeszcze 2tyg temu miała go na sobie więc większa niż 56
body z długim rękawem z napisem PLAY - 68rozm
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Dzień dobry, moja Zuzia kończy dziś miesiąc.
Kotka
przykro mi że tak kiepsko przeszłaś poród, mam nadzieję że humor niebawem się polepszy. Kochana uważaj na siebie aby Ci się nie przyplątała depresja poporodowa.
Szybko odpadł synkowi pępek.
Anuśka
rzygaj, czemu inni mają miec lepiej ode mnie?
Lara wybacz, czeski błąd.
Gratki rocznicy.
Co do krwi z pępku nie wiem, nie miała Zuzka.
Ale tak jak pisze Smok, ja pępka ani razu patyczkiem nie czyściłam, mimo że położna kazała. Psikałam i zostawiałam aż samo wyschło, to wszystko.
Ciśnienia nie mierzyłam ale obstawiam że mam niskie i niestety też częste bóle głowy.
Konwalia to chyba dobre wiesci?
Smoku dlaczego masz dola?
Z powodu tego leczenia?
Pati super niespodzianka dla Sebastiana! Masz racje, musimy bardziej doceniac nasze zdrowie.
A Ty odpoczywaj póki możesz.
Koniara piękna beta.
Freja wspolczuje mdlosci.
Arienna nic dziecku nie zgnieciesz, natura tak to obmyśliła aby dzieciątko było bezpieczne u Ciebie w brzuszku.
Nieukowa hehe ja na wyjście miałam ciuszki mega za duże i niebieskie w autka, pani co ubierała pytała czy to jakieś zapotrzebowanie na syna było.Tym sie nie przejmuj, byle dzieć nie zmarzł po drodze.
Mnie te chusty jakoś nie przekonują, nie wiem dlaczego?
beszko moja Zuzka ma smoczek, niezastąpiony przy bólach brzuszka. No i jak mi japkę otwiera na spacerze to jej zapycham smoczek, żeby jej nie wiało do buzi, bo czasem śpi z otwartą.
Malenq moim zdaniem jak któraś mama ma chęć używać wielorazówek to proszę bardzo, nie ma potrzeby się pukać po głowie.Ja sama się za to nie zabieram, nie czuję takiej potrzeby hehe.
I czemu sprzedajesz ciuszki, rozmyśliłaś się z następnego bejbika?
Misia trzymam kciuki za wyniki amniopunkcji!!!! Oby były dobre wieści!!!
Ja polecam becik (wiązany) a nie rożek, bo te na rzepy są beznadziejne, ja mam jeden i służy jako poduszka.
A o co chodzi z tą położną? U mnie się nic nie wybiera?
Maniek u mnie też na obiad grill.
Misi@, Malenq, Smoczyca1, Pati Belgia, MANIEK, Anuśka, Biedroneczka83 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyA w jakiej cenie są te ze zdjęcia? Chyba wezmę, tylko proszę o wycenę ;p
Wezmę na pewno:
body:
Body z krótkim rękawem
, biały z miętową lamówką i troskliwym misiem
,biały z dalmatyńczykami
edit no i krówkę :pWiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2015, 13:55
Malenq lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMisi@ wrote:A w jakiej cenie są te ze zdjęcia? Chyba wezmę, tylko proszę o wycenę ;p
Wezmę na pewno:
body:
Body z krótkim rękawem
, biały z miętową lamówką i troskliwym misiem
,biały z dalmatyńczykami
edit no i krówkę :p
wiadomośc prv wysłałam:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2015, 14:09
Misi@ lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Kroko Wszystkiego najlepszego z okazji miesięcy Żabki
Misi@ czasami rozmiar rozmiarowi nierówny. Moja miała 58 jak się urodziła a w tych 56 chodziła cały miesiąc
Kroko może nie doła ale wkurza mnie to że nie może być dobrze zawsze musi się coś dziaća zrobić coś w tym temacie musze bo na nietrzymanie moczu mam jeszcze czas buuu
Moja mma odsypia noc a ja zamiast spać to się na nią gapie. ..Mała terrorystka tylko bujać i bujaćWiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2015, 14:16
Krokodylica lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMalenq wrote:skarbie taniej niż na bazarku - bo dla gangstowych forumek zniżka:)
wiadomośc prv wysłałam:)
tak rozumiem, ze rozmiary się różnią ale ja odebrałam ciuszki od siostry i znajomej trochę kupiłam sama i 56 ma dość dużo tak samo 68 natomiast barakowało mi pomiedzyWiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2015, 14:19
-
ja podobnie jak Kroko, nie polecam rożków na rzepy, probowalam raz i niestety nie zdal egzaminu, wiec kasa poszla w bloto a kupilam nowy ;/
wiazane jak najbardziej, sa miekkie, poddajace sie i dzieciom jest w nich dobrze (przynajmniej tak bylo w szpitalu)
u mnie niestety nici z grilla (temp. 16 st, pada deszcz, wieje wiatr) ;/
moze uda sie jutro -
Ja juz zrobiłam obchod ogródka, zerwałam zieleninę, ugotowałam rosołek, przygotowałam wszystko do drugiego Dania i upieklam ciasto z truskawkami. Teraz bardzo boli mnie kręgosłup wiec siedzę w pozycji pollezacej.... Nerka tez nadal mi dokucza ale nie chce iść do szpitala i mam nadzieje, ze niedługo przestanie.... Maz kosi trawę a Marcel skacze na trampolinie wiec mam trochę czasu dla siebie
wczoraj znowu kupiłam trochę ciuszków. Piękne spódniczki
postaram sie zrobic pózniej zdjęcia i wkleić na forum
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2015, 14:42
-
My pepka niczym nie pryskalismy ani nie czyscilismy ani w szpitalu ani w domu no i odpadl wczoraj czyli po 6 dniach
KROKO – juz troch emi sie nastroj polepsza choc nie powiem zebym byla bardzo szczesliwa. Czuje sie dziwnie. A moze to normalne? Ale w szpitalu to mialam taki zjazd emocjonalny ze myslalam ze sie ubiore i uciekne. Chyba jak dotad najczarniejsze godziny mojego zycia
NIEUKOWA- ja tez mialam nadzieje ze moj porod bedzie latwy i szybki, kazda kobieta pewnie ma. probowalam sie nie nastawiac na nic mimo to i nie wyobrazac sobie jak bedzie. Wiedzialam tylko czego nie chce:
-cesarki
-cesarki w pelnej narkozie
- zzo
- oksytocyny
-dlugiego porodu
Niestety wszystko poszlo dokladnie tak jak byc nie mialo.
Powiedzcie mi jaki wasze maluszki mialy obwod glowy przy porodzie?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2015, 14:46
-
A ja tak patrzę na tabelkę i dochodzę do wniosku ze te pomiary usg sa o dooope rozbić
Moja Ania miała być ok 3100-3400 urodziła sie 3600 g a Kotki Dominik miał miec 4 kg a urodził sie znacznie mniejszya ile nerwów i stresów kosztowało to Kotkę to sama wie....
Obwód główki Ani to 34 cmWiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2015, 14:57
-
hejka kochane
Kotka gratulacje
skoro o ciuszkach mowa moze ktos chce:
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1406374209676621&set=a.1388026741511368.1073741828.100009121663762&type=3&theater
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1388027658177943&set=a.1388026741511368.1073741828.100009121663762&type=3&theater
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1433535480293827&set=a.1388026741511368.1073741828.100009121663762&type=3&theater
mam chwilke wolnego to zaczynam czytacdziewczyny pojechaly z tatusiem na karate
-
pewnie i tak zapomne polowe co mialam napisac zawsze zadziwia mnie to ile my kobiety musimy przejsc i jakie jestesmy silne
a nie zdazylam dojsc do opisu porodu kotki
Lara krwia sie nie przejmuj, moj mial bardzo dlugo kikut bo 4tyg a wkoncu przez przypadek zerwalam, krwi było sporo ale odkazilam octaniseptem i zrobil sie maly strupek, szybko sie zagoilo
Kroko bobotic i espumisan sa za slabe, najlepszy chyba bedzie infacol dajesz przed kazdym karmieniem ale ze ja karmilam czesto dawalam co 3h
zgredka, dziewczyny czy wiecie jaka chusta bedzie dobra na lato, elastyczna sie sprawdzi moze u wiekszego dziecka ale maly sie zapoci... chcialabym cos przewiewnego... ktos cos wie na ten temat?....
Pati widzialam zdjeciesuper
Kotka najwazniejsze ze mały zdrowy reszta sie ulozy, i o porodzie tez zapomnisz, czesto sama sie dziwie jak szybko zapominamy o tym bolu...
Lara gratuluje rocznicyWiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2015, 15:36
LaRa, Pati Belgia, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
Hej laseczki;)
Wpadłam na pomysł kupienia rolek zamiast spacerowac bede rolkować;)u nas jest dużo sciezek rowerowych wiec moge smigac;)zobaczymy czy malemu się spodoba;)maz się smieje ze już mi calkiem odbiło ze jak to bedzie wygladac:/
co wy na to?
Lara ja pije inke z mleczkiem, cappucino a i slabą rozpuszczalna nawet zielona herbatke od czasu do czasu wszystko u umiarze;)
Misi@ Leo w ogóle w rożku nie chciał być ani w spiworku nosiłam go bez albo owijałam lekko kocykiem w sumie to najwiecej czasu w chuscie siedział i siedzi do tej pory;)
Misi@ lubi tę wiadomość
*******Gang18+*******B -
nie myslalam, huste elastyczna mam ale przy ciele cieplo i jak go zawijalam to sie pocil, teraz zreszta bedzie juz wiekszy i sztywniejszy wiec moze zostane przy tej co mam...
Malena jak pisalam w poniedizalek beda, cholerne polskie przepisy, i zamiast dac maly vat to 23% a jednorazowki 8% gdzie tu logika...
nie zasmiecamy, rzad powinien dotacje dawac do tych pieluch...
a wlasnie Nenaa? Tamka? ja zagladam zadko ale was to juz wieki nie widzialam...
spadam umyc podloge bo beda niedlugo wracac
trzymajcie sie mamuski i brzuchatkiWiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2015, 15:56
-
Mamuśki, czy szczepicie bądź macie zamiar szczepić dziecko na rotawirusy?
Jesli tak, to jaka jest mniej/więcej cena takiej szczepionki?
Pierwsza wizytę mamy 8.05 i wtedy sie podpytam, ale orientacyjnie chciałam wiedzieć....