Gang 18+ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
A wiecie co zamówiłam sobie miodziki i teraz będę jadła codziennie jakiś w domu mam tylko wielokwiatowy i mi się już przejadł
Fajnie macie z tymi promocjamiWiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2014, 21:37
Yasmin, Tamka, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
justta wrote:A wiecie co zamówiłam sobie miodziki i teraz będę jadła codziennie jakiś w dom mam tylko wielokwiatowy i mi się już przejadł
justta, Jennifer lubią tę wiadomość
-
Yasmin mój tato też ma, tylko że u nas to miód wielkokwiatowy, a ja uwielbiam spadziowy, teraz zamówiłam jeszcze wrzosowy(nigdy go nie jadłam) i gryczany ze względu na zawartość żelaza będę się odżywiała
Yasmin lubi tę wiadomość
-
LaRa wrote:Ja pije herbatke z miodem
Dzis oszaleje z bólem plecow! Tak mnie u góry bolą ze szok chyba nie są w stanie nosić moich powiększających sie piersi!Jennifer lubi tę wiadomość
-
Kurcze, chciałabym kiedyś dorwać różne miody w takich mniejszych słoiczkach, żeby sobie smaki porównać, bo tak naprawdé to kojarzé tylko wielokwiatowy, lipowy i gryczany
Też idę spać, dostałam od mamy kilka książek Chmielewskiej, która mnie genialnie odpręża i idę się relaksować
Buziaki mamuśkiWiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2014, 22:02
Krokodylica lubi tę wiadomość
-
Heh wiem,wiem z tym miodem, odczekam zawsze jakiś czas i wtedy dodaje
Obejrzę jescze PPD i idę tez spać dobranoc mamuśkiWiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2014, 22:43
-
nick nieaktualnyDzień dobry:)
Byłyście łaskawe i tylko 4 strony.....uffffffffffff
po wizycie:
mam nietolerancję węglowodanów (ale to już wykryto w grudniu 2013 a teraz potwierdzono), tzn że trzustka tak jakby nie reagowała tak jak powinna na zjedzone pokarmy....
przed każdym posiłkiem węglowodanowym mam zjeść łyżkę oleju (lnianego, oliwy z oliwek, oleju kokosowego lub jakiegoś innego) to ma zmusić trzustkę do trawienia...
cukrzycy ciążowej NIE MAM więc dieta nie jest potrzebna....
nadal mam problem z hormonami nadnerczy (to również było wcześniej już zdiagnozowane) i to się nakłada na siebie (trzustka + nadnercza)...
w Karcie mam zaznaczono na czerwono, że NIE MOŻNA powtarzać u mnie glukozy, bo jest to bardzo niebezpieczne dla KOSI, potwierdziła diabetolog, że glukoza "uśpiła" mi córkę i było to niebezpieczne.....i mam zakaz jedzenie węglowodanowych posiłków na pusty żołądek, najpierw jakiś białkowe lub tłuszczowe COŚ mam zjeść dopiero później mogę coś słodkiego np.
dlatego z porannej wody z miodem na czczo (a to dobry sposób na obronę przed przeziębieniem) muszę zrezygnować: dla dobra małej.
jestem kg za dużo na tym etapie ciąży i muszę coś z tym zrobić tylko jak????????
miłego dzionka
-
nick nieaktualnyTamka: "Kurcze, chciałabym kiedyś dorwać różne miody w takich mniejszych słoiczkach, żeby sobie smaki porównać, bo tak naprawdé to kojarzé tylko wielokwiatowy, lipowy i gryczany"
u nas na festynach występują takie: np. 7sztuk małych słoiczków w różnych smakach:)
justta, Krokodylica, Tamka lubią tę wiadomość
-
Dzien dobry
Malnqu a jakie mialas objawy nietolerancji weglowodanow?
Ja w poprzedniej ciazy mialam bardzo niski poziom cukru po obicazeniu i generalnie od tamtej pory miewalam ataki, kotre wskazywalyby na niski poziom cukru. teraz podczas tej ciazy, mam identyczne objawy i powinnam poprosic lekarza o badanie glukozy z obiazeniem, tylko bardzo sie boje dla mnie bycie glodnym/na czczo rowna sie z bardzo silnymi mdlosciami oraz z wymiotami (tak tak drugi trymestr ciazy przywitalam przytulajac sie do porcelanowego )...ale jak trzeba to trzeba. moja mama niedlugo do nas przyjezdza. chce ja poprosic by mi sprzet do mierzenia pozimu cukru przywiozla i chce sobie spr. w chiwli, gdy beznadziejnei sie czuje (mam átak´).
Kroko super, ze z dzidziusiem wszystko ok
zazdrszcze Wam, ze tak czesto podgladacie swoje malenstwa ja tutaj mam wizyte co 4 tyg. u ogolnego, gdzie dopplerem poslucha serca i tyle korci mnie by umowic sie prywatnie, ale pod koneic pazdziernika lub w pierwszym tyg. mam miec polowkowe, wiec moze wytrzymamKrokodylica lubi tę wiadomość