X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2014, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beszko a ja małą podglądam nie na każdej wizycie....teraz dopiero na początku listopada będzie, a miałam poprzednie 1 września....

u mnie to był ból całego ciała (to nietrawienie węgli) tzn. po obfitym dniu węglowodanowym, następnego miałam bóle mięśni całego ciała, do tego właśnie niski cukier mimo jedzenie, a w profilu lipidowym w szpitalu (pobieranie krwi przez 8h - musiałam leżeć i się nie ruszać) oznaczono, że trawę tłuszcze i białka, a węglowodany nie są trawione......

KROKO przepraszam, nie zauważyłam : ale już doczytałam:) bardzo się cieszę, że maleństwo zdrowo, miarowo się rozwija:)

aaaaaaaaaaa i piękne z Was brzuchatki:)

Krokodylica lubi tę wiadomość

• LaRa Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej, Malenq to wszystko brzmi kosmiczne :(
    Współczuje tego co musisz przejść, ale warto bo wszystko dla dobra Kosi :)

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2014, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak LaRa to jest jakieś kosmiczne....jakby nie można było normalnie.............ale nie będę narzekać...są kobietki co całą ciążę muszą leżeć, są takie jak nasz Kroko, co mają przechlapane.....trzeba sobie radzić....oby do stycznia :)

a jak ciężaróweczki się czujecie???

Nenuś czy ja widziałam stresik przed piątkiem???? hehehehehe

LaRa, Krokodylica lubią tę wiadomość

• Arienna Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej misiaki :)

samopoczucie boskie :) zrobiłam dziś dwa testy o dwóch różnych czułościach bo małż chciał zobaczyć na żywo :D

zdjęcie wkleiłam na naszym wątku po różowej stronie :)
    wynik rozwiał nawet wszelkie obawy i wątpliwości małża :P

więc się dopisuję:

1. Malenq - 06.04.2014 - 08.01.2015 - Córka - Konstancja
    2. Helenkq - 30.04.2014 - 04.02.2014 (ale prawdopodobnie ok. 30.01.2014 CC) - Syn- ?
    3. Justta - 30.04.2014 - 05.02.2015 - Syn - Leoś
    4. Nenaaa - 5.05.2014 - 9.02.2015 - Syn - ?
    5. Yasmin - 24.05.2014 - 2.03.2015 - nie ma pewności - ?
    6. Tamka - 18.06.2014 - 17.03.2015 - Syn - Kajetan/Kacper
    7. Krokodylica - 20.06.2014 - 31.03.2015 - ? - Zuzia / Franek
    8. Zgredka - 14.07.2014 - 3.05.2015 (maly patriota) - ? - ?
    9. LaRa - 18.07.2014 - 24.04.2015 - ? - ?
    10. Nieukowa: 6.09.2014 -12.06.2015 (wg OM) - ? - Emilia/Liliana, Radosław/?
    11. Arienna: 7.09.2014 - 14.06.2015 - ? - Zuzia / Wojtek

LaRa, Malenq, helenkq, Nieukowa, justta, Krokodylica, Tamka, Yasmin lubią tę wiadomość

Aniołek 11.10.2014 (5tc) ***Gang 18+***
    ewebii4.png
    klz9tv73qklgbi72.png - 7 kg
  • helenkq Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tamka wrote:
    Powiedzcie mi : macie czasem kłucia jakby w szyjce macicy/ pochwie? Albo lekko wyżej, niżej?

witam wszystkie :)
    dziewczyny jako juz mamusia doswiadczona hihi ;D
    powiem wam tak, kłucia to rzecz zupełnie normalna, w jajnikach albo w boczkach, tak jakby w szyjce macicy ;)
    ponadto na koniec u mnie przy rozchodzeniu sie miednicy bardzo bolała kość łonowa tak jakby pękała na pół zwykle od około 30 tygodnia ;)
    więc nie martwic sie prosze głupotami ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2014, 10:20

Nieukowa, justta, Krokodylica, Tamka lubią tę wiadomość

dqpri09kenjjhndh.png
    ***************Gang 18+****************
  • helenkq Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yasmin wrote:
    Nieukowa :) mamy podobne typy imionek dla dziewczynki :D

W sobotę byłam na centrum handlowym na promocji szpitala w którym mam zamiar rodzić (jeśli mój toczeń nie zadecyduje inaczej i nie wyśle mnie do Krakowa). Były wykłady, konsultację z położnymi, usg i konsultacja z ginem oraz sporo próbek i prezentów. Świetna sprawa, jak będziecie miały okazję to polecam skorzystać z czego podobnego.
    Jak sie dowidziałam, jestem za wąska do naturalnego porodu :/ A tak liczyłam na naturalny... Trochę z egoistycznych pobudek (liczyłam na poszerzenie bioder :) ) oraz z czysto praktycznego powodu. Byłam już cięta jak do cesarki i nie potrafiłam dojść do siebie przez 3 dni!! a jak tu sie dzieckiem zająć??? Chociaż... wtedy to była bardzo poważna operacja a nie poród i ponoć ma być inaczej. Po 6 h podobno będę chodziła, no zobaczymy.
    Jak sie później okazało moja kuzynka, położna mojej siostrze już dawno temu o cc dla mnie mówiła, a mnie nie chciała "straszyć". tak że chyba się nie wywinę :(

Małż będzie po porodzie "kangurował" czekając aż ze mną skończą :D Ma mieć rozpinana koszulę, wygodne spodni i klapki na basen :D

ech... cesarskie cięcie ;D

dla tych co bedą mieć zapamietajcie jedną rzecz ;)
    trzeba jak najszybciej wstac i chodzic,
    zwykle po 6 lub 12h od cięcia trzeba wstac i przy pierwszej cesarce raczej dziewczyny leża az polozne przyjda je podniesc ;)
    i tu mamy czasem mały problem bo jak trafimy na fajną i sumienna polozna to przyjdzie nas podniesc a jak nie to lezymy... a im dluzej lezymy tym gorzej bedzie dojsc do siebie poniewaz rana sie zabliznia i jesli sie nie ruszamy to sie robi mniej elastyczna

ja po pierwszej lezałam 24h i nie wspominam tego raczej dobrze... nie mogłam sie wogule wyprostowac i przez piersze dwa dni chodziłam schylona....

po drugiej nie czekałam na polozna i wstałam po 6h sama ;)
    było o niebo lepiej, mimo bólu mogłam isc sama do łazienki i nie powiem bo połozne przyszły wczesnie, moja mama powiedziała ze jestem juz w łazience, :)
    zajrzała sprawdziła czy wszystko ok i poszła
    duzo szybciej doszłam do siebie fizycznie ale zostały straszne bóle głowy

jesli po cieciu bardzo boli głowa to znak ze za szybko wstałysmy i organizm nie zdazył sie ustabilizowac
    trzeba na noc polozyc sie spac jak w pozycji po cieciu ;)
    po kilku godzinach na plasko bez poduszki i oczywiscie nie wolno podnosic zagłowka bedzie juz ok ;)

i to chyba tyle ale sie rozpisałam ;D

konwalianka, justta, Tamka, Yasmin lubią tę wiadomość

dqpri09kenjjhndh.png
  • helenkq Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i doszłam do konca ;) hehe

super ze dzidzie rosna zdrowo i wszystko ok ;)

Malenq ja bym zrezygnowała z weglowodanów całkowicie to przeciez zaden problem ;)

a co do wagi to trzeba mniej cukru i weglowodanów ;) ja tez niestety mam ten problem i juz jestem 7kg na plusie i musze cos zmienic bo wczesniej tyłam ponad 20kg
    i w sumie powinnam jesc bardziej z głową, tylko co zrobic jak najszybciej i najwygodniej zrobic kanapkę ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2014, 10:18

Malenq lubi tę wiadomość

dqpri09kenjjhndh.png
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Malenq: :/. Chyba zaczne sie stosowac do tego Twojego planu, bo u mnie wyniki z proby glukozowej tez wskazuja na to samo. Jak Ty mozesz miec za duzo kg, jak Ty szczuplak ma focie bylas ostatnio. To ja juz sie boje...

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej, to i ja się dopiszę:
    1. Malenq - 06.04.2014 - 08.01.2015 - Córka - Konstancja
    2. Helenkq - 30.04.2014 - 04.02.2014 (ale prawdopodobnie ok. 30.01.2014 CC) - Syn- ?
    3. Justta - 30.04.2014 - 05.02.2015 - Syn - Leoś
    4. Nenaaa - 5.05.2014 - 9.02.2015 - Syn - ?
    5. Yasmin - 24.05.2014 - 2.03.2015 - nie ma pewności - ?
    6. Konwaianka - 05.06.2014 - 06.03.2015 - Syn
    7. Tamka - 18.06.2014 - 17.03.2015 - Syn - Kajetan/Kacper
    8. Krokodylica - 20.06.2014 - 31.03.2015 - ? - Zuzia / Franek
    9. Zgredka - 14.07.2014 - 3.05.2015 (maly patriota) - ? - ?
    10. LaRa - 18.07.2014 - 24.04.2015 - ? - ?
    11. Nieukowa: 6.09.2014 -12.06.2015 (wg OM) - ? - Emilia/Liliana, Radosław/?
    12. Arienna: 7.09.2014 - 14.06.2015 - ? - Zuzia / Wojtek

aa i na bóle kręgosłupa, zwłaszcza w późniejszej ciąży przydaje się duża piłka, na której można usiąść i odciążyć kręgosłup..przydaje się

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2014, 10:35

Nieukowa, justta, Krokodylica, Tamka, Malenq lubią tę wiadomość

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• justta Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka kochane

Malenqa dobrze że to wykryli to najważniejsze, teraz tylko się stosować do zaleceń, ja z olejów mogę polecić kokosowy nierafinowany, jest przepyszny i bardzo zdrowy działa antybakteryjnie antygrzybicznie, super po prostu codziennie jem łyżeczkę ;-)

Helenqa dzięki za rady na pewno mi się przydadzą i skorzystam ;-)

Ariennka gratuluję drugi raz i super że testy są mocniejsze ;-)

Miłego dnia mamusie <3

Malenq lubi tę wiadomość

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry.

Malenq dobrze że z dzidzią wszystko dobrze, ale tych zakazów i nakazów to Ci współczuję.

beszka ja wiem czy często? Ja byłam miesiąc temu i teraz kolejną wizytę mam znowu za miesiąc.

Acha zapomniałam Wam napisać że na tym wątku wszelkie czarnowidztwo będzie karane laniem paskiem po gołym tyłku. :P

Gdyby któraś była zainteresowana to w Rossmanie jest promocja na pieluszki Pampers Newborn, rozmiar 1, 43 sztuki po 18zł. I do produktów Nivea Baby za 30zł dodają balsam gratis. :)

Arienna, justta, LaRa, Malenq, Yasmin lubią tę wiadomość

• justta Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    Acha zapomniałam Wam napisać że na tym wątku wszelkie czarnowidztwo będzie karane laniem paskiem po gołym tyłku. :P

Święte słowa ;-)

Malenq, Krokodylica lubią tę wiadomość

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe, ok, bez smęcenia :) Będzie choć jeden pozytywny wątek na belly :D

Ja dziś wku$wiona na cały świat. Bo tak. Już trochę mniej, ale ogólnie wydrapałabym oczy współpracownikom z labu. Pewnie to nie przez hormony, tylko przez GŁÓD. Przez jelitówkę nic nie mogę jeść ale już długo tak nie wytrzymam (poszczę od wczoraj od popołudnia). Wrrrr.

Malenq ale masz jazdę bez trzymanki z tymi cukrami ;/ Aż niepojęte, ze te nasze organizmy są takie skomplikowane...

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2014, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehehe niop, nieukowa nasze organizmy to kopalnia NIE-wiedzy......

helenq masz rację, powoli zacznę rezygnować z węgli, na początek z tych prostych, kiedyś już "dałam" radę:)

KROKO - Święte słowa - taki zakaz na belly powinien wszędzie być:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2014, 11:46

Krokodylica lubi tę wiadomość

• Tamka Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry

chociaż mam zwolnienie to odwiedziłam dzisiaj firmę, więc z doskoku na razie jestem

Malenq, kurcze, nawet nie wiedziałam, że coś takiego istnieje, dbaj o siebie, może faktycznie wszystkie węglowodany z diety wywal? bo one potrzebne tylko aktywnym wyczynowym sportowcom ;) czyli nie nam ;)

chyba jednak jakaś infekcja mi się przyplątała, niby śluz już normalny, biały mleczny, ale jakiś taki dyskomfort mam, nie piecze, nie swędzi ale jakoś tak dziwnie... chyba, że to, olaboga, kolejny objaw ciążowym :/

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • Nenaaa Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haj Grubaski,

Malenka, wszystko już wiesz co i jak, ogarniesz ten swój szalony organizm boś mądra babka :D Będzie git :) Aż się boję tej krzywej cukrowej...17.10 mam to badanie.
    Malenq wrote:
    Nenuś czy ja widziałam stresik przed piątkiem???? hehehehehe
    No jest stresik jakiś taki podświadomy, bo mi to zakłóciło mój spokój i codzienną rutynę, a ja jako stateczny, poważny człowiek ;) mam już swoją rutynę i przyzwyczajenia, cenię sobie spokój :D

Kroko, lej po dupskach i patrz czy równo puchnie! :)

Nieukowa, współczuję tego samopoczucia no i głodu... człowiek głodny jest zły, to fakt. Szybkiego powrotu do zdrowia :)

Malenq, Tamka, Krokodylica lubią tę wiadomość

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2014, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tamuś pewnie kolejny objaw ciążowy ;)

ja z doskoku, jestem w trakcie prasowania ciuszków, potem w worki próżniowe i będę miała z głowy....tylko nogi bolą.....

• Nenaaa Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tamka, i mnie coś piecze i swędzi, no żesz w mordę, tego mi było jeszcze trzeba...

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2014, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenaa no to jak stateczny i poważny - toż to porządne zakłócenie, oby świat nie stanął do góry nogami ;)

Nenaaa lubi tę wiadomość

• Tamka Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nena, potraktuj to jako próbę przed ostatecznym przewrotem, który Cię czeka w okolicach 9 lutego :P

mnie właśnie nie swędzi ani nie piecze, tylko tak dziwnie mi nieprzyjemnie, o

Nenaaa lubi tę wiadomość

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
‹‹ 8 9 10 11 12 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ