Gang 18+ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyBeszko a ja małą podglądam nie na każdej wizycie....teraz dopiero na początku listopada będzie, a miałam poprzednie 1 września....
u mnie to był ból całego ciała (to nietrawienie węgli) tzn. po obfitym dniu węglowodanowym, następnego miałam bóle mięśni całego ciała, do tego właśnie niski cukier mimo jedzenie, a w profilu lipidowym w szpitalu (pobieranie krwi przez 8h - musiałam leżeć i się nie ruszać) oznaczono, że trawę tłuszcze i białka, a węglowodany nie są trawione......
KROKO przepraszam, nie zauważyłam : ale już doczytałam:) bardzo się cieszę, że maleństwo zdrowo, miarowo się rozwija:)
aaaaaaaaaaa i piękne z Was brzuchatki:)Krokodylica lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnytak LaRa to jest jakieś kosmiczne....jakby nie można było normalnie.............ale nie będę narzekać...są kobietki co całą ciążę muszą leżeć, są takie jak nasz Kroko, co mają przechlapane.....trzeba sobie radzić....oby do stycznia
a jak ciężaróweczki się czujecie???
Nenuś czy ja widziałam stresik przed piątkiem???? heheheheheLaRa, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
Hej misiaki
samopoczucie boskie zrobiłam dziś dwa testy o dwóch różnych czułościach bo małż chciał zobaczyć na żywo
zdjęcie wkleiłam na naszym wątku po różowej stronie
wynik rozwiał nawet wszelkie obawy i wątpliwości małża
więc się dopisuję:
1. Malenq - 06.04.2014 - 08.01.2015 - Córka - Konstancja
2. Helenkq - 30.04.2014 - 04.02.2014 (ale prawdopodobnie ok. 30.01.2014 CC) - Syn- ?
3. Justta - 30.04.2014 - 05.02.2015 - Syn - Leoś
4. Nenaaa - 5.05.2014 - 9.02.2015 - Syn - ?
5. Yasmin - 24.05.2014 - 2.03.2015 - nie ma pewności - ?
6. Tamka - 18.06.2014 - 17.03.2015 - Syn - Kajetan/Kacper
7. Krokodylica - 20.06.2014 - 31.03.2015 - ? - Zuzia / Franek
8. Zgredka - 14.07.2014 - 3.05.2015 (maly patriota) - ? - ?
9. LaRa - 18.07.2014 - 24.04.2015 - ? - ?
10. Nieukowa: 6.09.2014 -12.06.2015 (wg OM) - ? - Emilia/Liliana, Radosław/?
11. Arienna: 7.09.2014 - 14.06.2015 - ? - Zuzia / WojtekLaRa, Malenq, helenkq, Nieukowa, justta, Krokodylica, Tamka, Yasmin lubią tę wiadomość
-
Tamka wrote:Powiedzcie mi : macie czasem kłucia jakby w szyjce macicy/ pochwie? Albo lekko wyżej, niżej?
witam wszystkie
dziewczyny jako juz mamusia doswiadczona hihi
powiem wam tak, kłucia to rzecz zupełnie normalna, w jajnikach albo w boczkach, tak jakby w szyjce macicy
ponadto na koniec u mnie przy rozchodzeniu sie miednicy bardzo bolała kość łonowa tak jakby pękała na pół zwykle od około 30 tygodnia
więc nie martwic sie prosze głupotami
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2014, 10:20
Nieukowa, justta, Krokodylica, Tamka lubią tę wiadomość
-
Yasmin wrote:Nieukowa mamy podobne typy imionek dla dziewczynki
W sobotę byłam na centrum handlowym na promocji szpitala w którym mam zamiar rodzić (jeśli mój toczeń nie zadecyduje inaczej i nie wyśle mnie do Krakowa). Były wykłady, konsultację z położnymi, usg i konsultacja z ginem oraz sporo próbek i prezentów. Świetna sprawa, jak będziecie miały okazję to polecam skorzystać z czego podobnego.
Jak sie dowidziałam, jestem za wąska do naturalnego porodu A tak liczyłam na naturalny... Trochę z egoistycznych pobudek (liczyłam na poszerzenie bioder ) oraz z czysto praktycznego powodu. Byłam już cięta jak do cesarki i nie potrafiłam dojść do siebie przez 3 dni!! a jak tu sie dzieckiem zająć??? Chociaż... wtedy to była bardzo poważna operacja a nie poród i ponoć ma być inaczej. Po 6 h podobno będę chodziła, no zobaczymy.
Jak sie później okazało moja kuzynka, położna mojej siostrze już dawno temu o cc dla mnie mówiła, a mnie nie chciała "straszyć". tak że chyba się nie wywinę
Małż będzie po porodzie "kangurował" czekając aż ze mną skończą Ma mieć rozpinana koszulę, wygodne spodni i klapki na basen
ech... cesarskie cięcie
dla tych co bedą mieć zapamietajcie jedną rzecz
trzeba jak najszybciej wstac i chodzic,
zwykle po 6 lub 12h od cięcia trzeba wstac i przy pierwszej cesarce raczej dziewczyny leża az polozne przyjda je podniesc
i tu mamy czasem mały problem bo jak trafimy na fajną i sumienna polozna to przyjdzie nas podniesc a jak nie to lezymy... a im dluzej lezymy tym gorzej bedzie dojsc do siebie poniewaz rana sie zabliznia i jesli sie nie ruszamy to sie robi mniej elastyczna
ja po pierwszej lezałam 24h i nie wspominam tego raczej dobrze... nie mogłam sie wogule wyprostowac i przez piersze dwa dni chodziłam schylona....
po drugiej nie czekałam na polozna i wstałam po 6h sama
było o niebo lepiej, mimo bólu mogłam isc sama do łazienki i nie powiem bo połozne przyszły wczesnie, moja mama powiedziała ze jestem juz w łazience,
zajrzała sprawdziła czy wszystko ok i poszła
duzo szybciej doszłam do siebie fizycznie ale zostały straszne bóle głowy
jesli po cieciu bardzo boli głowa to znak ze za szybko wstałysmy i organizm nie zdazył sie ustabilizowac
trzeba na noc polozyc sie spac jak w pozycji po cieciu
po kilku godzinach na plasko bez poduszki i oczywiscie nie wolno podnosic zagłowka bedzie juz ok
i to chyba tyle ale sie rozpisałam
konwalianka, justta, Tamka, Yasmin lubią tę wiadomość
-
no i doszłam do konca hehe
super ze dzidzie rosna zdrowo i wszystko ok
Malenq ja bym zrezygnowała z weglowodanów całkowicie to przeciez zaden problem
a co do wagi to trzeba mniej cukru i weglowodanów ja tez niestety mam ten problem i juz jestem 7kg na plusie i musze cos zmienic bo wczesniej tyłam ponad 20kg
i w sumie powinnam jesc bardziej z głową, tylko co zrobic jak najszybciej i najwygodniej zrobic kanapkęWiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2014, 10:18
Malenq lubi tę wiadomość
-
Oj Malenq: . Chyba zaczne sie stosowac do tego Twojego planu, bo u mnie wyniki z proby glukozowej tez wskazuja na to samo. Jak Ty mozesz miec za duzo kg, jak Ty szczuplak ma focie bylas ostatnio. To ja juz sie boje...
-
hej, to i ja się dopiszę:
1. Malenq - 06.04.2014 - 08.01.2015 - Córka - Konstancja
2. Helenkq - 30.04.2014 - 04.02.2014 (ale prawdopodobnie ok. 30.01.2014 CC) - Syn- ?
3. Justta - 30.04.2014 - 05.02.2015 - Syn - Leoś
4. Nenaaa - 5.05.2014 - 9.02.2015 - Syn - ?
5. Yasmin - 24.05.2014 - 2.03.2015 - nie ma pewności - ?
6. Konwaianka - 05.06.2014 - 06.03.2015 - Syn
7. Tamka - 18.06.2014 - 17.03.2015 - Syn - Kajetan/Kacper
8. Krokodylica - 20.06.2014 - 31.03.2015 - ? - Zuzia / Franek
9. Zgredka - 14.07.2014 - 3.05.2015 (maly patriota) - ? - ?
10. LaRa - 18.07.2014 - 24.04.2015 - ? - ?
11. Nieukowa: 6.09.2014 -12.06.2015 (wg OM) - ? - Emilia/Liliana, Radosław/?
12. Arienna: 7.09.2014 - 14.06.2015 - ? - Zuzia / Wojtek
aa i na bóle kręgosłupa, zwłaszcza w późniejszej ciąży przydaje się duża piłka, na której można usiąść i odciążyć kręgosłup..przydaje się
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2014, 10:35
Nieukowa, justta, Krokodylica, Tamka, Malenq lubią tę wiadomość
-
Hejka kochane
Malenqa dobrze że to wykryli to najważniejsze, teraz tylko się stosować do zaleceń, ja z olejów mogę polecić kokosowy nierafinowany, jest przepyszny i bardzo zdrowy działa antybakteryjnie antygrzybicznie, super po prostu codziennie jem łyżeczkę
Helenqa dzięki za rady na pewno mi się przydadzą i skorzystam
Ariennka gratuluję drugi raz i super że testy są mocniejsze
Miłego dnia mamusieMalenq lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry.
Malenq dobrze że z dzidzią wszystko dobrze, ale tych zakazów i nakazów to Ci współczuję.
beszka ja wiem czy często? Ja byłam miesiąc temu i teraz kolejną wizytę mam znowu za miesiąc.
Acha zapomniałam Wam napisać że na tym wątku wszelkie czarnowidztwo będzie karane laniem paskiem po gołym tyłku.
Gdyby któraś była zainteresowana to w Rossmanie jest promocja na pieluszki Pampers Newborn, rozmiar 1, 43 sztuki po 18zł. I do produktów Nivea Baby za 30zł dodają balsam gratis.Arienna, justta, LaRa, Malenq, Yasmin lubią tę wiadomość
-
Hehe, ok, bez smęcenia Będzie choć jeden pozytywny wątek na belly
Ja dziś wku$wiona na cały świat. Bo tak. Już trochę mniej, ale ogólnie wydrapałabym oczy współpracownikom z labu. Pewnie to nie przez hormony, tylko przez GŁÓD. Przez jelitówkę nic nie mogę jeść ale już długo tak nie wytrzymam (poszczę od wczoraj od popołudnia). Wrrrr.
Malenq ale masz jazdę bez trzymanki z tymi cukrami ;/ Aż niepojęte, ze te nasze organizmy są takie skomplikowane...
-
nick nieaktualnyhehehe niop, nieukowa nasze organizmy to kopalnia NIE-wiedzy......
helenq masz rację, powoli zacznę rezygnować z węgli, na początek z tych prostych, kiedyś już "dałam" radę
KROKO - Święte słowa - taki zakaz na belly powinien wszędzie byćWiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2014, 11:46
Krokodylica lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry
chociaż mam zwolnienie to odwiedziłam dzisiaj firmę, więc z doskoku na razie jestem
Malenq, kurcze, nawet nie wiedziałam, że coś takiego istnieje, dbaj o siebie, może faktycznie wszystkie węglowodany z diety wywal? bo one potrzebne tylko aktywnym wyczynowym sportowcom czyli nie nam
chyba jednak jakaś infekcja mi się przyplątała, niby śluz już normalny, biały mleczny, ale jakiś taki dyskomfort mam, nie piecze, nie swędzi ale jakoś tak dziwnie... chyba, że to, olaboga, kolejny objaw ciążowym -
Haj Grubaski,
Malenka, wszystko już wiesz co i jak, ogarniesz ten swój szalony organizm boś mądra babka Będzie git Aż się boję tej krzywej cukrowej...17.10 mam to badanie.Malenq wrote:Nenuś czy ja widziałam stresik przed piątkiem???? hehehehehe
Kroko, lej po dupskach i patrz czy równo puchnie!
Nieukowa, współczuję tego samopoczucia no i głodu... człowiek głodny jest zły, to fakt. Szybkiego powrotu do zdrowiaMalenq, Tamka, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny