Gang 18+ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczynki, widzę dzis dzień zakupów, ja dzisiaj zakupiłam kilka par śpioszków, wszystkie z autami a jedne nawet z motocyklem mi się udało dorwać!!! Nasze biedne dziecko, czy to będzie dziewczynka czy chłopczyk i tak jest skazane na motocykle.
Tamka skarbie słuchaj sie cioci Krokodylicy bo zobaczysz że zacznę lanie dupska od Ciebie. Kup sobie w aptece żel Lacibios Femina, on jest przeznaczony dla kobiet w ciąży, i smaruj sobie kaśkę po każdym myciu. A jak nadal będziesz czuć ten dyskomfort to na noc zaaplikuj sobie globulkę Floragyn. Również bezpieczny w ciąży, pomaga utrzymać odpowiednie PH i ja póki co mam spokój z infekcjami czy grzybicami. Acha na samym początku ciąży miałam problem z grzybicą, ale to była moja wina bo mam bardzo dużo śluzu i cały czas używałam wkładek higienicznych i to od tego dostałam grzybicy.
Nena obawiam się że swój harmonogram dnia codziennego możesz już wyrzucić do kosza.
Ewik jesteś z końcu. Tutaj nie wolno się nakręcać bo ja pilnuję z pasem.
Co do mdłości to niestety rozumiem Cię doskonale i współczuję.
I rozumiem że mogłaś przez nie leżeć bo jak się rzyga 20 razy dziennie to niestety nie ma sie siły nawet wstać. Ale mam nadzieję, że obie już będziemy szły ku lepszemu.Nenaaa, Ewik, Malenq, Tamka, Nieukowa lubią tę wiadomość
-
A zapomniałam napisać, że byłam na targu i pani obok mnie szła z zapiekanką i jak ją poczułam to wiedziałam że muszę taką zjeść!!!! Pobiegłam do sprawdzonej budki i zeżarłam hot-doga i zapiekankę. Apetycik dopisuje, teraz tylko mam nadzieję, że wszystko zostanie w brzuszku.
Nenaaa, Ewik, Malenq, Tamka, Nieukowa, zgredka, Yasmin lubią tę wiadomość
-
O jak super Kroko, że apetyt dopisuje, teraz będzie już tylko lepiej
U mnie też zaczęło się ostatnio tak zwane parcie na żarcie...coś czuję, że zacznie się tycie...póki co jest 2,5 kg na plusie. Dziecię czerpało chyba z zapasów mamusi
Jak ja bym chciała przytyć nie więcej niż 10 kg...zobaczymyKrokodylica lubi tę wiadomość
-
Progesteron nawet byl ok ale pozniej sie okazalo,że taka moja uroda bo jestem szczuplutka i kazde otarcie rozciaganie wszystkiego w srodku daje takie objawy.
Co do infekcji to popieram rady Kroko. Ja z domowych sposobow polecam mycie przegotowana woda z lyzka sody oczyszczonej tak mi polecil ginekolog moze piec ale super dziala.
U mnie bedzie pizza domowa mniam.... No i juz mi sie jesc chceKrokodylica, Tamka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNenaaa wrote:O jak super Kroko, że apetyt dopisuje, teraz będzie już tylko lepiej
U mnie też zaczęło się ostatnio tak zwane parcie na żarcie...coś czuję, że zacznie się tycie...póki co jest 2,5 kg na plusie. Dziecię czerpało chyba z zapasów mamusi
Jak ja bym chciała przytyć nie więcej niż 10 kg...zobaczymy
Boszzzzzzzzzzzz nie dobijaj ja już 10+ mam
Ewik witaj:)
muszę chwilkę odpocząć, zupka zjedzona..
-
Tak jest ciotko Kroko! słucham, idę dziś do apteki, kupuję co mi przepisałaś , smaruję, wtykam i nie wystawiam dupska do lania
jejku, nie dobijajcie mnie z tymi kilogramami! ja już mam +4 ...Krokodylica lubi tę wiadomość
-
Arggghh Nie mogę czytać (ale czytam bo mnie ciągnie) o tych waszych zakupach i remontach Kurde jak ja bym chciała już zobaczyć serducho i chociaż pozwolić sobie wejść do sklepu dzieciowego No jeszcze te 2o dni...
Chyba do listopada powinnam siedzieć na OF zamiast tutaj, bo ciągle czuję że bliżej mi do tamtych rozmów niż do was. Nierealne to wszystko
Ale kurde... może lepiej cieszyć się każdym dniem ciąży niż starać się pozostać neutralną "na wszelki wypadek"? Nosz cholera, odliczam dni, a niedługo będzie mi ich brakowało Człowiek to jednak nienormalne stworzenie
Ja póki co schudłam. Przez jelitówkę ;/ Pewnie zaraz nadrobię w dwójnasób ale co tam. Przynajmniej dzięki sraczce łatwiej człowiekowi stanąć na wadzeKrokodylica lubi tę wiadomość
-
1. Malenq - 06.04.2014 - 08.01.2015 - Córka - Konstancja
2. Helenkq - 30.04.2014 - 04.02.2014 (ale prawdopodobnie ok. 30.01.2014 CC) - Syn- ?
3. Justta - 30.04.2014 - 05.02.2015 - Syn - Leoś
4. Nenaaa - 5.05.2014 - 9.02.2015 - Syn - ?
5. Yasmin - 24.05.2014 - 2.03.2015 - nie ma pewności - ?
6. Konwalianka - 05.06.2014 - 06.03.2015 - Syn
7. Tamka - 18.06.2014 - 17.03.2015 - Syn - Kajetan/Kacper
8. Krokodylica - 20.06.2014 - 31.03.2015 - ? - Zuzia / Franek
9. Ewik - 23.06.2014 -
10. Beszka - 25.06.2014 - 31.03/01.04
11. Zgredka - 14.07.2014 - 3.05.2015 (maly patriota) - ? - ?
12. LaRa - 18.07.2014 - 24.04.2015 - ? - ?
13. Nieukowa - 6.09.2014 -12.06.2015 (wg OM) - ? - Emilia/Liliana, Radosław/?
14. Arienna - 7.09.2014 - 14.06.2015 - ? - Zuzia / Wojtek
Lista uzupelniona.
Kroko....ale od wkladek higienicznych? nie dalabym rady bez nich tyle tego sluzu leci. w ciagu dnia kilka razy wymieniam...
mnie tez cos tam ostatnio swedzi i zastanawima sie czy cos sie dzieje.
co do wagi, to mnie dopadly mdlsoci i wymioty i schudlam chociaz apetyt, gdy nei ma mdlosci, dopisuje. dzis mam ochote na zupe buraczkowa. niestety udko zamrozone thylko mam, wiec bedzie jutro
wlasnie dostalam list ze szpitala. 29.10 mamy usg polowkowe
Nenaaa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
ja tez używam wkładek.. nie wyobrażam sobie życia bez nich..
nieukowa,ja też schudłam przy jelitówce, co było jedynym plusem
a dzisiaj zakupiłam to <uwaga - duże zdjecie, na tel pewnie widać połowę>:
a Ty Kroko pokarz swoje zdobyczeWiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2014, 14:58
Malenq, Tamka, Nenaaa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Tamka, dobra, tym razem Ci podaruję bo się ładnie słuchasz.
Nieukowa skarbie ciesz się każdym dniem, jesteś w ciąży i będzie dobrze!
Wiem, że chciałabyś już zobaczyć swojego maluszka czy wszystko z nim w porządku, ale te 20 dni to przeleci nawet nie wiesz kiedy. Współczuję jelitówki. Może faktycznie ten wątek na razie Cię nieco nudzić, ale za miesiąc złapiesz bakcyla.
beszka, tak od wkładek, czytałam o tym, w ciąży bardzo łatwo o grzybicę a wkładki działają jak plaster na ranę, nie ma dostępu powietrze i robi się grzybek, trzeba wyrzucić wkładki i nosić przewiewną bieliznę i można w nocy spać bez bielizny, to też pomaga.
justta mam taki sklep pod nosem, "textil market" się nazywa, nie wiem, może to jakaś sieciówka? Mają niedrogie rzeczy, od dziecięcych po dorosłe, i tam zawsze szperam, i bardzo dużo już tam znalazłam "motocyklowych" ciuszków, jeszcze wcześniej, przed ciążą, zawsze kupowałam na prezenty, i zawsze sie mnie pytają skąd ja mam takie łaszki z motocyklami, a ja mówię że to tajemnica. Nawet kiedyś znalazłam dla chrześniaka śliniaczek w motocykle. A i dzisiaj kupiłam dwie tetrowe pieluchy takie kolorowe w auta. Auta to ze względu na męża, bo on ma fioła na punkcie motoryzacji, ja zawsze poluję na motocykle ale z tym jest duuuużooo ciężej.
konwalia ale słodziaki ubraniaki!!! Ja swoje pokażę za kilka dni, bo już się piorą właśnie. Jak poschną to zrobię zdjęcie. I mam już sporo śpioszków, bo dostałam od żony szwagra, bo ich mała już wyrosła.Tamka, konwalianka, Malenq lubią tę wiadomość
-
ufff wrocilam od gin
poszłam po L4, a wyladowalam na normalnej wizycie
wiec tak: mam wprowadzic ten euthyrox od jutra, a dodatkowo luteine dowciapnie- zwe wzgledu na te bóle @, których wg gin nie powinno byc.
widzialam bejbika, zaraz pochwale sie fota
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 10:21
Malenq, justta, Krokodylica, Tamka, konwalianka, Nenaaa, Nieukowa, Yasmin, helenkq lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny